Jump to content

Featured Replies

Posted

Interseuje me da li neko ima iskustva, sa dobijanjem radne vize za nevedene zemlje do 6 meseci ili godinu dana. Naci sezonske vize za rad u nekom alpskom ski centu. Da li je uopste moguce, pretrazivao sam po netu i upoznat sam sa komlikovanim procesom. Cisto neka iskustva ili tako to... Hvala

• 2 weeks later...
  • Author

Nema jos nikakvog odgovora ili saveta! Mozda je tema nejasna pa da razjasnim nesto, sta me zapravo interesuje. Ja zivim i radim u ski centar Whistler zadnje cetri sezone, a leto provodim u Srbiji. Znam da postoje working holiday visa program i upoznat sam sa time, imam i Kanadsko i Srbsko drzavljatsto i oba pasosa. Trenutno sam u Srbiji pa sam odlucio da provedem jednu skijasku sezonu u Alpima, ako dobijem radnu vizu za jednu od navedenih zemalja. Da li neko mozda ima neko iskustvo sa radnom vizom, da li je moguce otici u zemlju bez vize i tamo traziti poso i vizu, ili je bolje otici u ambasadu i podneti zahtev?

Hvala

• 2 weeks later...

Pa zar ti sa Kanadskim drzavljanstvom (kazes imas dva pasosa) uopste trebq viza za rad u Evropi?

Naravno da mu treba, Kanada nije u Evropskoj Uniji.

@OP: sto se tice working holiday vize, mislim da ti je samo moguce sa kanadskim pasosem da je dobijes u UK...

• Author

Da, potrebne su vize za EU. Ja sam trenutno u Srbiji i ostao bih negde po Alpima da radim i da skijam. Treba da nadjem nekoga da mi da poso pa cu posle lako za vizu, samo to. Mozda cu ja i naci neki poso na crno ali ne bi da rizikujem. Inace dok sam se skolovao radio sam po restoranima i ispeko zanat kuvara, radim taj poso 10 godina treba naci nekoga. I pored svega postao ski bum  :pivoooo: