Jump to content

Featured Replies

Hvala na savetu...ali kako mislis tezgu posto decu i to nemam jos?  :)

Ja sam mislio da mi napravi garantno pismo pa da sa tim odem,ne znam koliko ce imati to uticaja? A to sto se tice diplome,nisam znao da je takva situacija.

Гарантно писмо годинама не помаже нити одмаже, а што се тиче ове дипломе и коментара изнад мислим да је чиста глупост.

MOLIM ZA POMOC                                                                                                                                                                                                            IMAM 45 GOD NE RADIM  IMAM DVOJE DECE OD 16 I 20 GOD  UDATA SAM  IMAM NA SEBE AUTO I STAN .... PUTUJEM KOD SESTRE U SAD KOJA JE TAMO RODJENA , SA MAJKOM....KOJA IMA VEC VIZU... KOD SESTRE BORAVIM  STA MI TREBA OD DOKUMENTA  HVALA UNAPRED ;D

Jel ima neka varijanta da sa tim odem tamo? Ili mi je bzvz da probam uopste ovako bez icega,sa garantnim samo? jer sad dok nadjem stalan posao trebace mi 100 god :)... Ne znam sta mi jos preostaje da obezbedim da cu se vratiti. Da li neko ima slicna iskustva pa da mi da cisto neki predlog a da je pamean? hvaaala

Cao svima!

Mnogo bi mi znacila pomoc. Citala sam temu, pronasla mnogo informacija i na kraju nisam skapirala sta da uradim povodom svoje turisticke vize  :D

Uglavnom, apsolvent sam, sesta godina po ovoj nebuloznoj bolonji. Imam jos osam ispita do kraja i mnogo veliku zelju da odem u avgustu na dve - tri nedelje u SAD. Putovala sam stvarno dosta po Evropi. Imam stan na svoje ime, auto i poslovni prostor. Otac poseduje ugostiteljske objekte ciji sam ja jedini naslednik. ( ovo sad izgleda mnogo lejm i hvalisavski  ;D ) Radim kod njega u firmi, ali nisam prijavljena.

E sad, kolike su mi sanse sa ovom papirologijom i statusom apsolventa, posto kontam da su obnovljeni apsolventi u gadnom sosu?

Ima li ko ko je dobio vizu, a da je obnovio apsolventski?

Da li mogu da kazem da radim honorarno kod tate u firmi, a uskoro planiram svoju da otvorim, pa da mi on napise neku potvrdu o honorarnom radu i primanjima, a status studenta da iskuliram?

Hvala puno unapred!

Ili ako postoji neka varijanta da me usvoji i da sa tim odem tamo,posto je stara i treba da je cuva neko a dece nema??? Da li bi na nekakav takav nacin moglo da se uspe za tu vizu?

Zdravo svima

Zamolila bih one koji znaju odgovor na moje pitanje da mi odgovore. :party:

Vec treci put cu aplicirati za C1D vizu. Prvi put sam dobila na godinu dana, drugi put na 3 godine. I ta zadnja mi istice u julu i treba opet da apliciram za nju.

E sad...znam da kada se drugi put uzima c1d moze se traziti i B2.

Ja bih sad trazila i C1D i B2. Zelim posle zavrsenog ugovora na brodu putovati malo po Americi.

Zanima me kako da trazim obe u isto vreme? Je li treba to da kazem kada budem zvala da zakazem razgovor ili tamo na razgovoru? Ili da popunim nekako aplikaciju posebno za turisticku.... ? :-\ Jedino sto znam je da ne placam za turisticku posebno, vec platim samo za c1d .

Takodje me zanima da li mogu uci i u Kanadu sa Americkom turistickom vizom, jer bi zelela da posetim i Kanadu?

Takodje me zanima da li mogu uci i u Kanadu sa Americkom turistickom vizom, jer bi zelela da posetim i Kanadu?

Ne moze, mora kanadska viza.

Zdravo svima

Zamolila bih one koji znaju odgovor na moje pitanje da mi odgovore. :party:

Vec treci put cu aplicirati za C1D vizu. Prvi put sam dobila na godinu dana, drugi put na 3 godine. I ta zadnja mi istice u julu i treba opet da apliciram za nju.

