Jump to content

Featured Replies

ајде нек админ или модератор отворе нову ТЕМУ, на којој ћемо се пријављивати, али да нико не пише ништа само једну поруку да остави ако иде...

...и да напише, да ли води још неког, да ли има шатор...и сличне корисне информације...

из Бг-а креће путнички воз у 07.05 ујутру и стиже у 11.00 у Ниш (најкасније 11.20)...

blago nama kad bi bilo tako. Putnicki voz iz Bgd krece u to vreme, a u Nishu je obichno 10-15 minuta nakon dolaska brzog voza koji polazi iz Bgd u 08:40 i putuje 04h:20min ako ne kasni. U realnosti, taj putnichki voz je u Nishu oko 13:30h.

Ako bi vi doshli tim vozom, hvatali bi onaj putnichki za Knjazevac koji polazi iz Nisha u 15h:18min, i u Knjazevcu je u 17h, otprilike.

mpetrovic je potpuno u pravu, vozovima u ovoj drzavi se ne moze verovati, svi smo iskusili to. Proshle godine smo krenuli putnickim vozom koji je kretao 40 minuta posle brzog i stigli smo po redu voznje i bili smo na stanici u Nishu samo 20-tak minuta posle tog brzog koji je trebao biti tu 2 sata pre putnickog.

imamo taj problem sto, iako taj voz stize  11:20 ne mozemo da uklopimo vozove koji idu za Knjazevac i Svrljig a da uzmemo bus do tamo koshtalo bi nas duplo skuplje, skoro svi imamo te kartice za popust a ko ih nema (ili ko ima vishe od 26 godine pa i ne moze da je ima) neka se javi meni na private pa cemo nesto smisliti!  ;D

Ako krenemo tim vozom i ako on stigne na vreme sledeci koji mozemo da hvatamo u pravcu Knjazevca je  15:20 ... gubljenje kvalitetnog vremena za razgledanje planine... poshto cemo morati cim se ekipa vrati sa Midzora da krenemo nazad za Nish kako bi uhvatili voz za nazad za Bg i Ns.

Necemo dve noci spavati... ali to je draz svega ovoga...

:grin:

Draga Cruela,

postoji popust i za starije od 26. godina za voz....preko ferijalnog saveza, zovu se seniori i godisnja clanrina je 700 dinara....pretpostavljam da to vecina vas ovde zna  :)  izvinte na nametljivosti....jos se mislim da vam se pridruzim, a do kad je rok prijavljivanja za Midzor ???.....veeeeliki pozz...

ps. ovde je bas uzbudjenje oko onih studenata dospelih auto-stopom do bg-a a iz Sheffielda....poprilicno su umorni..nisu znali da je bg veliki grad i deo je ostao da uziva jos par dana, isto nisu znali da je dozvoljeno konzumiranje alkohola NA ULICI, pa su se neki od njih, juce pristiglih, danas opili.... :oops:....apsintom (iliti absintom)

mozda sam ovo trebala da napisem u nekoj dr. rubrici, al ajd sad  :-)

ипак не могу да замислим воз који прелази 240км за 7,5 сати (30 км/час)...мислим да сам на релацији Бг-Пирот возом путовао 6 сати...тако да у то не верујем...ако је ипак то истина, онда ћу сести на аутобус и бити тамо за 3 сата па макар платио и дупло скупље...ал`непреспавана ноћ, цео дан клацкање у возу и онда да планинарим у сред ноћи...

...ок, могу ја све то, али онда ово није опуштена варијанта какву сам обећавао некима, већ авантура.

ипак не могу да замислим воз који прелази 240км за 7,5 сати (30 км/час)

Izvinjavam se zbog offtopic-a, ali ne mogu da propustim priliku da se pohvalim. Moj lični rekord na relaciji Beograd-Novi Sad iznosi 4.5 sata, dakle za 89 kilometara  ::crazy:

...ок, могу ја све то, али онда ово није опуштена варијанта какву сам обећавао некима, већ авантура.

