Jump to content

Featured Replies

Kalkulator ti sa sigurnoscu potvrdjuje :smile: Citaj moje prethodne postove gde sam detaljno objasnjavao kako se racunaju dani boravka u Sengenu, pa ce ti biti jasnije da je kalkulator u pravu. Mozes slobodno da ostanes 90 dana.

• 2 weeks later...

Hvala puno na odgovoru. A jel se hrvatska broji u te dane šengena. Znam da oni nisu u šengenu, i pretpostavljam da se dani, provedeni u hrvatskoj ne računaju, kad se gleda boravak od 90 dana na području šengenskih zemalja.

Da,dani provedeni u drzavama van Sengene zone se NE rcunaju u to koliko dugo si u zemljama Sengen zone,vec se posebno racunaju.

Molim vas treba mi sto hitniji odgovor!Boravila sam u Grckoj u periodu od 1.9.17-11.9.17.Preselila sam se za Nemacku 27.11.17 i boravila do 02.01.18(usla sam preko Madjarske).Sledeci boravak je bio u periodu od 18.2.18-16.3.18(ulazak i izlazak preko Hrvatske i Slovenije).Imam zakazano vencanje u Nemackoj 17.5.i juce su mi na Hrvatskoj granici rekli kako sam prekoracila boravak u u Sengenu za 9 dana ali da mi oni to sa sigurnoscu ne mogu potvrditi i da cu tacno stanje znati na Slovenackoj granici.Ja sam strogo vodila racuna o tih 90 dana i sad mi nista nije jasno.Kada koristim kalkulator pokazuje mi da imam pravo  jos 16 dana da boravim u Sengenu.Molim Vas ako je neko bio u slicnoj situaciji da mi odgovori i gde bi mogla proveriti pravo stanje.Kako se na Hrvatskij granici ne vide svi moji ulasci i izlasci ako su mi skenirali pasos.Bojim se da me ne skinu sa granice.

Hvala unapred!

Hvala na odgovoru, ali zar nije 16 dana?Dva puta sam boravila po 37 dana znaci ukupno 74 dana.

Na prvoj strani ove teme se nalazi link do kalkulatora. Tu se unesu datumi i on precizno izračuna.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

• 3 weeks later...

Caoo svima

Ja imam jedno pitanje koje me muci

Ja sam bila u Njemackoj 3 mj i vratila se kuci u dozvoljenom vremenu.  

U medjuvremenu sam se udala,  promjenila sam prezime i imam novi pasos.  Zanima me da li mogu ici opet u Njemacku sada,  sa novim pasosem iako nije proslo 3 mj nego malo vise od 2 mj?  

Hvalaa ?

• 2 weeks later...

Pozdrav! Da li znate koji prevoznik vozi za Beč preko HR i SLO iz Beograda? Sestre mi imaju mađarske pasoše a ne znaju jezik,pa da bi se izbegli mogući problemi

Problema će svakako biti kad dođe vreme za zamenu pasoša. Ja bih ipak učio na njihovom mestu.

Što se prevoza tiče, sumnjam da neko ti vozi jer je put preko SLO osetno duži. Jedino da uzme kartu do Zagreba a posle odatle do BG.

Imas nekoliko prevoznika za Grac koji idu preko Maribora pa posle mogu busom ili vozom do Beca. Na koju su foru uopste uzele pasose ako ne znaju jezik?

Imale su manje od 14 u trenutku predaje.Još uvek su maloletne.Išle bi samnom preko granice,naravno uz saglasnost overenu kod notara.

• 2 weeks later...

Ovako,situacija je sledeća :Idemo na odmor u Tursku.Međutim,problem je taj što mama ima dva pasoša,i prilikom ulaska u SRB u maju koristila je mađarski.Da li sad,prilikom izlaska iz zemlje na Gradini,sme da koristi srpski ? Koristila bi srpski pošto se žena zove ĐURIČANIN MARIJA, i tako je navedeno na ARGUSovom vaučeru,a u mađarskom pasošu piše GYURICSANIN MARIA,pa da ne bi bilo problema

1 hour ago, mihaildj said:

Ovako,situacija je sledeća :Idemo na odmor u Tursku.Međutim,problem je taj što mama ima dva pasoša,i prilikom ulaska u SRB u maju koristila je mađarski.Da li sad,prilikom izlaska iz zemlje na Gradini,sme da koristi srpski ? Koristila bi srpski pošto se žena zove ĐURIČANIN MARIJA, i tako je navedeno na ARGUSovom vaučeru,a u mađarskom pasošu piše GYURICSANIN MARIA,pa da ne bi bilo problema

Ako je usla sa madjarskim, bolje bi joj bilo da sa njim i izadje.

Moze da koristi koji hoce pasos.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ako je usla sa madjarskim, bolje bi joj bilo da sa njim i izadje.
Tako je po zakonu ali u praksi to niko ne kontroliše. Međutim, ljudi koji imaju dvojno državljanstvo a žive u Srbiji, bi trebali da izbegavaju da koriste strane pasoše na našoj kontroli. Neprijatnosti su moguće a bespotrebne.

Just now, Voyageur said:

Tako je po zakonu ali u praksi to niko ne kontroliše. Međutim, ljudi koji imaju dvojno državljanstvo a žive u Srbiji, bi trebali da izbegavaju da koriste strane pasoše na našoj kontroli. Neprijatnosti su moguće a bespotrebne.

Pa to, zato sto u 'sistemu' imas madjarskog drzavljanina koji je usao u zemlju ali nije izasao.

Ja sam par puta koristio UK pasos [srpski mi je bio u nekoj ambasadi], ali regularno i za ulazak i za izlazak.