Jump to content

Featured Replies

• Author

Jel mi veruješ da sam probao između 20-30 Poljskih piva a da to pivo nisam... Moraću sad kad budem išao.. Prošli put kad sam bio doneli su mi neko češko pivo sa 45% alkohola.. Ošašavio sam se od jednog.. :D

Jel mi veruješ da sam probao između 20-30 Poljskih piva a da to pivo nisam...

Ja sam na njega samo u Krakovu naišao, po ostalim gradovima ni Poljaci nisu čuli za njega  :)

• Author

A to je verovatno ono njihovo planinsko pivo.. :) Javiću 21-og ovde kako je prošao put ako nekoga interesuje,imao sam malih problema dok sam kupovao kartu od Budimpešte do Varšave juče ali ništa što nisam uspeo da sredim.. :)

• Author

Vezano za kreditnu karticu... Nisam uspeo da platim običnom Vizom jer mi je trebao neki password koji nisam imao.. Posle sam ukapirao da mi treba aparat u koji treba da stavim karticu koji takođe nemam... Tako da sam morao da prebacim pare burazeru na njegovu Vizu Elektron,i onda je sve prošlo ok... Ne razumem zašto nije htelo jer tom običnom vizom sam plaćao dosta stvari preko neta..  :?

• Author

E imam jos jedno pitanje.. Jel zna neko  kartu za Budimpestu iz Varsave,koliko ona kosta.. Posto ovo nije povratna i znam da moram da kupim tamo kartu za nazad.. Na sajtu poljskih zeleznica nema nista o tom vozu tako da ne mogu nista da proverim.. Ima li neko predstavu o ceni???

• Author

I evo mene cisto da vam javim kako je sve proslo na putu.. Upravo sam kod devojke gajbi tako da evo kako je bilo..

U Beogradu sam imao voz za Budimpestu u 6:48.. Voz je krenuo na vreme bilo je toplo u njemu ALI SE POKVARIO VEC NA NADVOZNJAKU NA NOVOM BEOGRADU... Tu smo stajali jedno 45 minuta cekajuci da ga popravi.. Nakon sto je nekako uspeo da opravi sklopociju krenuli smo dalje.. Do Novog Sada je bilo ok sve.. Posle Novog Sada pa sve do Subotice smo se vozili ko po jajima ali dobro.. Na granici nas nisu dugo zadrzavali,nasi jedno 5 minuta,dok Madjari jedno 30-45 minuta.. Posle toga majstor ga je nagario do Budimpeste tako da smo zacudjujuce kasnili samo pola sata.. U 15:30 smo bili tamo a moj voz za Varsavu je bio u 20:05.. Ubio sam malo vreme obilazeci Budimpestu i smrzavajuci se na stanici.. Docekah nekako i taj sledeci voz,nije mi bio problem da ga nadjem.. A u tom vozu havarija.. Grejanje je radilo po 10 min na svakih 2-3 sata... Smrzao sam se da oprostite kao picka... Naravno neizbezno kasnjenje zbog da me jebes cega,stajali smo u Bratislavi i Breclavu po jedno sat vremena.. Nebitno stigao sam nekako do Varsave u 8:20 gde sam hvatao voz za Poznanj u 8:50... Gle kurca voz kasni sat vremena.. Smrzavao sam se tako i na toj stanici dok nije dosla neka OLUPINA OD VOZA U KOM GREJANJE UOPSTE I NE RADI.. Mislim se tad u sebi pa onaj voz za Varsavu je bio meka i medina za ovaj.. Zbog tog kasnjenja propustio sam voz za Gnjezno koji je bio u 12:48 pa sam morao da hvatam sledeci koji je bio u 13:56 i koji hvala bogu nije kasnio.. Nekako sam uspeo da se dogegam do gajbe svoje devojke ali sam pritom uspeo i kofer da sjebem da mu polomim rucku i tockic posto je kofer imao jedno 40 kila zive vage.. I tako rekao sam: sad sam isao vozom zimi i nikad vise..  :cryy:

E nazdravlje,bitno da si ti stigao do svoje devojcice,lepo,zelim ti lep provod...a to za voz,ja lepo kazem ni da mi plate  ne bih isao,pa me napljuvase samo tako,ali tako je...pamet u glavu sledeci put,ili avionom,ili kolima kao gospodin covek,jeste skuplje,ali se kao grof vozis.A to da putujem 9h 370km Bgd-Budapest je :bang: i to po ravnici,da ne moze biti ravnije,i da idem30 na sat...nase zeleznice... :maddd:

• 2 weeks later...

gargi821,

jel bio problem preuzet kartu s kartomata u Pešti?

Vidim da i u toj crnoj Uniji željeznicama ne cvatu ruže, tako da kod nas nemamo pravo ništa očekivati...

