Jump to content

Featured Replies

Sve mi ovo mirise na No' 1 akciju  clap

Ima puno zainteresovanih, no pobrinimo se da ih bude jos vise, dovedite svakog strejndzera kog mozete, radite na tome, pozdrav za Nislije nove i stare (po clanstvu), za tog Ireninog Francuza (Je suis heureux d'avance de lui parler ) pa se gledamo na jug'!

smartass

E da, ja jos da kazem da cu da ponesem i taj neki CD kasetofon (kako god se to zove), marke Sony, haha, pa ce slusamo sta god ponesete, pod uslovom da je na audio CDu ili na kaseti =]

A ako niko nista ne ponese, osudjeni ste na moje diskove, a to je thrash/speed ili eventualno klasicniji heavy/hard_rock, a u najboljem slucaju neki pank/novi talas, naravno, domaci.

:-oпа не идемо тамо да се дрогирамо него да дишемо пуним плућима  :lol:

ne znam za tebe, ali ja idem da se drogiram. jer ja sam naravno narkoman, kao i svi ostali metalci & rokeri & pankeri, haha. I bijem malu decu.

ako neko oce da nosi gitaru , a ume da je koristi, jos bolje.

ja sam cak sta vise za neki prefinjeniji instrument, frulu ili violinu :)

Jos nesto:

Planinarsko drustvo Pobeda organizuje uspon na Midzor u aprilu pa evo nekoliko podataka sa njihove stranice:

http://www.pdpobeda.org.yu/_Foliage/showFile.php?fn=pdp_pages/najava.php&NajavaID=39

Prema njima, uspon od planinarskog doma do Midzora traje tri sata sto je ok.

Inace, Pobeda nije uopste, lose, pre par nedelja sam bio s njima na Karpatima u Rumuniju i davali su neke sjajne popuste mladima.

da li ste i vi dobili komentare za post o planinarenju sa bekpekersima na juhor i staru planinu? Ja sam juce slucajno video na njihovom sajtu tu akciju koju planiraju i video sam tu famoznu cenu od 3000 din za celu akciju. Evo toga

"Pet dana i četiri noći u planinarskom domu, sa prevozom, koštaće nas 3000 din. Ali, bekpekeri koji ponesu svoj šator neće plaćati spavanje u domu pa je cena za njih 2200 din. Ovome još treba dodati troškove za hranu"

to u sustini znaci da ce ljudi platiti samo 2200 za prevoz sto smatram da je previse. Po meni sve ovo treba da bude varijanta da se prodje lepo za male pare bez obzira na neciju materijalnu situaciju. Ovakvi sajtovi treba da zadrze tu draz koju imaju po meni a ne da se komercijalizuju...

Mislim da smo proshle godine potroshili vishe para nego sto je trebalo poshto nam je tetkica u zurbi na Beogradskoj zeleznickoj stanici prodala karte za brzi voz  :psuje: a ishli smo putnickim (greshka koja ne sme da se ponovi ove godine) i mislim da nas je put izneo ukupno 1000din a cak i manje za nas koji smo se vracali stopom iz Nisha. Do polovine maja svi nabavite one kartice za zeleznicki popust poshto je usteda velika. Karta do Nisha brzim vozom iznese oko 400din sa karticom EURO26 a mi idemo putnickim koji je skoro duplo jeftiniji pa vi racunajte.

Euro26 je dosta skupa kartica pa nabavite onu ETC na koju isto imate 50% popusta na zeleznicki saobracaj.

