Jump to content

Featured Replies

"Umesto njih, plaćaće - uz standardnu taksu za obradu viznog zahteva - samo još jednu, jedinstvenu taksu koja će pokrivati sve troškove zakazivanja, obrade zahteva i kurirske službe"  Не знам како ће ово да изведу ако остаје иста цена апликације а оних 10$ вероватно се разлажу на ту "јединствену" таксу.

"Veliki broj podnosilaca zahteva koji obnavljaju svoje vize više neće biti u obavezi da daju otiske prstiju i obavljaju razgovor sa kozularnim službenikom, o čemu će više informacija moći da se sazna preko novog onlajn servisa" Благо њима, ми који смо одбијени, само ћемо опет да им дамо паре за одбијеницу :( мада сачекајмо да проради тај сервис...

Колико сам до сад видео, тешка глупост! Цена остаје иста, 160$ а ето укинули су оних 10$ за заказивање и за ДХЛ. Ал су се претргли... само што сад ДХЛ не доноси на кућну адресу, него човек мора лично да оде да подигне пасош у њихову пословницу, и још су повећали време на минимум 3 дана за доставу пасоша...

Da li je potrebno prevoditi dokumenta sa srpskog jezika na engleski ?  :?

Mislim na resenje iz APR-a, potvrdu o placenom porezu, potvrdu o broju zaposlenih u firmi...

Pozz

Pozdrav,

Nadam se da neko može dati dobar savjet u vezi sljedece situacije. Trebam se prijaviti za americku turisticku vizu, medjutim, blokirani su mi svi racuni koje imam na banci zbog lose financijske situacije i neuredne otplate kredita. Buduci da traze prikaz sredstava, prijatelj ce mi otvorit dodatni racun u njegovoj banci s punomoći na moje ime, te cu tako dobiti pravo koristenja tog racuna. Takodjer cu uplatiti sredstva na taj racun te ga priikazati kao glavni racun koji koristim.

Da li je neko imao iskustva sa istom ili slicnom situacijom i kakva su vasa misljenja u vezi prolaska na ambasadi?

Inace radim u drzavnom poduzeću i primam redovnu placu na koju mi je sjela banka. Također sam vlasnik auta, te mi je cijela obitelj tu, sto cu dodatno prikazati.

Takodjer mi mozete pomoci i s nekim dodatnim korisnim savjetima.

Hvala unaprijed.

ja sa suprugom i cerkom u petak idem na intervju za turisticku vizu. oboje smo zaposleni, imamo kucu,jedan deo u mom vlasnistvu, roditelji nam zive ovde u srbiji, resenja za godisnji odmor, izvestaj iz banke. nadamo se najboljem. javicemo kako i sta je bilo. pozdrav

Spremam se da idem za Ameriku pa me interesuje kupovina karata online. Pronasao sam sajt Airtickets.com, pa me interesuje da li je neko cuo za njih i koliko mi je to pouzdano ili ako neko moze da mi preporuci neki provereni sajt gde mogu da rezervisem i da kupim karte za Ameriku?

Unapred hvala!

Pozdrav,

Nadam se da neko može dati dobar savjet u vezi sljedece situacije. Trebam se prijaviti za americku turisticku vizu, medjutim, blokirani su mi svi racuni koje imam na banci zbog lose financijske situacije i neuredne otplate kredita. Buduci da traze prikaz sredstava, prijatelj ce mi otvorit dodatni racun u njegovoj banci s punomoći na moje ime, te cu tako dobiti pravo koristenja tog racuna. Takodjer cu uplatiti sredstva na taj racun te ga priikazati kao glavni racun koji koristim.

Da li je neko imao iskustva sa istom ili slicnom situacijom i kakva su vasa misljenja u vezi prolaska na ambasadi?

Inace radim u drzavnom poduzeću i primam redovnu placu na koju mi je sjela banka. Također sam vlasnik auta, te mi je cijela obitelj tu, sto cu dodatno prikazati.

Takodjer mi mozete pomoci i s nekim dodatnim korisnim savjetima.

Hvala unaprijed.

Oni gledaju kad ti je otvoren racun,ako je tako neko moze da podigne kredit i da ti uplati te pare pa kad uzmes vizu vratis mu pare a on kredit :) nisu tako naivni treba da bude stariji datum.Ja sam trazio B1 turisticku vizu da bi isao u Meksiko na odmor na 20 dana,oni su mi dali multi Vizu na 10 godina :) ali moje konto je bilo starijeg datuma.Treba da odneses i starije pasose ako imas starije vize da vide da si se vracao na vreme,ako imas nekretninu na tvoje ime,i to je ok.Znaci sto vise papira koji bi dokazali da te nesto vuce da se vratis nazad.

Spremam se da idem za Ameriku pa me interesuje kupovina karata online. Pronasao sam sajt Airtickets.com, pa me interesuje da li je neko cuo za njih i koliko mi je to pouzdano ili ako neko moze da mi preporuci neki provereni sajt gde mogu da rezervisem i da kupim karte za Ameriku?