Pa zar mi tebi licimo na ljude koji idu na opustene varijante?  ;D

Borokino, ovo je Srbija, ovde je sve moguce!  :grin:

Juce sam dobila poziv za ono veliko CS okupljanje koje ce se deshavati u Bg-u isti vikend kada smo mi planirali da odemo na planinu i pisala sam devojci koja sve to organizuje ali njoj se bash ne svidja ideja da visi na planini vec bi ceo vikend da provede u Bg-u i NS-u. Tako da verujem da ce clanovi biti podeljeni, ko zeli da ide sa nama a ko zeli da ostane u Bg-u. Opet sa druge strane mozemo sa njima provesti petak vece i ujtru krenuti za Nish kao sto je vec planirano i lepo upoznati sve te ljude.

Izbor je samo na vama...

Sto se tice studenata iz Shefilda, trebala si nam ranije javiti... ja sam potpuno zaboravila na njih!  :-[

taze informacije iz prve ruke, od juche, chisto da svi imaju predstavu koliko se putuje:

Nis - 15:20

Svrljig - 16:25

Knjazevac - 17:20

Zajechar - 18:20

karta do Svrljiga redovno koshta 100 dinara, uz ETC je bila 50. Do Knjazevca je redovna 200, uz ETC 100din.

Povratna autobuska BG-Zajecar 1100din a do Knjazevca moze stopom .....sto se tice voza ......najduze putovanje 12h od Bg-a do Zajecara.....

A sto sad uplicete Zajecar?

Gledala sam varijantu voz Bg-Zahecar ali on saobraca samo jednom dnevno i to u 4 popodne... sto nikako ne odgovara...

Znaci Bg-Nish-Svrljig-Babin Zub

to je ruta... za sad najjeftinija...

:grin:

Ne moj ti  meni sto uplicemo Zajecar  pijjj......a moj rodni grad da zaobidjemo ,a? ;D

znaci konacna ruta je otprilike ova....BG-Nish-Svrljig-Baba

Ne moj ti  meni sto uplicemo Zajecar  pijjj......a moj rodni grad da zaobidjemo ,a? ;D

znaci konacna ruta je otprilike ova....BG-Nish-Svrljig-Baba

шта може од Сврљига до Бабиног зуба??? постоји директна линија?? кад? колико?

е препоручујем свима Сврљиг, то је чувено месташце у Србији, где се може пробати специјалитет: МЕТАР РОШТИЉ...и то за мале паре...

...у реномираном ресторану "Камионџије"...порција износи: 1 м кобасице + 1 м роштиља...

...наравно, после вам спакују све што остане за понети...

E ovako, svezih informacija.

U Svrljigu postoji privatni autoprevoznik koji ima svoj autobus i koji vozi te ture do Babinog Zuba i cije ukupne usluge kostaju 15000 dinara za ceo autobus za tamo i nazad. To dodje 300 dinara po coveku povratna karta ako krene grupa od nas 50. Ako krene vishe ljudi bice josh jeftinije.

U Svrljigu smo po redu voznje vozova oko 12 i ako nas on saceka na stanici i odveze do planine, tamo smo najkasnije oko 15h sto je odlicno vreme.

Potrebno je da mu javimo najkasnije do 1.5. da on zna kako da se organizuje. Zbog toga tastature u ruke i hocu brzo mnogo potvrda od onih koji ce ici sa nama i broj onih koje ce povesti... ili josh bolje napravicemo na brzaka upitnik koji cete popuniti da bi imali otrpilike broj ljudi koji ce krenuti sa nama.

;D

evo josh jednom mog posta koji govori o prevozu iz Svrljiga do Babinog Zuba

;D

A jel mogu ja da se prijavim iako nisam 100% siguran da li ću da idem?

Ne zavisi od mene već od odgovora iz Nemačke za stručnu praksu, na koju bi trebalo da idem u maju, i koji nestrpljivo očekujem.

A jel mogu ja da se prijavim iako nisam 100% siguran da li ću da idem?

Ne zavisi od mene već od odgovora iz Nemačke za stručnu praksu, na koju bi trebalo da idem u maju, i koji nestrpljivo očekujem.

