Jump to content

Featured Replies

I na kolko si dobio vizu ?? 6 meseci ???? multi ????? :)

Da. Bili su korektni i stavili mi da vazi od 1. marta (putujem krajem marta), iako je neko pravilo da vazi od trenutka kada se viza stavi u pasos. Znaci mogu da je iskoristim jos jednom na leto.  :blob:

I koliko te je tacno kostala viza?

Drugari, treba mi vaša pomoć.  :-[

2004.-te sam aplicirala za britansku vizu, kao student koji je prethodno obnovio godinu, i nisu bili zadovoljni očevim primanjima, te su me odbili.  :(  :cry22:

Sada planiram da podnesem zahtev za posetu porodici (sestra od tetke mi živi u Londonu sa svojom porodicom)... ono što mogu da pribavim je sledeće: garantno pismo, njihovi pasoši, očev pasoš, potvrda o zaposlenju, rešenje o slobodnim danima, radna knjižica, nekih 700-800€ na računu :(.. E, tu imam manji problem. :( Od marta 2008.-e plata mi je bila uplaćivana na tatin tekući račun, jer imam ovlašćenje, a, kreten, mrzelo me da otvorim svoj! Konačno sam otvorila jedan i na moje ime, i imaću samo jednu primljenu platu na taj račun, plus deviznu uplatu koju ću sama da izvršim. Znači, malo će mi biti teže da nabavim prosek 3 plate, jer su mi one išle na dva različita računa.  :-[:) A, i ako uspem, prosek mi neće biti veći od 280€! :cry22: Hoće li mi to biti veliki minus? :(

Naravno, imam već i kupljenu kartu (polazak 21.03., povratak 30.03.). Mislila sam da nema potrebe da apliciram pre 5. marta?

Šta mislite? pliiiiiizzz.. baš mi je frka :(

Zar ne mozes da uzmes prosek plate iz firme bre?

A iz banke samo potvrdu o devizama?

Znaci - odbili te vec jednom? Jel mozes da mi kazes koja je suma proseka plate bila u pitanju? (fuck)  :-\

Zar ne mozes da uzmes prosek plate iz firme bre?

A iz banke samo potvrdu o devizama?

Znaci - odbili te vec jednom? Jel mozes da mi kazes koja je suma proseka plate bila u pitanju? (fuck)  :-\

Tada sam bila student... A ako misliš na očevu platu, to stvarno ne znam, ali, verovatno je bila veća nego što je to moja danas. :)

Napravi fiktivnu potvru iz neke od banaka o stanju na deviznom racunu, na par hiljada eura...

koliko ja znam,to sa fiktivnim potvrdama vise ne pije vode.

ima vise od godinu i po,bo'me.

Da li se sa plavim pasosem moze dobiti Engleska viza u maju za jul mesec? Oko 10 dana ostajanja tamo. Preko Rumunije nameravam da idem.

s obzirom da ce plavi pasos vaziti do kraja 2009, a da britanci izdaju vize minimum na 6 meseci, onda tu treba proveriti kako bi oni to regulisali. u svakom slucaju oni su ok ambasadi, nazovi pa pitaj sta da radis

Hvala na odgovoru.

Sad samo da nadjem pravi telefon, posto na 4 ili5 se ukljucuje fax :)

Edit: Nije nikakav problem vazice viza for UK  clap  :blob:  :eat: (smajli za fish & chips)

Evo ja sad bila da predam papire .... sve je bilo fino i kulturno zadrzala sam se mozda 20 minuta ... uzeli mi sve papire slikali i uzeli otiske prstiju i rekli mi da cekam izmedju 5 i 15 dana da mi jave dali sam dobila vizu ..... uuuffffffff ko ce sad docekati to :)))))

Evo ja sad bila da predam papire .... sve je bilo fino i kulturno zadrzala sam se mozda 20 minuta ... uzeli mi sve papire slikali i uzeli otiske prstiju i rekli mi da cekam izmedju 5 i 15 dana da mi jave dali sam dobila vizu ..... uuuffffffff ko ce sad docekati to :)))))

Joooj, je l' možeš, moooolim te, da mi kažeš šta si sve imala od papira i da li si išta od toga prevodila na engleski?

