Jump to content

Featured Replies

Slažem se, Jessie je stvarno divna i fina osoba, čak i prilično iskrena, ni jednog trenutka nisam mislio da hoće da te zavlači (kao što ima slučajeva na angro sa Kinezima). Čuo sam od drugara iz Shenzhena da je neki Srbin tamo uleteo i pravio gluposti, tipa bio odbijen pa je bacao pred nju u facu pare, kao hoćeš još, evo ti, samo mi završi vizu! Zamisli tako nešto, strašno! Ali sreća, ima nas masa finih, pa se takav neki izgubi u toj priči. :)

Slažem se, Jessie je stvarno divna i fina osoba, čak i prilično iskrena, ni jednog trenutka nisam mislio da hoće da te zavlači (kao što ima slučajeva na angro sa Kinezima). Čuo sam od drugara iz Shenzhena da je neki Srbin tamo uleteo i pravio gluposti, tipa bio odbijen pa je bacao pred nju u facu pare, kao hoćeš još, evo ti, samo mi završi vizu! Zamisli tako nešto, strašno! Ali sreća, ima nas masa finih, pa se takav neki izgubi u toj priči. :)

A dobro dešava se da čovek popizdi. Ko zna zašto mu je bilo bitno da se vrati u Kinu odmah. Npr ja kad sam išao da produžim vizu, nisam uopšte razmišljao (generalno umem da ne razmišljam tako), pa ostavio bukvalno pare u kešu u stanu u Šangaju, laptop, milion sranja, zapalio u HK sa soma dolara plus to što sam platio vizu. I posle razmišljam kako bih se zajebao da mi se desilo da su me slučajno odbili. Takko da ko zna zašto je baja izvrištao.

Da li je neko vadio vizu u skorije vreme u Beogradu, pa da mi kaže kolike su gužve ovih dana?
Planirao sam da idem u sredu da vadim, pa se razmišljam koliko pre otvaranja da odem da završim sa tim u neko razumno vreme  flowers::

Da li je neko vadio vizu u skorije vreme u Beogradu, pa da mi kaže kolike su gužve ovih dana?

Planirao sam da idem u sredu da vadim, pa se razmišljam koliko pre otvaranja da odem da završim sa tim u neko razumno vreme  flowers::

Na to u principu ne postoji tačan odgovor. Ambasada Kine ti je kao Kina - zaboravi na logiku i nemoj ništa da planiraš. Možda bude 20 ljudi, a možda bude i prazno, pritom kad god otišao ovo pravilo možeš primeniti.

I idi kod plave ribe, bolji je lik :)

U slučaju gužve popričaj sa matorim što daje brojeve. Dobar čikica. 

Jednom ću ga pozvati da popijemo tačno 12 piva.

• 3 weeks later...

Drugari,

Da li je neko koristio ovo 72FREE pravilo?

Idem iz Šangaja za Kambodžu, a nemam više ulazaka u Kinu. Pa bih svakako u povratku svratio do stana u Šangaju, pokupio višak stvari i otišao dalje za Beograd na dva meseca tokom leta.

Da ne komplikujem - nemam više ulazaka u kinu, pa me zanima šta je tačno pametno uraditi sa free 72 pravilom?

Ja sam mislio samo da uradim neku glupu rezervaciju hotela da ostajem 48 sati i naravno kartu sa Pudonga za Bg koja je u vremenskom skladu sa pravilom 72free.

Probao sam da obavestim kompaniju, međutim kinez kao kinez gleda me belo. Da li mogu da mi prave problem u Pnom Penu kada se budem vraćao za Šangaj ako nemam vizu u pasošu bez obzira na to što imam pravo na 72 sata u tranzitu.

Hvala

Pozdrav za drugara iz susedne provincije Ramba! :D

Nisam to koristio, niti imam hrabrosti iskreno. Još mi je pred očima slika od pre godinu dana na Siam Reap aerodromu kada nas ne pustiše u avion zbog pogrešne curine vize za koju smo mislili da je prava (tj. da nije istekla zbog retardiranog načina izgleda kineskih viza). Najjača stvar je bila što lik koji je predstavljao China Southern (kompanija bre silna!) bukvalno kao iz podruma da je izašao, niti zna engleski, niti Boga moli. Znači, kao što i sam vidiš, nema sa indijancima pravila. U principu bi trebalo da te svako pusti bez problema, ali sta ako... Odes tamo i propadne ti i odmor i sve. U principu mogao bi da poskidas sve to na engleskom i kineskom i odstampas i pokazes im.

Puno srece! :) I javi kako je proslo da znamo, mozda zatreba nekome.

Pa to, malo sam se istripovao, jer šta zna Kmer da li srbin ima ili nema pravo zadržavanja. Dok mu ti objasniš prošao voz. To jest avion. Opet kinez je budaletina neopevana, tako da se više uzdam u kmere. Ovo je China Eastern, još veći degenerici. Otišao da ih obavestim samo da ću se ukrcati u Pnom Penu za Šangaj u povratku, on me gleda belo i kaže - Prvi put čujem za to.

