Jump to content

Featured Replies

Pa bar ti znash da uvek mozesh da nam poshaljesh sve te linkove za autobuse svuda po svetu pa da ih okacimo na sajt. To nije namerno promasheno, vec niko od nas nije koristio autobuse po Evropi i po svetu a ako postoji neki univerzalan sajt, daj nam link pa cemo ga staviti na sajt. Ili ga lepo stavi u korisne sajtove pa cemo iskoristiti taj podatak. Imash board na forumu za to.

Elem... vracamo se starim temama. Dosta je bilo offtopica.  ;D

Kako reshiti problem Bg-Nish-Svrljig za sto manje para i u sto kracem roku?

:bang:

Pa bar ti znash da uvek mozesh da nam poshaljesh sve te linkove za autobuse svuda po svetu pa da ih okacimo na sajt. To nije namerno promasheno, vec niko od nas nije koristio autobuse po Evropi i po svetu a ako postoji neki univerzalan sajt, daj nam link pa cemo ga staviti na sajt. Ili ga lepo stavi u korisne sajtove pa cemo iskoristiti taj podatak. Imash board na forumu za to.

Nisam se ni ja vozio autobusima....

ljudi sve sto ide preko 2000m.n.v. spada u visokogorstvo,a to se ne naziva tako bez razloga..............

cak i u letnje vreme na tim akcijama je potrebna vodicka sluzba i po pravilu bi trebali biti clanovi GSS sto se kod nas ne praktikuje jos uvek....

vi planirate nocni uspon sredinom maja kada je vreme nestabilno,ceste su magle,kise,a zna da bude i sneg na tim visinama...........

i mislim da ce biti prilicno hladno pa savetujem zimsku odecu........

bilo bi bolje da ste izabrali neko drugo mesto tipa Rajac,Tarai ono sto je neko pomenuo Zvoacka Banja-asenovo kale-kanjon Jerme i tu jos spadaju manastir Poganovo i jos dva zanimljiva manastira i ima jos bezbroj dobrih mesta gde se moglo ici ali..........

videcemo se valjda

ih, parsto metara manje vise...  :P

nego, izgleda da hoce i mmoji neki djaci da idu, javljam u roku od dva dana. dopalo im se kod vas u novom sadu, pa eto... jedan bi nosio i biciklu. ima li koji razlog protiv? da znam da kazem detetu.  smartass

Znam da cete da obrisete ovaj post ... u izbrisite ga ... nema veze ... al ovo je ipak jace od mene:

"Ima li devojcica medju tom decom? Pedofil se polako budi u meni"  :LOLLL: :LOLLL: :LOLLL::dance:clap.gif' alt=':clap:'> :banana::maddd::death::blob:klanj::

minibus ili kombi... teshko... imam oko 35 ljudi na spisku koji su se do sad prijavili...

Nashla sam jedno reshenje.

Covek koji je trebao da nas vozi iz Svrljiga do Babinog Zuba mi je ponudio cenu od 20.000 din za voznju od Nisha do Babinog Zuba i nazad. To dodje 400din po coveku za 50 ljudi. Za vishe ljudi je jeftinije.

Kako vam se svidja ovo reshenje trenutnog problema?

;D

мени то звучи савршено, само једна ствар ми није јасна: јел то значи да има још само 15 слободних места!? (50-35), шта ако се пријави преко 50 људи!? јел то значи да је број ограничен...

...мада ипак неверујем да ће бити много више од 50, и ако буде мењаћемо се...седење-стајање...ипак је то само пар сати...

To znaci da moze da se prijavi koliko god hoce ljudi... oni sa manjim guzicama ce sedeti po troje  ;D 20-tak ljudi moze da stoji, u sharagama ide min 7 ljudi... Snacicemo se... za to se najmanje brinem!  ;D

minibus ili kombi... teshko... imam oko 35 ljudi na spisku koji su se do sad prijavili...

Nashla sam jedno reshenje.

Covek koji je trebao da nas vozi iz Svrljiga do Babinog Zuba mi je ponudio cenu od 20.000 din za voznju od Nisha do Babinog Zuba i nazad. To dodje 400din po coveku za 50 ljudi. Za vishe ljudi je jeftinije.

Kako vam se svidja ovo reshenje trenutnog problema?

;D

meni se svidja svako resenje, 'ocu da idem!  :dance:

Manifestacija «Molitva pod Midžorom»

Turističko – privredna manifestacija «Đurđevdanski susreti - Molitva pod Midžorom» održava se u selima Vrtovac i Balta Berilovac (35 km od Knjaževca). Manifestacija počinje u selu Vrtovac, gde se odvija procesija u čast Đurđevdana i Svetog Đorđa, zaštitnika stočara. Procesija se završava klanjem jagnjeta ukrašenog cvetnim vencem i svećom na rogu ispred krsta u koji je uklesan lik Svetog Đorđa. Manifestacija se nastavlja u selu Balta Berilovac, gde se uz sportske igre i takmičenja, održava takmičenje meštana Stare planine u spravljanju starinskih jela. Pritom se bira najukusniji sir i specijalitet ovog kraja «belmuž».

Kaze mi drugarica da se to ove godine odrzava, verovali ili ne bas 12.05. ;D

Sad , Djurdjevdan je 6-og Maja al sta ga znam...

Veselo, zar ne?

:mrgreen:

Ко се зента високе планине, нек се наједе лука и сланине. :party:

Здраво другари и ја идем са вама :angel: , а водим и ортака gent .

