Jump to content

Featured Replies

Neće da može  nono

Treba izvod stanja deviznog računa !  zvizhd

Ко те то слагао, зашто би морао да имаш девизни рачун да би аплицирао???

Sledece nedelje hocu da apliciram za Americku vizu, prvi put. Zelim da vidim NY sledece godine, ali bih sad aplicirala, jer sam jos uvek student (apsolvent), pa da bih po tom osnovu dobila vizu, jer ko zna sta ce biti za godinu dana. Imam potvrdu sa fakulteta da sam redovan student, pare na racunu a do sad sam i dosta putovala, i imam Britansku vizu. Nemam nekretninu na svoje ime, kao ni auto. Da li je potrebano da podnesem i izvod iz banke o majcinoj penziji (i za koliko mesecu unazad, posto su je Britanci trazili, jer mi je ona finansirala put) i da li treba da im podnesem rezervaciju nekog hotela ili da im samo kazem da zelim da putujem u  narednih godinu dana a da trenuno ne znam tacan datum. Imam li sanse da je dobijem? Da li trebaju da se sva ta dokumenta prevode na engleski?

POMOZITE DOBRI LJUDI  :)  HVALAAAA

Никако немој да причаш да путујеш у наредних годину дана, мислим да је пар људи одбијено јер су рано аплицирали?? ако већ сад планираш да аплицираш, реци да идеш за месец два на путовање, и мислим да је добро да поднесеш да те неко издржава јер си студент.

Mudro zboris :)! Taj plan sam imala  da bih dobila na duze, a ne na par nedelja. Da li treba da prevodim na engleski sva dokumenta koja im donesem i da imam kao neku rezervaciju hotela npr. za septembar ? Hvalaaaa ti!

Ne treba da prevodis dokumenta.

Kad smo vadile vizu za moju maloletnu cerku, neka dokumentacija je bila i na cirilici (resenje o sporazumnom razvodu braka mene i njenog oca, kao i potvrda da je redovana ucenica gimnazije).

Bilo bi pozeljno da imas neku rezervaciju za hotel (koju mozes otkazati bez bilo kakve nadoknade).

Sve najbolje :)

Опет ти кажем да је то много касно, боље реци нешто у јуну, јулу.. А што се тиче дужине трајања визе, нигде нисам чуо да је дата краће од годину дана.

ДОБИО САМ ВИЗУ!!!  :blob: :blob: :blob:

У Уторак 09.04. имао сам интервју у Амбасади. Термин је био у 9 х, а пошто сам стигао пола сата раније, особље које прима формуларе је прозивало па сам у конзулат ушао већ у 8.50.

Што се папира тиче понео сам

- нови и стари пасош

- потврду о сталном запослењу

- радну књижицу ( копију и оригинал)

- потврду о висини примања

- извод о некретнинама

- потврду о измиреном порезу

-извод из МКВ и МКР за дете и супругу

- решење о годишњем одмору

- извод о некажњавању

-потврда из банке о количини девиза на банковном рачуну који гласи на моје име (у еврима=1500еура) и један на ћеркино име У (ШВАЈЦАРЦИМА=1600) где сам ја законски заступник истог и могу располагати новцем. Девојка која је запримила папире не потребне ми је одмах вратила, а остатак сложила по реду који треба да буде. Добио сам број 113, мислио сам Који баксуз. Пре уласка у конзулат остављају се технички уређаји, кључеви и остали метални предмети и за то се добије број да би се касније могли подићи.

Наш лик из обезбеђења, те упућује у чекаоницу у којој чекаш да се појави твој број, који мораш чувати уз документа, да се појави на дисплеју. Након тога су ме прозвали са шалтера број 2 где сам предао предходно сређене папире. Наш службеник који ради на том шалтеру питао ме је где радим, да ли сам ожењен, да ли сам до сада путовао у Америку и да ли имам визе у старом пасошу. Предао сам му стари пасош у коме имам шенгенску визу из 2001 године. Након тога, чекаш да те на шалтеру 4 прозове американка, која поприлично лоше прича српски али симпатично, и код ње се остављају отисци прстију, и то прво четири прста леве па након тога четири прста десне руке, а на крају палчеви обе руке. То уопште није проблем, јер американка све време објашњава редослед поступка. Када се све то обави чекаш да те прозове неко од конзула на шалтерима 6 и 7. Ја западох на шалтер број 6, код лепе црне конзулице која нема више од 35 година.

разговор је текао овако

КОНЗУЛ: да ли сте до сада били у Америци

ЈА: не

КОНЗУЛ:да ли сте запослени и где радите

ЈА: јесам, радим . . . . . .

