Jump to content

Featured Replies

Bam-bam

Znaci opcija za novo aplicrianje tesko,to jest jedino brak,da se proba,ili neki savet,misljenje..znac siguran si da i ako bi aplicirao to bi bio razlog za odbijenicu?

Bam-bam

Znaci opcija za novo aplicrianje tesko,to jest jedino brak,da se proba,ili neki savet,misljenje..znac siguran si da i ako bi aplicirao to bi bio razlog za odbijenicu?

pa da, to je moje misljenje, ono sto sam napisao..ne znam sta bi dodao..al aj da ponovim jos jednom- izigrao si njihovo poverenje ( njihove reci, zaposlenih iz ambasade, koje koriste u ovakvim situacijama), a to je nesto sto oni najvise ne podnose..uostalom, bio si u americi, pa i sam znas sta to kod njih znaci...ne trebaju ti nikakvi pecati potpisi, samo data rec..ako je izigras, ugasio si ga....

OK bam -bam..hvala..ostaje zenidba..da se proba..i onako nemam sta da izgubim..u svakom slucaju hvala..

Mislim da,dal neko nekog zna da je bio u slicnoj situaciji, to jest kako kazu ovde "nije ispostovao" vizu,a da je nakon toga izvesno vreme posle naravno, aplicirao..izvinjavam se ako sam dosadan..voleo bih da cujem ako neko nesto zna da kaze..uopste za ljude koji su bili ili odbijeni,ili nisu ispostovali vizu prethodnu a aplicirali i ili dobili ili ne..

Hvala svima

Tи си остао преко визе годину и по, неко је окачио до 6 месеци колика је забрана и да л је има уопште и преко 6 месеци. А то што мислиш да ћеш венчањем отићи јако тешко. Сад да се венчаш нема ти 2 године визе и да ти поверују да је брак прави. :)

Mveryovic

T i kao si srecan sto cu tesko da dobijem vizu..a dobicu je jer jer je trudna..hteo sam samo da pitam dal ja mogu da je ne mucim da dolazi opet..i ako bude za dve godine ok i to..

I ja sam siguran da postoji negde neko ko je odbijen dal iz razloga mojih navedenih,ili nekih drugih,a da je kasnije dobio vizu,siguran sam da takav neko postoji..

Молим за помоћ, хоћу да аплицирам за УСА визу - туристичку. моја ситуација је слеедећа: у браку сам 11 година, имам дете од 9 година. Запослен сам на неодређено време у државном органу, просек плате ми је око 45 хиљада, у старом пасошу имам немачки шенген, који сам испоштовао (вратио се на време), имам доста некретнина на свом имену, као и аутомобил у свом власништву, супругаје исто запослена на неодређено време такође у државном органу. планирам да понесем следећу документацију:

- нови и стари пасош

- потврду о сталном запослењу

- радну књижицу ( копију и оригинал)

- потврду о висини примања

- извод о некретнинама

- потврду о измиреном порезу

-извод из МКВ и МКР за дете и супругу

- решење о годишњем одмору

- извод о некажњавању

-потврда из банке о количини девиза на банковном рачуну који гласи на моје име (у еврима=1500еура) и један на ћеркино име У (ШВАЈЦАРЦИМА=1600) где сам ја законски заступник истог и могу располагати новцем.

Занима ме да ли је све ово довољно а пошто немам никога у Америци планирао сам да преко букинга резервишем хотел или хостел где бих боравио у времену када ми важи решење годишњег одмора.  треба ми информација која дестинација је најбоља да би се навела као туристичка, односно штаје најбоље и најпаметније посетити тамо,  и на које све "замке" могу да наиђем у разговору са конзулом . Ваше мишљење какве су ми шансе.

Fortuna

Nemoj da brines,jel imas sve dokaze i cvrste veze za Srbiju,tako sam i ja dobio prvu vizu sa istim dokumentima kao i ti.

@Wizz14- Pa to je valjda odbijenica, nije zabrana.

Znam da nije zabrana ali jel imaju te dve odbijenice veze sa drugim vrstama viza?

Sta ako meni stvarno dune jedan dan da se udam tamo cak i da je sve legalno,oni ce verovatno da tupe da su me odbili vec dva puta za turisticku jel??

