Jump to content

Featured Replies

Evo da napisem i ja moje iskustvo sa razgovora za vizu..Danas sam odbijena za turisticku vizu.. Razgovor je trajao par minuta,ali me ja konzul ispitivao svasta bukvalno od A do S..Bila sam ubedjena da cu dobiti vizu ali mi je na kraju razgovora rekao da trenutno ne zadovoljavam kriterijume za vizu.. Ovako od dokumenata mi je gledao samo psaos i index pitao,i sto se toga tice ja mislim da nema nikakvih problema jer sam upisala drugu godinu,a u psosu je mogao da vidi da sam skoro bila u Spaniji i Italiji..Ispitivao me gde mi roditelji rade i jos dosta nekih kratkih pitanja..E sada jedino sto mi se cini kao da mu je bilo sumnjivo je to sto sam u aplikaciji navela da idem kod prijatelja koji je Amerikanac,sto sam i njemu rekla..pa me je on kasnije pitao da li je on moj prijatelj ili decko,ja sam rekla prijatelj i da je dosta stariji od mene i da je ozenjen,sto je stvarno i tako..nista nisam slagala.. Pitao me kako smo se upoznali ja sam reklana vencanju zajednickog prijatelja,sto je opet istina..Pitao me je ko finansira put,ja sam rekla da cu ja kupiti kartu,a da cu biti smestena kod njih.. Ono sto mogu sama da zakljucim da je verovatno pomislio da mi on nije prijatelj vec decko,mislim ne znam sta bi drugo moglo da bude..Pre mene je bilo jos par ljudi    neki od njih su vec i bili u Americi a i njih su odbili..Ja sam jako razocarana i u soku,stvarno ne znam sta da radim planirala sam da odem u New York za praznike i da se vratim naravno..Ja bih mozda opet aplicirala za nekoliko dana  i mozda da ovog puta njegova zena bute ta da garantuje za mene i da ponesem njihove kopije i pasose..Nemam sta drugo da promenim stvarno..Sta vi milite o svemu ovome i da li neko zna nesto u vezi ovog brzog ponovnog apliciranja kakve su mi sanse? Hvala unapred.

Sanse su ti 0%, dzabe ces baciti pare.A sto se tice garantnog pisma dzabe ti je, nista ti ne vredi, dobro dosla u klub :(

Da li je neko upoznat sa ovom novom forom- postoji opcija "obnavljanja USA viza"... Da li se iko ko je imao USA vizu susreo sa ovim? Koliko sam shvatio ne treba da se pojavljuju u ambasadi oni koji obnavljaju vizu?

Hvala.

ja cu do ponedeljka da pokusam to za C1/D vizu, pa javljam sta se dogodilo...

fora je u tome da ukoliko ti je odredjeni tip vize izdat na maximalno vreme na koliko uopste moze da se izda taj tip vize, onda samo posaljes pasos DHL-om i vrate ti ga sa novom vizom...to je kao neko produzavanje...e sad, meni B1/B2 naravno ne istice jos, imam jos 7-8 godina fore( za ovaj tip je max 10 godina), ali pitanje je da li C1/D moze tako da se produzi, zbog svojih specificnosti...koliko znam, ona se izdaje na Max 3 godine, na koliko je i meni izdata, i sad je istekla...u sv. slucaju, pokusacu prvo online tu proceduru, pa ako prodje, super, ako ne, nikom nista, idemo tamo :dance:

mada bi mi bas znacilo, nemam vremena sad nesto da se cimam oko zakazivanja i odlazak na taj intervju, pogotovu od kad su se preselili bogu iza ledja heheh

Edited by bam-bam

Sto se tice novca to mi nije bitno..nego zbog organizacije planirala sam tamo da provedem NG..pa ako opet apliciram i odbiju me nemam vremena da se organizujem za nešto drugo.. Da li neko ima ličnu iskustvo ili poznaje nekog ko je u sličnoj situaciji kao ja tj da je ubrzo opet aplicirao? Dosta stvari su rekla kazala, tako su meni svi govorili da cu dobiti vizu 100% pa nisam. .ali hvala na odgovoru svakako

Mozes ovde da procitas takva ishitrena iskustva na ovoj temi, a bolje za planiras d odes negde drugde sa 160$ vise

ja cu do ponedeljka da pokusam to za C1/D vizu, pa javljam sta se dogodilo...