E sad...znam da kada se drugi put uzima c1d moze se traziti i B2.

Ja bih sad trazila i C1D i B2. Zelim posle zavrsenog ugovora na brodu putovati malo po Americi.

Zanima me kako da trazim obe u isto vreme? Je li treba to da kazem kada budem zvala da zakazem razgovor ili tamo na razgovoru? Ili da popunim nekako aplikaciju posebno za turisticku.... ? :-\ Jedino sto znam je da ne placam za turisticku posebno, vec platim samo za c1d .

ne treba nista da popunjavas i najavljujes unapred, nego sve uradi samo za C1/D....na licu mesta, kad budes predavala dokumenta na onaj prvi salter gde te prozovu, samo reci da hoces i B1/B2..i oni ce to rukom upisati na tvojoj aplikaciji, sa strane, na margini...takodje, konzul uglavnom nista ne pita sto trazis B1/B2, jer je to maltene sad standardna procedura..dobices 2 vize u pasosu, platiti i prijaviti se samo za jednu- C1/D...

btw. C1/D se izdaje na najduze 3 godine...a od konzula zavisi koliko ce ti dati B1/B2...uglavnom daju na 3 ili na 10 godina...

Попуњава се у апликацији, видећеш кад бираш Ц1 пита те да ли желиш још за неку визу да аплицираш, додаш на + Б1, попуњавао сам сестри пре пар недеља баш исти случај.

Попуњава се у апликацији, видећеш кад бираш Ц1 пита те да ли желиш још за неку визу да аплицираш, додаш на + Б1, попуњавао сам сестри пре пар недеља баш исти случај.

a da li imas onda neka pitanja u vezi te druge vize , B1?

kad sam predavao to zadnji put, pre jedno god. i po, to nije postojalo, a i drugaru sam popunjavao sad krajem decembra, isto za C1, i nista nije pisalo...znaci promenili su upitnik

Има пар додатних питања. Гледао сам можеш да додаш и 5 различитих виза, само лупаш плус и сврху тј тип визе стављаш.

Dragi putnici

Primljena sam na jedan od volonterskih kampova u Americi. Sluzbenik konzulata mi rece da moram za vizu tipa J-1 aplicirati. Troskovi za ovaj tip vize su vrtoglavi. Pitam se da li je  mudro za vizu tipa B aplicirati?

Unapred hvala

cao svima,

Imam par pitanja vezano za vizu.

isla bih kod brata u New York koji je tamo na biznis vizi na dve nedelje i htela bih da ostanem kod njega u stanu da ne bih placala hotel za dzabe ali ne mogu da navedem njegovu adresu jer je on tamo na vizi i to B2. Razmisljala sam da rezervisem neki hotel pa ga po dobijanju vize otkazem ali me je onda strah da me tamo ne vrate kada provere hotel i vide da je rezervacija otkazana.

ne znam sta mi je ciniti i da li je u opste moguce da stavim bratovljevu adresu u aplikaciju

Unapred hvala

Pozdrav drugari,

imam samo 2 pitanja vezana za vizu.

Imam stan, posao... (valjda će sa te strane biti ok), ali me interesuje:

1. Da li da kažem na intervju-u da idem kod rođake ili kod drugarice (ne znam šta je njima prihvatljivije da me ne bi zbog toga odbili)?  i

2. Dobio sam vizu kao klinac sa 14 godina kada sam bio na ćaletovom pasošu, ali nismo je iskoristili jer se ćale razboleo, tako da nismo ni otišli u USA. Pa me interesuje, da li da uopšte pominjem tu neiskorišćenu vizu iz 1995. u crvenom SFRJ pasošu, ili da je ponesem (stoji mi kao slika u albumu, jer je otpala od stranice pasoša)?

Ako neko može da mi odgovori na ove dve dileme, bio bih mu mnogo zahvalan!

Pozdrav svima,

Dule BG

cisto ako informacija ako niste otisli na zakazani intervju samo pozovite telefonom, stignete do operatera i on vam zakaze opet o istom trosku, preko sajta kad sam probao trazio je opet 160 $ da se uplati.