КОНЗУЛ:зашто идете у Америку

ЈА: туристички, желим да посетим Сан Франциско, Сакраменто итд.

КОНЗУЛ:да ли имате неког у Америци

ЈА: немам. . . . И онда сам почео да описујем шта желим да видим у тим градовима, онако опуштено кроз зајебанцију. Наравно припрему сам имао на интернету

КОНЗУЛ: како сте ми описали тај Сакраменто имам и ја жељу да га посетим.

КОНЗУЛ:колико вам дете има година, да ли супруга негде ради

ЈА: ради у . . . . а дете ми има 10 година.

КОНЗУЛ: (уз пријатан осмех) ДОБИЛИ СТЕ ВИЗУ СРЕЋАН ПУТ И ЛЕПО СЕ ПРОВЕДИТЕ У АМЕРИЦИ ВАШ ПАСОШ ЋЕ ТЕ ДОБИТИ ПРЕКО ДХЛ-а.

Мој савет је да у чекаоници а при самом разговору будете потпуно опуштени и да не показујете знаке нервозе, јер су сви почев од ових наших на улазу па до службеника у конзулату врло љубазни и предусретљиви.

Пошто је нисам питао на колико ми је виза дата, једва сам чекао данашњи дан. И ТО ЈЕ ТО 10 ГОДИНА -односно истиче ми 2023. године.

Овај форум ми је доста помогао, нисам пуно учествовао у дискусији али сам скоро све коментаре прочитао. Најкорисније информације сам заправо овде добио од људи који су покушавали или добили визу.

Људи срећно и не одустајте!!!

Cestitam!

Ovo je najcistiji primer kako treba ici po vizu za US.

Jel imas nekoga u US odgovor: NEMAM! to je jedan od kljucnih razloga, pored toga zaposlenje, odmor i stari pasosi prosto i jednostavno.

Bitno je da nemate nekoga u US da vam "pomogne" koliko god to nelogicno izgledalo.

Хвала, надам се да ће многи успети, као и ја што сам успео да је добијем. . .

Управо то је кључ да се добије виза, ОПУШТЕНО И БЕЗ РОЂАКА

Cestitam,lepo,mene interesuje sledece,ja imam prijatelja u L.A.on je proslog leta bio ovde,zvao je lepsu polovinu i mene da mu uzvratimo posetu,Americki je drzavljanin,tamo zivi i radi,mi ovde imamo posao,drzavna firma,ja imam dete iz prvog braka,imamo stan,auto,ne znam sta da kazemo na razgovoru,ne  mogu da kazem da ne poznajem nikoga iz Usa,ili da kazem,to nam je jedini problem ostalo je sasvim redu.Sta mislite,ja bih rekao da imam prijatelja temo,i zvao nas je da uzvratimo posetu,naravno zelja nam je San Francisco i Yosemite nacionalni park i Los Angeles,otprilike 17 dana ukupno...

Na tebi je da odlucis.

Samo sto oni to gledaju ovako. Aha ona ima tamo nekoga, hm mozda ce da joj pomogne da ostane. Ipak da ne rizikujem.

Sledeci.

To je moj priatelj,ok.zajednicki,lepsa polovina i ja zivimo zajedno 6 godina,radimo u istoj firmi,zajedno putujemo ,znaci imamo iste pecate u pasosu,zivimo u vanbracnoj zajednici,na nju se vodi stan,na mene auto,znaci idemo kod naseg prijatelja zajednickog na 15 dana,da uzvratimo posetu,on mi je rekao da kazem ko je,sta je,imace podatke o njemu,pa sad sta bude,prosto zelim da vidim taj deo Amerike,necemo biti kod njega svakako smesteni,plan je 7 nada San Francisco,7 dsns L.A.,nasli smo i hostele,rezervacija svakako 10 posto od ukupne cene,ja ne mogu da lazem,kad se sa njim cujem jednom nedeljno,dopisujemo itd././

Na tebi je da odlucis.

Samo sto oni to gledaju ovako. Aha ona ima tamo nekoga, hm mozda ce da joj pomogne da ostane. Ipak da ne rizikujem.

Sledeci.

Не знам одакле ти идеја да ложиш људе за ово. По томе испада да су сви слагали и једино су они добили визу. Бар овде са форума има милион случајева који нису одбијени а имају некога у Ус и рекли су то...

