Jump to content

Featured Replies

zdravo svima.

prvi put apliciram za vizu za uk i stvarno nemam nimalo iskustva vezano za to.imam coveka koji je gore i koji ce mi poslati garantno pismo.na meni je sada da popunim onaj formular i to mi je vec napravilo problem jer je stvarno malo komplikovano s obzirom da nisam nikad aplicirao ni za kakvu vizu.toliko ima nekih pitanja koja i ne razumem a ne bih to da ispunim bilo kako da ne bi to napravilo nekakav problem.

molim vas za pomoc oko tog formulara stvarno mi je hitno,kako ga popuniti i postoji li neko ko zna.

hvala vam unapred na svim odgovorima

Eo ja se nudim ako ti je frka da pomognem. Pisi na private pa cemo da resimo nekako.

Neeeegooo... da se pohvalim :)

Aplicirala sam za vizu u ponedeljak 13.12. a javili su mi da mogu da dodjem po dokumenta 16.12. Dakle EXTRA BRZO su sve to resili :) Bas su me obradovali.

Planirala sam da putujem 20.12. Kada me je pitala zena u VAC-u, naglasila sam da bih volela da dobijem vizu pre toga i eetooo :) Putujem 22. :) Odbrojavanje je pocelo :)

Posto imam tetku tamo, prilozila sam pozivno pismo, njene bankovne izvestaje i kopiju pasosa (posto ima britanski pasos). Student sam, pa je trebala potvrda sa fakulteta, koju sam sama prevela, a index sam im ostavila tih par dana. Popunjenu aplikaciju sam odstampala i prilozila iiiiiii stari pasos i novi. Mislim da je to TO. :)

pomoc!!!

tamara, da li si overavala prevod potvrede sa fakulteta?

da li odnela neku potvrd o novcanim sredstvima, kopiju platne kartice ili nesto slicno?

i sta se podrazumeva pod dokumentacijom roditelja?

Cao svima potrebna mi je vasa pomoc! Iscitala sam ceo forum ali imam neke nejasnoce oko dokumentacije koju treba  da podnesem. S obzirom da sam nezaposlena I da bih isla kao turista navela bih da  ostajem 10 dana ali bih ostala 3 mes kod prijatelja koji zivi u UK.

Ako sam nesto propustila ispravite me potrebno je  da prilozim sledecu dokumentaciju: on line aplikacija popunjena, dve fotografije, izvod iz suda da nisam kaznjavana, iz banke- stanje na deviznom  racunu 1000 evra i da je prevedem na eng, potvrda od roditelja da je u random odnosu (da l je dovoljna samo potvrda iz firme da je  overena u sudu? jel ne mora izvestaj iz banke?

Friend  mora da posalje pozivno pismo I jel treba u pismu da navede da ce on snositi troskove mog boravka I fotokopiju njegovog pasosa i potvrdu s njegovog posla da je stalno zaposlen Ili je dovoljno samo pozivno pismo? Ah, da rezervaciona karta da li je neophodna?  Sory ako sam vas malo udavila ali nikada do sada nisam aplicirala!  Pleace help :)

pomoc!!!

tamara, da li si overavala prevod potvrede sa fakulteta?

da li odnela neku potvrd o novcanim sredstvima, kopiju platne kartice ili nesto slicno?

i sta se podrazumeva pod dokumentacijom roditelja?

Nisam overavala prevod. Ne treba. Samo nek je prevedeno i naravno original obavezno pomnesi.

Nista od toga nisam nosila (bankovna dokumentacija), jer ne placam sama svoj put i boravak. Roditelji su platili kartu a tetka placa boravak i ONA je poslala kopiju svog racuna zajedno sa pozivnim pismom. Tako da pretpostavljam da ako se sama finansiras, treba sve iz banke. Potrudi se da ti daju izvod gde pise da IMAS para na racunu :D

Gde su zaposleni, tj potvrda da rade tamo i tamo, i verovatno tromesecni prosek plate... Ner znam taj deo...

Cao svima potrebna mi je vasa pomoc! Iscitala sam ceo forum ali imam neke nejasnoce oko dokumentacije koju treba  da podnesem. S obzirom da sam nezaposlena I da bih isla kao turista navela bih da  ostajem 10 dana ali bih ostala 3 mes kod prijatelja koji zivi u UK.

