Jump to content

Featured Replies

A jel se zna nesto detaljnije o tome kada oni rade tu njihovu cuvenu reviziju i kakve su nam sanse da nam ukinu vize ? Jedino sto znam da je pocetkom sledece godine, zna li neko nesto vise ? :)

Ok ja sad stvarno imam problem sa vizom... Predala sam 10.09. dakle u petak, naivno misleci da se kao i pre britanska viza dobija za dan ili par dana... Napisala sam da bih putovala 20.09 i predala rezervaciju karte...Sada jos uvek cekam. Po svemu sudeci sutra bi trebalo da dobijem vizu ili ne... ali od njih ni traga ni glasa. Sutra je petak posle toga vikend i ona 20. dan mog puta. Meni nije toliko bitno da bas otputujem u ponedeljak medjutim pise im tamo da putujem tada a oni nista :) kada sam predavala u VAS nisu mi rekli da kasnim i da je to problem , uzeli su mi dokumenta , naravno naplatili, i rekli da verovatno nece biti problema obzirom da sam i ranije putovala u UK ... Sutra ambasada radi do jedan i ako me ne zovu... propast...Naravno sada bi ja njih trebalo da zovem za 13 dolara etc.. Da li je neko imao slican problem kao ja i uspesno ga resio... da li je nekoga iznenadila administracija pa mu tako lepo dala vizirani pasos u poslednjem trenutku? Et...Sada vec brinem ... Hvala

Da li neko ima iskustva sa T 4  general student vizom?

Zanima me da li se striktno pridrzavaju zahteva da novac bude u banci 28 dana pre aplikacije ili je dovoljan izvod o trenutnom stanju na racunu.

Da li aplikacija na internetu moze da se ponisti i da se aplikuje ponovo za nekoliko dana?

Pliiiiz pomoc  :?

Batice, jel hoces da ides da studiras tamo? I ja sam to mislio, ali izgleda da niko ne zna o tier 4? Ja npr imam pismo od jedne skole sa informacijama sta bi trebalo da njima dostavim. A i mislim da treba da budu min 28 dana na racunu. Sta si povadio od papira i jesi li prevodio?

Dokumenti predati 10.09.2010. - još uvek nema odgovora!!!!

Ja samo da kazem da su bili dobri, pa su mi ipak dali dakle iznenadili me, mada sam im spremila pismo medjutimkada sam htela da ga posaljem oni su mi poslali sms. eto ako neko bude u slicnom problemu da zna mada ipak treba predavati ranije dokumenta da se ne bi dolazilo u engodnu situaciju :)

Posle toliko vremena, evo mene opet. Molim za malu pomoc. Kakva je situacija sa dobijanjem vize, s obzirom da mi je supruga Britanka? Isli bi za Bozic kod njenih, ali ne znam za koji sad djavo da podnosim zahtev. Vi ste ovde pametniji od mene, pa mi mozete pomoci.

Pre (dok nismo bili vencani) su me odbili jer im nisam dokazao da imam nameru da se vracam u Srbiju (UZAS). Sad se tek plasim da cu morati mnogo vise da im dokazujem to.

Hvala unapred!

Da li neko ima iskustva sa T 4  general student vizom?

Zanima me da li se striktno pridrzavaju zahteva da novac bude u banci 28 dana pre aplikacije ili je dovoljan izvod o trenutnom stanju na racunu.

Da li aplikacija na internetu moze da se ponisti i da se aplikuje ponovo za nekoliko dana?

Pliiiiz pomoc  :?

Batice, jel hoces da ides da studiras tamo? I ja sam to mislio, ali izgleda da niko ne zna o tier 4? Ja npr imam pismo od jedne skole sa informacijama sta bi trebalo da njima dostavim. A i mislim da treba da budu min 28 dana na racunu. Sta si povadio od papira i jesi li prevodio?

Dokumenti predati 10.09.2010. - još uvek nema odgovora!!!!

Stvarno ne znam zasto!

Stvarno neverovatno! :?

U dokumentima jasno piše da škola počinje 20.09.

Ako je iz nekog nepojmljivog razloga viza i odbijena, bilo bi lepo da jave do tog datuma...

Nadam se da će biti nešto danas  :o

cao svima,nadam se da neko od vas moze da mi pomogne

da li neko zna nesto o family permitu za uk?ja sam udata za slovaka koji zivi i radi u londonu,tamo smo se i upoznali i zabavljali,meni je viza za uk istekla pa sam se vratila kuci,on je dosao ovde,ovde smo se i vencali,ali se vratio za london jer tamo ima posao,saznala sam da mi treba ta family permit za uk,poslala sam ambasadi mejl gde sam ih pitala sta sve treba od dokumenta ali,naravno,nista od njih...ne znam jel se tesko to dobija,kakva je procedura,molim vas ako ista iko zna...?

inace ja sam imala veoma ruzna iskustva sa ambasadom,jednom su me greskom odbili!!!ja zvala da pitam zasto sam odbijena,imala sam sav novac i dokumenta za tier 4,oni ponovo pogledali dokumenta i rekli da su pogresili!!!mislim stvarno,ja sam tad platila vizu 170funti,poslednje sto ocekujem je da oni grese,velike se pare u pitanju!i naravno, dosla sam u skole kasnije nego sto sam trebala

cao svima,nadam se da neko od vas moze da mi pomogne

da li neko zna nesto o family permitu za uk?ja sam udata za slovaka koji zivi i radi u londonu,tamo smo se i upoznali i zabavljali,meni je viza za uk istekla pa sam se vratila kuci,on je dosao ovde,ovde smo se i vencali,ali se vratio za london jer tamo ima posao,saznala sam da mi treba ta family permit za uk,poslala sam ambasadi mejl gde sam ih pitala sta sve treba od dokumenta ali,naravno,nista od njih...ne znam jel se tesko to dobija,kakva je procedura,molim vas ako ista iko zna...?

