Jump to content

Featured Replies

divne fotke... umetnicke! Moram priznati da je bas interesantno gledati svoj rodni grad-Su ocima drugog posmatraca,koji nije iz Su,kako nama Suboticanima neke stvari ne zapadnu za oko,ili smo vec oguglali,a koje strancu ovde nisu promakle. clap

Mene je zapanjila ona devojčice sa kapom, ba? je timeless, a to je jako te?ko ostvariti na slici.

Fotografija i putovanje su sjajan spoj.

Poshto te svi fale...

prvo sam mislila da je to zbog toga sto sam gledala slike bez naocara a ondak sam ih stavila i bilo je isto...

slika sa saobracajnim znakom za bicikliste i motorcikliste... zgrada iza je mutna... da li to tako treba da bude or what?

Ja dodushe nisam profesionalac nego samo pitam... i josh jedna slika... ali sada ne mogu da se setim koja!  :grin:

Mozda bi mogao da napravish jednu fotosesiju sa biciklima... ne izgledaju loshe na ovim slikicama koje si pravio...

onaj spomenik devojka sa biciklom... definitivno dobra stvar...

Sve u svemu svidjaju mi se slikice ali mozesh ti i bolje!  :grin:

• Author

a ja skroz jesam profesionalac :P

sto se tice mutnoce - fotka sa saobracajnim znakom: nije ni znak sasvim u fokusu (a trebalo bi da jeste :)) tako da ta slika tehnicki inace nije sjajna, ali sto se tice zamucenja zgrade - to objasnjava pojam dubinske ostrine iliti DOF (depth of field)... sto veci otvor blende to ce manji biti raspon koji je ostar na fotografiji... e, sad, da li to tako treba ili ne, i kada, to je drugo pitanje... (izvini ako si znala sve ovo, pa ispadam 'pametni petar')... sto se tice te konkretne fotografije, ja verujem da bi to zamucenje sasvim lepo leglo kad bi saobracajni znak bio sasvim u fokusu... ovako, sta je tu je :) 

jest taj fokus te malko zaj***va!  :grin:

ma super su slikice samo malkice konstruktive kritike nije na odmet...

slabo ja divanim taj tvoj madzarski ali nije ni na odmet da i mi nesto naucimo o fotografiji!

a sto se tice te dubinske oshtrine... nacicu negde na netu sta je to!  :grin:

• Author

e pa meni je glupo da ja sad ovde tupim teorijsko-tehnicki fotografiji, kad o tome znam jedva ponesto, a net pun divnih znanja, sa sve slicicama, a da ne govorimo o knjigama po knjizarama ili kod prijatelja :)

a sto se tice fokusa, mislim da su maltene sve ostale fotke isfokusirane kako sam planirao (dakako, to i dalje ne mora da znaci dobro)