Jump to content

Featured Replies

...и ако се спусти маглуштина, биће нас довољно да пошаљемо по пар људи на све стране по помоћ...али понесите ако имате оне воки-токи Моторолице, добре су за комуникацију између нпр. више група које су удаљене по пар км, једна од друге...

...и ако се спусти маглуштина, биће нас довољно да пошаљемо по пар људи на све стране по помоћ...али понесите ако имате оне воки-токи Моторолице, добре су за комуникацију између нпр. више група које су удаљене по пар км, једна од друге...

Magluština... hladnoća... gubljenje... gps... slanje ljudi po pomoć... iskreno se nadam da se šalite. Ako ste ozbiljni, možda ovaj forum i nije pravo mesto za vas. Razmislite još jednom.

Postoji širok kolski put do samog vrha, dakle put dovoljno širok da njime idu kola. Već sam se penjao na Midžor, i to u decembru mesecu, i garantujem vam da bi tamo svaka baba mogla da se popne. Trem je bio deset puta teži, sa onom šumetinom, strminama i kamenjem.

Uspon na Midžor je sve vreme izuzetno blag; nema gotovo nijednog kamena ni drveta, prolazi se samo preko ogromnih livada. Zvučite kao da se penjemo na Himalaje... naravno, lepo je ovo okupljanje doživeti kao sam vrhunac opasnog avanturizma, prkošenja opasnosti, gledanja smrti u oči i suočavanja sa sopstvenom sudbinom... ali je, možda, blago neprimereno... da vam posle ne bude neprijatno :)

Još par zabrinutih komentara o bezbednosti, i promenićemo ime u Klub baba Srbije.  :bag:

Lazar

Magluština... hladnoća... gubljenje... gps... slanje ljudi po pomoć... iskreno se nadam da se šalite. Ako ste ozbiljni, možda ovaj forum i nije pravo mesto za vas. Razmislite još jednom.

ау брате ал` си ти буквалиста!?

или се и ти шалиш са нама а? ха, ха ипак сам насео! :-[

ау брате ал` си ти буквалиста!?

или се и ти шалиш са нама а? ха, ха ипак сам насео! :-[

Hmmm, rekao bih da se nije salio...  A i sta moze da nam se desi sem da se ponapijamo i "slucajno" zalutamo u Bugarsku... mo's misliti... ja bih cak to docekao sa radoscu. Zamisli naslov "Klub putnika Srbije na putu ka EU"  :hihi:

Dajte ljudi, opusteno, ne idemo na Aljasku nego po Srbiji...

BTW, meni uopste ne smeta da se nose mape, GPS, i ostala pomagala, cak bih bio vrlo zainteresovan da vidim kako radi posto nisam imao prilike jos...

Samo veselo!

:mrgreen:

или се и ти шалиш са нама а?

Ne.

Nemam ništa protiv glupih šala, al mislim da nema smisla spamovati ovu temu o okupljanju, kao ni bilo koju drugu. Mene, recimo, prilično smara što moram da pročitam gomilu besmislenih postova da bih iscedio par korisnih informacija, i ne bih ohrabrivao takav pristup upotrebi foruma. Inače će se forum, umesto kolekcije korisnih i zanimljivih informacija, pretvoriti u kolekciju baljezgarija i doskočica.

Verovatno postoje i forumi koji služe isključivo za to - da čovek napiše bilo šta što mu u datom trenutku padne na pamet. Ovde za to imamo ogranak "trice i kučine", ali trebalo bi da se potrudimo da ostali ogranci foruma zadrže prevashodno informativnu vrednost.

Lazar

BTW, meni uopste ne smeta da se nose mape, GPS, i ostala pomagala, cak bih bio vrlo zainteresovan da vidim kako radi posto nisam imao prilike jos...

Samo veselo!

исто и ја...

@bokonon

у праву си, ал` шта сад да радимо да обришемо све што недаје праву информацију...?

што се мене тиче, избегаваћу да лупетам којешта овде...стварно нема смисла...ето, повлачим се...а видимо се ускоро...још само 23 дана...јеее

:LOLLL:

stvarno, decko od tek napunjenih 18 hoce da nosi i biciklu, na sajtu fribajkera ima putopis o pedalanju do gore, a ovde strah i bojazan. ccc...

dakle, imamo voz, imamo autobus, imamo volju, bice super! jedva cekam!  :dance:

P.S. nesto mi se vrti ona glupa reklama za LAV pivo, valjda, po glavi - planina je to!  :rofl:

put postoji skoro do vrha i skoro je nemoguce izubiti se po danu.............

prosle godine se desilo da grupa iskusnih planinara,mislim iz Zajecara ili Pozarevca,zaluta.......bilo je po novinama i na svim vestima

put od Babinog zuba do pred sam vrh,tacnije do ostataka nekog utvrdjenja,verovatno vojnog,je sirok i moze se ici terenskim vozilom......odatle se odvaja stazica do vrha....i to je to

i glupo je davati ironicne komentare i diskutovati o strucnosti onog sto daje savete,a ne poznavati ga,ja samo kazem da bi bilo pametnije krenuti kad svane,a izlazak Sunca je dobar i sa Babinog zuba

Kad smo se penjali na Karpate, veći deo puta je bila potpuna magla da je s jedne strane bilo extra i creepy (vidljivost pet metara, ekspedicija mora da se drži u striktnoj formaciji jedan iza drugog da se ne bi rasturila) a s druge strane je užas jer smo bili lišeni predivnog pogleda. Dakle, samo magla da nas ne zadesi  :|

dakle, drugari, nisam imao nameru da panicarim ili bilo sta :-[ par ljudi je pozvalo na oprez, jer je nocni uspon i moze da bude lose vreme i tako to...

nisam mislio nista lose, samo sam pitao:) obecavam da cu biti dobar od sad, pa na dalje, i ubuduce :-P

ja samo kazem da bi bilo pametnije krenuti kad svane,a izlazak Sunca je dobar i sa Babinog zuba

Možeš biti siguran da ti to niko neće zabraniti... ali prošle godine smo se penjali na vrh noću, i shvatili smo da je tako mnogo uzbudljivije i interesantnije... i upravo zato želimo od toga da napravimo tradiciju Kluba putnika, da se svakog proleća noću penjemo (eventualno i popnemo) na vrh neke planine. Penjanje noću je veoma različito od penjanja po danju, osećaj je drugačiji, sve je drugačije.