fora je u tome da ukoliko ti je odredjeni tip vize izdat na maximalno vreme na koliko uopste moze da se izda taj tip vize, onda samo posaljes pasos DHL-om i vrate ti ga sa novom vizom...to je kao neko produzavanje...e sad, meni B1/B2 naravno ne istice jos, imam jos 7-8 godina fore( za ovaj tip je max 10 godina), ali pitanje je da li C1/D moze tako da se produzi, zbog svojih specificnosti...koliko znam, ona se izdaje na Max 3 godine, na koliko je i meni izdata, i sad je istekla...u sv. slucaju, pokusacu prvo online tu proceduru, pa ako prodje, super, ako ne, nikom nista, idemo tamo :dance:

mada bi mi bas znacilo, nemam vremena sad nesto da se cimam oko zakazivanja i odlazak na taj intervju, pogotovu od kad su se preselili bogu iza ledja heheh

Hvala bam-bam, uvek se trudis da pomognes. Respekat (to ti je nesto kao pluskvamperfekAt)

Ja cu ipak da odem u ambasadu jer i meni istice uskoro.  Meni je ambasada blizu, noga leva- desna i tu sam. :)

Jedino mi nije jasno da li je obaveza da produzis vizu ovako ili ako hoces mozes da se pojavis u ambasadi (nisam siguran da ispunjavam sve uslove za produzenje vize)?

Edited by Behemot

E **bem ti... Dok sam kucao predhodni posto, potpuno sam zaboravio da sam ostavio viršle da se kuvaju. Sada ne valjaju ni pet para.

Eto ljudi moji šta je život.... Čovek ne može da predvidi ni blisku budućnost, a kamoli sutra.

Zato treba čovek da se opusti, popije pivce, pojede viršlu i namigne curi u prolazu... To je ono što se zove živeti punim plućima, sudeći po mojim istraživanjima.

Oprostite, upao sam u neko filozofsko raspoloženje.

Ovaj, bam-bam, aj mi molim te odgovori i na ovu temu:

https://www.klubputnika.org/forum/topic/2130-mogucnost-za-vizu-za-novi-zeland/

Svi su me iskulirali, a znam da si ti viđen lik u tim krajevima. 

E **bem ti... Dok sam kucao predhodni posto, potpuno sam zaboravio da sam ostavio viršle da se kuvaju. Sada ne valjaju ni pet para.

Eto ljudi moji šta je život.... Čovek ne može da predvidi ni blisku budućnost, a kamoli sutra.

Zato treba čovek da se opusti, popije pivce, pojede viršlu i namigne curi u prolazu... To je ono što se zove živeti punim plućima, sudeći po mojim istraživanjima.

Oprostite, upao sam u neko filozofsko raspoloženje.

Ovaj, bam-bam, aj mi molim te odgovori i na ovu temu:

https://www.klubputnika.org/forum/topic/2130-mogucnost-za-vizu-za-novi-zeland/

Svi su me iskulirali, a znam da si ti viđen lik u tim krajevima. 

ne znam, nikad nisam bio tamo..nadao sam se da cu ove zime otici, ali evo ponovo ga preskacem, i to za 2 dana :cry22: ..ukrcavam se u sidneju, i posle pacifik

Da li je neko upoznat sa ovom novom forom- postoji opcija "obnavljanja USA viza"... Da li se iko ko je imao USA vizu susreo sa ovim? Koliko sam shvatio ne treba da se pojavljuju u ambasadi oni koji obnavljaju vizu?

Hvala.

Tako je. Ja sam ovo radio prošle godine (nije baš tako nova fora :) ), pretpostavljam da ti je jasno koji su uslovi, tamo piše. Ja sam ipak odlučio da dođem jer sam hteo da vidim novu ambasadu. Reče mi onaj naš čovek gde se uzimaju otisci prstiju da nisam morao da dolazim, ja rekao da znam, uzeo mi je dokumenta i rekao dobićete DHL-om i to je bilo sve. Amerikance nisam video, otisci su već u sistemu, bukvalno sam samo ostavio pasoš i DS160 i to je sve. Novu vizu sam dobio za dva dana, na 10 godina (tražio sam naravno na mesec dana).

Savetujem da iskoristiš priliku za ovo ako ispunjavaš uslove - poštediš sebe intervjua i mogućnosti da ti neko kaže ne.