Racunajte na cenu prigradskog prevoza od Nisha do Midzora. Nadam se da ce se drugari iz Nisha raspitati okolo o tome pa da nam jave. Ali ne verujem da ce nam trebati vishe od 1000din. + josh nesto malo za hranu koju isto tako mozete poneti od kuce.  ;D

Sto se tice organizacije svega, neko se bio zabrinuo oko toga, samo da kazem da nema potrebe za brigu... mi to sve u hodu smishljamo...  :spot:

Samo je potrebno da ljudi osvanu na zeleznickoj stanici datog dana... i sve ide kao po... brzim prugama Srbije  :bang:  ;D

било би кул да имамо неки план :gossip: по питању броја шатора, да бисмо знали ми који их немамо дал` има места код неког или не...ипак мислим да то не може у ходу да се реши, ако их буде премало, а смештај у пл.дому изгледа није толико јефтин колико сам мислио :(

што се клопе тиче, колико пара толико паштета, али ако се то вама свиђа, ја и моји другари смо прошле године на међународној експедицији на Бељаници (Бусовата2006) спремали ручак за преко 30 учесника, чак смо смислили неке нове рецепте(Бусовата сос :eat:), тако да ако је неко у близини (Ниш, Књажевац, Кална, Пирот) и може да набави казан за кување на ватри, биће нам задовољство... clap.gif' alt=':clap:'>

pre par nedelja sam izvadio ETC karticu u studentskoj uniji, koshtala je 500 dinara + slika za licnu kartu i kopija indeksa

Sa njom (a i uz Euro26), karta Beograd - Nis brzim vozom iznosi 320 dinara (u jednom pravcu). Putnickim bi trebalo da je 240.

Treba neko ko je vec bio do Midzora (Bokonon?) da nam precizno kaze do kog mesta u podnozju planine idemo iz Nisha/Pirota. Daljina nije zanemariva mada to mozda tako izgleda. Do Knjazevca, iz Nisa ima bar 60 km.

Postoji varijanta, ukoliko se ide do Knjazevca (posto pojma nemam dokle se ide), da se mozda nadje neki voz iz Nisa za Zajecar koji tu prolazi. Proverena informacija je da je redovna karta, bez popusta, do Zajecara 100 dinara (smesno:), pa bi nas do Knjazevca, uz ETC&Euro26 izaslo ne vise od 40 dinara po osobi =]  naravno, ako idemo do knjazevca ?

najkorisnije bi bilo da nam sad neko ko je vec bio napise do kog mesta konkretno mi idemo, da bi znali mi iz Nisa za kakav prevoz do tamo da se raspitamo.

ево овако:

Ниш - Књажевац (као што си рек`о): 60км (може и возом, тек сад видим на карти, нисам знао пре, мислио сам да само до Пирота може возом)

Књажевац - Бабин зуб: 30км

Ниш - Пирот: 70км (пруга иде кроз Сићевачку клисуру - много лепши поглед на стене у односу на онај из аутомобила са друге стране реке - а затим долином Нишаве)

Пирот - Бабин зуб:30км

----------------------------------------------------

према удаљености: ближи преко Књажеваца за 10км - занемарљиво - 0,03% од укупног пређеног пута

према цени: треба проверити!

према времену потребном за путовање: проверити!

према реду вожње: такође проверити и изабрати ону релацију на којој преседање не износи неколико сати!

Proshle godine smo imali 9 satora i koliko sam bila upucena u par satora je bilo josh mesta za spavanje... Koliko se secam proshle godine se nismo ni dogovarali oko satora... samo je bilo da svi koji ga imaj ponesu...

Sto se tice hrane jako dobro smo se snalazili sa kobasicama na stapicu  ;D

S obzirom na veliku udaljenost od Nisha mozda bi ove godine trebali da krenemo nekim nocnim vozom do Nisha i da smo tamo ujtru kako bi uspeli da se organizujemo dalje.

Mada... mozemo uzeti voz direktno do Pirota... ustvari sve su to tehnikalije ali kad dobijem cene svih mogucih prevoza i trajanje istih onda cu da sve to lepo optimizujem...  ;D

Postoji, recimo, ovaj voz BG-Niš:

2901 03:30 09:20

Dakle, krenemo iz BG u pola četiri ujutru, u Nišu smo, po redu vožnje, oko pola deset, a realno, između deset i pola jedanaest :)

Onda autobusom do Knjaževca. Ukoliko iko ikada uspe da dobije telefonom autobusku stanicu u Nišu, imaćemo detaljnije informacije.

