Jump to content

Featured Replies

Posted

Društvo, da li je neko stopirao od Jedrena za Čanakale i Izmir? Kontam da na leto ima puno sveta koji idu dole ka Turskoj obali Egejskog mora tuda. Idem flexipassom i voz mi stiže u 3-4 ujutru u Jedrene, tako da kontam da mogu do večeri stići u Izmir. Ima i bus iz Jedrena za Izmir u 08.15, ali mi se ne daje 30 i kusur evra, naročito pošto sam zadrti neprijatelj autobusa.  ;D

Ako imaš vremena prošetaj malo po centru grada, lep je. Obavezno idi do džamije Selimiye - veličanstvena je. A, kad ogladniš, svrati na burek kod našeg bivšeg zemljaka, iz Tetova  ;) Buregdžinica se nalazi tik pored spomenika džinovskih lala.

Pridružujem se preporukama globe trekkera, vredi provesti neko vreme u ovom gradu.Ukoliko bude prošlo vreme doručka onda umesto na bureka svrati u neki dzigerdzi restoran gde se služi ovaj lokalni specijalitet. Evo ovde sam ja nešto malo pisao o Jedrenu, a ima i malo slika. http://usputnapisano.blogspot.com/2013/05/jedrene.html

Pomalo na osnovu sećanja, a više uz pomoć gugla i koncentracije fotografija ovih tulipana, trebalo bi da se nalazi na Talat paša dzadesi, nedaleko od Selimije.

• 4 weeks later...

Društvo, da li je neko stopirao od Jedrena za Čanakale i Izmir? Kontam da na leto ima puno sveta koji idu dole ka Turskoj obali Egejskog mora tuda. Idem flexipassom i voz mi stiže u 3-4 ujutru u Jedrene, tako da kontam da mogu do večeri stići u Izmir. Ima i bus iz Jedrena za Izmir u 08.15, ali mi se ne daje 30 i kusur evra, naročito pošto sam zadrti neprijatelj autobusa.  ;D

Mozes li mi reci odakle dolazim vozom tu? Ja cu imati BFP pa mi je to super iz Istanbula ako mogu dotle, pa stop do Izmira cijeli dan?