Jump to content

Featured Replies

Pozvaću prvo da vidim da li mogu da pomere za neki raniji datum, pa ću videti dalje šta ću i kako ću dalje. Koliko je najranije da su imali tvoj pasoš u centrali? Pošto mogu izabrati da tamo pokupim pasoš.

Pa tamo u batajnici je pasos bio vec istog dana kada je dobijena viza, a da bi ga isporucili na poslovnicu u beogradu pored knez mihailove, trebalo im je 3 dana dana, na kucnu adresu ( isto beograd, nedaleko od te poslovnice :)) do 5 radnih dana...s tim sto ni subotu ni nedelju ne racunaju u radne dane

1 hour ago, bam-bam said:

Pa tamo u batajnici je pasos bio vec istog dana kada je dobijena viza, a da bi ga isporucili na poslovnicu u beogradu pored knez mihailove, trebalo im je 3 dana dana, na kucnu adresu ( isto beograd, nedaleko od te poslovnice :)) do 5 radnih dana...s tim sto ni subotu ni nedelju ne racunaju u radne dane

Znači po toj logici ako predam u petak i oni odobre isti dan, biće popodne u petak u Batajnici ili u ponedeljak?

I pod Batajnicom pretpostavljam da misliš na ovaj DHL?

Edited by deleter

Da, u petak uvece je vec u batajnici..tako je i meni bilo, oba puta je bio petak kad sam vadio vizu u ambasadi, a odmah ti i kazu da je odobrena ili ne..

I da, to je ta kuca..

Cao ljudi potrebna mi je pomoc. Zelela bih sa deckom da odem na Havaje njegova mama je tamo. Hteli bi turisticku vizu ali ja nisam zaposlena a on jeste, kakve bi sanse bile meni zajedno sa njim za turisticku vizu ??? Znate li nesto o takvim akcijama ??? 

Pozdrav ljudi, 
Moja situacija je sledeca, interesuje me koje su mi sanse za C1/D vizu. Nemam nameru da ostajem u USA, vec vise da odradim ugovor na brodu. Bio sam tamo 2009/10/11 na J1 i sve lepo ispostovao, 2014 upisao master i prosle ponovo probao na J1, ali sam odbijen. Sada zavrsavam master u turizmu i zeleo bih da probam rad na brodu, ali imam strah jer sam odbijen jednom. Imam novca na racunu, nekretnine na moje ime. 

Hvala puno.

Ako se na brodu zaposljavas preko agencije kao vecina ljudi onda bi to trebalo da bude rutinska procedura.

Dobices LOE odnosno letter of employment od kompanije i ako se ne varam treba ti samo uvjerenje da nisi osudjivan/da se protiv tebe ne vodi postupak i to je to. 
Kad sam ja isao nisu trebali izvodi sa racuna, nekretnine niti bilo sta slicno, sto je i logicno posto si ti sa C1/D samo u tranzitu do broda na kom radis, ne ides u turizam.

Za solo varijante ne bih znao kako ide i da li je komplikovanije.

Mislim da ni ne mozes za takvu vrstu vize solo da apliciras. Cak ne treba ni to uverenje za vizu, samo ugovor i to je to. I ne znam da l postoji osoba u Srb da su je odbili ako je sve bilo regularno

Uvjerenje tj potvrda je bilo obavezno kad sam ja isao, sumnjam da su ukinuli.

Takodje nisam cuo da su nekog odbili a moguce je naravno aplicirati solo, ima ljudi koji su kontaktirali direktno sa kompanijama (uglavnom manje kompanije), od njih dobijali LOE tj ugovor i vadili vizu najnormalnije.

On 1/18/2016 at 6:36 PM, bam-bam said:

Da, u petak uvece je vec u batajnici..tako je i meni bilo, oba puta je bio petak kad sam vadio vizu u ambasadi, a odmah ti i kazu da je odobrena ili ne..

I da, to je ta kuca..

Uspeo sam da ulovim pasoš danas u glavnom DHL u Novim Banovcima. Koliko su mi objasnili oni kupe iz Američke ambasade oko 6 popodne, i to je u DHL posle 7 istog dana. Radno vreme mu je do 8 uveče i radi i subotom (doduše ne znam koje je tačno vreme). Savetujem da prvo pozovete call centar oko 7 uveče da ih pitate da li su pokupili vizu iz ambasade da ne idete za džabe, ali mislim da se jako retko dešava da ne urade to isti dan.

@bam-bam Mnogo hvala na ovoj informaciji, dosta si mi olakšao život, imaš piće/kafu od mene u budućnosti zasigurno :biggrin:

planiramo da podnesemo zahtev za vizu za maloletnu decu(10 i 17).znaci putovale bi same.da li je neko upucen sta teba od papira za njih i da li ja kao roditelj treba da prisustvujem razgovoru.....

