Jump to content

Featured Replies

usput, znam da je pogresan topik, ali ipak da pitam. da li neko ima iskustva sa vracanjem avionskih karata? lufthansa je u pitanju

Zavisi od same karte - one najjeftinije su obicno non-changeable/non-refundable; ali bi trebalo da [bar neke] takse izvuces i tada. Daj malo vise info-a [ovde ili na PM].

lufthansa - promena karte 50 evra pod uslovom da na datum kada je promena imaju mesta u tvojoj klasi. ako menjas van svoje klase velike su doplate. ovo se odnosi na one najjeftinije karte kod LH.

edit: ne znam za vracanje

hvala na odgovoru, vec sam od jednog ljubaznog forumasa dobila slican obeshrabljujuci odgovor.

ne preostaje mi nista drugo nego da cekam do petka. mozda sam se ipak prerano prepustila pesimizmu.

da li mozda imate neko iskustvo sa pozivanjem ambasade? da li bi mozda pomoglo da osoba koja mi je poslala garantno pismo nazove ambasadu?

Ne znam gde apliciras za vizu, ali u Beogradu nema trika da pridjes ambasadi. Sve se radi preko interneta (cak i pratis dokle ti je stigla aplikacija i u kojoj je fazi) i u onom Visa Application Centru.

Ne znam gde apliciras za vizu, ali u Beogradu nema trika da pridjes ambasadi. Sve se radi preko interneta (cak i pratis dokle ti je stigla aplikacija i u kojoj je fazi) i u onom Visa Application Centru.

pridjes ambasadi peske . zvonis, udjes i pitas onog na vratima. on onda telefonom zovne nekog da odgovori na pitanje

danas u 12h su mi javili da dodjem po pasos, putujem sutra. cekala sam 9 radnih dana. trenutno mi nije vise ni do putovanja, ni do londona, najradije bih ostala kuci.

savet: zaboravite na price `ma viza se dobija za 3-4 dana, bez problema`. pripremite se na vreme!

danas u 12h su mi javili da dodjem po pasos, putujem sutra. cekala sam 9 radnih dana. trenutno mi nije vise ni do putovanja, ni do londona, najradije bih ostala kuci.

savet: zaboravite na price `ma viza se dobija za 3-4 dana, bez problema`. pripremite se na vreme!

Bravo!  clap Zaboravi na tu neprijatnost, ne dozvoli da ti put presedne.

Za ubuduce: na sajtu World Bridge-a pise da se tokom letnjih meseci preporucuje predaja aplikacije minimum 15 dana pre planiranog putovanja, zbog povecanih guzvi. Al ne bih da pametujem vise.

Srecan put  :mah:

• 1 month later...

Da li neko ima iskustva sa T 4  general student vizom?

Zanima me da li se striktno pridrzavaju zahteva da novac bude u banci 28 dana pre aplikacije ili je dovoljan izvod o trenutnom stanju na racunu.

Da li aplikacija na internetu moze da se ponisti i da se aplikuje ponovo za nekoliko dana?

Pliiiiz pomoc  :?

• 2 weeks later...

Imam jedno pitanjce...

Leteo bih Wizzom za Luton pa sa istog aerodrom Ryanom za Dablin te me zanima da li mi je potrebna UK viza posto tu cekam samo konekciju?

Izgleda da ne treba klasicna tranzitna viza, mada ja nemam licnog iskustva, neka kaze neko ko tacno zna. Pogledaj i ovde http://www.ukvisas.gov.uk/en/doineedvisa/visadatvnationals

Transiting to the Republic of Ireland

Passengers must pass through immigration control in order to take a flight to Ireland. Visa nationals (and passengers qualifying for DATV exemption above) may Transit without Visa providing they fulfil the TWOV conditions and are properly documented for entry into Ireland.

DATV nationals transiting to Ireland must obtain a visit visa - not a Visitor in Transit visa which is only for transit to a destination outside the Common Travel Area (Rules HC395 paragraph 47 refers).