• Author

Nije nikakav problem.. Ukucao sam sifru koju sam imao i odmah mi je izbacio kartu... A sad koga zanima da čuje kako je prošao put nazad...Kad sam stigao bio prvi put u Varšavu pitao sam na blagajni koliko je karta za povratak do Budimpešte i rekoše mi 29 eura.. Nisam kupio odmah jer nisam znao kog datuma ću da odlučim da se vratim.. Naravno kao po običaju pred povratak sve mi je krenulo loše.. 1 januara mi nestane internet tamo tako da sam maltene bio odsečen od sveta.. Morao sam da se snađem nekako i da proverim kad imam voz za Budimpeštu misleći se naravno da je cena karte 29 eura.. I tako 4 januara se ja spremam da krenem kući i čisto iz kurtoazije pozovem call centar Poljskih Železnica u Poznanju i pitam za cenu karte od Varšave do Budimpešte i gle leba ti žena kaže 414 zlota iliti prevedeno u eure 102 EURA..... Ja u džepu imam 30...Mislim se mora da je neka greška ne zna žena šta priča.. Dolazi mi jedan druga da me vozi do mesta Wrzesnia odakle imam voz za Varšavu i za koji sam već imao kupljenu kartu.. Naravno kasnili smo pa je dečko prekoračio brzinu i naravno iza prvog ugla Šargarepa i gde si dečko krenuo 50 eura kazna... Stignem u 17:03 na stanicu a voz je u 17:05 i gle čuda kasni 20 minuta... On me nagovara da mi pozajmi tih 100 eura kako bih nekako mogao da se vratim,nisam hteo da pristanem ali nekako me nagovoriše i ajde uzmem ja tih 100 eura.. Stiže voz,i ja stižem u Varšavu u 20:20 a imam voz za Budimpeštu u 20:48.. Taman 20 min da otrčim do blagajne i da kupim.. Dođem do blagajne i ona mi kaže da karata nema nego da moram da kupim u vozu kod konduktera.. Mislim se ajde.. Ulazim u voz i posle 3 stanice dolazi kondukter ja mu kažem do Budimpešte a on meni kaže da može da mi proda samo do granice sa Češkom i naplati mi kartu 20 eura.. Hvala bogu govorim dobro Poljski(pošto ovi kondukteri ne govore nijedan drugi jezik osim svog)i kažem mu šta ja koji moj sad da radim.. Kaže on meni kad pređemo granicu sa Češkom stajemo u Bohumin i tamo voz stoji sat vremena imam vremena da otrčim do blagajne i da kupim.. Ja mu govorim kako da kupim kad ja u džepu imam sve same Poljske zlote.. On mi viče nije problem ima menjačnica tamo,ja se mislim kakva kurčeva menjačnica u 2 ujutru... Al dobro stižemo u Bohumin i istrčavam sve sa koferom od 40 kila koji mi je usput pukao na sve strane(obe ručke i jedan točkić) i dolazim do blagajne kad vidi stvarno to je i blagajna i menjačnica.. Na blagajni sa nekom Čehinjom govorim na čistom Poljskom i sve se razumemo tako da nije problem i kupujem kartu koju plaćam 51 euro.. Usput su mi ostale neke pare pa sam kupio i forinte da imam da trošim dok sam u Budimpešti.. Vraćam se u voz i nastavljam ka Budimpešti.. Sam sam u kupeu ne puštam nikog,zaključao sam vrata,i oko 6 ujutru idem do WC-a kad vidim neka devojka ide i traži nešto.. Pita me jel pričam Engleski,odgovaram potvrdno,i pita me jel sam video jedan crveni ranac izgubila ga je... Reko srećo nisi ga ti izgubila nego su ti ga ukrali... Jadna devojka počela da plače,u rancu joj pasoš pare i digitalni u kojem su joj sve slike sa putovanja kroz Evropu koje joj traje već godinu dana.. Inače devojka je iz Australije... Tešim je malo i stižemo u Budimpeštu i tu sam malo ubio vreme dok nije stigao moj voz.. Voz stiže ukrcavam se i sedam.. Stiže kondukter i kaže meni i još 6-7 ljudi da sedimo u ekstra klasi i da moramo da idemo u našu 2 klasu..Mislim se ako je ovo ekstra klasa na šta li liči moja 2 klasa.. 6 vagona napred sam morao da prođem i dolazim do svog vagona,gde je krcato i jedva sam uspeo da sednem.. Usput nam je nestajala struja u vagonu na svakih pola sata.. Nekako sam se dogegao do Beograda,i sve u svemu bilo je zabavno putovanje osim što sad upravo idem da šaljem ovih 100 evra što sam pozajmio..  ;D

Gargi,trebalo bi da pocnes da pises putopise.

Jedino sto ces morati da naucis da koristis povremeno 'enter' i da izostavis reci picka,kurac,govno,sisa :evil:

Inace,sve ostalo OK ;D

• Author

Izvinjavam se ali tek sam se bio vratio kad sam to napisao tako da sam i dalje bio žestoko isfrustriran..  :bang: Bilo je još takvih doživljaja ovo je bilo samo ukratko najzanimljivije.. hahah  :)

Hahaha ekstra putopis, nije mi jasno zašto mora voz da ide preko Češke kad pogledaš  Google Maps tamo se vidi da postoji pruga preko Slovačke. Jasno mi je da ne ide tako voz samo nije mi jasno zašto.