Od Knjaževca do sela Crni Vrh ima 50 kilometara, ako je verovati mojoj mapi. Vikendom nema autobusa, a radnim danom - jedan autobus svaka dva dana. Ja sam to, svojevremeno, prešao stopom, ali pošto će nas biti mnogo, nemam pojma kako to da izvedemo.

Od sela Crni Vrh, pa do Babinog Zuba, ima još oko sat vremena hoda, kroz šumu. Negde u blizini Babinog Zuba bi se moglo kampovati, jer odatle kreće i staza za Midžor.

Ostaje samo da rešimo problematičnu relaciju Knjaževac - Crni Vrh. Ima tu između dosta sela, pa možda autobus ide do nekog od njih. Ili da probamo iz pravca Pirota?

Evo brojeva autobuske stanice u Knjaževcu, ukoliko neko želi da se pozabavi organizacijom: 019/733 027 i 019/731 437

Postoji i voz Nish - Knjazevac koji bi lagano mogli da uklopimo sa ovim vozom koji stize u Nish oko 9:20. Voz za Knjazevac krece u 11:10 i tamo smo u 12:42.

Ali opet postoji taj maleni problem zvani Knjazevac - Crni Vrh.

A Pirot?

ево овако:

-био сам данас до главне железничке станице у Бг-у да се распитам

-цене су следеће:

Бгд-Ниш-Бгд 650

Бгд-Књаж.-Бгд 720

Бгд-Пирот-Бгд 800

(наравно уз студентску картицу ЕТЦ, коју сам данас извадио, процедура траје 1минут30сек., потребне су копије прве стр.индекса и послед.овер.семестра + једна мала слика + копија л.к + попуниш нека поља...типа...број тел, адреса, јмбг...+наравно 500дин)

-што се тиче реда вожње распитао сам за релацију Бгд-Ниш јер је то засада једини 100% део трасе...и има путнички у 07:05, а стиже у 11:00 у Ниш, замолио сам их да ми кажу у колико реално стиже тамо и рекли су да не касни много, најчешће 10мин, а највише 20, што је кул - значи у пола дванаест смо у Нишу...

-за даље:

као што сам већ писао у претходном посту(да допунимо):

према удаљености: ближи преко Књажеваца за 10км - занемарљиво - 0,03% од укупног пређеног пута

према цени: јефтинија повратна до Књажевца за 80динара, ако то некоме нешто значи

према времену потребном за путовање: проверити!

а собзиром на морфологију терена, на карти видим да је пруга ка Књаж. шоу живи, криво ми што немам скенер да вам пошаљем, али рецимо да изгледа као ток Дрине пре ушћа са Савом, дакле "меандрира" lol:: и ако упоредимо са пругом ка Пироту која је скроз равна...не знам

према реду вожње: такође проверити и изабрати ону релацију на којој преседање не износи неколико сати! и треба проверити да ли уопште има и кад има возова ка овим дестинацијама и када, као и аутобуси до ГОРЕ...мада не могу да верујем да чувени будући СКИ ЦЕНТАР У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ, НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ нема свакодневну директну линију са остатком света!? :?

------------------

изрекламирао сам мало ово међу колегама и колегиницама на факсу, чак и међу млађима...и могу вам рећи да је доста заинтересованих, осим ако се не поклопи са неким испитом или другом акцијом...

и да, рече ми другарица која је била пре 4-5 година на Миџору, да треба мање од 3 сата до врха clap.gif' alt=':clap:'>

Sad sam saznao da granica sa Bugarskom prolazi tačno posred Midžora tako da možemo ilegalno da upadnemo u EU.

Kasnim, znam  :bag: opet.