Unapred hvala!

imas www.kayak.com i www.edreams.com

logično je da je punomoć na tvoje ime , ali ne zaboravi da se u izveštaju od banke nigde ne pominje da imaš punomoćje, to jedino piše na tvojoj kartici koju dobijaš kao opunomoćenik. Tako da na tom računu može biti i 100.000$ to nije TVOJ račun, nego njegov, na njegovo ime.

Ја не знам што се ложе људи да су те паре на рачуну пресудне за визу, па ту потврду најлакше могуће је добити... Они те на разговору ишамарају и шта буде буде...

Hvala na savjetima...

"logično je da je punomoć na tvoje ime , ali ne zaboravi da se u izveštaju od banke nigde ne pominje da imaš punomoćje, to jedino piše na tvojoj kartici koju dobijaš kao opunomoćenik. Tako da na tom računu može biti i 100.000$ to nije TVOJ račun, nego njegov, na njegovo ime."

Da li onda uopce ima smisla prikazivat taj racun, ili da ga uopce ne priukazujem? Mozda da donesem tu karticu na moje ime? Svejedno je to racun koji cu koristiti tamo jer moje ociglednos ne mogu.

Koliko je uopce bitno prikzivati sredstva kojima raspolazem? Misljenja?

Da, da li je ko imao iskustva sa blokiranim racunima prije?

Koliko znaci to prikazivanje sredstava, je li to nuzno? Da li mozda ipak ima smisla reci, ukoliko me pita novcano stanje, da koristim racun od prijatelja na koji imam punomoc? Te ako me pita zasto ne koristim svoje racune, sta odgovoriti, buduci da je najvjerojatnije da mi nece odonriti vizu ukoliko kazem da su mi racuni blokirani? Molim vas neki prijedlog za odgovor na to pitanje.

Da li je netko tko je imao neuredno otplacivanje kredita ikada dobio vizu? (što znaci da su mu bankovni racuni blokirani - svi)

hvala jos jednom

Немој да дајеш потврду, ако те пита реци да имаш рачун, али да паре чуваш у кешу и то је то

Unapred hvala!

ovde imas super povoljno Madrid-Hawai 490 evra

http://www.holidaypirates.com/uk-ireland/errorfare-openjaw-flights-lima-299-243

evo cisto da javim sta bi juce. isamarali nas samo tako. kao i prosli put, kad se nesto bitno promeni u vasem zivotu podnesite zahtev ponovo. samo ne znam sta bi se to moglo bitno promeniti, kao da ovi nasi zivoti ovde sa sve poslovima, decom, roditeljima, nekretninama i ostalim sra nj ima ne vrede nista. malo uvredljivo, ali nista idemo dalje. ostalima zelim puno srece na intervjuu. pozdrav

Slozio bih se sa hekatom koja jednom rece....Ja da im idem tamo? Moze, kad se vize budu izdavale na normalan nacin, podneses zahtev, odes platis koliko treba (neka je i 200eur) i dobijes je ko covek. Ovako, da im se je pravdam koji broj donjeg vesa nosim, cime mi se bavila cukunbaba, dam im skoro prosecnu platu ove bedne drzave, a oni da svakog drugog vozaju ko konja....Daleko im lepa kuca. :mah:

P.S. Da se razumemo, ima tamo sta da se vidi, pogotovo van onih silnih megalopolisa od gradova....Al dok njihova vlada ne promeni stav prema nama tu su druge zemlje u kojima cemo ostavljati nase novce. 8-)

@fule 1979

Pa sta je bilo na razgovoru? Zbog cega su vas odbili? Jeste li i ranije aplicirali ili vam je ovo prvi put? I ja planiram da sa suprugom apliciram ali stvarno nekad vidim koliko zeznuti umeju da budu. Kako je tekao razgovor sa vama? Pozz

mi smo imali sve sto pokazuje da imamo stabilan zivot ovde, koliko je to moguce. i supruga i ja imamo posao, imamo nekretnine, porodice nam zive ovde, imali smo sredstva za put, resenja o godisnjem odmoru itd. izgleda da ako imate prosecne plate u srbiji, sto oni smatraju nedovoljnim za takav put, a uz to i ako vide da prvi put trazite vize za usa, oni vas smatraju za nepozeljne u tom trenutku. oni izgleda vide samo njih, ako ste putovali po evropi to njima nista ne znaci. to da idete u posetu rodbini, a verovatno mnogi od nas samo zbog toga i idu, njima ne igra nikakvu ulogu. ne znam sta da mislim, rekla nam je da ce napisati nesto u kompjuteru pored nasih imena, kao da probamo za godinu dana ponovo. i to je nama trebalo da izgleda kao njen gest dobre volje i njena preterana zelja da dva "slepca" sa detetom vidi sledece godine kao turiste u americi. sve u svemu pukli smo 480 $, ja pre tri meseca odbijen, znaci jos 160 $+10 $, i tako cisto samaranje. mi ne odustajemo, probacemo i sledece godine. od svih gluposti koje sam cuo na intervjuu jedna mi je ostala urezana u pamcenju: "kada se nesto bitno promeni u vasem zivotu vi onda probajte ponovo!". a ja se pitam sta to da menjam. veliki pozdrav, i pokusajte, nikad se ne zna.