Tako da je vrlo moguće da će me pogledati i dole. Zato ću probati da obavestim nekako kompaniju, pa da pošalju dopis ili šta ti ja znam.

Pošto da nosim prtljag od godinu dana života , to mi svakako ne pada na pamet. Manja mi je muka da me ne puste...

• 2 weeks later...

Jedan od retkih koji je izvadio novi pasos pre godinu dana, dobio 25 Kineskih viza bez problema i danas produzio poslednju na jos 4 meseca. Shenzhen :) Tako da pravila nema, kada sam vadio 25-u samo su mi rekli rekorder na Luohu prelazu, niko nikada me nije pitao niti pravio problem zbog toliko viza. I ako su pravili neki problem bilo je dodji sutra bice reseno a u medjuvremenu evo ti vaucer za hotel od strane imigracionog.

• 1 month later...

Dugari evo svežih informacija u vezi free72.

Kao što sam gore napomenuo pre nego sam išao za Kambodžu, kineska viza mi je istekla i lanirao sam da se vratim posle Kambodže za Šangaj, odjavim stan, pokupim stvari i odem preko leta za Bg.

Pošto je za to dovoljno dan dva u Šangaju iskoristih ovo relativno novo pravilo da ako si u tranzitu 72 sata ili manje, možeš to vreme da provedeš u gradu bez da imaš kinesku vizu.

E sad, malo su me jebuckali u Pnom Penu na aerodromu - zašto nemaš vizu let ti je tek za dva dana, ne smeš bez vize bla bla...

Pošto mi je prvi put nije mi bilo sve jedno, a i pre nego sam kretao za Kambodžu iz Šangaja sam zvao kinesku avio kompaniju da ih pitam za pravilo 72free , odnosno da li treba da obavestim aerodrom, ili kompaniju, a oni su mi govorili kako to pravilo ne postoji, odnosno kako nisu culi za to, pa na kraju kako Srbija nije deo tog sistema - BUDAAALE.  

Tako da sam već spremio to pravilo naštampano, rezervaciju hotela šatro, plaćenu kartu za Beograd, pa su me nakon 20 minuta proveravanja (nije mi karta bila vezana) rekli da mogu na svoj rizik da letim, ali da misle da me neće pustiti u Šangaju.

Kada sam sleteo na Pudong samo sam im rekao da sam u tranzitu oko 48 sati i pokazao im kartu za Beograd (morate imati kartu za treću destinaciju za koju naravno imate vizu, ili ste državlljanin). Inzenađujuće, bez ikakvih problema su mi lupili pečat o privremenom boravku i to je to.

Dakle , iako u Kini uvek možete da očekujete neku jebadabadu, ovog puta je sve bilo super i pravilo funkcioniše najnormalnije.

Tako da slobodno uživajte u ovoj beneficiji i ostalim opojnim derivatima.

SporCki pozdrav

Hehe, na kraju si odlično prošao. Pitam se, koliko li ljudi tako ''strada'' na godišnjem nivou zbog neprofesionalizma, neobaveštenosti i javašluka Azijata, iako su u pravu...

Pa dobro, bitno je samo da se ia sstrpljenja da im se objasni, da nabaciš osmeh i da ne ispoljavaš nervozu :) kao i svuda u Aziji... i onda to sve priroda sama odradi. Malo razmisle, konsultuju se, ti se i dalje smeškaš i gledaš ih toplim očima Bude, a onda oni konačno dođu do potvrde od strane nekog nadležnog i puste te.

ljudi..pitanjee...je li moguce da mi poslodavac iz Kine zavrsi sve papire potrebne za rad tamo, ukljucujuci i vizu, sa mojom skeniranim pasosem? I da li je normalno sto mi trazi uplatu "$200 for the immigration registration fee for the approval of your work permit and boarding pass"??

Nadam se da mi neko moze ovo malo pojasniti... Neka prevara ili?? ??? ??? ???

Ljudi, je l' skoro neko aplicirao za vizu u Beogradu? Interesuje me da li još uvijek ima onaj spisak na koji se upisuje ili dijele brojeve ili ništa od navedenog... Trebalo bi da apliciram početkom juna.

Ej nije neka  guzva, dovoljno je da si oko pola 8 tamo, dele se brojevi i dalje ali se prvo upises na spisak na vratima cim dodjes...

Ja sam aplicirao za 3 meseca M vizu i kao iskulirali me, trazili da im dostavim jos papira kao da mi oni daju Z, ja bio u fazonu ne treba mi, hocu M, medjutim oni kao nju izbegavaju da izdaju, iako sam dostavio sve sto treba od dokumentacija, kao sto na sajtu traze, ma barabe...  :bang:

Cekam sad da vidim dal ce mi kinezi moci poslati te dozvole i papire i pozivno pismo of dully authorized body, znacu to sutra, mada kapiram da cu i ja na turisticku na kraju pa tamo borba ko i svi, vec sam uzeo kartu za Peking i dogovorio gore sve, tako da nema cekanja...  :bag:

Pozdrav!

ot

I onda lepo odeš po vizu i kažeš ja sam aktivan i na site KP, a oni lepo kažu, to ste vi što nas nazivate "ma barabe...   :bang:" i onda oni kažu, tražite od nekih drugih.