Prijavljujem se za sve (pevanje, pentranje, pijancenje, putovanje)  :party:

Vidimo se za...brzo ce to  :dance:

Pa sad... ko im je kriv sto su promashili datum... ili ce da idu sa nama ili ce sedeti sami u Beogradu... neka biraju!  ;D

Nije zgoreg napraviti neki okvirni plan. Evo friških podataka  smartass

Evo ovako. Od Knjazevca ima autobus za selo Balta Berilovac, ali ne znam kada, posto se vikendom na knjazevackoj autobuskoj niko ne javlja na telefon. Odatle do sela Crni Vrh ima jos devet kilometara, dakle 2 sata hoda. Ukoliko autobus ide svaki dan, to je mozda najbolja opcija, pa onda 2 sata uzbrdo, tamo negde kampujemo, pa posle jos 1 sat do doma i jos 3 do vrha :) Jes daleko, al je izvodljivo, ako se u Knjazevcu bude dovoljno rano.

Do plan. doma (koji je referentna tacka, jer je u podnozju Midzora) moze se stici i taksijem iz Knjazevca. Voznja je 1.500-1.800 dinara, ali je moguce cenjkanje. Naravno, ta suma se deli na broj putnika.

Postoji i Zoran, koji ima kombi sa 8 mesta, ali staje i do 10 osoba. Potrebno je najaviti se unapred, da covek moze da nas uplanira. Povratna voznja kosta 2.800 dinara, sto bi bilo 280 dinara po osobi ukoliko ima 10 osoba. Posto ce nas biti znatno vishe, morali bismo se organizovati u vishe tura, pa bismo tu, pretpostavljam, mogli dobiti i neki popust.

Dakle, imamo dve varijante:

1) Autobusom od Knjazevca do sela Balta Berilovac, i onda jos 2 sata hoda do sela Crni Vrh, i onda jos sat, sat i po hoda do plan. doma, u cijoj neposrednoj blizini postavljamo kamp, ili

2) Za 280 dinara (a mozda i manje?) po osobi direktno od Knjazevca do plan. doma i nazad.

Napominjem da autobus nece izaci mnogo jeftinije, jer samo do sela Kamenica (manje od pola puta) karta u jednom pravcu kosta 110 dinara.

Kampovanje je dozvoljeno, ima velika livada, a vreme u maju je obicno lepo i suncano, kaze covek iz Knjazevackog planinarskog drustva, koji bi trebalo da je upucen u te stvari. No, ipak bi bilo dobro da neko na netu proveri vremensku prognozu za taj deo zemlje, za taj period.

Lazar

звао сам друга из Књажевца, распитаће се, и послаће ми детаљан извештај о свим могућностима... :spot:

Veceras sam razmatrala neku mogucnost da se ode vozom do Svrljiga pa odande da se ide do Crnog Vrha. Sta kazete na to?

Jelena i ja smo kontaktirale clanove HC-a iz Svrljiga da nam daju neka uputstva pa ako se neko javi imacem frishke informacije.

::crazy:

Kruela, u Svrljigu najaktivniji (ako ne i jedini aktivan) clan je ZAREJ, sa kojim sam se nekim drugim povodom video pre pola sata (koincidencija=]). Pitao sam ga za kombinacije, jer je on isao nekoliko puta na Midzor, i rekao mi je da su oni isli sopstvenim prevozom, kombijem, i nije mogao da se seti za neku drugu mogucnost. Mada iskreno, nismo ni previse pricali o tome =]

meni se Lazarev predlog o kombiju za 280 dinara cini najprihvatljivijim.

бојим се да је то баш отежавајућа околност, јер са ја свима причао да се превозом иде до планинарског дома на Бабином зубу, и после пар сати пешачења до Миџора, у супротном (додатним пешачењем од 10 и више км) биће потребна извесна физичка припремљеност, коју већина (бео)грађана нема...

већина жели авантуру, али без много муке...док мени није проблем да пешачим и 83км...