Možemo se penjati i danju, kad god to poželiš, ali ne na godišnjem noćnom planinarenju Kluba punika :)

i glupo je davati ironicne komentare i diskutovati o strucnosti onog sto daje savet

Ako bi svako od ljudi na ovom forumu napisao šta je, po njegovom mišljenju, glupo, ne bismo daleko stigli... mene lično pomalo čude ljudi koji večito pozivaju na nekakav oprez i apeluju na razum... čitav život se borim sa njima. No, to je već razmimoilaženje u životnih filozofijama... tako da nema svrhe nastavljati diskusiju, svako neka radi kako želi i oseća.

Lazar

Marklar Marklari!

Ovde jedan Marklar koji je pazljivo pratio Vas marklar! Marklar o nocnom usonu na Marklar je fantasticna marklar. Nemogah a da ne primetim da pojedini Marklari ulivaju marklar medju ostale marklare. Kao da se ide na Marklar a ne na obicnu marklar! Kao da se ide 2 Marklara a ne samo na 2 marklara! Nas nekoliko ovde Marklara ce poci iz Marklara na Marklar sa ostalim marklarima, ali nismo osavremenjeni bilo kakvim marklarima, sto je valjda i draz, pa makar se i zagubili i zavrsili preko u Marklar! Mi cemo najverovatnije sopstvenim marklarom koji ide na marklar, i veoma je marklar... jedna vasa marklar karta je dovoljna za marklar koji ide na marklar! Zasto nijko nije spominjao i marklar (sa marklarom ili bez) kao mogucnost prevoznog sredstva?

Marklar!

Dobro dosao Marklar.

Nije ti bas marklar da pricas samo marklar...  Mogao bi da ubacis marklar za one koji ne razumeju marklar .

Ajd, marklar s tobom i pazi sta radis  ::crazy:

@ za ostale: nisam cuo da li ima neko zainteresovan za "molitvu pod Midzorom"... ajd, javite mi posto bih ja eventualno otisao da vidim to pa bih vam se pridruzio kasnije popodne.

:mrgreen:

@ za ostale: nisam cuo da li ima neko zainteresovan za "molitvu pod Midzorom"... ajd, javite mi posto bih ja eventualno otisao da vidim to pa bih vam se pridruzio kasnije popodne.

pa, moglo bi ako bi se imalo vremena... mislis da moze da se stigne svuda?

ljudi bre... pa valjda je svako od nas svestan sta je planina i pre nego se prikljucio ovom forumu. Priroda je uvek nepredvidiva ali sta sad. Ako cemo samo o losim stvarima da mislimo sta moze da se desi nikada necemo stici ne na planinu nego ni do zeleznicke stanice :) Ovo u svakom slucaju nece biti popodnevna setnjica posle rucka ali nisu ni Himalaji kao sto neki rekose.

I mislim da je upravo char svega ovoga taj nocni uspon a ne dnevni, cekanje izlaska sunca i nesto drugacije od onoga, na sta smo svi mi koji smo bar ijedan vrh osvojili, navikli. Par ljudi sa ovog foruma je osmislilo akciju, a mi koji smo sa strane mozemo samo da se slozimo i da krenemo sa njima ili da se ne slozimo i pozelimo im sretan put i dobru zabavu sve ostalo je suvishno. Ok je diskutovati sad da li cemo ici vozom, busom ili cime vec da bi nasli najbolje reseje za sve one koji ce ici ali menjati srz ove akcije "na pola puta" mislim da je glupo.

Ovo nisam ni video na topiku,

"Ima li devojcica medju tom decom? Pedofil se polako budi u meni"  :LOLLL: :LOLLL: :LOLLL::dance:clap.gif' alt=':clap:'> :banana::maddd::death::blob:klanj::

:happyyy:  :happyyy:

ti si kralj..

A šta je sa onima koji ne mogu na vreme da pođu sa ostalima (kao ja, zbog ispita  :psuje:) pa idu samostalno? Postoji li ikakav prevoz iz Svrljiga do Babinog zuba? Ili mora da se stopira? Ima li još takvih nesrećnika, pored mene?  :cry22:

• Author

A šta je sa onima koji ne mogu na vreme da pođu sa ostalima (kao ja, zbog ispita  :psuje:) pa idu samostalno? Postoji li ikakav prevoz iz Svrljiga do Babinog zuba? Ili mora da se stopira?

Verujemo da će iskusni putnici umeti i sami da iskopaju takve informacije...  :P  :lol:

Verujemo da će iskusni putnici umeti i sami da iskopaju takve informacije...   :P  :lol:

Pa ja to samo onako, samo da se vidi raspon mogućnosti  :roll:

Dakle, biće kao na astro kampu kad su neki došli in the middle of the night i još ih neka kola usput udarala..  :banana: