Followers 0

Sezonske Vize za Austriju, Svajcarsku ili Francusku

6 posts in this topic

Interseuje me da li neko ima iskustva, sa dobijanjem radne vize za nevedene zemlje do 6 meseci ili godinu dana. Naci sezonske vize za rad u nekom alpskom ski centu. Da li je uopste moguce, pretrazivao sam po netu i upoznat sam sa komlikovanim procesom. Cisto neka iskustva ili tako to... Hvala

Nema jos nikakvog odgovora ili saveta! Mozda je tema nejasna pa da razjasnim nesto, sta me zapravo interesuje. Ja zivim i radim u ski centar Whistler zadnje cetri sezone, a leto provodim u Srbiji. Znam da postoje working holiday visa program i upoznat sam sa time, imam i Kanadsko i Srbsko drzavljatsto i oba pasosa. Trenutno sam u Srbiji pa sam odlucio da provedem jednu skijasku sezonu u Alpima, ako dobijem radnu vizu za jednu od navedenih zemalja. Da li neko mozda ima neko iskustvo sa radnom vizom, da li je moguce otici u zemlju bez vize i tamo traziti poso i vizu, ili je bolje otici u ambasadu i podneti zahtev?

Hvala

Pa zar ti sa Kanadskim drzavljanstvom (kazes imas dva pasosa) uopste trebq viza za rad u Evropi?

On 10/2/2011 at 8:10 PM, ivanaste said:

Pa zar ti sa Kanadskim drzavljanstvom (kazes imas dva pasosa) uopste trebq viza za rad u Evropi?

Naravno da mu treba, Kanada nije u Evropskoj Uniji.

@OP: sto se tice working holiday vize, mislim da ti je samo moguce sa kanadskim pasosem da je dobijes u UK...

Da, potrebne su vize za EU. Ja sam trenutno u Srbiji i ostao bih negde po Alpima da radim i da skijam. Treba da nadjem nekoga da mi da poso pa cu posle lako za vizu, samo to. Mozda cu ja i naci neki poso na crno ali ne bi da rizikujem. Inace dok sam se skolovao radio sam po restoranima i ispeko zanat kuvara, radim taj poso 10 godina treba naci nekoga. I pored svega postao ski bum  :pivoooo: