Jump to content

Featured Replies

Molba hitno!

Imam zakazan intervju za nekoliko dana, a ne znam šta da napišem u DS160 u rubrici "kontrolni invetorni broj pasoša"? Molim za pomoć ako neko zna.

Hvala unapred!

Does not apply. Mada, da si pogledao help u samom formularu, to bi ti bilo jasno...

zdravo svima dali neko ima iskustvo sa ambasadom amerike i dali zna koliko su u stanju sto se provera tice.

Pitam zato sto sam neko vreme bio u svajcarskoj i radio na crno i uz to napravio neki problem,bio sam neko kratko vreme u zatvoru i eportovan za beograd.

Sad sa, promenio ime i prezime sve legalno i izvadio novi pasos i ostala dokumenta.

i planiram idem radim na brodu pa me konkretno dali neko zna dali americka ambasada moze da zna da sam ja promenio ime i prezime jer u slucaju da sazna za to ,onda ce saznati i sve za svajcarsu sta se tamo desilo?

hvala u napred na savetima i odgovorima  :)

Naravno da zna, i pita te kada popunjavas prijavu da li si menjao ime ili prezime, gde ti je stari pasos itd. Nisu oni sisali vesla :)

Nisam siguran da li to mogu da doznaju rutinskom proverom (mada je verovatno da mogu). Međutim, dodatna kvaka je što se laganje državnih službenika na formularu za vizu tretira skoro pa kao krivično delo. Na primer, sve i da ne provere i da dobiješ vizu, i da posle negde napraviš sitniji prekršaj, policija će onda napraviti tu proveru, obavestiti imigraciono, a onda te proteraju i možeš se pozdraviti s Amerikom do kraja života.

Pet puta apliciram u proteklih petnaest godina, i pet puta me odbijaju. Nosio sam: moj pasos, zenin pasos, potvrdu o stalnom zaposlenju, potvrdu o plati (dobroj za nase uslove), dve univerzitetske diplome, potvrdu o nekaznjavanju, potvrdu o nevodjenju postupka, izvod iz PIO, resenje o godisnjem odmoru, ugovor o radu, radnu knjizicu, 2000 eura na racunu, slike, potvrdu o nekretnini, potvrdu o vlasnistvu nad automobilom, kreditne kartice, pasose majke i brata... Jos sam im iskreno rekao da sam odbijen cetiri puta, doneo stare pasose na uvid, nisam hteo da lazem... Na kraju mi konzul samo dao papir (odbijenicu) na kojoj pisu opste stvari. Kada sam ga pitao zasto ne mogu da dobijem vizu, samo mi je rekao da ne moze nista konkretno kaze i da procitam odbijenicu. Usao sam medju prvima, a bukvalno poslednji sam prozvan. Ne mogu da razumem.

hvala mveruovicu i duya

ali imam jos neko pitanje posto vidim da se razumete u te sisteme

vec sam naveo da konkurisem za brod pa da li su ti formulari za vizu isti kao kad ides kao turista ili trazis borvicnu vizu ili slicno, sa obzirom da ovo nije nije turisticka viza i sa obzirom da cu dobiti radni ugovor od americke kompanije za brod,

pa mozda nece da me proveraju mnogo,

a u srbiji nemam nikakvih problema niti sam ih imao ikada.

moj drugar je sad prvog otisao na brod i zna moju situaciju i nije mi rekao da je na formularu bilo pitanje dali ste nekada menjali ime ili nesto slicno.

hvala opet na odgovorima  :)

Moja sestra radi na brodu, tako da sam njoj popunjavao za c1/d1 vizu. Pitanja su uvek ista samo se dodaju neke grupacije pitanja. Ugovor ti ne znaci automatski dobijanje vize, 99% svi dobiju bez problema ali jedan njen drugar je odbijen.

