Jump to content

Featured Replies

• Author

Popunjavas aplikaciju koja je u ubliku upitnika (tj. onaj formular za vize), zakazujes termin i onda im nosis svu ostalu dokumentaciju. Ne prilazesh svu dokumentaciju preko neta!  :hihi:

Ovo su dokumenti sto ce biti prilozeni na sastanku: Pasos, Mala slika, Potvrda o vlasnistvu kuce u Srbiji, Potvrda iz supa da nije kaznjivana ili osudjivana, Viza kartica i potvrda o stanju na racunu, Potvrda (pismo) o zaposlenju sa pecatom, Garantno pismo i formular koji je ispunjen preko interneta.

Da li je jos nesto potrebno tj. pozeljno?

Kad se zakaze sastanak..sta se desava? Da li imas interviju ili ne ili samo prilozis dokumentaciju?

Hvala unapred...

Samo prilozis dokumentaciju.Oni samo skupljaju dokumenta i salju u ambasadu.

Pozeljno je da odneses i izvod iz Nemanjine o zaposljenju ( to je besplatno,trazis samo potvrdu za vizu),na potvrdi sa posla da pise od kad do kad je odmor,kolika su primanja.

Ako nosi garantno pismo,treba da ponese kopiju pasosa od te osobe,a pozeljno je poneti i bank slips od te osobe.

Srecno ;)

Moze li neko da mi kaze koliko je najmanje potrebno da si u zaposlenju da bih odobrili vizu? I da li oni to obicno detaljno proveravaju ili samo pozovu telefonom poslodavca?

Hvala,

kolko ja znam pozeljno je bar 6 meseci, mada verovatno ni ne proveravaju a u mom slucaju poslodavca nisu ni zvali bila im je dovoljna overena i pecatirana potvrda s posla !

nova cena 7800,00 RSD potvrda o nekaznjavanju kaze sluzbenica nije potrebna i uze dokument kada je videla da pise da se izdaje za dobijanje vize

moja sestra je u aprilu dobila vizu na rezervaciju hotela a odnela je jos pare potvrdu da studira sliku i kopiju ugovora kada je kupila stan (mislim da to nije ni moralo) potvrdu o kaznjavanju iz supa niko nije pominjao - ali mozda se nesto promenilo od aprila :)

pa bas lepo od njih sto su podigli cenu  :x

inace meni je trebala potvrda o ne kaznjavanju ... uostalom ta potvrda kosta svega nekih 200 din i dobije se za dva dana tako da i nije neka frka da se i to izvadi ... ne moze da skodi :D

inace ta cena vize od 7800din je oformljena prosle godine u leto kada je evro dostigao rekordnih nisko 75 din... znaci, racunali su tu vizu preko 100 evra :)

a onda je dinar oslabio, i sada na vizu ustedis cak 20 evra :)  nema sta, doskocili smo im  :spot:

Treba mi pomoc,

Ovako, pricao sam sa par ljudi sto imaju firmu u Srbiji. Problem je sto mi devojka nije u radnom odnosu tako da ne znam sad sta da radim...Ako hocu da je neko od ovih prijavi morao bih da placam 10 000 dinara mesecno najmanje 3-6 meseci pa tek onda da aplicira za vizu, jer tek tad ovi mogu da joj daju potvrdu. Znam da se to pre moglo srediti da se datum vrati npr. 6 meseci u nazad i onda ne bih bilo nikakvih problema ali mnogi mi sad govore da to ne moze da se odradi vise. Da li neko ima iskustva sa ovim i neki predlog da mi da?

Druga opcija je da je upisem u skolu engleskog ovde u UK, ali i za to cujem da imaju neke promene i da u engleskoj zatvaraju koledze koji nemaju sertifikat od opstine/drzave (ili tako nesto slicno). Da li je neko u skorije vreme uradio ovo i ako moze da mi pomogne, u koji koledz se upisao, koliko kosta, gde se nalazi i da li te prijave Home office-u ako ne prisustvujes predavanju?

Da li neko zna neki drugi izlaz iz ovog. Ne mozemo da cekamo 6 meseci pa da onda dodje jer i ovako smo vec godinu dana razdvojeni.

PS. ne mozemo ni da se uzmemo zbog toga sto ja nemam ovde nista a i nisam u stalnom zaposlenju.

Hvala unapred svima!

a zasto ne probate da aplicira kao nezaposlena? cenis da nema sanse da tako dobije vizu, cak ni na dve nedelje?

Samo da se pohvalim  :banana: dobio sam vizu  :banana:. Sve je bilo korektno za 3 dana sam dobio odgovor clap.gif' alt=':clap:'> . Gagili mnogo ti hvala na pomoci  klanj::

JUHU !!!!  :banana::party::pivoooo: :pivoooo:      Uzivaj !! I Brighton obavezno poseti ako budes u mogucnosti :))))

Pitanje, da li kartu moram kupiti za period koji sam naveo u aplikaciji, ili posto sam dobio vizu  :banana: mogu kupiti kartu sa duzim periodom boravka.

Pitanje, da li kartu moram kupiti za period koji sam naveo u aplikaciji, ili posto sam dobio vizu  :banana: mogu kupiti kartu sa duzim periodom boravka.

Ne bi bilo pametno da imas kartu koja prebacuje datum vazenja vize, koji je, pretpostavljam tek za sest meseci. To sto si naveo u aplikaciji te ne obavezuje, dakle slobodno produzi za par dana/nedelja...

Hvala ti na odgovoru, vizu sam dobio pre par dana, ali sam razmisljao da datum polaska ostane isti, a da  povratak produzim za par dana. Nesto kontam da to ne bi trebalo da predstavlja problem.

ti si aplicirao za vizu bez kupljene karte ??????

ja sam imala povratnu kartu na mesec dana ali sam promenila povratak kad sam stigla u UK bejah 3 meseca tamo :D

pih sta ja lupam .... imala sam povratnu na deset dana a ostala 3 meseca  :pivoooo:

e nisam znala da i tako moze, mene su svi ubedjivali da moram da imam avionsku kartu ... sad znam za sledeci put :)

Ne moras imati kartu, to nije uslov. Najvaznije je da imas potrebnu dokumentaciju za tip vize koji apliciras. Ja sam u martu aplicirao i tad su me odbili zbog manjeg proseka plate iako sam imao rezervaciju.

eh kad bi nam i oni ukinuli vize ..... bila bi najsrecnija budala na svetu :)  :o:D;D

• 5 weeks later...

Pozdrav,

Devojka mi nije zaposlena na koji drugi nacin moze da dokaze da ce se vratiti nazad u srbiju posle odobrene vize??? Ima li neko neki dobar predlog?

Hvala