Jump to content

Featured Replies

ja samo da se pohvalim da sam dobila vizu :)) YAAAAAAAAAAY !!!!!!

ja samo da se pohvalim da sam dobila vizu :)) YAAAAAAAAAAY !!!!!!

BRAVOOOO!!!!  clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> SUPER! Kada, beše, putuješ? ;)

Baš sam se obradovala!  :D

A, je l' bi htela ti meni maaalčice da pomogneš?  :-[

Bojim se da ne pogrešim kod jednog pitanja...

"How much do you spend each month on living costs?"

Na šta se tu tačno misli? Na struju, grejanje, vodu, hranu...? :) Mislim, pošto ja živim sa ocem, tako da ništa od svega toga ne plaćam...

Ili misle više onako uopšteno?  :?

Pa pravo da ti kazem nisam ni ja bila sigurna na sta misle a posto i ja zivim s roditeljima stavila sam onako otprilike kolko potrosim mesecno mislim da sam ja stavila 200e !

Inace putujem 19 Marta YAAAY  :banana::blob: :blob:

Pa pravo da ti kazem nisam ni ja bila sigurna na sta misle a posto i ja zivim s roditeljima stavila sam onako otprilike kolko potrosim mesecno mislim da sam ja stavila 200e !

Inace putujem 19 Marta YAAAY  :banana::blob: :blob:

Hej, pa možda se i sretnemo! :) Ja "putujem" 21. marta.  Ako Bog da pa mi daju vizu! klanj::

Hey,

da li neko moze da mi kaze na koju foru mogu da odem za Englesku na Au Pair program iako Srbija nema taj dogovor sa Engleskom. Imam porodicu kod koje bih isla i sve je sredjeno samo ne znam koju vizu da trazim. Jel ima neko iskustva sa ovim  :? Thanks

Hej, ljudi, da vam se pohvalim! Išla sam u sredu popodne da predam dokumenta i zvali su me juče da dođem da ih preuzmem... DOBILA SAM VIZUUUU!!!!!  :blob::banana:clap.gif' alt=':clap:'> :blob::banana:

Dakle, evo najsvezijih informacija u vezi sa britanskom vizom. :)

Po preporuci prijatelja koji radi u VAC-u (koji je inace samo firma koja radi u saradnji sa britanskim ambasadama sirom sveta, koja prikuplja dokumenta i salje ih u ambasadu, ali ne donosi nikakve odluke), odneo sam sledeca dokumenta: pozivno pismo (bilo je napisano na engleskom, ali moze i na srpskom, moze cak i rukom pisano), kopija pasosa i vize osobe koja poziva, indeks, celokupna kopija indeksa, uverenje sa faxa, potvrda o zaposlenju i primanjima roditelja, sadasnji i prethodni pasos, 2 fotografije sa belom pozadinom i odstampan formular, prethodno popunjen online. Dakle, online se popuni formular, odstampa se, zakaze se termin za predaju dokumenata (danas za sutra, uvek ima slobodnih termina) i to je to. Odgovor na moje pitanje odozgo je 2 dana u mom slucaju. :) U sredu sam predao dokumenta, danas pokupio pasos. Inace, 5 radnih je otprilike max koliko se ceka na posetilacku vizu.

Dakle, avionska karta ne treba, kao ni potvrda iz banke o stanju na racunu (ako ste izdrzavano lice, tj. student koji nije zaposlen, dovoljne su potvrde o primanjima roditelja). Da, inace u mom slucaju je osoba koja poziva nas covek koji studira tamo. Ukoliko se ide u turisticku posetu, mislim da je dovoljna potvrda o rezervaciji smestaja.

Jedno pitanje za to pozivno pismo.

Pretpostavljam da ne moras to nigde dodatno da overavas pa da predas,i da ne mora da se salje u ambasadu kao kod drugih zemalja?

Da li moze da mi to neko posalje faksom ili je bolje postom?

