Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

e samo da pitam,da li proveravaju koliko novca unosim u drzavu? npr ako imam manje nego sto oni misle da mi treba za mesec-dva,dali ce me vratiti nazad?

Ne bi trbalo da ti proveravaju koliko novca imas, ali sigurno ce ti traziti da pokazes odstampanu povratnu kartu za povratak sa Filipina.

Dok god im to ne pokazes sigurno te nece pustiti.

ako ima neko da mu se ovo desilo neka napise ovde molim vas...a to za povratnu kartu mi je nebitno... :D

• 5 weeks later...

pozz,opet ja :)

i dalje gledam klipove i pazljivo prikupljam informacije o svim mogucim detaljima koji ce mi dobro doci kad budem otisao tamo,e sad,danas sam gledao klipove kao sto je npr ovaj

(promena valute) zanima me koliko je to tacno i kolike su sanse da se ja nadjem u takvoj situaciji. Takodje sam citao i komentare ispod svakog njegovog klipa i uvek se nadju obe strane,neki kazu skroz je u pravu,a neki kazu da previse plasi ljude. Licno,ja mislim da je istina negde izmedju,ali svakako hocu da cujem i nekog naseg ko je vec posetio ova mesta,konkretno Manilu i Cebu. Na nekom klipu je cak objavio da je i donosenje mobilnih telefona koji nisu kupljeni na filipinima,moze prouzrokovati gubitak novca,nesto kao roming. Pa sad,da li stvarno poslusati njihov savet otici bez mobilnog tamo,i kupiti neki od 20$ i koristiti dok si tamo ili se to moze spreciti?

Bila je i prica,nemojte ici ulicom noseci nesto u rukama,neka vam ruke uvek budu slobodne u slucaju napada itd...

Ma osnovni savet - ne slusaj savete :)

Ne bukvalno naravno, ali ovo sa citanjem gomile komentara te moze eventualno odvesti do susednog sela, a dalje od toga tesko...

Samo hrabro  :pivoooo:

Grale kako ces ti isprepadan da odes tamo ako tako nastavis :)

Opusti se, ako ides isti dan iz Manile za Cebu, promeni samo kes koji ce ti biti potreban za vodu/klopu/taksi dok ne stignes u Cebu.

Ako ne ides, promeni na Aerodromu dovoljnu kolicinu dolara da mozes da odes taxiem do Makati-a ili nekog dela grada gde ces biti smesten, pa tu u nekom od vecih trznih centara nadji money exchange i promeni kes.

To za mobilni tj roming, to je naravno istina, ukoliko koristis karticu iz Srbije za razgovore/poruke/net dok si tamo. Ali naravno ti to neces uraditi, nego ces poneti neki sim-free telefon, kupiti njihov globe/smart sim i koristiti.

pa posto je meni riba u Cebu-u,ja cu isti taj dan otici do Manile,mislio sam da kupim kartu iz BG-a do Manile,i posle njihovim jeftinim kompanijama http://www1.philippineairlines.com/ do Cebu-a...e sad mene brine da li su ta vremena njihovih letova fiksna,jer ako mi kojim slucajem zakasni avion do manile i stigne kasnije i ja ne uspem da se ukrcam za taj za Cebu,da li ce mi dati da uzmem neki drugi ili cu morati da kupujem novu kartu? A ovo za mobilni,nisam ni mislio da telefoniram tamo,nego cisto bih poneo moj mob odavde kako bih poslao poruku da sam srecno stigao i da sam ziv i zdrav... :P

Nisam isprepadan,samo hocu da znam sta me ocekuje tamo.. :D

Legacy kompanije, tj ajd da kazem one koje nisu low cost, po pravilu nemaju neka velika kasnjenja ma da je sve moguce.

Tako da verujem da ce taj let do Manile skoro pa sigurno sleteti na vreme. Veci su problem low cost kompanije na samim Filipinima, a ima ih tri koje lete izmedju Manile i Cebu-a, Pal express, Cebu pacific, Tiger airways.