E, ljudi zanima me da li radna viza moze da se produzi i sta se desava ako se ostane u Americi duze od isteka vize?

Hvala unapred  :)

Ako ostanes posle isteka vize, to znaci da si u USA ilegalno, tesko ces posle ponovo tek tako dobiti vizu.

Ako ostanes posle isteka vize, to znaci da si u USA ilegalno, tesko ces posle ponovo tek tako dobiti vizu.

Ja mislim da nisi u pravu...moze da se udje u SAD sve do dana kada istice viza, a moras da ostanes najduze onoliko koliko su ti na ulazu odobrili. Npr. ako viza vazi do 10.6.2015. ti mozes da udjes i 9.6.2015. a mozes da ostanes do datuma koji ti sluzbenik pasoske kontrole upise u pasos. Nema tu niceg ilegalnog, to pise i na sajtu ambasade. Datum vazenja vize predstavlja datum do kojeg moze da se udje u zemlju.

Da li je neko do sada koristio onaj courier-in appearance waiver za obnavljanje vize? Zanima me koliko ta procedura traje.

Da li je neko do sada koristio onaj courier-in appearance waiver za obnavljanje vize? Zanima me koliko ta procedura traje.

Mislim da traje podjednako dugo, odnosno brzo.  Ja sam vadio novu vizu, i na šalteru su mi rekli da nisam ni trebao da dolazim jer sam ispunjavao propisane kriterijume, tako da nisam ni imao intervju.

Bitno je da:

- prethodna viza nije istekla više od godinu dana

- da je prethodna viza važila na najduži period u tom trenutku (3 godine tada, sada 10 godina)

- da ti se nijedan lični podatak nije promenio (npr. prezime)

Mislim da traje podjednako dugo, odnosno brzo.  Ja sam vadio novu vizu, i na šalteru su mi rekli da nisam ni trebao da dolazim jer sam ispunjavao propisane kriterijume, tako da nisam ni imao intervju.

Bitno je da:

- da je prethodna viza važila na najduži period u tom trenutku (3 godine tada, sada 10 godina)

da, kao sto su masi ljudi, ukljucujuci mene, promenili prezime sa Dj na Đ u novom pasosu, gde na bar kodu naravno pise D, jer je to internacionalni alfabet simbol....i sad imam uzasnih problema svuda, pocev od toga da mi se prezime na kartici ne poklapa sa onim u pasosu, pa ne mogu da kupujem npr. avio karte kod mase kompanija,a banke nece da promene, jer one postuju medjunarodne propise o pisanju slova na int. alfabetu ( sto je i u redu), do toga da me na brdu granica i ambasada cije sam vize vadio ranije,za vreme plavog pasosa,sad cimaju kao da sam falsifikator....preko ugovora i poslova koje sam imao u inostranstvu pod jednim prezimenom, a sad mi skratili celo slovo i promenili pocetno slovo prezimena...americka viza je najmanji problem  :bang::psuje:

Mislim da traje podjednako dugo, odnosno brzo.  Ja sam vadio novu vizu, i na šalteru su mi rekli da nisam ni trebao da dolazim jer sam ispunjavao propisane kriterijume, tako da nisam ni imao intervju.

Bitno je da:

Pa da, mojoj vizi je godinu dana kako je istekla u septembru, pa bih hteo da iskoristim to dok još mogu - međutim, sredinom one tamo nedelje putujem (ne u SAD, ali mi je potreban pasoš), pa se mislim da li će biti dovoljno od ponedeljka do petka da se sve to završi... Možda sam i pogrešio što sam odabrao tu varijantu, umesto da odem u ambasadu i da mi kažu da nisam morao da dolazim, ali da dobijem pasoš već sutradan :)

Btw. ima još jedan uslov - da je prethodna viza bila u crvenom pasošu i da su tom prilikom uzeti otisci prstiju.

Evo, da odgovorim sam sebi - po njihovim rečima, procedura traje isto kao i regularna procedura, odnosno dva radna dana.

Ja sam ipak bio odneo aplikaciju, tj. tražio sam da mi svejedno zakažu intervju koji takođe nisam imao, 10 minuta u ambasadi ukupno, i to je to.