Jump to content

Featured Replies

Posted

Rešio sam da neke svoje putopise koje sam ranije pisao objedinim na jednom mestu, pa sam započeo blog. Za sad već ima postavljenih par putopisa pa koga zanima može da pogleda http://usputnapisano.blogspot.com/

Super ti je deo o Muhamedu Aliju. Sjajno si povezao dobar deo Bliskog istoka zivotnim putem samo jednog coveka.

Inace, cuveni bokser Kasius Klej je uzeo njegovo ime nakon sto je presao u islam. Pre toga je obisao njegovu dzamiju u Kairu.

Drago mi je što ti se dopao taj moj putopis. Evo sada završavam postavljanje dugačkog putopisa iz Irana, pretpostavljam da će ti biti zanimljivo, pošto sam iz onog tvog uputstva za Iran video da si ti dobro ,,prostudirao,, tu zemlju. Inače, taj tekst ti je odličan i sigurno će mnogima pomoći kod organizacije putovanja u Iran. Ovo nije puko uzvraćanje komplimenata, već stvarno mislim da je to ,,uputstvo,, sjajno.

I meni su se dopali putopisi, procitao sam ovaj iz Irana i iz Gruziije ranije na nekom drugom sajtu, ne secam se kojem.

@bee beep

Odakle ti i informacija da je bokser Muhamed Ali uzeo ime Muhameda Alija o kome se ovde prica? Mislim ime jeste isto, ali ne verujem da ga je uzeo zbog Muhameda Alija  egipatskog.

Posle prvih par kratkih zapisa i putopisa iz Irana, postavljen je u celosti i putopis iz Gruzije, pa koga zanima može da pogleda.

• 3 weeks later...

Otpočeo sam sa postavljanjem opširnog putopisa sa puta po Uzbekistanu. U pitanju je putovanje na koje smo krenuli kopnom iz Beograda do Istanbula. Zatim avionom do Alma Ate u Kazahstanu. Potom smo obilazili Uzbekistan, a onda preko Kazahstana otišli u Volgograd, pa u Ukrajinu i natrag. Koga zanimaju ovi krajevi sveta mogu da pogledaju ovde.  http://usputnapisano.blogspot.com/

Hvala, elefteros.

svaka čast i sve pohvale i od mene za blog!  clap Baki odakle tolika ljubav prema tom Azijskom delu sveta ?

Hvala globe trekker, hvala tavel. Što se tiče tvog pitanja tavel, ne znam šta da ti kažem. Jeste neki delovi Azije me baš zanimaju kao što su Bliski Istok, Centralna Azija, zapadni deo Kine, Mongolija, Radzastan i to je to. Za sve dalje, kao što je recimo jugoistočna Azija, sam totalno nezainteresovan. Zašto me ti delovi sveta zanimaju, verovatno zbog njihovih istorija, kulturno istorijskih spomenika itd.

Nisam ja tamo bio, to mi je tek u planu, ali prateci ovaj sajt, vidim da su bar troje članova KPS, bili u tom delu Kine, (Lazar, Kostan,Snežana) tako da oni mogu da daju bolje i tačnije informacije. Ja sam razmišljao da napravim jedan, malo veći krug oko Takla makan pustinje. Ušao bih iz Kazahstana (Alma Ata) ili iz Kirgistana, a onda redom Kašgar, Hotan, Mogao pećine (1000 buda), Turpan, Urumči, itd. Nisam ništa detaljno planirao, pošto sigurno neću u skorije vreme na taj put.

• 1 month later...

Počeo sam sa postavljanjem novog putopisa sa putovanja po Ukrajini (akcenat je bio na Krimu), pa koga zanima može da pogleda http://usputnapisano.blogspot.com/