Jump to content

Featured Replies

Posted

(pojma nisam imala gde da stavim ovaj topic)

Vidim ovih dana da je mamutica Kika napokon otrgnuta iz celjusti Toze Markovica i da je izlozena u muzeju u Kikindi... Jos odavno sam zelela da upoznam mamuticu, eto sada se to i moze :) Kikindjani, jeste li je posetili, kako to zaista izgleda, kazu da su napravili neku 3D predstavu itd....

Evo simpaticnog sajta sa genijalnim logom :)

http://www.kika-mamut.com/

Mamutica je uvek bila u posebno opremljenoj sobi negde u pogonu fabrike i bilo je potrebno da pozovete nekog od direktora u Tozi i da se najavite i ako on to odobri mozete da udjete da je vidite. Upravo zbog toga nije mnogo ljudi videlo Kiku i neopisivo mi je drago zbog ove vesti i cim odem kuci cu u muzej da je vidim!

Svi ste pozvani!

:grin:

E bas mi je drago, da se to konacno pokrenulo!

Za sada je izlozena ipak samo replika. A originalni fosili bi trebali tek kasnije u okviru posebnog muzeja koji bi se otvorio.

U svakom slucaju, konacno dostupna siroj javnosti (bar na neki nacin), a Kikinda je dobila jos jednu znamenitost.  :-)

@rayuela - e sad mozete da dopunite onu posetu, samo ovog puta nazalost bez onog lepog sladoleda ...

• 3 weeks later...

ja bila u utorak.. radio muzej..

ulaz za studente i uchenike je 80 din, a za ostale je 120..

warning: the following image contains spoilers!!

KIKA!

nakon obilaska mamutovih ostataka, puste vam sedamnaestominutni film

(3d film btw, sa sve goranom dimitrijevicem kao spikerom - milina!

i imate filing da mamuti shetaju pored vas)

takodje, dvorishte muzeja se rekonstruishe da bi tamo postavili repliku kike

(koja se vec radi u beogradu, samo chekaju da se dvorishte zavrshi)

nakon mamutovanja, predlazhem obilazak stalne izlozhbe kikindskog muzeja

koja je sada entirely permeshtena u onaj levi deo (ko je bio znace)

:spot:

toplo preporuchujem svima koji se nadju u kikindi da odu do muzeja

• 2 weeks later...

e, ja bejah. stvarno zasluzuje da se vidi i poseti, sto toplo preporucujem. medjutim, sacekajte neko vreme, par dana da zavrse one poslove oko uredjivanja dvorista, betoniranja prilaza, obnavljanja fasade... (da, da, radi se punom parom  ;D) verujem da cjete tada kao posetilac imati lepsi dozivljaj i Kike, i svega ostalog. bas se vidi da je i lokalna samouprava konacno shvatila znacaj ovog mamuta  :spot:

pozdravljam

m