I, naravno, sreeeeećnoooo!!! Držim fige! :spot:

Imala sam pozivno pismo od prijatelja koji je Englez, fotokopiju njegovog pasosa i potvrdu s njegovog posla da je stalno zaposlen, potvrdu s mog posla da sam zaposlena i visinu prosecnih primanja i odobrenje o godisnjem odmoru, nisam imala radnu knjizicu posto radim po ugovoru za NGO ! e da imala sam i potvrdu iz suda da nisam kaznjavana zatim avionsku kartu i potvrdu iz banke o stanju na deviznom racunu !!!! Na engleski sam prevela samo potvrdu o mom zaposlenju, ali kazu da u principu ne treba nista prevoditi !!!

Imala sam pozivno pismo od prijatelja koji je Englez, fotokopiju njegovog pasosa i potvrdu s njegovog posla da je stalno zaposlen, potvrdu s mog posla da sam zaposlena i visinu prosecnih primanja i odobrenje o godisnjem odmoru, nisam imala radnu knjizicu posto radim po ugovoru za NGO ! e da imala sam i potvrdu iz suda da nisam kaznjavana zatim avionsku kartu i potvrdu iz banke o stanju na deviznom racunu !!!! Na engleski sam prevela samo potvrdu o mom zaposlenju, ali kazu da u principu ne treba nista prevoditi !!!

Super! Ja nisam planirala tu potvrdu o nekažnjavanju da vadim, odnosno, nisam nigde pročitala da treba.. Nebitno...

A, jesi li čula, možda, koji im je devizni iznos potreban :x (ako se ide na 10 dana)?

Pise ti u obrascima za vizu da treba potvrda o nekaznjavanju !! Bolje izvadi kosta svega nekih 200 din !!!!

Sto se para tice .... i ja idem na 10 dana i imala sam 1000 e na racunu !!!!! iskreno se nadam da je to ok .....

Pise ti u obrascima za vizu da treba potvrda o nekaznjavanju !! Bolje izvadi kosta svega nekih 200 din !!!!

Sto se para tice .... i ja idem na 10 dana i imala sam 1000 e na racunu !!!!! iskreno se nadam da je to ok .....

Okeeeej, vadim i potvrdu! ;)

E, što se mene tiče, to je i viiiiše nego dovoljno!!! Ne plaćaš smeštaj, hranu... pa šta da radiš sa 100€ dnevno?!?!

Hvala ti puno na savetima! Naaaajiskrenije ti želim da je dobiješ! Odnosno, drugačije ni ne može biti. ;)

Javni samo da se pohvališ..  :)

a nisi im odnela zdravstvenu potvrdu da nemas HPV virus, overenu od ministarstva zdravlja :bang:

ovo me samo podsetilo na predhodno dopisivanje sa MajomNS na jednom drugom subject-u  :)...

puno pozdrava za maju

hahaha mozda sam i to trebala :P ako me odbiju sigurno ce to biti razlog .... a nisam im ni dnk ostavila .... hmmmm mozda je trebalo ......  ;):LOLLL:

A da vas pitam - prosek primanja za koji period? Jel ok da se izvadi prosek primanja za celu proslu godinu npr.?  ;)

ja sam izvadila za poslednjih 6 meseci, ali kontam da je ok i za godinu dana !

A da vas pitam - prosek primanja za koji period? Jel ok da se izvadi prosek primanja za celu proslu godinu npr.?  ;)

Prosek se uvek vadi za poslednja 3 meseca. (A tako će ti biti i veći... pretpostavljamo da ti se plata povećala u odnosu na period od pre godinu dana..  :))

Sve zavisi gde se radi, ako si u normalnoj firmi onda da, ako radis ko  :mrgreen: onda i manje. Da ne idem previse off...

Nadam se samo da ce ako bude belog sengena, onda i UK da koriguje vize  :)