• Author

Pa ni meni nije bilo jasno ali je verovatno da bi nakupio što više putnika,jer prolazi kroz Bratislavu,Ostravu,Bohumin i tako neke malo veće gradove.. U principu za sledeći put planiram da idem do Praga i odatle do Vroclava ako ne budu vratili avionsku liniju Beograd-Varšava..  ;)

gargi821 dao bi ti 10-ku za putopis...ali moram da te kao i ostali iskritikujem za psovke!!!...a i zanima me kako je bilo sa Australijankom!?  :shh: ...necemo nikome reci  zvizhd

• Author

Izvinjavam se još jednom ali kao što rekoh bio sam zaista isfrustriran..  :'( A sa Australijankom nije bilo ništa.. :music: Malo sam je tešio i govorio šta sad da radi,da ide pravo u Ambasadu Australije u Pešti i da prijavi gubitak pasoša i da blokira sve kartice.. Meni je devojka Poljakinja i lud sam za njom tako da veruj mi druge devojke ne primećujem..  :angel:

Hahaha ekstra putopis, nije mi jasno zašto mora voz da ide preko Češke kad pogledaš  Google Maps tamo se vidi da postoji pruga preko Slovačke. Jasno mi je da ne ide tako voz samo nije mi jasno zašto.

Zato što je pruga gore od Žiline do Katovica i Krakova u jako lošem stanju. Preko Češke je duže, ali trenutno brže.

Izvinjavam se još jednom ...

Ma bre,opusti se jebote,nisu ni ovde bas svi cvecke.

Sem toga,tako kako si napisao daje poseban "smek" celom putopisu ;)

Dakle,opusteno :pivoooo:

Pita me jel pričam Engleski,odgovaram potvrdno,i pita me jel sam video jedan crveni ranac izgubila ga je... Reko srećo nisi ga ti izgubila nego su ti ga ukrali... Jadna devojka počela da plače,u rancu joj pasoš pare i digitalni u kojem su joj sve slike sa putovanja kroz Evropu koje joj traje već godinu dana.. Inače devojka je iz Australije...

kladim se da je taj lopov iz Srbije .

Ma da.

Bas je,od svih putnika,lopov iz Srbije :roll: (EDIT:gargi821,ko?)

Izvini,al ne kenjaj.

• Author

Pfff.... Ja lopov nisam, a posebno ne bi pljačkao 20-godišnje devojke... Mene su upozorili pre nego što sam krenuo na lopove u Češkoj i Slovačkoj,upozorili su me Mađari u samom vozu na putu ka Varšavi i upozorili su me Poljaci na putu za Budimpeštu... Tako da sam bio debelo informisan o svemu... Ja sam ceo put proveo zaključan u svom kupeu,sa stavljenim zavesama i nisam puštao nikoga.. Za ti 12 sati puta izašao sam 2 puta iz kupea da pišam... Ne razumem te batice da mene optužuješ da sam lopov..Ako misliš to iz razloga na koji sam joj rekao,to sam joj rekao zato što ne možeš jednostavno nešto da izgubiš u vozu ako nisi izlazio iz kupea... Pogotovo ne ranac....

• Author

Izvinjavam se još jednom ...

Ma bre,opusti se jebote,nisu ni ovde bas svi cvecke.

Sem toga,tako kako si napisao daje poseban "smek" celom putopisu ;)

Dakle,opusteno :pivoooo:

Hvala hvala,prijaju pohvale..  :dance: Bilo je još mnogo toga što se desilo ovo je bilo nekako ukratko najzanimljivije što mi je u tom trenutku palo na pamet.. Bilo je situacija od toga kako pokušavam da podignem kofer od 40 kila i pukne mi ručka i kofer padne nekom liku u krilo,do toga kako pijem rakiju koju sam nosio devojkinoj porodici jer se smrzavam ko dupe u vozu...  ;D

Pfff.... Ja lopov nisam, a posebno ne bi pljačkao 20-godišnje devojke... Mene su upozorili pre nego što sam krenuo na lopove u Češkoj i Slovačkoj,upozorili su me Mađari u samom vozu na putu ka Varšavi i upozorili su me Poljaci na putu za Budimpeštu... Tako da sam bio debelo informisan o svemu... Ja sam ceo put proveo zaključan u svom kupeu,sa stavljenim zavesama i nisam puštao nikoga.. Za ti 12 sati puta izašao sam 2 puta iz kupea da pišam... Ne razumem te batice da mene optužuješ da sam lopov..Ako misliš to iz razloga na koji sam joj rekao,to sam joj rekao zato što ne možeš jednostavno nešto da izgubiš u vozu ako nisi izlazio iz kupea... Pogotovo ne ranac....

ma nisam na tebe opšte mislio!!! Još ranije kada smo ovde na forumu diskutovali o lopovima u vozu za Budimpešti i Beč , niki forumaš je baš ispričao zanimljiv događaj . Ukrali su mu u ranac u Češkoj u vozu i kada je sustigao lopova ispostavilo se da je iz Srbije. Tako da se ne bi iznenadio da naših ima i tamo.

Izvini ako si se osetio prozvanim , nije mi to bila namera.