Jump to content

Featured Replies

Od Budimpeste idem do Beca, imam sve potrebne informacije, ali ne znam da li vrijede ponude zeljenice za 13 eura?

Dobila sam informaciju da iz Beca do Praga mogu naci voz 29 eura, kupovina direktno preko austrijskih zeljeznica.

Da li postoji neka druga opcija- mozda neka nocna linija asutobusom ili nesto drugo sto je povoljno?

I konacnica kako najpovoljnije od Praga do Budimpeste, zeljeznicom 19 eura ili ima neka linika autobusa?

orangeways ili studentagency autobusom budapest prag, a za voz ce reci neko kompetentniji od mene.

Hvala za savjet, lai niste me razumjeli, trebam od Beca do Praga, i onda iz Praga do Budimpeste (to vjerovatno moze kako ste naveli).

Lp

od Beča do Praga ideš autobusom Student Agency , imaš dnevno 7 polazaka. Zadnji polazak je u 22:40 - u Pragu si u 3:30 na glavnoj stanici Florenc. Karta je 450 čeških kruna. Autobusi Orangwaysa ne voze više ovu relaciju ! Iz Praga do Budimpešte ideš autobusom Orangwaysa po ceni od oko 5000 forinti. Ima dnevno dva polaska u 07:00-14:00 i u 13:30-20:15.

Ne znam zasto komplikovati sa prevozom do Praga kad ima Lastin autobus iz BG za nekih 45evra, vozi srijedom i nedeljom, to je najjednostavnija i skoro najjeftinija varijanta.

A najjeftinije je vozom od Budimpeste za 16 evra, pa Orangeways bus za 17, ali to je vece cimanje za par evra razlike... J

ne komplikujemo , cickofonso pita za prevoz do Praga iz Beča a ne iz Beograda.

ups izvinjavam se moja greska  ;D ja sam odgovarao generalno  u temi, tema je Beograd-Prag, a ne Bec-Prag

a iz Beca studentagency bus, stvarno su najbolji

Tacno je da bi bilo najlakse ici na jednu destinaciju direktno, ali  ja bih malo vise skitnje, a ne ustimavanje najjeftinije varijante.:)

Hvala svima za odgovore. Orangwaysa od Budimpeste do Beca, Studentagency od Beca do Praga rezervisano, ali ne znam kako od Praga, ne mogu da nadjem niti jednu nocnu liniju, moze i za Bratislava, pa cu nesto ganjati do Budimpeste ujutro, da se barem na sat-dva  vidi i Bratislava kad mi je na putu.:)

Eurolines, odnosno https://westbus.at/ i Orangways  ne bi vremenski odgovoarali od Praga do Budimpeste. Sa Studentagency bih dosla kasno pa ne znam sta bih sa sobom cijelu noc, do sutra kada se vracam u Bg.

Ako neko sl. zna neku relaciju ili ima neki prijedlog molim da javi.:) Hvala jos jednom sto ste se potrudili da pomognete.

studentagency je sjajan...moje iskustvo sa njima je da je ubedljivo najbolji tip prevoza kojim sam putovao preko...On ti krece u Becu sa stajalista u neposrednoj blizini zabavnog parka "Prater" tako bi trebalo da se zove i stanica zeleznicka u blizini,onda te kupi ujutru i polako preko Brna vozi ka Pragu...Bus je ful udoban,imas male ekrane u sedistima na kojima pritiskom dugmeta pustas filmove,muziku,dobijas tople napitke od ljubazne hostese u busu,stvarno vrhunski...a za neke smesne pare :):):)

• 2 weeks later...

Pozdrav svima :)

Ako neko krece sledece nedelje za Prag kolima rado bih podelio troskove goriva tamo i nazad.

Postoji i druga opcija, ortak i ja bi krenuli njegovim autom i imaju jos dva mesta, jedini je problem sto je auto na benzin i trosi "malo" vise, oko 10L.

Ako nekome odgovaraju opcije neka baci mail [email protected].

POZz

studentagency je sjajan...moje iskustvo sa njima je da je ubedljivo najbolji tip prevoza kojim sam putovao preko...On ti krece u Becu sa stajalista u neposrednoj blizini zabavnog parka "Prater" tako bi trebalo da se zove i stanica zeleznicka u blizini,onda te kupi ujutru i polako preko Brna vozi ka Pragu...Bus je ful udoban,imas male ekrane u sedistima na kojima pritiskom dugmeta pustas filmove,muziku,dobijas tople napitke od ljubazne hostese u busu,stvarno vrhunski...a za neke smesne pare :):):)

Staje kod Pratersterna, Lasserstrasse. Označeno je njihovom tablom stajalište.