Pa eto, možda najbolje da sačekaš da ti stigne odgovor za praksu, pa se onda eventualno prijavi :)

Ne bih hteo da na kraju izvisim i za jedno i za drugo.

Odgovor može da stigne i za 5 minuta a možda čak i 30. aprila.

Ni Nemci više nisu tačni k'o što su nekad bili. :)

People... we have a problem here!

Danas kad sam htela da napishem konacna uputstva za planinarenje iznenadio me je sajt zeleznice Srbije i njihov online red voznje direktnih vozova koji je rekao NEMA PUTNICKIH VOZOVA DO NISHA!?!

Ne znam da li je to neka greshka na sajtu ali molila bih one koji ce se ovih dana naci na zeleznickoj stanici u Beogradu da se raspitaju oko istih. To automatski znaci da prvi voz koji imamo za Nish je onaj u 7:05 koji kao po redu voznje stize u Nish u 11:01 a nama voz za Svrljig ide u 11:10 a takvo preskakanje iz voza u voz je neizvodljivo i da su nam vozovi tacni u sekund kao sto nisu. Ako budemo cekali sledeci voz za Svljig izgubicemo mnogo vremena i josh pride brzi vozovi su skuplji i to papreno skuplji za one koji nemaju povlastice.

Ako neko ima neki kreativan predlog ili znate nekoga u Zeleznici Srbije kome bi mogli da pripretimo  ;D javite!

Nema ga ni na www.bahn.de....u svakom slučaju treba proveriti!

Preporučujem vam autobuse! Tri sata vožnje do Niša, nema kašnjenja a mnogi prevoznici daju popuste studentima....vozovi jesu jeftiniji i bolji za druženje ali ako nema bolje opcije.....

Mislim da je autobuski prevoz na sajtu KPS-a zapostavljen bez nekog većeg razloga (u korisnim sajtovima za inostranstvo nema ni jednog linka....)

Мислим да је боља варијанта да ипак одемо тим возом (07.05), па онда да ухватимо први аутобус за Сврљиг.

Пошто је Сврљиг на 20-25 км од Ниша, вероватно има аутобуса на сваких пола сата - сат, и вероватно карта није више од 100 дин.

Требало би неко да се распита, колико се сећам, неко од форумаша је из Сврљига, можда може да покупи потребне информације...

kao neko ko zivi u Nishu i interesuju ga vozovi, da napisem par stvari koje sam primetio:

putnicki voz POSTOJI ujutru u 7:15 iz beograda (nisam siguran za tacnu minutazu, moguce i da je 7:05). Brzi voz krece u 8:40 iz beograda. to je deo koji svi znamo.

Taj isti putnicki voz stize u Nish obicno kad i ovaj brzi, ponekad par minuta pre, ponekad par minuta posle. Prevedeno na srpski, to znaci oko 13h, ili malo kasnije. Ne verujte tim stanicnim aproksimacijama, vec meni. hvala.

Autobus Svrljig - Nish, aprila 2006te me je koshtao 170 dinara u jednom pravcu. dodajmo na ovo i cenu stanicne usluge u Nishu, koja je valjda 50 dinara.

Cene voza Nis-Svrljig, kao i satnicu, napisah prosle nedelje ovde na ovoj temi.

Ako imate povlastice, Lastin autobus do Nisha bi iskoshtao 750 dinara povratna, sto je skoro kao i voz sa povlasticom (640din). Jedinstvo iz Vranja vozi za 700 dinara sa povlasticom, povratna. Ne znam satnice polazaka i dolazaka.

broj autobuske u Nishu je 018 255 177

Zeleznicke u Nishu je 018 264 625

Мислим да је боља варијанта да ипак одемо тим возом (07.05), па онда да ухватимо први аутобус за Сврљиг.

Пошто је Сврљиг на 20-25 км од Ниша, вероватно има аутобуса на сваких пола сата - сат, и вероватно карта није више од 100 дин.

