Jump to content

Featured Replies

nije mi jasna situacija oko prevoda. Jel' i dalje mogu sam da prevedem dokumenta i sta im znaci ona potvrda prevodioca da je tacan prevod dokumenta?

izvinjavam se sto od prvog posta krecem sa pitanjima,ali znate kako je kad se skupljaju papiri za vizu...

Student sam i putujem kod prijatelja. Imam overene izjave roditelja da ce me izdrzavati za vreme boravka u Engleskoj i njihov prosek zadnje tri plate. S obzirom da me oni izdrzavaju da li mogu da uzmem izvod sa oceve stedne knjizice,da ne moram da otvaram svoju?

Ovi izvodi i ostala dokumenta iz banke se ne prevode?

Veliko Hvala!

• 2 weeks later...

Trebam da apliciram  za bracnu vizu sa engleskim drzavljaninom.Imate li bilo kakvu informaciju koliko to dugo  traje i kolie su sanse dobiti je uopste jer sam cula da se ceka i po dve godine.Na forumu je bilo jedno takvo pitanje ali odgovora nigde nema :?u velikoj sam dilemi!!!!

editovan post: nemojte pisati isključivo velikim slovima, sledeći put post će biti obrisan umesto ispravljen

Pozdrav narode! Vidim da se svi mucite sa brit. vizama, pa reko da se pridruzim...

U ponedeljak imam razgovor u VAC-u, no imam jednu dilemu. Zapravo, vise sam iznervirana do maximuma. Da li mislite /znate da treba da prevodim sugavu potvrdu da sam redovan student fakulteta? Jbt u pitanju je sugavi filoloski. (Ogorceni student)

Jos jedno pitanje: da platim strucno prevodiocu ili mogu i sama?

Pooopizzzdela sam kad sam videla da i to traze. Missim, sta ima jos treba? Nalaz krvi? :P Idem samo kod tetke... Jesus..... :?

Pre godinu-dve nisu to trazili.

Vecito nesto izvode i uvek su posebni.  :roll:

Hvala unapred (onom ko odgovori)  clap.gif' alt=':clap:'>

P.S. Procitala sam odgovor clana chivitli , ali ipak jos jednom pitam, jer hocu da budem 100% sigurna... :)

Možeš sama da prevedeš tu potvrdu. Ne treba overa sudskog tumača.

A ovo stoji na sajtu Worldbrige-a da ne mora da se prevodi:

Molimo Vas da obratite pažnju na to da mi od lica koja podnose aplikacije ne tražimo da donesu prevode radne knjižice, studentskog indeksa, dokumenata o imovini, penzijskih čekova ili dokumenata o registraciji preduzeća.

A ovo mora:

Ćirilični bankovni izvodi i/ili pisma od banke se neće uzimati u razmatranje bez prevoda.

@Soma- Hvala najlepse! Olaksao/la si mi svee :))) Sad jos samo da ostatak prodje bez problema, and I'm off :)))))

Sta je bilo sa onom pricom da ce Uk razmatrati ukidanje viza :-| Oni mislim da imaju sa Irskom na svake 2 ili cetiri godine razmatranje kome da se ukinu vize..

Sta je bilo sa onom pricom da ce Uk razmatrati ukidanje viza :-| Oni mislim da imaju sa Irskom na svake 2 ili cetiri godine razmatranje kome da se ukinu vize..

Sledece razmatranje je 2011.

kako mi pre neki dan rece jedna gdjica koja radi u UK ambasadi, prethodna vlast je odlucila da nam ukine vize krajem 2011, no sadasnja vlast se jos nije izjasnila da li ce uraditi to ili ne.

edit: odgovor prebacen iz teme :"Malo pitanja u vezi Irana".

Golosina je ocigledno odgovorila u pogresnoj temi :) I to se desava :)

Vecito nesto izvode i uvek su posebni.  :roll:

Zato mi se najviše i sviđaju.  ;D Ne može svaka šuša tek tako da im uđe u državu (navodno). Treba ti strpljenje i živci. Ja sam bez problema, pre godinu dana, sa starim pasošem dobio vizu, bez nekog čekanja, mrcvarenja, mučenja i svega ostaloga, u agenciji na NBgd-u. Mislim da se nisam duže od pola sata zadržao tamo. Pozvali me sledeće sedmice, i to je to. Doduše, imao sam sve obezbeđeno, neka druga agencija je garantovala za mene (mog prijatelja i prijateljicu), vizu smo dobili na 6 meseci iako smo tamo bili nekoliko dana. Ne sećam se svih detalja oko popunjavanja onih silnih formulara, ali znam da mi je drugar pomogao u tome, telefonom smo popunjavali online formular. Nije mi to delovalo tako komplikovano, bar ne zato što je drugar jako dobro znao kako to ide. Pozvali nas za par dana i zakazali, tako nekako beše. Eto, to je pre godinu dana, ne znam kako je sada situacija. Sve zavisi gde ćeš, šta ćeš, ko garantuje za tebe (za mene garantovali sami Britanci, pa možda sam zato lagano prošao), itd...

