Jump to content

Featured Replies

Posted

Bombastican naslov teme, ali moram biti potpuno iskren - nisam siguran koliko sam siguran da ce se ovaj put ikada ostvariti !

Ipak, s obzirom da mi je u poslednjih mesec-dva, to palo na pamet nekoliko puta...

Ako nista drugo, shvatite ovo kao igru na zadanu temu, pa se slobodno ukljucite i osecajte kao kod svoje kuce.

Dakle:

1. Kuda je najjednostavnije zbog viza? (ovo je valjda najlakse pitanje ;) )

2. Kuda je najlepse bez obzira na vize?

3. Kuda je nemoguce dobiti dozvolu za ulazak kolima?

4. Koliko kosta prebacivanje automobila morskim putem u Japan?

5. Kakve su cene osiguranja automobila u zemljama kroz koje se treba proci?

Za pocetak dovoljno nepoznatih  :D

• Author

Slazem se naravno, ali google nema onu ljudsku notu - "ma nema sanse", "strava, mogu ja sa tobom", "moras obavezno svratiti u Mongoliju"... ;)

Уз добар ауто све је могуће. Највећи проблем је цена горива...

• Author

"strava, mogu ja sa tobom"

:D

Da napravimo konvoj Yarisa, pa direktno u fabriku!?  zvizhd

Bjuti, ne znam kolika je trenutna cena u Rusiji, ali generalno verujem da 3 putnika moze izaci u rangu avionskih karata. ;)

"strava, mogu ja sa tobom"

:D

Da napravimo konvoj Yarisa, pa direktno u fabriku!?  zvizhd

Bjuti, ne znam kolika je trenutna cena u Rusiji, ali generalno verujem da 3 putnika moze izaci u rangu avionskih karata. ;)

clap.gif' alt=':clap:'>

• Author

Ja sam gledao ovde, ali mi se cini da nema cene gasa u Rusiji.

Inace, nisam uspeo da vidim nigde cenu za auto na feriju, prema Japanu - samo putnike...

Ukoliko bi se skretalo u Mongoliju, da li i dalje vaze informacije za vizu sa naseg sajta?

Trebao bi da razmisliš i o tome gde da radiš servis automobila ili nešto slično, za slučaj da otkaže kultivator :)

• Author

Trebao bi da razmisliš i o tome gde da radiš servis automobila ili nešto slično, za slučaj da otkaže kultivator :)

Zavrsicu mali kurs  :)

Nego, kakav je sistem putarina u Rusiji?

hahahahhahaa, e jeste likovi, bravo i srecan put :)

Imao sam slicnu ideju za evropu ali..... :ll:

• Author

Hvala...ono sto sam ja negde procitao, jeste da ima samo oko 400km autoputa  :? sto zvuci prilicno neverovatno, ako se zna da je ceo taj put preko Rusije oko 10 hiljada km !

Drugar je vozio po Rusiji i sve sto znam da je  totalni haos, od puteva, presretanja i  otimanje novca do raznih sitnih neprijatnosti sa policijom

Pa, ovako, kad bih imao neunistivi auto i magicnu moc da hipnozom ubedim svakog pandura, carinika i/ili  razbojnika da me propusti mislim da bih zbog najvece raznovrsnosti isao sledecim putem:

(BG)-Temisvar-Piatra Neamt-Iasi-Kisinjev-Tiraspol-Odesa-Rostov-Elista-Vladikavkaz-Tbilisi (koristeci gorepomenutu hipnozu)-Jerevan-Tabriz-Teheran-Meshhed-Merv-Samarkand-Fergana-Almaty-Karamay, pa nekako kroz Mongoliju na Irkutsk(uz pomoc neunistivog auta)-Chita-Khabarovsk-Vanino-Holmsk (trajektom)-Wakkanai (trajektom)

Znaci imamo sasvim dovoljno od nepreglednih sibirskih suma na potezu od Bajkalskog jezera; a uz to i pomalo Karpata, Kavkaza i Altajskih planina. Alternativa zakopavanju u corsokak Altaj bi bila naravno pustinja Gobi, ali posto smo vec imali dosta pustinje na putu kroz Turkmenistan (i posto je ovo sve u realnosti i tako i tako nemoguce..  :)) onda sam mislio da je tako lepse. Od vode imas crno more, bajkal i jezera zapadne mongolije (sa njihovom cuvenom mornaricom), moglo se i iz tbilisija na baku pa trajektom u turkmenistan (kad je bal nek je bal), ali bi bila steta ne videti iran kad je vec tu iza coska..

To sto se tice prirode, a od gradova/kulturnih znamenitosti bi se ovako isto izvukao maksimum: Odesa, Tbilisi, pa sahovsko-budisticka prestonica Elista, gangsterska republika Transnistrija, zatim Tabriz, Teheran i ceo put svile..

Zapravo za taj drugi deo puta bi mogla i alternativna verzija: izbeci te Altajske planine, nego od Almatija na sever do Astane (o kojoj sam cuo vrlo bizarnih prica), pa onda tu kroz Sibir do Bajkala, pa spustanje na Ulan Bator pa Harbin i onda Khabarovsk (dalje po planu..) ..

Zapravo za taj drugi deo puta bi mogla i alternativna verzija: izbeci te Altajske planine, nego od Almatija na sever do Astane (o kojoj sam cuo vrlo bizarnih prica), pa onda tu kroz Sibir do Bajkala, pa spustanje na Ulan Bator pa Harbin i onda Khabarovsk (dalje po planu..) ..

Podeli te bizarne price da vidimo vredi li ici  ::crazy: ::crazy: ::crazy:

na primer ovako nesto:

http://vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-astana-khazakhstan/

pogresno sam se izrazio, ne znam nesto mnogo konkretnih prica; bizarna i fascinantna mi je sama ideja tog grada; kao neka kombinacija Vasingtona, Dubaija i Pjongjanga, i to sve usred stepe, hiljadu kilometara od najblize civilizacije..

(barem sam takvu sliku stekao citajuci preko interneta; mozda bih se razocarao kada bih video uzivo; ali definitivno mi se ide.)  :)

• Author

Znaci imamo...

Vidim imam ovde vec jednog saputnika  :dance:

Hvala nghngh, to se zove konstruktivan (ujedno i detaljan) pristup...