Imaš ovde i informacije i link na obrazac za vizu:

http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_5005.html

Tu ima zaista mnogo materijala. Pogledaj najpre obrazac, ne znam napamet da li u njemu ima nečeg na šta bi ti želeo da daš... netačan ili nepotpun odgovor (što je prekršaj već sam po sebi). Dodatne informacije o tome kada ne možeš dobiti vizu, uglavnom zbog mrlja iz prošlosti, nalaze se ovde:

http://travel.state.gov/visa/frvi/ineligibilities/ineligibilities_1364.html

posebno u sekciji 212(a). E sad, najbolje da sam sve to proučiš pa da vidiš kako se uklapaš, mi ti nismo pravnici.

mveryovicu

kako mogu mogu da vidim kako  izgledaju formulari za d1/c1 vizu posto na sajtu nemogu da nadjem ili skapiram gde se nalazi to

hvala  :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Dobro veče,

Da li je moguće da mi Slobo na [email protected] pošalje broj telefona na koji bih mogao da ga kontaktiram, zato što imam baš mnogo pitanja i opcija.

Unaprijed zahvalan,

Pozdrav iz Budve

• 2 weeks later...

Mogu li da dobijem informacije u vezi popunjavanja ds 160 obrasca?!

Koristi li se ovaj link https://ceac.state.gov/genniv/ pošto sam preko njega popunjavao do pre par meseci(doduše u pitanju su bili work and travel programi)  ili ide sada drugačije(potrebno mi je zbog turističke vize)?

Malo mi je nejasno jer na sajtu same Amer.Amb. pišu neki koraci za popunjavanje, otvaranje naloga, itd...

Hvala vam unapred!

Najpre zelim sve da Vas pozdravim i da Vam se unapred zahvalim na svakoj informaciji koju biste mi pruzili vezano za moju situaciju a koja se odnosi na apliciranje za turisticku vizu  :)

Moj decko i ja smo se prijavili preko turisticke agencije cije je sediste u BG-u za put u Njujork 7.4. 2014-god. U ageniciji su nam rekli da cemo po uplati dela iznosa putovanja dobiti potvrdu vezanu za putovanje, kao i hotel u kome cemo odsesti i biti svih 9 dana. Konkretno me interesuje koje su nam shanse za dobijanje turisticke vize ako se ide preko agencije i koja izdaje potvrdu gde ce se boraviti i da se ide kod njih?

Vezano za mene - Vec dva puta sam bila u Americi tacnje u San Francisku i 2007 sam aprlicirala za vizu i bez problema sam je dobila na 3 godine i u roku od te tri godine dva puta sam ishla u SF i uredno se vratila. Tada sam bila student, a sada sam trenutno ne zaposlena, a inace bavim se video produkcijom i na taj nacin i meni i decku kane po koji dinar. Imam stan na moje ime, uredna dokumenta, dva psa koja su na moje ime, neke parice u steku, vec jednom dobijenu vizu, ali me plasi to sto sam trenutno ne zaposlena. Prvi put kad sam aplicirala, samo su me pitali koja j svrha puta i ja sam rekla turisticki i vec posle 5 dana otisla sam po vizu :) Koje bi mi bile sad sanse, jer inace volim da putujem, a i ovaj put bih isla preko turisticke agencije, koja bi mi dala sva dokumenta kao dokaz.

Vezano za decka - Do sad nije isao u Ameriku i nikad nije aplicirao za vizu. Dosta je putovao po evropi i uvek smo isli svuda zajedno. I on je trenutno ne zaposlen, kao i ja bavi se video produkcijom i uspeo je da skupi pare za ovaj put i isao bi preko turisticke agencije. Ovde su mu roditelji, stan, kola na njegovo ime, zavrsio je studije, u radnoj knjizici ima par mesta na kojima je radio i gde je bio prijavljen, a koje su uredno upisane, ali dosta puta ga nisu ni prijavljivali kao sto i obicno biva ovde u Srbiji. Njemu bi isto bila izdata dokumenta od strane agenicje da se putuje na 9 dana turisticki u Njujork kao i hotel i mesto u kom bi se odselo. Koje su sanse da on isto dobije vizu?

I jos jedno pitanjce, da li nam savetujete da slobodno u ambasadi kazemo da smo zajedno il da to precutimo :)

Jos jednom hvala svima od srca  :mah:

Možda te odbiju zbog pravopisa!