Мислим да је ово добар линк за све који нису сигурни у своју сналажљивост, а и ваља прочитати.

http://www.gss.org.yu/planinarski_savetnik.htm

Manifestacija «Molitva pod Midžorom»

Turističko – privredna manifestacija «Đurđevdanski susreti - Molitva pod Midžorom» održava se u selima Vrtovac i Balta Berilovac (35 km od Knjaževca). Manifestacija počinje u selu Vrtovac, gde se odvija procesija u čast Đurđevdana i Svetog Đorđa, zaštitnika stočara. Procesija se završava klanjem jagnjeta ukrašenog cvetnim vencem i svećom na rogu ispred krsta u koji je uklesan lik Svetog Đorđa. Manifestacija se nastavlja u selu Balta Berilovac, gde se uz sportske igre i takmičenja, održava takmičenje meštana Stare planine u spravljanju starinskih jela. Pritom se bira najukusniji sir i specijalitet ovog kraja «belmuž».

Kaze mi drugarica da se to ove godine odrzava, verovali ili ne bas 12.05. ;D

Sad , Djurdjevdan je 6-og Maja al sta ga znam...

Veselo, zar ne?

:mrgreen:

уф, па то звучи баш привлачно...а када то почиње? субота ујутро?

Ко се зента високе планине, нек се наједе лука и сланине. :party:

klanj::  E ti'š dobit najviše medovače!

Svaka čast za pesmičak!

Upravo sam kod drugarice gledao slike sa njenog januarskog uspona na Midžor i izgleda savršeno pod snegom, jedva čekam, čak se malo i nadam onom snegu na koji nas neki pametan čovek upozorava...

klanj::  E ti'š dobit najviše medovače!

Svaka čast za pesmičak!

Фала, фала!  123 Носим и ја ћалетову шљиву, ал' не смемо претеривати! :shockkk:

БТЊ. Неко је искусно поменуо питање гардеробе. Јесте да ће то бити у мају и како време иде, све је лепше време, ал' опет.. Је л' има неко искуства са овако виоким врховима и нарочито ноћима на њима? :o

Ja sam proshle godine ostala da cuvam kamp pa me je hladnoca probudila iako sam bila kompletno obucena i spavala u debeloj vojnickoj vreci. Ovi sto su se pentrali gore kazu da je vetar duvo ko nenormalan i da su se posmrzavali...

Kad sam ustala (oko 5) obukla sam sve sto sam imala a to je bilo dve trenerice, dva duksa i jaknu i pocela sam da skidam te slojeve tek oko 8... drugim recima ... kad god na planini je hladno!

;D

Ево да ја глумим искусног планинара.

На Олимпу смо се у септембру на 2100м где смо спавалу у домовима смрзли јако. на сунцу је топло, у халду је тужно зима. пошто ентузијасти иду ноћу, нема сунца што значи ЈАКНА ОБАВЕЗНО  smartass

Морам да признам да ми је и прошле године било јако хладно, и да би без јакне скикно од оног ветра.

израчунај да температура пада за 1.6 степени на сто метара, ако је доле 10 ноћу горе може бити и мраза

наравоученије АНТИФРИЗ  pijjj :033:

ја сам се прошле године у августу зимовао на Бељаници која је за километар нижа 8-)

али то не мора ништа да значи...

иначе знам да се на оваквим висинама време може готово тренутно погорпати, па се рецимо спуштање магле може задржати неколико дана, зато је важно да са нама иде неки водич, неко ко стазе познаје и жмурећи :bag:

што се могућих падавина тиче, без водонепропусне јакне или кабанице никако не крећите горе!

juhu! prevoz resen, marina skidam kapu.  :spot:

sto se tice hladnoce od prosle godine, ja je se ni ne secam, znaci rukavice, sal, kapa, jakna, suskavac i ostalo nepropusno, par pari carapa, baterijska lampa... a vodic nam ne treba valjda, ima onaj vojni bar put nekim delom koliko sam ja razumela, sto je dovoljno za orijentaciju.  zvizhd

a vodic nam ne treba valjda, ima onaj vojni bar put nekim delom koliko sam ja razumela, sto je dovoljno za orijentaciju.  zvizhd

drugari, kad smo vec kod ovoga... je l' ima neko gps waypointe za staru planinu ili zna gde moze da se dodje do njih? da se ipak ne izgubimo u nekoj maglustini ili tako nesto :)

a vodic nam ne treba valjda, ima onaj vojni bar put nekim delom koliko sam ja razumela, sto je dovoljno za orijentaciju.  zvizhd

drugari, kad smo vec kod ovoga... je l' ima neko gps waypointe za staru planinu ili zna gde moze da se dodje do njih? da se ipak ne izgubimo u nekoj maglustini ili tako nesto :)

nemoj da te neko cuje da si ovo rek'o... nemoj da psujesh po forumu!  :hihi:

moz' da dobijesh po glavi  :maddd:

proshle godine uopste nismo razmishljali o tome i niko se nije izgubio (nazalost  :hihi: ), niko se nije prehladio, niko nije ostao gladan ni zedan, ... prestanite da kukate kao babe!  :psuje:

Mislim da bi praaava stvar bila izgubiti se negde  :102: Milina. Tako nesto uraditi u danasnjem civilizovanom tehnicki-obrazovano potkovanom svetu, mislim da je pravi podvig  :stupid:

pa pazite.... kad vam jedan Baksuz kaze da bi bilo prava stvar izgubiti se....da se covek stvarno zapita :o

;D