inace ja sam imala veoma ruzna iskustva sa ambasadom,jednom su me greskom odbili!!!ja zvala da pitam zasto sam odbijena,imala sam sav novac i dokumenta za tier 4,oni ponovo pogledali dokumenta i rekli da su pogresili!!!mislim stvarno,ja sam tad platila vizu 170funti,poslednje sto ocekujem je da oni grese,velike se pare u pitanju!i naravno, dosla sam u skole kasnije nego sto sam trebala

Mozes li ti nama da pomognes oko tier 4? Kada si isla sa tim programom, sta si sve prevodila, sta si izvadila od dokumenata? Oko family stvarno ne znam nista!

Za sada ja mogu samo da kažem da još uvek čekam!

Predata dokumenta 10.09.2010.  Škola je počela 20.09.!!!!!!

Internet aplikacija, formular, izveštaj od banke ( 28 dana novac mora da bude na računu pre aplikacije ), CAS broj od škole, pasoši, potvrda o zaposlenju, visini plate...pozivno pismo...ne mogu više ni da se setim...diplome...prevod diplome...

Ćao :mah:

Želim da se zahvalim svima, iščitala sam sve postove na temu i zaista znači kada imate gde da se informišete, pročitate iskustva drugih...

Išla bih u London u novembru na Barclays ATP World Tour Finals završni teniski turnir, dosta toga sam prikupila, potvrde sa posla, rezervaciju hotela, avio karte, garantno pismo rođake koja ima njihovo državljanstvo da, iako sama plaćam svoj boravak tamo garantuje da će snositi troškove ako iskrsne neki problem ili mi bilo šta treba...potvrdu banke o sredstvima (nadam se da je 1000e dovoljno za boravak od 10 dana, imam i cash ali to ne uzimaju u obzir kako sam čula)...itd.

Iako na njihovom sajtu ne piše da treba, vidim da su mnogi i to davali, izvadila sam uverenje o nekažnjavanju i original iz Rep.Fonda za PIO, pa me zanima da li se taj dokument iz PIO prevodi kod sudskog tumača ili je dovoljno priložiti original.

Bila bih zahvalna ako neko može da mi da odgovor, hvala unapred  flowers::

Nevezano za vize jedno pitanjce, nadam se da se neće ljutiti neko što ovde pitam (ako je neprikladno, feel free to delete :-[ ) da li neko zna gde se kod nas mogu naći adapteri Europe to UK, njihove su valjda trodelne utičnice.

:mah:

Ne moraš im predavati to što ne traže, ali u svakom slučaju, ne treba prevod kod sudskog tumača, možeš sama da prevedeš dokumenta.

Ne moraš da nosiš adapter odavde, možeš da kupiš tamo na aerodromu ili u nekoj radnji.

Adaptera kod nas ima u vecim radnjama koje prodaju tehnicku robu.

Evo koliko ja mogu da pomognem. Meni bar nije bilo dovoljno to sto je covek koji me je zvao "garantovao" da ce platiti sve moje troskove. Pored napisanog poslao je i izvode njegove plate za tri meseca. "Gospodin" iz ambasade je napisao da to njima nista ne znaci jer to ne dokazuje da ce taj covek imati para ako zatreba. Trazili su, konkretno, informaciju iz banke koliko on para ima (krajnje debilski). Za moju potvrdu iz banke (da imam neke pare) su trazili da im dokazem odakle meni te pare ??? Mislim da sam trebao da im pokazem izvode o kretanju para (uplate, isplate)... Izgleda da treba da ti se posreci ko ce tvoja dokumenta gledati, da li je raspolozen taj dan i tome slicno. Vidim da svi ovde imaju lepa iskustva sa ambasadom, ali moje i nije bas tako lepo. Kada je moje obrazlozenje iz ambasade citala moja (sada) supruga rekla je da za tako nesto tamo mogu da ih tuzim. Nacin na koje je napisano, kako mi se obracaju i tome slicno. Na moji "zalbu" su samo rekli da podnesem zahtev opet... Znaci jos 80 E...

Necu da te plasim jer si rekla da radis, pa ce sve to biti mnogo lakse. Odnesi im i potvrdu sa posla o godisnjem odmoru (koliko slobotnih dana imas). Ja sam se zeznuo jer sam naveo da sam student... Za prevode dokumenata proveri na sajtu jer su, mislim, nesto menjali. Sad treba da se navede ko je prevodio, bla bla bla i tako to.

Srecno!

:(  Nadam se da ćeš sl.put imati sreće.

Predala sam aplikaciju i dokumenta u petak, 8.10., ostaje mi da čekam.

Fee je od 1.oktobra 9100din., plus 110 ako želite da vas obaveste putem SMSa.

Hvala  flowers::

Viza je u pasošu!!!    :D:banana:  :pivoooo:

Predala u petak 8.10., podigla danas 14.10.!

Hvala svima na savetima  i srećno svima koji čekaju ili će tek aplicirati!  :)

:mah:

• 2 weeks later...

Da li bi neko bio ljubazan da napise sta je tacno vadio od papira za studentsku vizu, sta je prevodio...itd! Hvala puno!

• 5 weeks later...

moze li neko da mi kaze kakva je situacija kada ja  i drug putujemo zajedno. Da li zakazujemo zajednicki termin? Da li moramo da kopiramo garantno pismo u dva primerka? Popunjavamo dve aplikacije?

Svako zakazuje termin za sebe i popunjava svoju zasebnu aplikaciju.