Koje nebuloze boze dragi...

Jeste odbijenica,kakva zabrana ko god da je to rekao nije dovoljno upucen,ja nisam ni odbijen niti imam zabranu,ali imam ne postovanje vize,i ako sam tamo legalno boravio,sa produzecima,ali to za nasu ambasadu i svaku drugu je ne postovanje onoga sto su ti dali,pa i kad bi aplicirao dobio bi odbijenicu a ne zabranu,zabana se dobija za teza dela od prekoracenje vize ili odbijenice zato sto po njima ne ispunjavas uslove..

Jeste odbijenica,kakva zabrana ko god da je to rekao nije dovoljno upucen,ja nisam ni odbijen niti imam zabranu,ali imam ne postovanje vize,i ako sam tamo legalno boravio,sa produzecima,ali to za nasu ambasadu i svaku drugu je ne postovanje onoga sto su ti dali,pa i kad bi aplicirao dobio bi odbijenicu a ne zabranu,zabana se dobija za teza dela od prekoracenje vize ili odbijenice zato sto po njima ne ispunjavas uslove..

Izvini jel ovaj post za mene,malo sam zbunjena hehe?

izvini ti wizz yeste,i za mene i tebe,nemoj da ocajavas,ni ja necu,jer ja da apliciarim odbili be me zbog mog prekoracenja,a ti imas opcije,kao i ja,udaja,to jest zendiba,mozda kad bi se i u Srbiji udala za nekog mozda bi i dobila vizu,to bi bila znacajna promena ali svakako ne da apliciras trci dan posle vencanja ili da se udas za nekog USA drzavljanina..kod mene samo ova zadnja varijanta igra..

Ja sam stvarno htela samo turisticki da idem ali jbg...sila je to nema s njima z..  :LOLLL:

Vise se ne nerviram,prebolela sam nego me interesuje samo da li sad to sto me imaju tamo kao nekog koga su 2x odbili moze da utice na druge vrste viza?

Sta ako hocu nekad da probam za radnu itd?

Moracu ja da se udam za nekog Amera ovde da bih videla turisticki tu Ameriku hahaha  :D

Zao mi je sto su te odbili,zeni se ovde onda za neku Amerku sta da ti kazem drugo

Ja kad sam bila prosle nedelje opet dobijali su uglavnom ovi sto rade na brodovima itd..ma idii..kriterijumi su im fascinantni

Jasno,a i oni dobijaju tranzitnu vizu D to za ukrcaj,a jos kad bi znala gde da nadjes Amera za zendibu u Srbiji..onda bi dobila stalnu vizu..ne bi se uopste zezala sa ambasadom..naravno ne vizu nego paire..

Jasno,a i oni dobijaju tranzitnu vizu D to za ukrcaj,a jos kad bi znala gde da nadjes Amera za zendibu u Srbiji..onda bi dobila stalnu vizu..ne bi se uopste zezala sa ambasadom..naravno ne vizu nego paire..

Ja znam jednu koja se udala za marinca koji je radio ovde u ambasadi i odbila je ekspresno sve naravno ali on je em Amer em Marinac a oni su maksimalno povlasceni u odnosu na sve tako da... :spot:

Ma ne znam sta da kazem ali navala u ambasadi je bila kao da dele nesto za dz i manje vise svi su popili 214b lol

A ovi sa brodova su dobijali za 3 sekunde

Pozdrav,

Planiram da putujem u SAD turistički na mesec dana kod prijatelja koji je državljanin SAD. Nadam se da neko može da mi odgovori na dva pitanja:

1. Imam privatnu radnju od 2008. koja je u statusu "privremeni prestank rada" od početka 2012. godine zbog poreza ali i dalje radi (proizvodnja i prodaja bukovače na pijacama). Nemam nikakve transakcije preko računa već samo za keš. Zanima me da li mogu da izdam sam sebi potvrdu da sam vlasnik te radnje (sa pečatom i potpisom) i da ponesem kopiju rešenja o registrovanoj radnji kao dokaz o zaposlenju ili mi treba neki dokaz da radnja posluje (ako mi treba, zna li neko šta?)?

