Jump to content

Featured Replies

Ljudi, planiram turisticki da idem sa Devojkom u NewYourk tokom praznika, nor od 8decembra pa da budem nekih mesec dana, ja na sebi imam firmu koja radi vec dve god gde imam 4 prijavljena radnika, redovna primanja.. Devojka je na fakultetu, do kraja joj je ostalo 19 ispita ali u poslednjih god dana nije ni jedan polozila al ih je redovno prijavljivala.. Da napomenem da cemo na racunu imati dovoljno noca, odprilike svako po 2000€..Imamo rodbine u Americi i zeleli bi tamo da provedeno praznike.. Verujem da cu ja dobiti vizu al se bojim za nju.. Sta mislite jel vredi da pokusava ili ne? Planiramo da veceras ispunimo apliaciju pa ako moze brz odg, hvala u napred

nazalost god dana nije polozila ni jedan ispit, ovih dana ce da polozi jedan ispit cisto da ne pisemo da je poslednji ispit polozila u decembru, da li joj se isplati da podnosi zahtev ili imate neki predlog.? Da li se na razgovoru za vizu prica na Eng ili na Sprskom ? 

Sačekaj da devojka položi ispit pa da joj se to evidentira u sistemu na fakultetu pa nek onda izvadi uverenje o položenim ispitima na kom se vidi da je skoro položila taj ispit. Polako sa aplikacijom, nju možete raditi postepeno, ionako posle izrade aplikacije imate još da platite taksu za vizu pa da zakažete termin, a na termin se ne čeka dugo, za nedelju dana možete da dobijete slobodan termin. 

Hvala puno na odgovoru, znaci mislis da ne bi trebala da ima problema ako sad polozi jedan ispit? Probacemo da polozi  taj jedan ispit, popunimo aplikaciju pa da vidimo kolike smo srece :) Hvala jos jednom! :)

Pazi, ništa nije sigurno, ali mnogo će joj značiti ako položi neki ispit u skorije vreme da se vidi da je aktivan student, da ne pomisle kako je batalila studije samo da bi uspela da ode u Ameriku. Ovako će da pokaže da je ozbiljan student i da joj je u cilju da se vrati i da završi studije.

Imam 19 godina i upisao sam fakultet ove godine nisam jos dao ni jedan ispit,zelim da odem u ameriku kod drugarice koja tamo ima studentsku vizu zeleo bih da odem na mesec dana bio bih kod nje u stanu koji rentira.Zanima me koliko bi bilo tesko da ja sa ovim uslovima dobijem vizu kao i koja je procedura,i zanima me da li ako me odbiju postoji manja sansa da mi daju vizu sledeci put....hvala unapred

Kada popunjavam prijavu za Green Card Lottery - upotrebljavam "ć" ili mora samo engleska abeceda?

Piše tamo "name as in passport"...

• 2 weeks later...

Da li neko moze meni da pomogne?interesuje me da li gledaju uopste termin zeljenog dolaska u usa?posto sam aplicirala za verenicku vizu ,sad su mi zakazali interviju,za dvdesetak dana,ja sam navela da zelim da idem za nekoliko meseci.da li se uopste postuje to sto sam napisala ,i da li mogu da me odbiju zbog toga,nigde ne pise vreme od intervijua do polaska ,sem da sam u obavezi devedeset dana po dolasku da se vencam

• 1 month later...

Idem sledece godine na konferenciju, na par dana u martu. Jel' treba da konkurisem za B1 vizu? Da li se ona najcesce izdaje na duzi period (tipa deset godina) ili ce mi je izdati samo za taj period kada mi traje konferencija? Takodje, pozivno pismo za konferenciju mi je poslato mail-om, jel' je to OK?

Da, tebi će trebati B1/2 viza. Drug je učestvovao na Microsoftovom Imagine kupu i aplicirao je za tu vizu. Ona se obično izdaje na 10 god. i on je dobio na taj period, iako je ta manifestacija trajala 3-4 dana. U pitanju je BiH, mada mislim da je to sve isto što se tiče toga.

Da, tebi će trebati B1/2 viza. Drug je učestvovao na Microsoftovom Imagine kupu i aplicirao je za tu vizu. Ona se obično izdaje na 10 god. i on je dobio na taj period, iako je ta manifestacija trajala 3-4 dana. U pitanju je BiH, mada mislim da je to sve isto što se tiče toga.

Hvala! 

Dragi prijatelji,

Provela sam ovo ljeto u Americi, preko programa Work&Travel. Sto znaci dobila sam vizu 3+1, studentsku J1. Vratila sam se u septembru na vrijeme i sad zelim opet da idem.

Ali ovaj put bi aplicirala za turisticku vizu

Zanima me zna li neko koliko vremena je potrebno da prodje da bih mogla opet aplicirati za vizu? Kako to ide u Srbiji i da li su pravila ista kao za Crnu Goru? Hvala.

Šta ćeš navesti kao razlog putovanja? Vremenski period nije bitan.
Znam dosta ljudi koji su aplicirali za turističku nakon što su dobijali J1 jednom ili više puta, i svi su odbijeni. Ali su aplicirali nakon što su završili fakultet. Uključujući i mene. Baš je prije par dana glatko odbijen drug u BG koji je htio da ide kod sestre, nije je vidio 7 godina, ovo ono. Napravio je kobnu grešku i rekao da mu ona finansira put, ali mislim da bi ga u svakom slučaju odbili. Odužih ja ovde, ali ako budeš aplicirala za turističku, moraš ih ubjediti da stvarno ideš kao turista, ne spominješ prijatelje tamo i sl. Bilo bi dobro i kad bi imala neku rezervaciju hotela ili sl. U svakom slučaju, javi kako si prošla.