Sve se vidi, sve se zna.
Mnogi zvaničnici sa velikim interesovanjem prate ovakve diskusije....
Dovoljno je ukucati u google "kina viza forum" i eto nas :) Sve najbolje!

• 2 weeks later...

Ej nije neka  guzva, dovoljno je da si oko pola 8 tamo, dele se brojevi i dalje ali se prvo upises na spisak na vratima cim dodjes...

Ja sam aplicirao za 3 meseca M vizu i kao iskulirali me, trazili da im dostavim jos papira kao da mi oni daju Z, ja bio u fazonu ne treba mi, hocu M, medjutim oni kao nju izbegavaju da izdaju, iako sam dostavio sve sto treba od dokumentacija, kao sto na sajtu traze, ma barabe...  :bang:

Cekam sad da vidim dal ce mi kinezi moci poslati te dozvole i papire i pozivno pismo of dully authorized body, znacu to sutra, mada kapiram da cu i ja na turisticku na kraju pa tamo borba ko i svi, vec sam uzeo kartu za Peking i dogovorio gore sve, tako da nema cekanja...  :bag:

Pozdrav!

Dzonka, jel mozes da mi tacno kazes koje su ti sve papire trazili za M vizu? 

posto bih i ja da trazim od moje skole da mi posalju papire? Sta treba sve da pise u pozivnom pismu? :mah:

Pročitavši cijelu ovu temu + dvije teme oko predavanja engleskog u Kini, shvatio sam da je dužu vizu za Kinu u Beogradu za prvi put sve teže i teže dobiti. Pa mi pade na pamet malo drugačija misao.

Naime, mnoge knjige i filmovi govore kako su za vrijeme najgore Maove cenzure, za vrijeme Kulturne revolucije, kada su sve knjige i filmovi bili zabranjeni, jedinu iznimku činili albanski filmovi i dijela Envera Hoxhe, albanskog komunističkog vođe. Osim toga, Albanija je bila jedna od rijetkih zemalja prijatelja Maove Kine.

E sada.. Jasno je da su se obe zemlje od tada jako promijenile, no mislim da ta diplomatska prijateljstva i poznanstva traju malo duže. I ovdje je bilo priča o tome kako su pojedinci imali "povlastice" u pojedinim afričkim zemljama na osnovu Tita, Jugoslavije, nesvrstanih..

Pitanje cijele ove priče je: Šta mislite bi li lakše bilo dobiti neku dužu, bolju kinesku vizu u Tirani? Ima li itko iskustva, mišljenje o ovome?

Uz to, kakve su kineske ambasade u Zagrebu i Sarajevu po pitanju vađenja prve kineske vize? I, imaju li ikakve prednosti/nedostatke Hrvatske i BiH putovnice u odnosu na putovnicu Srbije?

U ZG isto više nije lako. Otišlo je i dosta Hrvata u Kinu, samo se iz nekog razloga skrivaju.

Meni nedavno nisu htjeli dati tur. na više od 30 dana (+ morao sve one rezervacije raditi), a već sam imao otprije drugu vrstu kineske vize.

• 1 month later...

Pozdrav,

Potrebna mi je hitno neka viza za posetu max 2 nedelje, upitanju je poslovni put (Look & See trip), putovanje pomocu kojeg cu odluciti da li mogu da radim i zivim u Kini naredne dve godine.

Nemam bas vremena da citam od pocetka. Interesuje me koju vizu mogu najlakse da dobije? Sta je potrebno sve od dokumenata?

Koliko traje proces izdavanja vize? S'obzirom da me firma salje i placa sve ...

Takodje mi je u pripremu Z viza za koju sam radio lekarski pregled. Kolege iz kine su mi trazile da im posalje sve lab. rezultate, X-ray snimak, izvestaje lekara, itd... To sve sam poslao medjutim mi je vratila jer je potrebna autentifikacija iz Kineske ambasade u Beogradu. Da li je to Legalizacija dokumenta ono sto ima na njihovom sajtu ili ne? Da li je neko radio ovo?

Hvala.

Cao Dusane,

Za sva postavljena pitanje ces naci odgovore ukoliko procitas par strana na ovom topiku.

Zasto mislis da ljudi imaju vremena da pisu dva puta kada ti nemas vremena ni da citas jednom?

Pozz

Cao Dusane,

Za sva postavljena pitanje ces naci odgovore ukoliko procitas par strana na ovom topiku.

Zasto mislis da ljudi imaju vremena da pisu dva puta kada ti nemas vremena ni da citas jednom?

Pozz

Hvala na informaciji.