2. Da li se traži izvod iz banke za običan devizni račun sa sredstvima (što imam  :)) ili izvod za račun na koji primam platu (što nemam  :()?

Inače sam oženjen i imam dvoje dece, a od ostalih stvari koje mogu da služe kao dokaz imam izjavu vlasnika (dede) da sa porodicom živim u njegovoj kući i da je jedan njen deo moj; auto na moje ime; pozivno pismo u kome piše da prijatelj garantuje za mene, da ću biti smešten kod njega i da će sve troškove on da pokrije.

Hvala unapred

Zanima me da li mogu da izdam sam sebi potvrdu da sam vlasnik te radnje (sa pečatom i potpisom) i da ponesem kopiju rešenja o registrovanoj radnji kao dokaz o zaposlenju ili mi treba neki dokaz da radnja posluje (ako mi treba, zna li neko šta?)?

Treba Uverenje iz Poreske uprave da je placen porez za radnju.

Zdravo svima:) Ja sam danas bila na intervjuu za vizu, od dokumenata sam imala odstampanu potvrdu o ds-160 obrascu, potvrdu iz firme o zaposlenju, izvod o deviznom racunu u iznosu od 14000€, izvod sa tekuceg racuna sa redovnim uplatama iz firme, dokumetaciju o stanu koji je na ocevo ime (jedino dete) i pasos(e) u kojima imam gomilu pecata i viza jer sam poslovno vezana za putovanja.

Vrlo brzo sam dosla na red jer sam bila zakazana za poslednji termin. Aplicirala sam za turisticku vizu. Namera mi je da ostanem mesec-mesec ipo dana, jer idem u posetu kumu koji je tamo na post-diplomskim studijama, trenira decu u okviru univerziteta i ozenjen je.

Nisam odbijena, ali mi je RECENO (znaci nisam dobila nikakav papir) da im treba oko dve nedelje da "procesuiraju moj slucaj i da cu dobiti obavestenje putem mejla". Prvi put apliciram za americku vizu pa nisam upoznata sa procedurom, ali vidim da su svi koje sam obavestila blago receno sokirani i prvi put cuju za tako nesto (?!). Razgovarala sam sa mladim crncem, koji je prijatan ali se zaprepastio na cinjenicu da mi je kum stariji od mene svega dve godine, jer pobogu kako on moze da mi bude godFATHER, hahhaha. Ja sam ostala u :shockkk:

Zatim, trazio mi je radnu knjizicu, koju ja nemam jer mi je u firmi, pa mu ni to nije bilo jasno... Mene iz firme nisu obavestili da je to ikada bilo potrebno, a svako malo neko podnosi zahtev za vizu. Takodje mu nije bilo jasno kako je moguce da neko dobije neplaceni odmor na mesec ipo dana, iako sam izmedju ostalog spomenula da je razlog mog odlaska moj jubilarni trideseti i da je to njihov poklon

(mada realno, nije da ce da mi plate to sto cu da odsutvujem). Videla sam da je neko spomenuo slicnu stvar, znaci nije odbijen, nego oni moraju da prokopaju jos malo u nadi da ce da pronadju Boga pitaj sta... Nisam uspela da nadjem odgovor na to sta se desilo posle i je li taj neko na kraju dobio vizu... Iskreno, nisam bila zabrinuta, a sad sam se vec oduzela kao da sam ubila coveka. Ne znam sta da ocekujem... Ima li neko kakvih iskustava sa tim?!? Hvala  klanj::