;D

No, da pokušam da odgovorim. Šteta je što nezaposlena, da imaš neki posao dobila bi sigurno vizu na 10 godina. Ovako mislim da su ti šanse 50%. Možda grešim, pokušaj svakako. Potvrda iz banke će ti pomoći, za pse ne znam – nikad nisam videla to ni na jednoj listi preporučenih  dokumenata za vizu.

Njegove šanse su, naravno, manje, jer nikad nije bio u SAD, nezaposlen je i, koliko razumem, nema neke nekretnine na svoje ime.

Ali, ja bih pokušala svakako, američka viza nije mnogo skupa.

I recite da ste zajedno, zašto ne biste? Mislim, ako svakako mislite da putujete oboje, odnosno, da ako jedno ne dobije vizu i drugo će odustati od putovanja… U protivnom, tj. ako nije imperativ da putujete zajedno, aplicirajte odvojeno, pa ko prodje, prodje.

Možda te odbiju zbog pravopisa!

I recite da ste zajedno, zašto ne biste? Mislim, ako svakako mislite da putujete oboje, odnosno, da ako jedno ne dobije vizu i drugo će odustati od putovanja… U protivnom, tj. ako nije imperativ da putujete zajedno, aplicirajte odvojeno, pa ko prodje, prodje.

Samo ukratko da se nadovežem - ne dajte ni dinar turističkog agenciji, niti bilo kome, pre nego što dobijete vizu. To vam je nulti korak. Rezervisana karta i hotel nije nikakav argument više da dobijete vizu. Možete poneti prospekt za taj aranžman i reći da je to varijanta kako biste išli, ali nema nikakve potrebe da uplaćujete bilo šta unapred.

Inače, Tashi je izleda po prirodi pesimista, nije mi verovala ni da će za tri dana sve biti gotovo, pa ti daje samo 50% šanse ;) Ja bih rekao da su ti šanse bolje, bez obzira na trenutni status i činjenicu da posao možeš da "preseliš" u SAD bez problema. To što dosta putuješ i što si jednom imala vizu koju si uredno iskoristila puno znači, ja bih rekao više od 50%. Ista priča za dečka, to što mu pasoš nije prazan je veliki plus, bez obzira što nije išao u Ameriku do sada. I takođe, siva radna knjižica nije uslov svih uslova - ako je to "kane poneki dinar" redovno i dovoljno da se preživi, i još može da se dokumentuje (izvod sa računa, neka potvrda onih za koje ste radili, šta god), to je sasvim okej.

I konačno, ja sam uvek za iskrenost :) Možda ćete zbog toga biti "sumnjiviji", ali možda ćeš mu ti tako pomoći da dobije vizu iako mu status nije najsjajniji, jer si je ti već imala, pa se može reći da si osoba kojoj više veruju nego nekome koga vide prvi put. To je bio moj slučaj nekada...

Pravo kazes, verovatno sam pesimista. Za britansku vizu sam bila sigurna da mi je nece dati, na osnovu glupog razgovora sa sluzbenikom World Bridge Servicea, ili kako se vec zovu. I bas mi bilo tesko, jer me je ta aplikacija kostala mnogo, mnogo vise nego americka. :(

Sad kad razmislim, u americkoj ambasadi mi nisu nijedan papir ni pogledali, nisam ih ni izvadila iz torbe, samo se popricali na salteru i to prilicno neobavezno. Pretpostavljam, doduse, da oni citaju formulare, makar randomly.

U svakom slucaju, mislim da ima sanse i ja bih aplicirala svakako.  teg

Da, nije skupa - viza na 10 godina.

Britansku 5 godina platih 640 evra + 100 za priority service. A priority = 5 dana, ne 24 sata americkog regularnog servisa.

Ljudi,da li npr.kredit,otplata 5 godina,ili manje,moze da bude plus za dobijenje vize,jer ste svakako vezani za ratu koju placate mesecno?

Potvrda sa posla svakako i ostalo,to mi je jasno,nego jos kao neki dokaz,to svakako placam tj.odbija se od plate mesecno..

Dug nije preporuka. Više je motivacija za beg, nego za povratak. :)

Ne bih je to stavljala. Posao, nekretnine, račun u banci - nešto od ta tri. Ne treba ni preterivati sa papirima.