Jump to content

Featured Replies

pa ako ima pozivno pismo i garanta za nju iz UK, onda ne bi trebalo da bude problema...

drugi nacin je da je student....

pa za americku vizu je dovoljno posedovanje nekretnine, ili da im na neki nacin dokazes da neces da ostanes, tipa imas familiju ovde, putovao si dosta i nigde nisi ostao, ili tako nesto...

mozda to moze da upali i za Britansku vizu, neka proba...za shengensku znam da ne pali, ali oni su i najgori....

U prijemnom mestu za UK vizu pise, da preporucuju da se ne kupuje karta pre dobijanja vize...

• 2 weeks later...

"Što se viza tiče, kao što su neki od komentatora istakli, Britanija nije u zoni Šengena i onima koji tamo putuju biće još uvek potrebne vize. Naše imigraciono radi redovne globalne analize, da bi utvrdili koje zemlje predstavljaju imigracioni rizik po Britaniju. U skladu sa tim procenama menjaju se vizni propisi, nekim zemljama se uvode vize a nekima ukidaju. Poslednja analiza je urađena 2007. godine. Tada Srbija nije imala nove pasoše, a i bila je u zaostatku sa neophodnim zakonima. Samim tim, nije bilo razloga da se preporuči bilo kakva promena. Od tada je, naravno, došlo do veoma značajnog napretka. Sledeća globalna analiza će biti urađena 2011. godine i ako sve bude išlo kako treba bićemo u mogućnosti da ukinemo vize za građane Srbije. Do tada ćemo se truditi da poboljšamo uslugu koju pružamo – pre dve godine smo već uveli sistem zakazivanja termina da bismo okončali redove koje mnogi ljudi ne vole. Takođe se trudimo da većinu viza izdamo u roku od pet radnih dana."

Stephen Wordsworth, ambasador UK, u svom blogu na B92

Nisam znao gde da stavim ovo pitanje, pa 'ajde neka stoji ovde. Dakle, sta mislite, da li je u UK bolji nositi evre i tamo ih zameniti za funte ili ovde kupiti funte? Da li ima neke znacajnije razlike u kursu ili je u principu svejedno? Cuo sam od jednog druga da Englezi tamo drze jaci kurs, pa je zato bolje ovde promeniti pare.

Najbolje je da sve plaćaš platnim karticama (po mogućstvu koristi neku koja nema provizije za plaćanja u inostranstvu).  Tako ćeš sigurno dobiti najbolji kurs - daleko bolji nego da koristiš usluge menjačnica (one obračunavaju gori kurs, a i naplaćuju gomilu provizija, te minimalna provizija, te procenat, te ovo, te ono).    Platne kartice se stvarno svuda mogu koristiti, tako da ne postoji razlog da nekome bez razloga poklanjaš novac.

Ja se unapred izvinjavam ako budem pitala nesto na cega je vec odgovoreno, a promaklo mi je.

16. oktobra bih trebala da putujem u Skotsku kod prijateljice i nikako ne uspevam da nadjem kompletnu listu potrebnih dokumenata, tj. osnovni budu isti, ali cesto nalecem na neke dopunske tipa potvrde da nisam krivicno gonjena i sl., pa ako imate link-bila bih zahvalna.

Drugi i mnogo bitniji problem je da sam trenutno u nekom prelaznom periodu koji je gadan za ceo proces apliciranja. Diplomirala sam prosle godine i upisujem postdiplomske, a nisam zaposlena. Pa me interesuje, pozeljno je prakticno iskustvo, koliko je rizicno da trazim vizu sa takvim statusom? Pazaricu povratnu kartu, pozivno pismo i kopiju prijateljicinog pasosa imam i sada me zanima da li bih kao izdrzavano lice, sa maminim primanjima, potvrdom o zaposlenju itd. trebala da dobijem vizu?

Jako hvala ko god se odazove, trebala bih vec da da zakazujem termin, pa mi trebaju informacije sto brze moguce.

Fala jos jednom!  :mah:

Nikad se ne zna, ali britanci obicno ne prave problem.

p.s naglasavaju da nema potrebe da kupujes povratnu kartu, ostavi mi mail na pp, da ti prosledim

Ako misliš na običnu vizu za 6 meseci cena je 7800. Koliko znam čekanje može najduže da traje 15 radnih dana, mada se najčešće to svede na nedelju-dve.

da, da, mislim na obicnu.

ali 7800  :o

jel ima neki popust za studente ili neku marginalnu kategoriju? :P

i jel neko probao bez pozivnog pisma?

da, da, mislim na obicnu.

ali 7800  :o

jel ima neki popust za studente ili neku marginalnu kategoriju? :P

i jel neko probao bez pozivnog pisma?

moja sestra dobila bez problema na rezervaciju hotela preko bookinga..... a za studente imas samo  clap:)

Ljudi imam samo jedno pitanje:

U Sredu 16.9 sam aplicirala za Britansku vizu i danas sam dobila poruku da je moj zahtev OBRADJEN i da ce mi pasos poslati sutra!

Interesuje me samo da li ,,obradjen" znaci da sam dobila vizu ili da su me odbili?  :?

(Bila sam ubedjena da ce mi poslati konkretan odgovor)  :roll:

Hvala vam unapred na odgovoru  :)

POSLACE ti pasos  :? :? :? Jel to neka novina ? Ja sam u Januaru morala opet za BG po pasos :( ako jeste, bas lepo od njih, bar ti ustede novaca za put do bg-a  clap

Ako misliš na običnu vizu za 6 meseci cena je 7800. Koliko znam čekanje može najduže da traje 15 radnih dana, mada se najčešće to svede na nedelju-dve.

U mom slucaju je to bilo 2 radna dana. Inace se nekih 70% prijava obradi za 5 dana.

Ja sam prosle nedelje ostavila pitanje vezano za strategiju kod prijave za vizu, jer sam diplomirala i nezaposlena sam, pa sam samo htela da kazem da mi je odobrena, cisto ako je neko u dilemi zbog slicne situacije. Toliko.  :mah:

a sta si podnela od papira ???? bas super ako su ti dali a rekla si im da si nezaposlena  clap.gif' alt=':clap:'>

Dadose mi ljudi multi visu na pola godine i to za dva dana, bas prijatno iznenadjenje!  ;) 80% paprira koje sam im odnela je bilo vezano za mamu-njena primanja, promet preduzeca, ugovor o osnivanju iz APR-a... Sve cega smo se setile + izvod o prometu po mom deviznom racunu i sl. Valjda im nisam delovala sumnjivo...  :D

• 2 weeks later...

Obavezno kad ulazite u uk pri sebi imajte adresu onog kod koga ostajete. Ja je nisam imao pa nisu hteli da me puste da udjem.

Cekali su dok nisam nazvao druga a on mi poslao adresu