Npr meni je let iz Manile za Puerto Princesu pomeren "samo" 8 sati, umesto da poleti u 10 ujutru poleteo je u 18, iz Corona za Manilu 6 sati ... i tako :)

Moj savet ti je sledeci, kada sletis u Manilu, razmeni cca 30ak dolara, da kupis neku vodu, nesto da pojedes i da imas parice za taxi kada stignes u Cebu. Ukoliko ne kupis kartu za Cebu online, razmeni vise, tipa 80ak dolara, jer mozes kupiti kartu i na salterima samih kompanija na aerodromu. Gledaj da kupis kartu za kompaniju koja leti sa istog terminala na koji si sleteo u Manilu, jer je cimanje ici od jednog terminala do drugog. Kada se smestis u hotel/kod devojke u Cebu-u, ponesi vise eura/dolara koje zelis da razmenis, pa to uradi u nekoj od menjacnica u Ayala centru ili SM City-u. Posle to krckaj onako kako si naumio.

Obavezno sacuvaj 550php, kada budes izlazio sa Filipina za tzv departure tax (To je cena za Manilu).

Budi pametan i ne nasedaj na price filipinki da im treba kesh za kevinu operaciju, jer je brat udario kolima, pa je zbog toga otisao u zatvor, a on je jedini zaradjivao u porodici jer se otac samoubio dok je spasavao njihovu kucu koja je gorela i sad zive u satoru, pa im trebaju pare za protivotrov na ujede bengalskih tigrova zarazenih malarijom.

Filipinke su poznate po tome ... cisto onako dobronamerni savet :)

pa ja cu leteti do manila low cost kompanijama...jedino me brine to ako bude kojim slucajem kasnio,tako da mislim da mi je sigurnije kupiti kartu tamo...kad budem stigao u Cebu,devojka ce me sacekati ispred,tako da cemo zajedno otici do njene kuce :)

off topic: u roku od 5 dana su mi zakasnila 2 "high cost" leta, pa sam propustio 2 puta konekciju...prvo iz hong konga kasni klm 3 sata, pa ne stizem na let iz amsterdama za bg..pa onda posle samo 2 i po dana kasni mi etihad iz milana ka abu dabiju, pa propustam let iz abu dabija za bangkok..sve se desava izmedju 2-6 aprila ove godine ...evo stigoh ziv na koh phan gan posle 100 godina puta  :blob:

jel ima neko odavde sad na filipinima btw? stizem u manilu 18og :pivoooo:

pa ja cu leteti do manila low cost kompanijama...jedino me brine to ako bude kojim slucajem kasnio,tako da mislim da mi je sigurnije kupiti kartu tamo...kad budem stigao u Cebu,devojka ce me sacekati ispred,tako da cemo zajedno otici do njene kuce :)

pa ne znam kako ćeš leteti do Manile iz Bg-a low cost... No možda imaš drugu rutu :-)

Legacy kompanije, tj ajd da kazem one koje nisu low cost

Off topic: suprotno od "low-cost" je valjda "high-cost"? :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Legacy_carrier

http://www.economist.com/blogs/gulliver/2013/03/legacy-vs-low-cost-carriers :-)

@bambam ti se ne računaš :-) ti si baxuz :-)

pa ne znam kako ćeš leteti do Manile iz Bg-a low cost... No možda imaš drugu rutu :-)

hahah al ima i razlog...toliko puta sam uletao u avion u 12 i 5, da je ovo sad necija osveta za moja zlodela :ang::psuje:

btw, baci mi na pp malo detaljnije opise onoga sto sto smo pricali, ako imas vremena sad....pleeeease  :eat:

ima ruta Quatar Airways-om,nekad je i Etihad,BG-Abu Dabi ili Doha-Manila. U glavnom ima iz BG-a :D

Grale care ti ako ziv stignes do Filipina to ce biti JackPot :)

Ove sajtove sto sam paste-ovao nisu za kupovinu karata, no uopsteno o Filipinima i raznim mestima na Filipinima.

A za kupovinu karata, pa dobro je i to sto si ti naveo :) probaj jos skyscanner.it ili de, ebookers.ie ili de, momondo, kayak, orbitz itd itd...

moram da se umesam. svi ovi linkovi su extra,narocito hvala i javno traveleasiju, vise nego korisno.