• 3 weeks later...

Jel uspeo neko da kupi kartu za dnevni voz Budimpesta-Prag bilo gde u Beogradu, po onoj promo ceni od 19 eur?

Mislio sam da idem vozom koji iz Bg krece ujutru i u Pragu je uvece, i da platim odvojeno Bg-Bud, i Bud-Prag.

Zvao sam i u 'Putniku' su mi rekli da mogu da prodaju samo karte za nocni sa cenom od 29eur, u 'KSR'-u su rekli da ne mogu da prodaju te karte, jedino Bg-Prag 12500 jedan smer  :shockkk: a u 'Wasteelsu' mi je ljubazni cikica rekao da se to meni ne isplati i da po nekoj medjunarodnoj tarifi to ispadne oko 7-8 hiljada.

Izbegao bih bus, a izbegao bih ako je moguce i placanje preko sajta madjarskih zeleznica, pa trcanje sa sve koferom, da stampam kartu na nekim masinama, dok voz stoji u stanici, pa jos i ako kasni a regularno u Budimpesti  stoji pola sata...

Jel ima neko ideju sta mi je ciniti? Rax?

Hvala unapred.

@ kompe

Ako vas ide bar troje mislim da vam se isplati ona ponuda gde prvi putnik placa punu crnu, a svi ostali 50%. Znam da je ranije postojala i ta karta se mogla kupiti u Putniku. I sa njom mozete da prekinete putovanje koliko se secam.

Najmanji ti je problem da ištampaš tu kartu u Mađarskoj na tim automatima veruj mi.. Ja sam štampao pre 20 dana i nikakav problem nije.. Em ima tih automata gde oćeš em mi je trebalo svega oko 30 sekundi..Samo ukucao šifru i karta ispala odma..  :stop:

Jel uspeo neko da kupi kartu za dnevni voz Budimpesta-Prag bilo gde u Beogradu, po onoj promo ceni od 19 eur?

Mislio sam da idem vozom koji iz Bg krece ujutru i u Pragu je uvece, i da platim odvojeno Bg-Bud, i Bud-Prag.

Zvao sam i u 'Putniku' su mi rekli da mogu da prodaju samo karte za nocni sa cenom od 29eur, u 'KSR'-u su rekli da ne mogu da prodaju te karte, jedino Bg-Prag 12500 jedan smer  :shockkk: a u 'Wasteelsu' mi je ljubazni cikica rekao da se to meni ne isplati i da po nekoj medjunarodnoj tarifi to ispadne oko 7-8 hiljada.

Izbegao bih bus, a izbegao bih ako je moguce i placanje preko sajta madjarskih zeleznica, pa trcanje sa sve koferom, da stampam kartu na nekim masinama, dok voz stoji u stanici, pa jos i ako kasni a regularno u Budimpesti  stoji pola sata...

Jel ima neko ideju sta mi je ciniti? Rax?

Hvala unapred.

U Beogradu ne može nikako da se kupi za 19 EUR. Mađari ne dozvoljavaju našima da prodaju po toj ceni, jer bi im pokupovali sve jeftine karte. Ako se tako lako štampaju kao što Gargi kaže, onda najbolje preko neta kupi, voz ima pauzu u Budimpešti pola sata.

Pola sata mu je dovoljno da ištampa 300 tih karata.. Zaista nikakav problem nije..Platiš preko neta,al moraš da imaš Visa Electron karticu jer za druge ti treba čitač kartica i svakakve stvari..Ja sam probao normalnom Visom da platim ali nije hteo da prihvati iako sam plaćao milion stvari preko neta sa njom,pa sam morao da prebacim na Visu Electron.. Dobiješ odma nakon uplate email sa brojem i samo taj broj ukucaš na automatu..  :D

Hvala puno ljudi, putujem sam, tako da cu tako i da uradim, posto nije problem to stampati tamo, a ti gargi821 se 'cuvaj' Poljakinje hehe ;)

...bije ih los glas!...kazu da cesto vole da ne nose bruseve,nije to dobro...mogu da nazebu! ;) ...ps. salim se naravno,ne zameri...uzivajte u ljubavi!!!  :spot:

Hahaha što da se čuvam?  :LOLLL:

Objasnio je kolega ludiprasinar :)

Zezam se i ja malo, citao sam onaj tvoj 'putopis' i koje slatke muke si imao u putu kad si isao do Poljske, pa zato malo njamke :)

Samo napred, Srbija do Poznanja!  ;D