Verovatno ce tako i biti. Iznece nas za nijansu skuplje ali sta da se radi... poshto su putnicki vozovi ukinuti do daljnjeg. Idu samo brzi. Ako se nesto na tom polju promeni do 12-tog maja i mi cemo menjati planove ali najverovatnije da cemo krenuti tim vozom u 7:05

putnicki voz POSTOJI ujutru u 7:15 iz beograda (nisam siguran za tacnu minutazu, moguce i da je 7:05). Brzi voz krece u 8:40 iz beograda. to je deo koji svi znamo.

Taj isti putnicki voz stize u Nish obicno kad i ovaj brzi, ponekad par minuta pre, ponekad par minuta posle. Prevedeno na srpski, to znaci oko 13h, ili malo kasnije. Ne verujte tim stanicnim aproksimacijama, vec meni. hvala.

putnicki voz je postojao... proshlo vreme... to nisu stanicne aproksimacije vec cinjenice... voz je ukinut do daljnjeg... kad je taj daljnji... pitajte Boga...  :bang:

Ako imate povlastice, Lastin autobus do Nisha bi iskoshtao 750 dinara povratna, sto je skoro kao i voz sa povlasticom (640din). Jedinstvo iz Vranja vozi za 700 dinara sa povlasticom, povratna. Ne znam satnice polazaka i dolazaka.

satnice autobusa koji daju popuste su sledece

Lasta: 00:30, 9:00, 12:00, 14:30, 18:00

Jedinstvo Vranje: 06:30, 14:30, 14:45,

a posto nama odgovaraju samo jutarnji busevi... dodushe busevi imaju taj jedan problem sto imaju samo 50 mesta a ja ne bih zelela da pola nas stoji ceo put do Nisha. U vozu se uvek nadje mesto da se sedne... u krajnjem slucaju kao i proshli put na pod. Jedino da nedelju dana ranije kupimo karte... A opet stanicna usluga u Beogradu je oko 100 dinara pa onda u Nishu pri povratku 50 dinara sto drasticno povecava cenu karte.

Preporučujem vam autobuse! Tri sata vožnje do Niša, nema kašnjenja a mnogi prevoznici daju popuste studentima....vozovi jesu jeftiniji i bolji za druženje ali ako nema bolje opcije.....

Mislim da je autobuski prevoz na sajtu KPS-a zapostavljen bez nekog većeg razloga (u korisnim sajtovima za inostranstvo nema ni jednog linka....)

Autobuski prevoz nije zapostavljen samo je u ovom slucaju navedeno zashto nije bash izvodljivo ici autobusom. Ako si mislio na englesku verziju sajta, zashto nema nijednog linka... pa stranci nece mnogo naci na tim stranicama, sve su na srpskom i to manje vishe na cirilici. Sve bitne stvari su napisane na tim stranicama. Ako imaju neka pitanja uvek je tu forum... Vidim da su se dobro snalazili do sad. Jednostavno bus na nekim relacijama kao sto je NS-Bg nije isplativ jer koshta 400dinara u jednom pravcu. Voz bez povlastice je duplo jeftiniji, 180din. Na nekim relacijama mozda jeste.

;D

Autobuski prevoz nije zapostavljen samo je u ovom slucaju navedeno zashto nije bash izvodljivo ici autobusom. Ako si mislio na englesku verziju sajta, zashto nema nijednog linka... pa stranci nece mnogo naci na tim stranicama, sve su na srpskom i to manje vishe na cirilici. Sve bitne stvari su napisane na tim stranicama. Ako imaju neka pitanja uvek je tu forum... Vidim da su se dobro snalazili do sad. Jednostavno bus na nekim relacijama kao sto je NS-Bg nije isplativ jer koshta 400dinara u jednom pravcu. Voz bez povlastice je duplo jeftiniji, 180din. Na nekim relacijama mozda jeste.

;D

Nisi pažljivo pročitala šta sam napisao. Na srpskoj verziji sajta u odeljku korisni linkovi, pa prevoz širom sveta, nema ni jednog linka za autobuski prevoz za inostranstvo! (ima za voz, avion, auto-stop, brod) Pogledaj!