Sigurno nije bio odbijen zato što je rekao da će mu sestra finansirati put. Nešto drugo je verovatno u pitanju. Pa dosta ljudi odavde ide u poseti svojim bliskim rodjacima koji im odande kupuju karte.

Pozdrav svima.

Zanima me da li je neko imao iskustvo za dobijanje americke vize zbog odlaska na krstarenje? Ja sam aplicirao za USA turisticku vizu (intervju mi je u ponedeljak) iz razloga sto me je drugar koji je IT oficir na kruzeru pozvao da budem njegov gost dve nedelje. Inace, meni je viza potrebna samo da se ukrcam na kruzer koji plovi po Karibima i eventualno jedno nocenje u Majamiju. 

Razlog odlaska je sto mi se ukazala prilika za ovo krstarenje, sad i mozda nikad. Plan je da ostanem tacno 15 dana. Nemam nameru da ostajem u Americi. Radim 10 godina drzavni posao i koristio bi godisnji odmor za ovu priliku.
Sta bi od dokumentacije u ovom slucaju bilo korisno i eventualno neki savet za intervju?

Hvala unapred.

Edited by bgdeki

Sigurno nije bio odbijen zato što je rekao da će mu sestra finansirati put. Nešto drugo je verovatno u pitanju. Pa dosta ljudi odavde ide u poseti svojim bliskim rodjacima koji im odande kupuju karte.

Vjeruj mi da se mnogo gleda na to. Ti apliciraš za turističku vizu, što znači da moraš da imaš novca da platiš avion, hotel, motel, itd. Ako nemaš para da finansiraš put i boravak od 2-3 sedmice u Americi, ti nisi turista, ti si potencijalni imigrant. Još imaš člana porodice tamo koji ti lako može pronaći neki posao itd.

Nije to sigurno bio presudan razlog što su ga odbili, ali je svakako uticalo na to. Ima 24 god, neoženjen, radi na određeno, sestra mu tamo... Ako se tako može reći, "savršen" potencijalni imigrant. :)

Pozdrav svima.

Zanima me da li je neko imao iskustvo za dobijanje americke vize zbog odlaska na krstarenje? Ja sam aplicirao za USA turisticku vizu (intervju mi je u ponedeljak) iz razloga sto me je drugar koji je IT oficir na kruzeru pozvao da budem njegov gost dve nedelje. Inace, meni je viza potrebna samo da se ukrcam na kruzer koji plovi po Karibima i eventualno jedno nocenje u Majamiju. 

Razlog odlaska je sto mi se ukazala prilika za ovo krstarenje, sad i mozda nikad. Plan je da ostanem tacno 15 dana. Nemam nameru da ostajem u Americi. Radim 10 godina drzavni posao i koristio bi godisnji odmor za ovu priliku.

Sta bi od dokumentacije u ovom slucaju bilo korisno i eventualno neki savet za intervju?

Hvala unapred.

Mislim da ti ne bi trebao da imaš problema. Od dokumentacije ponesi potvrdu o zaposlenju, saobraćajnu dozvolu ako imaš auto na sebi, potvrdu o nekretninama, potvrdu o nekoj drugoj vrsti prihoda koje ostvaruješ, tipa da izdaješ nekome lokal/stan, stari pasoš ako si putovao van zemlje. 

Edited by Seaman

• 3 weeks later...

Zdravo , planiram aplicirati za turisticku vizi za USA, zelimo sa jos 2 druga oticni na 3 nedelje malo prosetati i videti se s nekim prijateljima uz USA, te nam mogu poslati pozovnicu, to ce bitni negde posle polovnine ove godine. Bio sam jedno na W&T program, pa sledecu godinu si me odbili. Radim kao software developer vec neko vreme, i uskoro cu pisati master studije. Na moje ime osobno nemam nista ali moi roditelji imaju puno imovine, dali mogu to priakzati takodze kako dokaz? Dali to sto cu bitni na master i sto radim je olaksajne ? Na racunu cu imati negde izmedzu 6000-10000$.

Molim vas za neki savjet

Koliko vremena je potrebno da pasoš stigne posle viziranja DHLom do Novog Sada?

Konkretno, imam zakazan intervju u petak, a skroz sam smetnuo sam uma da treba da putujem u sledeću sredu (mislio sam da imam još jednu nedelju između :bag:)...

Nema sanse, po ovome kako dostavljaju u njihovo sediste, mozda je drugacije kada ovako dostavljaju na kucnu adresu. Sestra je cekala 3 dana od izdate vize da prebace pasos u dhl sediste u centru. Od pre mesec dana info.

ti iz dhl-a su uzasni, oni su se pojavili kao posrednici u primopredaji samo da bi uzeli pare....valjda je posao agencije za isporuku posiljki da to sto pre isporuce naruciocu, a ne da se paket za isporuku u istom gradu ceka i po 5 dana...

deleter, preporucio bih ti da odes u njihovu centralu u surcin ili batajnicu, ne mogu sad da se setim, ali tamo je negde, i da iskamcis od njih da ti daju pasos...naravno, platices put, kao i njihovu uslugu koja nije ni izvrsena ( tj. vec ti je naplacena), al to je verovatno jedina opcija da dodjes do pasosa..

imao sam slicne probleme kao i ti, i to 2 puta :bang:

1 hour ago, deleter said:

Verovatno ću pomeriti datum u tom slučaju, pošto mi je prevelik rizik da lovim pasoš po Srbiji tako blizu pred putovanje :(

hm, pa ako ti se tako isplati....

mislim da nije neko veliko jurenje, al kako hoces....

ja bih ih ipak zvao i pitao da li mogu da mi daju pasos iz tog "sabirnog centra"..a mogu, ja sam licno 2 puta uzimao...

btw. batajnica( surcin) su na putu za novi sad, od beograda :)

Edited by bam-bam