Ako sam nesto propustila ispravite me potrebno je  da prilozim sledecu dokumentaciju: on line aplikacija popunjena, dve fotografije, izvod iz suda da nisam kaznjavana, iz banke- stanje na deviznom  racunu 1000 evra i da je prevedem na eng, potvrda od roditelja da je u random odnosu (da l je dovoljna samo potvrda iz firme da je  overena u sudu? jel ne mora izvestaj iz banke?

Friend  mora da posalje pozivno pismo I jel treba u pismu da navede da ce on snositi troskove mog boravka I fotokopiju njegovog pasosa i potvrdu s njegovog posla da je stalno zaposlen Ili je dovoljno samo pozivno pismo? Ah, da rezervaciona karta da li je neophodna?  Sory ako sam vas malo udavila ali nikada do sada nisam aplicirala!  Pleace help :)

Nek ti posalje POZIVNO PISMO, TROMESECNI IZVOD IZ BANKE DA IMA NOVAC DA TE IZDRZAVA I KOPIJU BRIT. PASOSA DA SE VIDI DA JE DRZAVLJANIN UK. Tako meni tetka vec godinama salje. Nikad nisu pravili probleme.

Ja bih kupila povratnu avionsku kartu...

Ne znam za ono iz suda...

U World Bridge-u na zidovima, među obaveštenjima, stoji i da se savetuje da se avionaska karta ne kupuje pre nego što se dobije odgovor u vezi vize. Tako da, teoretski, ne mora. Ja sam im jednom odnela rezervaciju avio karte, dobijenu u jednoj od agencija za prodaju karata. Al to je bilo vreme kad iz Beograda do UK nije moglo za manje od 250 eur  ;)

A, da... Da se ispravim... Nisam mislila da kupis pre dobijene vize. Mislila sam uopsteno, da je najsigurnije imati povratnu jer nikad ne znas koji ce carinik da te dr*a na aerodromu... Naravno, dok ne vidis vizu u pasosu, ne kupuj nista.

Hvala Soma sto me podseti :)

Treba mi pomoc, vec sam procitala sve, ali sam malo zbunjena oko dokumentacije. Student sam, imam pozivno pismo, i sve sto treba od drugarice kod koje idem, ali me zanima da li mi treba racun iz banke i potvrda od roditelja, ili neka izjava.

I da, dali to mora neko da prevodi ili mogu sama.

Hvala svima  :)

Pozdrav svima.Planiram krajem februara da putujem u Englesku i potrebna mi je mala pomoc oko formulara.Naime u delu 8 postoji par pitanja koja su mi malo nejasna. 8.1 If you are not a national of the country in which you are applying,what permission do you have to stay in that country? Prvi put se prijavljujem za vizu tako da namam nikakvu dozvolu za ulazak u zemlju osim ako mi odobre vizu. Da li u tom delu treba da upisem Odobrena viza? I sto se tice pitanja 8.8 Do you have any friends or family in the Uk? U pozivnom pismu mi je napisao da posecujem njega i njegovu porodicu,da li da napisem da mi je decko?Citajuci postove videla sam da mi treba i njegov bankovni izvod,ne znam samo da li mi je potrebna i njegova potvrda o zaposlenju.Bila bih zahvalna na odgovoru.

Pozdrav svima.Planiram krajem februara da putujem u Englesku i potrebna mi je mala pomoc oko formulara.Naime u delu 8 postoji par pitanja koja su mi malo nejasna. 8.1 If you are not a national of the country in which you are applying,what permission do you have to stay in that country? Prvi put se prijavljujem za vizu tako da namam nikakvu dozvolu za ulazak u zemlju osim ako mi odobre vizu.

To se odnosi ako zivis u nekoj trecoj zemlji, ne u onoj ciji si drzavljanin. Npr, ako zivis u Francuskoj i tamo apliciras tu bi upisala broj FR vize/dozvole.

U pozivnom pismu mi je napisao da posecujem njega i njegovu porodicu,da li da napisem da mi je decko?

Mislim da se desava da ovo boldovano moze da bude problem.