Dobar dan, zelim da podnesem zahtev za vizu, procitao sam prethodne postove, i nisam bas najsrecniji. Redovan sam student trece godine pravnog fakulteta u Beogradu, imam ujaka u SAD koji bi mi finansirao putovanje, samo problem je to sto nemam nikakav deviyni racun, niti nekretnine, nista nista (doduse, imam kucu, ali nije na moje ime, vidim da to i nije neka cvrsta garancija). Jel imam nekakve sanse ? Tamo bih bio jedno 3 nedelje, da li bi mogao nekako da dokazem da ce mi ujak obezbediti smestaj i podneti sve troskove? jedina garancija koju imam je to sto sam redovan student trece godine fakulteta... Pozdrav

Dobar dan, zelim da podnesem zahtev za vizu, procitao sam prethodne postove, i nisam bas najsrecniji. Redovan sam student trece godine pravnog fakulteta u Beogradu, imam ujaka u SAD koji bi mi finansirao putovanje, samo problem je to sto nemam nikakav deviyni racun, niti nekretnine, nista nista (doduse, imam kucu, ali nije na moje ime, vidim da to i nije neka cvrsta garancija). Jel imam nekakve sanse ? Tamo bih bio jedno 3 nedelje, da li bi mogao nekako da dokazem da ce mi ujak obezbediti smestaj i podneti sve troskove? jedina garancija koju imam je to sto sam redovan student trece godine fakulteta... Pozdrav

ta jedina garancija ti je i najbolja garancija....jer njima u ambasadi uopste nisu bitni racuni i kuce kao takve, vec je sve to u svrhu da ih se ubedi da imas dobar razlog da se vratis ovamo, a takodje i da tamo neces da prosis...

a 3 god. na pravnom, redovan student, je najbolja garancija...

samo treba da podneses dokaz da ce ujak da ti plati put i smestaj i da te izdrzava tamo..a taj dokaz je obican papir na kome ujak nek napise sve to i nek potpise, i naravno ostavi svoje podatke ( adresu i telefon ), i to je to..moze i neki dokaz da ujak moze da sve to finansira, tipa potvrda da je zaposlen, ili o placenom porezu tamo...

i to je to...

Ambasada SAD-a će se preseliti 19 aprila 2013

Ambasada SAD-a će se preseliti 19 aprila 2013. Ako je vaš termin zakazan posle ovog datuma, obratite pažnju da je nova adresa Ambasade:

Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevica 92

11040 Beograd, Srbija

gent

ta jedina garancija ti je i najbolja garancija....jer njima u ambasadi uopste nisu bitni racuni i kuce kao takve, vec je sve to u svrhu da ih se ubedi da imas dobar razlog da se vratis ovamo, a takodje i da tamo neces da prosis...

a 3 god. na pravnom, redovan student, je najbolja garancija...

samo treba da podneses dokaz da ce ujak da ti plati put i smestaj i da te izdrzava tamo..a taj dokaz je obican papir na kome ujak nek napise sve to i nek potpise, i naravno ostavi svoje podatke ( adresu i telefon ), i to je to..moze i neki dokaz da ujak moze da sve to finansira, tipa potvrda da je zaposlen, ili o placenom porezu tamo...

i to je to...

Њих не занима шта ће твој ујак да плати, већ да ћеш сам да докажеш да ћеш се вратити овде.

• 2 weeks later...

ako moze mala pomoc..  :)

situacija je sledeca: sestra i ja planiramo put za ameriku u avgustu, pa me zanima misljenje vas sa iskustvom oko viziranja... ja radim u jednoj advokatskoj kancelariji, imam ugovor o radu, ali nisam prijavljena-problem  :-[|

sef ce naravno na memorandumu firme da mi izda potvrdu i sve ostalo sta treba da pise...

sestra se bavi sportom i vec je vise godina van srbije, ima radnu dozvolu trenutno iz slovenije, sta bi ona sve kao aktivni sportista trebala da prilozi od dokumenata? hvala unapred  :D

Pre nekih pet meseci na ovom forumu dobih izuzetno dragocene informacije po pitanju dokumenata za vizu, i samog intervjua, te zelim da podelim sa ostalima kako je tekla moja procedura, te mozda nekom pomogne. Razgovor mi bejase 30.aprila, pasos danas (zbog praznika) podignut, odobrena viza na 10. godina, sreca,radost,radost, sreca:))

Od dokumenata poneto:

- ugovor o radu (17.aprila primljena za stalno, u istoj firmi radim dve i po godine)

- radna knjizica

- potvrda iz firme o zaposlenju

- potvrda o koriscenju  godisnjeg odmora

- potvrda o proseku plate

- potvrda napisana od strane moje prijateljice sa kojom vodim privatni biznis (ali ona se vodi kao jedini vlasnik) da radim u privatnoj firmi honorarno od tada i tada, da radim to i to, da mesecno zaradim toliko i toliko,i prikacena vizit karta na papir.