Ja sam pre 3 godine prvi put aplicirala za vizu. Aplicirala sam za J1 preko work&travel programa. Medjutim ja nisam dobila posao preko work&travela vec sam pristala da idem na svoju ruku i sama se snadjem. Naravno u toku ispitivanja me je pitao kako to da nemam posao i kako mislim da nadjem posao tako lako. Ja sam pokusala da objasnim i u jednom trenutku zablokirala sa engleskim (tada sam mislila da znam, ali nisam) Na moje pitanje da li mozemo na srpskom (a cula sam ga da zna da prica) on se nasmejao i rekao Ne, ako zelis sama da nadjes posao moras da znas engleski! Sto je potpuno covek i bio u pravu. Bio je jako ljubazan i na papiru odgovorio na moje pitanje sta moram da uradim da bih dobila vizu i otisla. On mi je napisao da moram da imam ili potvdu poslodavca da ce da me zaposli, ili 4000$ na racunu ili u kesu. Izlasla sam iz ambasade i zamolila brata koji se nekoliko dana ranije ozenio da mi da pare od poklona (skromna li sam) Otisla sam u banku stavila pare na racun, uzela papir i trk nazad u ambasadu. Usla sam odmah direktno do njega, preko reda bez cekanja, zadihana, Stala sam odmah iza osobe koja je zavrsavala sa intervjuom i cekala svoj "red". Iznenadjeno me je pogledao, a ja sam rekla imam pare!!!  8-) Nasmejao se i pogledao moje stanje sa sve novom karticom i krenuo da ispituje u vezi brata: odakle njemu novac, cime se bavi...bla bla i zavrsio sa: Vi imate jako dobrog brata! Na sta je meni kao klasicnoj zeni krenula suza-ne zbog americke vize vec zbog mog BRATA.  :cry22: I tako...ja dobih vizu.

Naredne godine 2011. sam isla isto na J1 ali vec bolje spremljena sa gomilom para na racunu, polozenih 5 ispita u proteklih 6 meseci.

2012 sam aplicirala za H2B vizu, zahvaljujuci poslodavcima od prve godine (ono kad sam sama trazila posao, sa nedovoljnim znanjem engleskog) Dakle sama sam ih nasla prvo leto, zasluzila njihovo poverenje i oni su me prosle godine vratili na H2B koju ne znam da li bih dobila da sam isla na J1 s obzirom da sam apsolvent. Oni su morali da prodju kroz ogromnu papirologiju i posalju meni peticiju sa kojom sam sama zakazala intervju i prikupila ista dokumenta kao i ranije.

Kroz koji dan treba opet da idem u ambasadu da apliciram na H2B opet i uskoro krecem sa prikupljanjem dokumentacije. Nadam se da ni ovaj put nece biti problema!

Jos jedan potpuno drugaciji slucaj!

Wish me luck! :mah:

Pozdrav,

Planiram da putujem u SAD turistički na mesec dana kod prijatelja koji je državljanin SAD. Nadam se da neko može da mi odgovori na dva pitanja:

1. Imam privatnu radnju od 2008. koja je u statusu "privremeni prestank rada" od početka 2012. godine zbog poreza ali i dalje radi (proizvodnja i prodaja bukovače na pijacama). Nemam nikakve transakcije preko računa već samo za keš. Zanima me da li mogu da izdam sam sebi potvrdu da sam vlasnik te radnje (sa pečatom i potpisom) i da ponesem kopiju rešenja o registrovanoj radnji kao dokaz o zaposlenju ili mi treba neki dokaz da radnja posluje (ako mi treba, zna li neko šta?)?

2. Da li se traži izvod iz banke za običan devizni račun sa sredstvima (što imam  :)) ili izvod za račun na koji primam platu (što nemam  :()?

Inače sam oženjen i imam dvoje dece, a od ostalih stvari koje mogu da služe kao dokaz imam izjavu vlasnika (dede) da sa porodicom živim u njegovoj kući i da je jedan njen deo moj; auto na moje ime; pozivno pismo u kome piše da prijatelj garantuje za mene, da ću biti smešten kod njega i da će sve troškove on da pokrije.

Hvala unapred

Оригинале дајеш на увид, копије ти не требају. Извадиш из апр-а тренутно стање фирме, треба да буде активна, и то носиш, не можеш ништа да овераваш самоиницијативно, колико ја знам.

Фирмин рачун не прилажеш, то њих не треба да занима то је пословна тајна, прилажеш само рачун девизни који ти је гарант да имаш новац за боравак тамо. Такође ни о порезу фирме не требаш ништа да носиш, бар из мог искуства.

Понеси крштенице од деце и венчаницу, власнички лист од куће, саобраћајну и гледај да ти сви папири  буду оригинали и не старији од недељу - две...

Што се тог позивног писсма тиче ја то баш и не бих прилагао пошто видим да у последње бреме баш и нису наклоњени према кандидатима који имају некога тамо, пре бих резервисао хотел и ишао на ту варијанту и рекао да не познајем никога у америци.