Pozdrav drugari  :mah:

Jel ima neko mozda nekih novijih informacija o tome kada UK radi reviziju viznog sistema, znam da je ove godine al nemam pojma ni otprilike kada je .... Meni se ide opet al mi se bas i ne placa viza ako ce uskoro da nam ih ukidaju!

cheers  :party:

Bilo je reci o ukidanju viza za Britaniju ove godine, ali jos nista nije zvanicno saopsteno niti potvrdjeno da ce biti ove godine tako da mislim da cemo na to ipak jos malo cekati.

da, ali kolko znam oni rade reviziju svake 4 godine, a to je ove godine, ne verujem da ce menjati taj sistem..... pitanje je samo jel ce nam ukinuti ili nece :) a bilo bi lepo kad bi  clap.gif' alt=':clap:'>

revizija je krajem ove godine.

prosla vlast u uk je bila donela odluku da nam se ukinu vize u ovoj reviziji, no vlast se od onda promenila i pitanje je da li ce ovi novi postovati odluku prethodnika.

i meni se bas ide u london, ali ne placam im vise vizu.

Hmmm... kako stvari stoje, verovatno nam ni nece ukinuti voze. No to bi bila glupa odluka s obzirom da mi sve manje i manje para imamo i da mnogi nece ici u Britaniju iz tog razloga. Jbg...

I ja sam cula da je revizija krajem godine. Dakle oni koji nesto cekaju, slobodno nek naprave tu vizu, u suprotnom ce se nacekati :D

Nisam uspela da procitam sve strane ovog foruma,a velika mi je hica. Zbog nedostatka dokumentacije odbijen mi je zahtev za vizu. Inace student sam i idem u posetu rodjacima. Zanima me da li postoji neki roknpr mesec ,dva,kada bi  ponovo mogla da apliciram sa dokumentima koji mi fale ili to mogu uciniti nakon tri dana od odbijanja, ako pokupim dokumentaciju koja nedostaje. Unapred hvala,puno bi mi znacilo ako bi neko znao nesto o ovome.

Nego me brine i ovo da li postoji zabrana apliciranja odredjeno vreme, posto ti odbiju prvu aplikaciju?

Evo sta kazu na sajtu WorldBridge-a:

If I am refused, how long do I have to wait until I can apply again?

There is no requirement to wait before submitting a new online application following a refusal.

Znaci - formalne zabrane nema  :102:

Pozdrav,

trbao bi aplicirati za vizu u februaru pa me interesuje par informacija.

Da li se može u Engleskoj legalno ostati vezano duže od 3 meseca i koliko je potrebno novca na računu ako je neko ne zaposlen ali dobija arantno pismo od prijatelja da on snosi sve troškove.

Bio bih zahvalan svima koji znaju bar neku informaciju.

Unapred hvala na odgovorima i želim svima sreću koji žele da dobiju vizu :gossip:

Da li se može u Engleskoj legalno ostati vezano duže od 3 meseca

Može, jer UK izdaje turističke vize na (minimum) 6 meseci.

Samo da znate da su uveli izlazne kontrole iz Engleske.

"Gde ste bili, koliko ste ostali, jel se vraćate zauvek, da li vraćate veliku količinu novca sa sobom" itd.

Milane, ja sam na računu uvek imao oko 1000 evra, a tražio vizu na dve sedmice. Naravno, uvek dobiješ na pola godine.

Doduše, ja sam student, ali ne verujem da ima neke razlike.

Tih random kontrola je uvek bilo.

Samo da znate da su uveli izlazne kontrole iz Engleske.

"Gde ste bili, koliko ste ostali, jel se vraćate zauvek, da li vraćate veliku količinu novca sa sobom" itd.

ukidanje izlaznih kontroli

Te su bile za sve putnike i dobijao se pecat u pasos. Trouglasti :)

Pa kažite mi sad , jel problem ako se ostane npr. 3 meseca pa se dođe u Srbiju 5 dana pa se opet vrati na 2,5 meseca u Englesku i da li se udara ili ne udara taj pečat u pasoš?

Eventualno ako kažemo da i udare pečat , jel će se to odraziti na dobijanje sledeće vize?

:?