Evo da napisem i ja moje iskustvo sa razgovora za vizu..Danas sam odbijena za turisticku vizu.. Razgovor je trajao par minuta,ali me ja konzul ispitivao svasta bukvalno od A do S..Bila sam ubedjena da cu dobiti vizu ali mi je na kraju razgovora rekao da trenutno ne zadovoljavam kriterijume za vizu.. Ovako od dokumenata mi je gledao samo psaos i index pitao,i sto se toga tice ja mislim da nema nikakvih problema jer sam upisala drugu godinu,a u psosu je mogao da vidi da sam skoro bila u Spaniji i Italiji..Ispitivao me gde mi roditelji rade i jos dosta nekih kratkih pitanja..E sada jedino sto mi se cini kao da mu je bilo sumnjivo je to sto sam u aplikaciji navela da idem kod prijatelja koji je Amerikanac,sto sam i njemu rekla..pa me je on kasnije pitao da li je on moj prijatelj ili decko,ja sam rekla prijatelj i da je dosta stariji od mene i da je ozenjen,sto je stvarno i tako..nista nisam slagala.. Pitao me kako smo se upoznali ja sam reklana vencanju zajednickog prijatelja,sto je opet istina..Pitao me je ko finansira put,ja sam rekla da cu ja kupiti kartu,a da cu biti smestena kod njih.. Ono sto mogu sama da zakljucim da je verovatno pomislio da mi on nije prijatelj vec decko,mislim ne znam sta bi drugo moglo da bude..Pre mene je bilo jos par ljudi    neki od njih su vec i bili u Americi a i njih su odbili..Ja sam jako razocarana i u soku,stvarno ne znam sta da radim planirala sam da odem u New York za praznike i da se vratim naravno..Ja bih mozda opet aplicirala za nekoliko dana  i mozda da ovog puta njegova zena bute ta da garantuje za mene i da ponesem njihove kopije i pasose..Nemam sta drugo da promenim stvarno..Sta vi milite o svemu ovome i da li neko zna nesto u vezi ovog brzog ponovnog apliciranja kakve su mi sanse? Hvala unapred.

Ja mislim da si se ti zeznula što si već sada podnela zahtev za vizu, čim si upisala drugu godinu. Trebala si da sačekaš bar do proleća i dok ne položiš bar nekoliko ispita. Jer znaju oni vrlo dobro kako kod nas funkcioniše obrazovni sistem, a oko nove godine se spremaju ispiti za januar tako da oni verovatno smatraju da tada treba da se uči a ne da se putuje. Deluje možda smešno ali vrlo je moguće da su te zbog toga odbili. Moj ti je savet da malo više zapneš sada i do maja, juna položiš nekoliko ispita, da vide da si bila aktivna ove godine pa da tada probaš da apliciraš za vizu. Ja sam tako radio, prošle godine sam početkom juna podneo zahtev, bio sam treća godina, redovan student, pre toga sam položio 3 ispita i dobio sam vizu. Jako su rigorozni i čini mi se da gledaju na svaku sitnicu. Dobra je stvar to što sama plaćaš kartu, ponesi neke dokaze da poseduješ taj novac, npr izvode sa računa u banci, ali ti ipak ponesi i garantno pismo, da im pokažeš gde ćeš boraviti, ne može puno da pomogne a ni da odmogne. Pozdrav i srećno :D

Izvini al sta lupas? :) Sta je sa onim studentima kojima su svi ispiti dvosemestralni? Sta da uce i spremaju u januaru?

Slazem se ovo za ispite i sta je sa studentima koji bi isli tamo za novu godinu ili slicno..Svako ima svoje misljene i drzi se sto posto njega sto moze samo da odmogne,tako da bolje da nisam ni pitala :)

mveruovic - Uopšte ne tvrdim da sam skroz upravu, nego samo želim da koliko toliko utešim devojku i da joj kažem da postoji nada da jednog dana ode tamo, samo možda sada nije bilo pravo vreme. Ne znam kako je na fakultetima gde su dvosemestralni ispiti, možda mogu u januaru da polažu jedan deo ispita a možda i ne, uglavnom ne znam. Znam da se preporučuje studentima koji hoće da idu na work and travel da polože nekoliko ispita pre nego što odu na razgovor u ambasadu, verovatno kao dokaz da su ozbiljni i aktivni studenti, zato sam to i rekao. A što se tiče objektivnosti osoblja ambasade, tu ne znam šta bih rekao, to je tačno da nekog neopravdano odbiju i da nekog puste iako baš nema neke čvrste veze sa Srbijom. Znam nekoliko situacija u vezi toga. E sad ti budi pametan i daj devojci neki prikladan savet šta i kako da radi sledeći put. 