dobio vizu za 2 dana! Jako korektno osoblje u Vacu,za razliku od ambasada drugih zemalja u koje sam isao

zdravo svima.

prvi put apliciram za vizu za uk i stvarno nemam nimalo iskustva vezano za to.imam coveka koji je gore i koji ce mi poslati garantno pismo.na meni je sada da popunim onaj formular i to mi je vec napravilo problem jer je stvarno malo komplikovano s obzirom da nisam nikad aplicirao ni za kakvu vizu.toliko ima nekih pitanja koja i ne razumem a ne bih to da ispunim bilo kako da ne bi to napravilo nekakav problem.

molim vas za pomoc oko tog formulara stvarno mi je hitno,kako ga popuniti i postoji li neko ko zna.

hvala vam unapred na svim odgovorima

Ja mogu samo da ti kažem da sam to radio putem interneta - sve tamo postoji, popunjavao sam sve te formulare jer mi je prijatelj pomogao, beše to pre godinu dana, tako da se ni ne sećam šta sam sve popunjavao, ali znam da ima dosta toga. Ne bi bilo loše neko ko ima dobre volje i vremena da te malo uputi (znanje se podrazumeva). :)

kako mi pre neki dan rece jedna gdjica koja radi u UK ambasadi, prethodna vlast je odlucila da nam ukine vize krajem 2011, no sadasnja vlast se jos nije izjasnila da li ce uraditi to ili ne.

edit: odgovor prebacen iz teme :"Malo pitanja u vezi Irana".

Golosina je ocigledno odgovorila u pogresnoj temi :) I to se desava :)

haha dragance mogao si malo diskretnije da editujes, ovako svi da vide koliko sam  ::crazy::D

zdravo svima.

prvi put apliciram za vizu za uk i stvarno nemam nimalo iskustva vezano za to.imam coveka koji je gore i koji ce mi poslati garantno pismo.na meni je sada da popunim onaj formular i to mi je vec napravilo problem jer je stvarno malo komplikovano s obzirom da nisam nikad aplicirao ni za kakvu vizu.toliko ima nekih pitanja koja i ne razumem a ne bih to da ispunim bilo kako da ne bi to napravilo nekakav problem.

molim vas za pomoc oko tog formulara stvarno mi je hitno,kako ga popuniti i postoji li neko ko zna.

Eo ja se nudim ako ti je frka da pomognem. Pisi na private pa cemo da resimo nekako.

Neeeegooo... da se pohvalim :)

Aplicirala sam za vizu u ponedeljak 13.12. a javili su mi da mogu da dodjem po dokumenta 16.12. Dakle EXTRA BRZO su sve to resili :) Bas su me obradovali.

Planirala sam da putujem 20.12. Kada me je pitala zena u VAC-u, naglasila sam da bih volela da dobijem vizu pre toga i eetooo :) Putujem 22. :) Odbrojavanje je pocelo :)

Posto imam tetku tamo, prilozila sam pozivno pismo, njene bankovne izvestaje i kopiju pasosa (posto ima britanski pasos). Student sam, pa je trebala potvrda sa fakulteta, koju sam sama prevela, a index sam im ostavila tih par dana. Popunjenu aplikaciju sam odstampala i prilozila iiiiiii stari pasos i novi. Mislim da je to TO. :)

Drugari, da ne bi citao celu temu, izvinjavam se ako ste vec pisali o tome, da li je potrebna viza (tranzitna ili koja vec) ako se putuje avionom iz npr. Budimpeste za Usa preko Londona-hitrou aerodroma.Pauza je nekoliko sati izmedju letova u Londonu?I ako treba koliko kosta?Hvala :)

zdravo svima.

Eo ja se nudim ako ti je frka da pomognem. Pisi na private pa cemo da resimo nekako.

Neeeegooo... da se pohvalim :)

Aplicirala sam za vizu u ponedeljak 13.12. a javili su mi da mogu da dodjem po dokumenta 16.12. Dakle EXTRA BRZO su sve to resili :) Bas su me obradovali.

Planirala sam da putujem 20.12. Kada me je pitala zena u VAC-u, naglasila sam da bih volela da dobijem vizu pre toga i eetooo :) Putujem 22. :) Odbrojavanje je pocelo :)

Posto imam tetku tamo, prilozila sam pozivno pismo, njene bankovne izvestaje i kopiju pasosa (posto ima britanski pasos). Student sam, pa je trebala potvrda sa fakulteta, koju sam sama prevela, a index sam im ostavila tih par dana. Popunjenu aplikaciju sam odstampala i prilozila iiiiiii stari pasos i novi. Mislim da je to TO. :)

cao tamara,zavrsio sam sve oko aqplikacije i sastaqnka i takodje sam bio na tom sastanku i predao neke dokumente ali nisam predavao stari pasos nadam se da to nije neki problem

• 2 weeks later...

Verovatno nije :) Videcemo. Javi kako si prosao! Ja malo kasnim sa odgovorom, posto sam odlepila na snizenja u Londonu pa ne stizem. Tetka ce mi bankrotirati xDDDDDDDD

• 2 weeks later...

Gde se i kako placa taksa za vizu?

Cash prilikom podnosenja zahteva u centru.