Hvala

Pretpostavljam da ne moras to nigde dodatno da overavas pa da predas,i da ne mora da se salje u ambasadu kao kod drugih zemalja?

Hvala

Ne mora nigde da se overava niti da se salje u ambasadu. Meni je pismo poslato na mail.

Hvala

Ne mora nigde da se overava niti da se salje u ambasadu. Meni je pismo poslato na mail.

A kopija njegovog pasosa i vize,skenirao pa na mail ili?

Pretpostavljam da je ta osoba neko od nasih koji tamo radi? Da li da mi posalje i neku potvrdu sa posla.

A kopija njegovog pasosa i vize,skenirao pa na mail ili?

Pretpostavljam da je ta osoba neko od nasih koji tamo radi? Da li da mi posalje i neku potvrdu sa posla.

Pasos i vizu je kopirao dok je bio ovde. Tamo je student, ali ako radi onda pretpostavljam da potvrda sa posla ne bi skodila.

meni je drugarica samo poslala skeniran pasos na mail, i to je bilo dosta..

mada, ona je engleskinja.....

al ponovo, to valjda ne bi trebalo da ima veze, nisu trazili njen radni status, pogotovu ako sam snosis troskove..

I ja sam razmisljao da ce biti dovoljno da skenira i pasos i vizu i da ce biti ok. Bar po onome sto sam ovde procitao ne bi trebalo da budu tolika zakerala za to.

I jos jedno pitanje :)

Kakva je forma pozivnog pisma ili moze da posluzi i ova sto mi saljemo drugima koji dolaze kod nas?

Evo jos jedno pitanje :)

Da li je neko imao iskustva kakvi su Englezi da daju vizu nezaposlenom licu,na osnovu pozivnog pisma.Video sam da imaju i tu opciju na sajtu,i da je potrebno samo da prilozis primanja roditelja?

Znacilo bi mi ako neko zna nesto o ovome?

Hvala

Posto putujem 5-6 puta godisnje u UK poslednjih 3-4 godine, zbog sporta i posla kojim se bavim, znam da je dovoljno da ti pismo posalju na mail, cak ni nemora da bude potpisano elektronskim potpismo ili skenirano. Britanci su zaista korektni sa vizama, barem iz mog iskustva, ali debelo naplate vize i ne daju gratis vize...nazalost takva je njihova politika.

Evo jos jedno pitanje :)

Da li je neko imao iskustva kakvi su Englezi da daju vizu nezaposlenom licu,na osnovu pozivnog pisma.Video sam da imaju i tu opciju na sajtu,i da je potrebno samo da prilozis primanja roditelja?

Znacilo bi mi ako neko zna nesto o ovome?

Ja sam slao na usavrsavanje igrace, ragbiste, u UK. To su mladi momci, koji nisu zaposleni, a niti studiraju, oni su svi dostavljali potvrdu overenu u opstini da ih roditelji izdrazavaju i potvrdu roditelja sa posla i uvek su dobijali vize i nisu imali nikakvih problema.

Hvala druze,nadam se da necu biti baksuz kojeg ce zadesiti neki maler sa njima

Nisam znao gde da stavim ovo pitanje, pa 'ajde neka stoji ovde. Dakle, sta mislite, da li je u UK bolji nositi evre i tamo ih zameniti za funte ili ovde kupiti funte? Da li ima neke znacajnije razlike u kursu ili je u principu svejedno? Cuo sam od jednog druga da Englezi tamo drze jaci kurs, pa je zato bolje ovde promeniti pare.

e i ja sad bas razmisljam o tome dal da nosim evrice ili da menjam ovde za funte !!! Aj ako neko zna nek brzo odgovori posto putujem sutra ujutro  :banana::blob::party:

evo ja sam saznala u medjuvremenu .... prijatelj iz Engleske mi je javio da je bolje ovde da promenim pare !!!!