Edited by grujica91

E mgu da se polaze deo ispita, blejis do juna. Ne znam ko daje te preporuke, ako se ovaj nameracio da te odbije, moze da ti bude proosek i 10, jednostavno ne postoji ppravilo, i mozes da uradis sve savete sa neta i da te odbiju. Ili kao neki koji su ootislli skoro bey icega i dobili vizu. 

E mgu da se polaze deo ispita, blejis do juna. Ne znam ko daje te preporuke, ako se ovaj nameracio da te odbije, moze da ti bude proosek i 10, jednostavno ne postoji ppravilo, i mozes da uradis sve savete sa neta i da te odbiju. Ili kao neki koji su ootislli skoro bey icega i dobili vizu. 

Kako koga potrefi, izgleda da je sreća najbitniji faktor...

Ovako hoću da postavim pitanje u ine moje drugarice.. Dakle ona je otišla u Ameriku u oktobru preko turističke vize..na ulasku su joj odobrili 6 meseci boravka.. e sada ona bi da dodje u Srbiju za praznike i da se posle dve nedelje vrati za Ameriku.. Sta mislite da li će biti problema? Posto ce joj verovatno opet udarati pečat ali kako i na koliko. Da li neko zna?

Edited by beka94

Diskreciono pravo imigracionog sluzbenika. Koliko ona misli da ostaje tamo? I sta je rekla kad je prvi put usla?

Pa kada se bude vratila misli da bude još neka 2 meseca u USA.. A šta je rekla kad je ulazila..to baš ne znam..Znači njoj nije bitno da joj opet daju još 6 meseci nego samo da ne daju lupam mesec dana ili ne daj bože da je vrate u Srbiju

Pa to je mogucnost u svakom slucaju. Na njoj je da pokaze da ima razlog sto toliko ostaje, da ima sredstava, kao i nameru da iz US izadje, a na sluzbeniku da joj odobri (i koliki) boravak.

i da, ako vidite celavog cikicu sa sedom bradicom BEZITE OD NJEGA

OMG on je i mene odbio!!!

Ja sam inace dvojni drzavljanin (imam EU drzavljanstvo) i mogla sam da putujem bez vize ali nisam htela da ulazim u proceduru da trazim grcki pasos jer sam smatrala da NEMA TEORIJE da me odbiju. Naime suvlasnik sam firme i direktor iste, firma posluje u dobitku vec 2 godine, imam 30 god i hocu da vidim Njujork - to je sve. A mogla sam da idem bez vize - samo da sam sacekala pasos. Sad mi je i to propalo, i pisala sam ambasadi. Dobila sam sledeci odgovor:

Good afternoon and thank you for your inquiry.  Unfortunately, since you have been refused a visa then you are not eligible to travel under ESTA.  If you wish to travel to the United States you should apply again for a visa.  A different officer will review your case but you should be prepared to discuss any pertinent information which you believe you did not discuss at your original interview and be able to well-establish your ties to Serbia.

Thank you.

Planiram da na sledeci razgovor ponesem i svoju grcku LK jer sa njom putujem svuda po Evropi - zato i ne posedujem trenutno grcki pasos, zato sam i aplicirala (budala) za vizu. Da li ja znaci imam pravo da TRAZIM sad kad se opet budem prijavila da me ne intervjuise celavi cikica sa naocarima i bradicom? Sunce mu *********.

Hahahaha i mene je on odbio..strasno

Edited by beka94

Da li ja znaci imam pravo da TRAZIM sad kad se opet budem prijavila da me ne intervjuise celavi cikica sa naocarima i bradicom? Sunce mu *********.

Ne verujem da ti trazis, nego ce oni da odrede drugog.

Edited by jms_uk

Pa kako oni odredjuju drugog ako ja sama odredim datum i vreme svog intervjua i prozivanje brojeva idem random?  ::crazy: Da ja odstampam ovaj email za svaki slucaj? 

Edited by Berna

Pa kako oni odredjuju drugog ako ja sama odredim datum i vreme svog intervjua i prozivanje brojeva idem random?  ::crazy: Da ja odstampam ovaj email za svaki slucaj? 

Da li si sigurna da je prozivanje random ;)

Da li si sigurna da je prozivanje random ;)

Znas nesto sto ja ne znam?  :shockkk:

Svako dobije svoj redni broj, i kako se oslobadjaju salteri tako ide redom... po brojevima. Slucajno se oslobodio prvi salter iza koga je bio celavi sa bradicom kad sam ja dosla na red i tako sam se usrecila  :spot: