Jump to content

Featured Replies

On 1/7/2013 at 5:41 PM, Pacejah said:
Zrenjanin - Novi Sad, dva ipo sata... iz Zrenjanina ide prvo ... Lazarevo, Orlovat/Toma Ševac...

Pise se "Tomaševac" (jedna rec) ;)

Inace,sam taj sinobus za NS ne prolazi kroz Tomasevac (samo ovi sto idu za Debeljacu/Pancevo i dalje BG),vec u stanici "Orlovatu stajaliste" stane,pa krene "unazad",tacnije prema stanici "Orlovat glavna".

A i prva stanica posle ZR-a je Lukicevo,a ne Lazarevo :)

Uglavnom,isao sam jednom cisto iz znatizelje tim sinobusom NS-ZR-NS i,kao sto mi debeli,bradati kondukter rece,to je samo za avanturiste i one prirodnjake sto vole da razgledaju okolinu.Mislim da sam ja jedini bio u oba vagona tog sinobusa koji je isao od prve do poslednje stanice.Ako se dobro secam,putovanje je trajalo nekih tri ipo sata...EDIT:ako ne i vise :)

Moje poslednje putovanje šinobusom je bilo čista smejurija... za Segedin.

I ja to (jedino) putovanje za Segedin iz Subotice necu zaboraviti.

Jedini sam bio u sinobusu koji nije bio svercer.A kad su ovi (madjarski carinici) na granici upali,pa poceli da "demontiraju" ceo sinobus (baterijske lampe,srafcigeri i cekici,i na posao) trazeci cigarete i alkohol...to je posebna prica :)

Треба организовати једно КПС путовање шинобусом :D

Pre 10-ak godina su malo modernizovali sinobuse (bar na liniji ZR-PA),pa nije vise kao sto je nekad bilo :)

A preporucljivo je i da se (maltene obavezno) ponese i neka rakija za konduktera... :)

Jel i dalje rade šinobusi? Ja bih se baš provozao neki put, jer mi je vožnja od Šapca do Rume zaista bila genijalna i nezaboravna... Rano jutro, mamurni od prethodne noći, polako se klackamo, neko balavi, a neko još uvek pije pivo... :)

:) Uhvati me nostalgija :)

Onaj SU- Segedin i dalje saobraća.Možda ću jedom,ponovo...Ko zna... :)

• 2 weeks later...

Cuo sam na lokalnom radiju pre dan-dva izjavu da iz zeleznicke stanice Zrenjanin imaju (samo) 3 polaska dnevno :?

Za Pancevo,za Kikindu i za Suboticu (sa presedanjem u Novom Milosevu).

Toliko o stanju zeleznica (EDIT:tj. sinobusa,posto samo toga ima) ovde...

• 1 month later...
  On 2/10/2013 at 12:19 AM, Laza GNR said:

Cuo sam na lokalnom radiju pre dan-dva izjavu da iz zeleznicke stanice Zrenjanin imaju (samo) 3 polaska dnevno :?

Za Pancevo,za Kikindu i za Suboticu (sa presedanjem u Novom Milosevu).

Toliko o stanju zeleznica (EDIT:tj. sinobusa,posto samo toga ima) ovde...

To je mozda nesto bilo otkazano, kako kaze red voznje imaju 11 polazaka. 3 za Secanj i Kikindu, 1 Debeljaca, Pancevo glavna i Novi Becej, 2 do Beograda

• 11 months later...

Gdje danas saobraćaju šinobusi? Ovakvi, ne neki uređeni.

On 3/9/2014 at 10:38 PM, NikNik said:

Gdje danas saobraćaju šinobusi? Ovakvi, ne neki uređeni.

Банат :) Мислим да сам негде код Уздина или Томашевца недавно чекао да један пређе преко пута пругом :) Зрењанин, Ковачица, Панчево... ту бих ја проверио :)