- izvod iz banke u poslednja tri meseca za transakcije na racunu (dinarskom)

- potvrda o deviznom racunu da posedujem odredjenu sumu novca (novac mi je stajao na racunu 8 dana)

- potvrda da nisam krivicno osudjivana (ovo Vam aposlutno ne treba, to Vam odmah vrate)

- potvrda iz banke koliki mi je limit na kreditnim karticama, k'o velim , nije zgoreg da i to imam, no to Vam isto odmah vrate, tako da nemojte da dajete 300 din.(u Intesi toliko kosta jedna ova potvrda za jednu kreditnu karticu) bezveze

- rezervacija hotela u NY od- do (tacno definisano)

- jedna fotografija

- istampana poslednja strana ds-160 obarasca

-pasos (stari pasos sam nosila, nas sluzbenik  ga je trazio, no, rekla sam da ga imam, ali da u njemu nemam nista, sem ulaza u Hrvatsku)

e,sada ono sto naglasavam, jer nekom moze biti bitno je sledece- u starom pasosu imam taj ulaz u Hravastsku (pre 4 godine), u novom pasosu poslednjih 3 meseca putovala u Bec, i Temisvar, dakle nije mi pasos bio pun viza sa egzoticnih putesestvija, niti sengen viza, uostalom vrlo siromasno kao sto i napisah, dakle nisu putovanja neka determinanta za odobravanje vize (bar u mom slucaju to nije bilo)

dalje, sluzbenica me pitala da li imam potvrdu da imam nekretninu koja se vodi na meni , ja odgovorih -nemam (ali uz najlepsi osmeh,da nameravam da imam):))))),tu se i ona nasmesila:)))

Razgovor mi je bio zakazan u 8.45, ja bejah ispred ambasade u 8h, sto se ispostavilo odlicno, jer 7-ro ljudi nije doslo, tako da sam vec u 8.10 bila unutra, dakle, dodjite ipak malo ranije:)

Cela procedura je vec gore mnogo puta objasnjeno, kod mene je ''ispitivanje'' kod naseg sluzebnika trajalo manje od minuta, takodje kod americkog isto toliko. Postavljena pitanja:

Cime se bavite?

Gde idete?

Gde ste putovali u poslednja tri meseca?

Imate li nekretninu koja se vodi na Vama?

Ko Vam finansira put?

Koliko ostajete?

Svi su vrlo vrlo ljubazni, budite opusteni, dobro spremite dokumenta, neka Vam ista prica bude i na obrascu ds-160 i u usmenoj komunkaciji, i to je to:).SVIMA ZELIM PUNO SRECE!Nadam se da ce moja informacija bar nekom da pomogne u istoj meri koliko su meni pomogle informacije sa ovog foruma,a posebnu zahvalnost za clana -meelosh-a:)na vise nego dragocenim savetima:)

Zamolila bih, da mi samo potvrdite, ili opovrgnete sledece:

1.Na aplikaciji navedoh da bih da putujem 18.jula, nameravam da odem ranije, to nije nikakav problem?(jer na vizi stoji da mi ista vazi od 30.aprila)

2. na aplikaciji je navedeno da cu da budem u NY, a sletecu u Sijeltu, to ne bi trebalo da predstavlja problem?

najlepse zahvaljujem na odgovorima!

Prijatan dan svima:)

Molim vas za pomoc oko uverenja za zaposlenje. U firmi radim oko 4 godine sa tim da se promenio vlasnik posle trece godine i od trece do juna ove godine(2013) sam na ugovorima od po tri meseca,a od juna cu biti za stalno, Pitanje je da li sadasnji direktor moze da mi napise da radim u toj firmi cetiri godine ili se vazi samo za period nove firme?    Isao bih na odmor u New York na desetakkrajem avgusta.  Hvala unapred.

pa logicno da ukoliko je firma nastala na osnovu stare firme, i preuzela celokupnu papirologiju, da je to ta ista firma, samo mozda sa novim imenom, vlasnikom itd...ali to sustinski nista ne menja..

i ja sam radio u firmi ( u inostranstvu) koja je za 6 godina promenila 3 vlasnika ( i 3 imena), ali je nastavila da se bavi istom vrstom posla,sa istim radnicima, sa istom klijentelom, poslovnim partnerima...normalno mi u preporukama pise datum od onog trenutka od kad sam se prvi put zaposlio u firmi, samo sto je naravno sad novi logo i novi naziv...