Jump to content

Featured Replies

hmmm,moracu da ispitam i provericu ovo sa njom za naplacivanje plaze...takodje kaze da je skupo za nju da izvadi vizu i doleti ovamo? je li to tacno?

• 2 weeks later...

Hej :)cao...

Mi nasli karte Beograd Milano ,Easy Jet avio low cost za 50e povratna po osobi, zatim Saudia Arabia Air 450 e do Manile po osobi. I od Manile imash kartu za 20 tak e do Cebua. Ja koliko sam istrazivala nisam cula da se placa plaza i kad malo izguglujes videces da je poprilicno povoljno. Ja sam se kuckala sa Loknastom koja isto to kaze. Konzulku zovi na mob pa se dogovori 50$, mi nasu visu preuzimamo u ponedeljak u restoranu Macjato ;D tako da svima razlicito.

Traveleasy tebi se bash priblizava....kad putujes? Aj javi kako bilo :)

pozz

ako mene pitas kad putujem,onda ce ti biti od prilike posle 15. februara kad mi se zavrsava ispitni rok..i ostacu oko mesec dana u cebu-u i ako Bog da,mozda i odemo do Boracaya na 3 dana... :P

hteo sam jos da pitam za tu kartu od cebu-a do manile,da li to preuzimam ovde negde u srbiji kad porucim ili kupujem u manili?

Evo mene u Manili cekicam na aerodromu još pet sati :-)

Kartu kupuješ karticom i dobijaš booking na mail.  I to I pasoš je sve što ti je potrebno.

Da znaš da bi trebao da bude. Malo je falilo da me ispale za onaj smeštaj što si mi preporučila u el nidu... No na kraju se ok završilo :-) idem sutra na a prekosutra na c turu. Onda jedan dan kuliranja ili ću da odem na marimegmeg beach a onda tao expeditions :-)

Btw ako neko ima preporuku za jeftin a dobar smeštaj u Coronu neka viče :-)

Btw pazite na stvari na aerodromu u Manili. Nekim amerima su ukrali četiri ranca a došli su samo 30min pre otvaranja gejta na aerodrom. Kod mene se desilo suprotno.. Ja sam zbog neispavanosti,  prepakujuci novčanik, ostavio pasoš na zidicu ispred aerodroma,  došao na check in i pasoša nigde :-) umrEo sam, otrčao dole a pandurka klima glavom,  next time be more careful :-)

Traveleasy moze mejl adresa da  te pitam neke pojedinosti?Nadam se da je Tao ludilo :dance: Kad se vracash?

pozz

Upravo završio tao expedition. Pre pola sata :-)

Malo je reći da je ovo najbolje iskustvo koje sam imao do sada. I ako nam je vreme bilo užas, jaki vetrovi oooooogromni talasi i tome slično, vredelo je svega. Korali,  plaže,  ribice raznih boja i oblika.  Pet dana na brodu uz sve to.. Sa super ekipom, ludom posadom,  fenomenalnom hranom... Ma neopisivo :-)

A sutra odlazim sa Filipina za Tajland.

pisi kako je bilo...i na coron-u, gde preporucujes da se smestim? bicu 5 dana na koronu, sredinom aprila, posle idem samo par dana na palawan, pa letim za siargao, raj za bordere heheh....

razmisljam se da mozda iskoristim tih 5 dana tako sto cu sa tao expedition da se prebacim do palawan-a....samo onda moram da vidim za prevoz do puerto princese, odakle letim dalje.....koliko sam skapirao, nije bas kratka razdaljina, a ni jeftin put  :LOLLL:, a vec sam kupio kartu od korona do puerto princese, bila je poprilicno skupa...

• 2 weeks later...

Pokusacu da vam to docaram jedan dan na jednom od ostrva Filipina iako nisam bas vest u opisivanju.

Sve se to desava u jednom od mnogobrojnih lepih dana koje smo tamo proveli i to u delu destinacije koja zasigurno moze da se proglasi najlepsim delom vec prelepog putovanja od nekih dvadesetak dana.

To je period od 4 provedena dana na pustom ostrvu gde smo spavali u satorima i uzivali u divljini i lepoti ostrva bez turista podredjeno samo nama i nasem hedonizmu.