All visa nationals wishing to transit the UK but spend longer doing so than the 24 hours permitted under the TWOV concession must obtain a visitor in transit visa for stays up to 48 hours or a visit visa.

Imam jedno pitanjce...

Leteo bih Wizzom za Luton pa sa istog aerodrom Ryanom za Dablin te me zanima da li mi je potrebna UK viza posto tu cekam samo konekciju?

Pravo mesto za ovo pitanje je konzulat UK. Ako ides na svoju glavu postoji mogucnost da neces ni da dobijes boarding pass za Luton.

Pisao sam im i evo sta su mi tacno odgovorili

Dear Sir,

Thank you for contacting WorldBridge Service, The UK Border Agency's Commercial Partner. We appreciate your patience regarding the response to your enquiry, as WorldBridge strives to provide the most accurate responses to all enquiries. Below you will find the response to that enquiry.

If you are a DATV national passing through the UK by air on your way to Ireland you will need a visit visa for the UK.

It is the applicant’s decision as to which category of entry clearance he/she would like to apply for. Kindly visit www.visainfoservices.com for information on the full range of entry clearances offered by the United Kingdom and make your selection.

Sta mu dodje DATV?

Ja ti predlazem da letis Ryanairom iz Budimpeste direktno za Dablin i zaboravis na sve ove zackoljice sa vizama.

A koliko vidim, pošto putuješ u Irsku, ni tranzitna ti nije dovoljna, nego ti treba normalna viza.

To je zbog onog sizofrenog Common Travel Area po ostrvima koji omogucava nesmetano putovanje, ali samo za drzavljane istih...

I sto se let za Irsku smatra kao "domaci" po raznim kriterijumima, ali ti ipak treba viza.

Evo moj slucaj.Kupio sam karte:Temisvar -Milan- Faro i u povratku Lisabon-Luton-Beograd(EasyJet i Wizzair).Iako slecem i polecem sa istog aerodroma u roku od tri sata prema onome to pise treba mi tranzitna viza za Vel Brit.

Evo moj slucaj.Kupio sam karte:Temisvar -Milan- Faro i u povratku Lisabon-Luton-Beograd(EasyJet i Wizzair).Iako slecem i polecem sa istog aerodroma u roku od tri sata prema onome to pise treba mi tranzitna viza za Vel Brit.

Sta da se radi, takva su im pravila.  :102:

Kao sto u US ne postoji nikakav tranzit uopste.

• 2 weeks later...

Da li neko ima iskustva sa T 4  general student vizom?

Zanima me da li se striktno pridrzavaju zahteva da novac bude u banci 28 dana pre aplikacije ili je dovoljan izvod o trenutnom stanju na racunu.

Da li aplikacija na internetu moze da se ponisti i da se aplikuje ponovo za nekoliko dana?

Pliiiiz pomoc  :?

Batice, jel hoces da ides da studiras tamo? I ja sam to mislio, ali izgleda da niko ne zna o tier 4? Ja npr imam pismo od jedne skole sa informacijama sta bi trebalo da njima dostavim. A i mislim da treba da budu min 28 dana na racunu. Sta si povadio od papira i jesi li prevodio?

Ja bih vam rado pomogao posto sam nekoliko studentskih viza imao, ali sam poslednji put izvadio/produzio 2005. pa sam malo out of date [tada Tiers nisu bili jos uvedeni]...

Pozdrav svima,

Zanima me da li neko ima iskustva u skorijem periodu, da je aplicirao za vizu a "slucaj je onaj koji najvise ne vole" tj. da nije student i nije zaposlen. Ja bi isla kod sestre, od nje bi dobila pozivno pismo, nju kao garanta, nosioca svih troskova i sve sto treba...

Nije da se ponavljam, vidim da je ovakvih pitanja bilo mnogo, ali u prethodnim godinama, iskreno se nadam da se situacija malo promenila. Nemam iskustva. Unapred zahvalna

Da li je napisano?

Cena vize je 68Funti.

www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/visafees/visafeesvisit

Da li je napisano?

Cena vize je 68Funti.

www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/visafees/visafeesvisit

su oni to nesto snizili cene ?  :?  :?:o