Jump to content

Featured Replies

Prema informacijama koje sam našao spajanje porodice za punoletnu decu (od 18-te godine u Austriji) zakonom nije predviđeno. Postoje neke vanredne situacije kada bi to ipak bilo moguće kao npr. u slučaju invalidnosti. Ako znaš nemački sledeći link bi ti mogao biti od koristi:

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/01b_austria_family_reunification_nr_at.pdf

pogledaj odlomak 2.2 Nachzugsberechtigte Familienangehörige

Razmotri opciju da zatražiš za sebe mađarski pasoš isto ako već mama i sestra imaju.

Ne može za punoletnu decu. Čak i za starije maloletnike postoje ograničenja tipa privremena viza koja se lako gubi sa 18 ako se lice ne školuje ili ne radi.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

...u slucaju da zna (ili,ako ne zna,da nauci) madjarski jezik.

Bez znanja madjarskog jezika ne znam da li bi dobio madjarsko drzavljanstvo.

• 4 months later...

Cao,imam par pitanja nadam se da cu dobiti  odgovor. Imam offentalskartu preko moje mame koja ima Madjarski pasos htela bih da napravim muzu papire on ima srpski pasos. Dal je to izvodljivo ?? 

• 6 months later...

Pozdrav ljudi novi sam na forumu , imam jedno komplikpvanu situaciju zivim u Austriji dobio sam vizu preko moje zene na godinu dana , zaposlio sam se u jednoj firmi , ali sa zenom nisu bas odnosi dobri , imam sad nekoliko pitanja da li mozda ima neko takva iskustva il mozda neki drug/rodjak ima takav problem..Digao sam kredit svota novca je velika htio sam kupit sebi auto e sad sledece se desava sa zenom u poslednje vreme imam mnogo svadja ne ide nam  nikako sad me zanima ako se razvedem ja imam li prava ostati u Zemlji il mi se viza ponistava , jos uvijek se nismo razveli ali uskoro cemo podnijeti zahtijev a meni viza istice 22 Maja ove godine jel zna neko nesto o tome bio bih vam zahvalan kad bi mi neko bar pomogao da saznam neke stvari , nisam se ozenio zbig vize odma da vam kazem zabavljamo se 4 godine uzeli se reprosle a viza mi na godinu istice upravo 22 maja , imam obavezu prema kreditu jer da se vratim dje sam rodjen a u Crnoj Gori sam rodjem tesko da cu vratit te are nadam se da ste me ukapirali ?