E sad tu se odigravaju cuvene nase survajver igre i tog dana trenutni skor je 3 : 2 za suparnicku ekipu. Igra se odlucujuca i mozda najzahtevnija igra koja se sastoji iz 5 segmenata (plivanje sa kokosom do plovka i nazad,veslanje kanuom do bove i nazad, resavanje matematickog zadatka, slalom sa kokosom oko stubica i finale proci kroz cilj zavezanih ociju sa glasovnim navodjenjem ostatka ekipe).

I pazi sad krecemo sa dobrom podelom za svaki zadatak i vec u prvoj fazi sticemo dobru prednost jer imamo izuzetnog plivaca, uzimamo bolji kanu i stvaramo jos vecu prednost posmatrajuci rivale gde poprilicno zaostaju za nama.

Dolazimo opusteno do takmicara koji treba da resi prost matematicki zadatak i samouvereno i zadovoljno mu predajemo kokos racunajuci vec unapred na pobedu gledajuci na to u kolikom su zaostatku.

Ali nastaje tragican obrt nas takmicar od tog momenta pa do kraja igre , a i kasnije uz pomoc digitrona ne uspeva da ga resi.

Dugo sam analizirao sta nam se desilo i danas danji nemam odgovor, ni to sto je taj zadatak za nas resavala po nasoj proceni najbistrija clanica ekipe, a za njih clanica inace devojka sudije koji je postavio zadatak,ni to sto smo imali ogromnu prednost tako da je nasa mogla opusteno i sa dovoljno vremena , a njihova u zurbi i tremi. Ma jednostavno nemam odgovor.

Znaci 4:2 i kraj nasim nadama za pobedom.

Glavni dogovor je po predlogu jednog naseg clana ovog foruma da kapiten koji izgubi spava na malom susednom ostrvu koje je potpuno divlje i naravno bez ljudi, ali ne i nenastanjeno vec po recima naseg domacina nastanjeno sa majmunima, zmijama, gusterima i jos po kojom divljom zivuljkom.

Posle lepo provedenog ostatka dana i do kasnog druzenje uz logorsku vatru sa ostatkom ekipe priblizilo se vreme za odlazak na pusto ostrvo koje se i pored vedrog i zvezdanog neba jedva naziralo sa nase obale.

Polako pocinju i da se otkrivaju pojedini karakteri clanova moje ekipe koja je zdusno tvrdila da ce se u slucaju da izgubimo pridruziti meni i da necu ici sam na to ostrvo.

To su tvrdili i u suparnickoj ekipi i ubedjen sam da bi i ostali uz njihovog kapitena do kraja i ne bi ga sigurno ostavili samog, ali on je to Kralj Filipina.

Polako se razilazimo od logorske vatre odlazeci svako u svoj sator na spavanje.

Ja uzimam ranac sa nekoliko potrebnih stvari (kabanica, noz, baterijska lampa i vreca za spavanje),oblacim kupaci , ulazim u kanu i krecem da veslam u pravcu pustog ostrva.

Jezivo i prelepo

Tisina , vedro nebo, zvezde, meki mali talasi i moji snazni zaveslaji rezultirani jakim adrenalinom koji izbija iz mene.

Cujem svoje srce kako jako lupa i vidim jedan od najlepsih prizora koji sam ikada video, ceo kanu ispod vode sjaji.

Kako kanu sece vodu i stvara talas tako pokrece planktone koji kao svici se pale i ceo kanu svetli pod vodom kao i voda gde trenutno zabodem veslo na trenutak.

Predivno i nezaboravno, mozda i neponovljivo.

Ubrzano veslam i pomalo osecam strah kako se sve vise udaljavam od ostrva gde su mi ostali drugari i ostaju za mnom sve sitnije bele tackice kandila koji su im sijali ispred satora.

Cudan i sladak neki strah, a ujedno pocinjem skoro na glas da se smejem gledajuci u svetlost oko camca i prisecajuci se veceri pre ove kada sam prvi put otkrio kako sam ceo sijao dok sam se te noci kupao u moru i kao dete uzbudjen dotrcao do drugara da im prenesem to iskustvo a onda svi uskocili u vodu i odusevljeno se kupali gledajuci kako svi svetlucamo.

Kako sam bio sve blizi ostrvu strah mi se pojacavao jer nekako mi se senke cinile sve jezivije kako se mesec zaklanjao iza sve veceg ostrva kom sam se priblizavao.

svici-u-vodi.jpg

Edited by Duya
Ubačena slika na zahtev autora

Stizem na deo pescane plaze koja je malo izbacena kao malo poluostrvo i dolazim camcem do same obale tako da uspevam lako izaci iz kanua ne pokvasivsi se mnogo.