Ali ja sto vise trazim i gledam kartu do Filipina (opet nisam preterano ogranicen ) i idem van svih sezona,dolazimdo sledeceg zakljucka. Da mi se bez ikakve muke nudi iz BEG za oko 700 eura. Probao sam milijardu drugih kombinacija, obrni okreni,od kuce do manile i nazad slabo to ispadne manje od spomenute ponude. da ne kazem ispadne i skuplje. najnize sto sam do sada video su kombinacije od oko 450 iz milana do Manile ili do recimo do Bankoka. Oko 500+ evrica nemacka, istanbul tu negde itd. Kad dodam kuca/milano kuca/nemacka ili turska ,uz sve moguce i nemoguce rizike konekcija dodjem blizu (ovo kazem veoma oprezno,jer uglavnom dodjem do visih cifri) ali bojim se da ce pojedini talibani sa KP odma' reci kako "moze to i jeftinije" a necu s njima da se raspravljam,  :party: ,  ...

da skratim,dosao sam na ideju da odredjenim avioprevoznicima javim da sam spreman da dam 600 eura za kartu (bez mnogo podpitanja) BEG-MNL pa sad cekam da mi jave kad budu spremni da uzmu tih 600 evrica.

::crazy:

ako neko drugacije misli, nek ima na umu da sma ovu taktiku vec vise puta isprobao. i dokazao.  clap.gif' alt=':clap:'>

moram da se umesam. svi ovi linkovi su extra,narocito hvala i javno traveleasiju, vise nego korisno.

Ali ja sto vise trazim i gledam kartu do Filipina (opet nisam preterano ogranicen ) i idem van svih sezona,dolazimdo sledeceg zakljucka. Da mi se bez ikakve muke nudi iz BEG za oko 700 eura. Probao sam milijardu drugih kombinacija, obrni okreni,od kuce do manile i nazad slabo to ispadne manje od spomenute ponude. da ne kazem ispadne i skuplje. najnize sto sam do sada video su kombinacije od oko 450 iz milana do Manile ili do recimo do Bankoka. Oko 500+ evrica nemacka, istanbul tu negde itd. Kad dodam kuca/milano kuca/nemacka ili turska ,uz sve moguce i nemoguce rizike konekcija dodjem blizu (ovo kazem veoma oprezno,jer uglavnom dodjem do visih cifri) ali bojim se da ce pojedini talibani sa KP odma' reci kako "moze to i jeftinije" a necu s njima da se raspravljam,  :party: ,  ...

da skratim,dosao sam na ideju da odredjenim avioprevoznicima javim da sam spreman da dam 600 eura za kartu (bez mnogo podpitanja) BEG-MNL pa sad cekam da mi jave kad budu spremni da uzmu tih 600 evrica.

::crazy:

ako neko drugacije misli, nek ima na umu da sma ovu taktiku vec vise puta isprobao. i dokazao.  clap.gif' alt=':clap:'>

potpuno te podrzavam!!! :) kad si planirao da ides do manile?

imam jos 1 pitanjce,citao sam na kontikijevom sajtu da ce mi trebati potvrda moje devojke da cu boraviti kod nje u kuci dok sam na filipinima,e sad me interesuje kako se to dobija,posto sam pitao i nju i jos neke ljude i nikome nije jasno...da li je potrebno da ona samo posalje pismo i u njemu potvrdi ili treba da popuni neki obrazac ?

Grale legendo.

Idi na booking com, nadji neki jeftin hotel koji ima opciju book now pay later. Bookiraj, dobices booking na mail. Odstampaj u dva primerka (jedan sacuvaj za sebe, jedan za konzulku). 

Sa jednim primerkom bookinga hotela, bookingom avio karte, slikom, popunjenim zahtevom za vizu, 50$ i sta ti jos treba, odes da izvadis vizu.

Kada dobijes vizu, otkazi taj booking (nista te ne kosta). 

Onda onaj drugi primerak bookinga hotela ponesi sa sobom, ukoliko te slucajno neko pita na aerodromu (a nece) da im pokazes da imas bookiran hotel.

Naravno prvo ti treba neka kartica kojom mozes placati na netu.