Kupaci mi ostaje suv sto je za sad dobro jer nisam poneo drugi , a spavati u mokrom ne bi bas bilo ugodno.

Lako izvlacim svoj kanu i pokusavam ga izvuci sto dalje od vode jer ne znam dokle moze plima nadoci i odneti ga dok budem spavao.

Na tom delu gde sam pristao duva lagan i topao povetarac, ali ne bas prijatan da pod njim spavam celu noc.

Zato pokusavam uci dublje u ostrvo da bi se sklonio od vetra ali sve dublje je i sve mracnije.

Onaj moj strah koji sam spominjao dobija kulminaciju kada sam ugledao cudno bice nedaleko od sebe koje cas cuci ,cas ustane pa se malo pomeri pa opet sedne.

Au kako srce lupa , a ja se pravim jos hrabriji i pocinjem da glasno pricam kako ga vidim  i da cu mu prici, ali on nista.

Proslo je skoro pola sata kako sam postepeno prilazio tom cudnom bicu i tek kada sam ga polako dodirnuo sa veslom sad vec skroz blizu njega shvatam ,a sad i vidim da je to obicna mala palma koja se povremeno njise na vetru.

Sad malo ohrabren ali jos uvek oprezan i isprepadan cudnim sumovima i zvucima pocinjem da trazim mestasce u nekoj zavetrini .

Trazim neko meko mesto u pesku ali ne bas duboko u sumi i mrklom mraku, ali ne bas na sprudu i cistini na vetru.

Uspevam da pronadjem neku uvalicu pored nekog cudnog cvornatog drveta i tu postavljam vrecu i lezem da pokusam da zaspim.

Dugo nisam mogao zaspati i pored ocitog umora od dinamicnog i sadrzajnog dana i jos do kasnog sedenja uz logorsku vatru.

Pokusavam da skrenem misli prisecajuci se detalja oko survajver igara,analize postupaka nekih likova na nasem putovanju pa do kojkakvih sve gluposti samo da skrenem misli sa raznih senki oko mene i jos cudnijih zvukova.Ali to mi je tesko islo jer toliko su snazna ta prividjenja kada si potpuno sam na tom ostrvu i jos u polumraku gde jedva nazires sta je sve oko tebe.

Nekako sam utonuo u san i sledece cega se secam je neko cudno lickanje oko predela vrata pri cemu sav isprepadan skacem i pocinjem histericno da bezim prema vodi.

Tek kad sam se malo osvrnuo primetio sam gustera od oko pola metra koji se lagano i bezazleno udaljavao od mene kao da ja njega nisam ni malo uplasio svojom panikom i bezanjem,

Vracam se po vrecu i sada trazim mesto blize vodi gde je cini mi se mnogo svetlije na mesecini i cistije sa belim peskom svuda oko mene.Naravno sad mi ni onaj vetar ne smeta samo da sam dalje od sume.

Pronalazim jednu duguljastu stenu koja viri iz peska i tu mi se ucini idealnim mestom da sam na cistini a ipak malo zaklonjen.

Privlacim pored kanu i stavljam vrecu izmedju njega i stene posto sam je predhodno detaljno ispipao pod baterijskom lampom da slucajno i ona nema nekih skrivenih rupa i cudnih stanovnika.

Vrecu sam zakopcao do vrha i imam osecaj da sam brzo zaspao iako mi je bilo pomalo vruce u vreci jer je bila bas topla noc i pored vetrica.

Budjenje je vec nesto fascinantno i brzo sam zaboravio sve nocne strahove.

Kao da sam se probudio na nekom drugom mestu,nekom raju, lepoti ma nemam reci da opisem.

E sad bi ovde dobro dosao neko ko ume sa recima i da opise takvu lepotu koja mi je i sad u ocima i srcu i dusi. ali tesko da umem i trunku lepote te da vam docaram, ali pokusacu ovako prosto.

Otvaram snir vrece i to toplo sunce kao da mi je pozelelo dobro jutro, taj svez vazduh kao da me je umio nekim najlepsim mirisom.

Dugo sam leskario tako gledajuci u sunce koje izlazi iz mora i nigde nisam zurio iako sam jos pre par sati molio se da sto pre prodje vreme.

Izlazim do vode da se umijem i umivanje se pretvara u jutarnje golo kupanje u kom sam uzivao kao kralj na plazi stvorenoj samo za mene.

moze li mi neko objasniti kako se preuzima karta sa www.flypalexpress.com (detaljno) ?

Izabereš odakle i dokle, koji datum. Dobiješ par opcija (ili samo jednu) i izabereš i onda continue. Dobiješ opciju da upišeš svoje ime (ili i ime saputnika ukoliko si kupio dve karte), broj pasosa, datum, mesto izdavanja ... kontakt informacije, email, broj telefona i slicno pa opet continue. Onda biras extras, tj dodatnu tezinu prtljaga (po defaultu imas dozvoljenu 10kg checked in baggage, plus 7kg carry on - to moze loknasta da potvrdi), osiguranje (ne treba ti, ali mozes), nacin placanja (credit card), upisujes broj kartice, i sve ostale potrebne podatke. Ides na continue, i onda ces dobiti potvrdu tvog bookinga. Takodje isto to dobijas na mail. Odstampas to, sa tim ides na aerodrom, pokazes pasos i taj booking, dobices boarding kartu, prodjes security check, odes na gate i sacekas da se ukrcas u avion, sednes, zavezes pojas, okadis sediste i tri puta se prekrst (nemoj vise, kazu babe da se ne valja). Poletis. sletis, izadjes iz aviona, sacekas prtljag ako ga imas, izadjes sa aerodroma i uhvatis taxi ili te neko drugi prevari za neko drugo prevozno sredstvo ... Eto, nadam se da je detaljno.

Pozdrav.

fala,a ovo sto kazes da se prekrstim 3 puta,je l' to zato sto nisu sigurni avioni ili iz zezanja? :D

meni se cini da te za to zeza :)

evo npr, ja se licno nisam osecala nebezbedno u njihovim avionima, iako sam citala sve i svasta pre putovanja.

sve na filipinima ti je dozivljaj, cak i obicna setnja po ulici. u pozitivnom smislu, naravno :)

Skrenuli ste sa teme :) Covek opisao svoj nesvakidasnji dozivljaj, a vi odoste skroz u drugom pravcu, niko ni da se osvrne na njegovo pisanije.

Mocart, odlicna avantura, nisam siguran da bi se svako  odvazio na tako nesto. Dozivljaj za pamcenje, svakako. Mogu misliti kako si se us**o i od onih senki a i od onog gustera ;D Ali, ujutru je vredelo!

Putovanje je organizovao jedan bivsi clan ovog kluba i na tom putovanju mu se pridruzilo jos 13 putnika, a ja sam dobio poziv da se svercujem na tom putovanju po uzoru na jedno nase slicno putovanje po Africi.

Hvala na pohvalama vec sam pomislio da taj moj dozivljaj i nije nesto narocito za pricu, mada i znam da da je  dosta nasih clanova kojima bi to mozda i bilo interesantno trenutno na putovanju pa ne stizu ni da udju na forum.

• 3 weeks later...

meni bi mogla informacija dobro da dodje :D

vidim da se cene karata stalno menjaju,pre jedno mesec dana bila je cak i 550e u oba smera a danas je tu negde izmedju 800e i 900e,pa me interesuje od cega to zavisi,i ako imas neki dobar i pouzdan sajt za kupovinu tih karata? :) pozdrav

Trenutno na filipinima,el nido...ako nekom treba info:-)pozdrav za traveleasy:-)

Hvala na pozdravu :) Nadam se da uzivas kao sto sam ja uzivao. Pazi samo ... sunce je jako :) I nemoj da zaboravis da posetis marimegmeg beach .... pored svih tih island hopping tura.

@grale, samo cu ti reci da si se zeznuo sto nisi kupio kada je bilo 550e jer je to bila odlicna ponuda. Ta cena 800-900 je "realna" cena.

nisam mogao da kupim jer sam zavrsavao ispite...na zalost i ja sam takodje jako zeleo,ali sta cu kad mi je skola na prvom mestu...

Upravo na tvojoj plazi:-):-):-):-)hvala care:-)kartu kupila za 450e u okt Saudia arabia airlines...

Pozzz

I ako je proslo svega mesec i po od kada sam ja bio tamo ... zavidim ti :)

@grale, imas iz milana do manile 2-22 jun, 512 eur preko tui.it, ako placas visa credit karticom, nemas nikakav dodatak na tu cenu, za svaku drugu karticu + 52eur tj 26 po pravcu :)