Pozdrav svima! Prosle nedelje (22.1) procitao vecinu poruka na ovom forumu. Zelim da se zahvalim svima na informacijama, jer mi je danasnji razgovor u ambasadi protekao glatko i viza mi je odobrena :) Sve sam zavrsio u roku od nekoliko dana, pocev od skupljanja papira do popunjavanja obrasca i uplate, zakazivanja intervjua i samog intervjua danas. Vidim da je puno ljudi preplaseno i skuplja gomilu papira (kako sam video u ambasadi tako i ovde na forumu) pocev od silnih novaca na racunu, izvoda iz APR, kuca, stanova, zaposlenja itd. Ne kazem da nije bitno imati sto vise dokaza koji vas vezuju za Srbiju, ali ipak sam stekao utisak da im je najvaznije kako se postavite tih par minuta u intervjuu. Sto se mene tice, ja nisam ni zaposlen, nemam niti jednu nekretninu, ni porodicu, i bio sam 90% ubedjen da ce me odbiti, jer su me naravno sve to pitali. Naglasicu da radim freelance i da tu imam prihode (nisam poneo dokaze, jer mi je radna knjizica prazna). Ne tvrdim da je moj slucaj pravilo, najverovatnije jeste izuzetak, jer sanse jesu male, ali hocu samo da vas ohrabrim da je moguce dobiti vizu i u tom slucaju. Vazno je da ste na razgovoru opusteni, i da konzul stekne utisak da vi stvarno idete turisticki i necete ostati tamo. Nadam se da nece biti problema na ulasku u SAD :)  I jos samo da podsetim, da mi nisu trazili nijedan papir osim potvrde o popunjenom obrsacu DS 160. Mislim da ce im pre biti sumnjivi da ce ostati oni koji se previse trude, dokazuju sa mnogo papira ili ubedjuju konzula. Samo nasmejano i opusteno, odgovorite kratko i jasno na pitanja i to je to :)

Moje pitanje je, ukoliko je neko imao sl iskustvo, da li je problem ako se ne ispostuje konkretan datum putovanja koji ste upisali u DS-160, ili moze da varira?

E pa cestitam! Mislim da to nije nikakav problem. Problem moze biti jedino ako ostanes duze od dozvoljenog boravka koji ce ti odrediti kad sletis. Ja sam na razgovoru rekla da ostajem 12 dana oko sredine decembra, a otisla sam tek sredinom i ostala 20 dana. Kad sam popunjavala nisam znala u kom peridu cu uspedi da dobijem godisnji i koliko.

On 24.12.2015. at 11:55 PM, Seaman said:

Vjeruj mi da se mnogo gleda na to. Ti apliciraš za turističku vizu, što znači da moraš da imaš novca da platiš avion, hotel, motel, itd. Ako nemaš para da finansiraš put i boravak od 2-3 sedmice u Americi, ti nisi turista, ti si potencijalni imigrant. Još imaš člana porodice tamo koji ti lako može pronaći neki posao itd.

Nije to sigurno bio presudan razlog što su ga odbili, ali je svakako uticalo na to. Ima 24 god, neoženjen, radi na određeno, sestra mu tamo... Ako se tako može reći, "savršen" potencijalni imigrant. :)

Mislim da ti ne bi trebao da imaš problema. Od dokumentacije ponesi potvrdu o zaposlenju, saobraćajnu dozvolu ako imaš auto na sebi, potvrdu o nekretninama, potvrdu o nekoj drugoj vrsti prihoda koje ostvaruješ, tipa da izdaješ nekome lokal/stan, stari pasoš ako si putovao van zemlje. 

Meni su rodjaci (njihovi drzavljani) platili put, to sam navela u aplikaciji, rekla na razgovoru, staza sam imala 9 meseci, plata ispod proseka,malo putovala, neudata, 26 god.(ali sam slagala da sam u vezi par godina) idealan kandidat za ostanak u usa. I dadose mi vizu. Definitivno nema pravila.... 

kao sto rekoh podnosimo zahtev za maloletnu decu za vizu(10 i 17 god)dakle putovale bi same.ja i nevencani suprug ostajemo.zanima me da li je neko informisan sta treba od papira za njih.kao dokaz da se vracaju mogu da dobijem papire da redovno pohadaju skolu(starija dobija i drzavnu stipendiju kao odlican ucenik).mozemo dobiti i papire iz kluba da se zbog obavez prema klubu,treninzima i pripremama reprezentacije moraju vratiti do 15.8,2016.da li su to dovoljni dokazi da ce se vratiti.inace tamo bi isle kod babe,dede i tetke.da napomenem pre 5 godina su nam odbili vizu,ali tada sam i ja podnosila sa njima pa mi rekli da imam jake porodicne veze tamo posto su u pitanju moji roditelji.molila bi ako neko nesto zna da mi pomogne

Meni izgleda da bi mogli da dobiju vizu, posto vi kao majka ostajete i to mi deluje kao dovoljno cvrsta veza sa Srbijom, kao isce to sto ste nabrojali, ali to je samo moje misljenje. Najbolje nazovite ambasadu, ima broj na sajtu, pa pitajte sta je neophodno za maloletnu decu. 

Pozdrav

Dosta sam procitao ovu temu i puno mi je toga pomoglo,al evo za moj slucaj 

ja i cura bi u oktobru isli u ameriku konkretno new york imam vec kupljene povratne karte radi se o periodu od 18 dana imam i rezervirani hostelski smjestaj imam i placeni izlet                                new york-washington- niagara falls -new york oboje smo studenti primamo stipendije ja sam druga godina masinskog studija ona je apsolvent medicinskog ja radim preko student servisa posao u mcdonaldsa......... dosta smo putovali (madarska, slovacka poljska njemacka nizozemska italija slovenija austrija i ove nase balkanske zemlje) neko misljenje imamo li sanse za turisticku vizu.....znam da nisan to treba sve uzimat prije vize al sam nasa dosta povoljno .....

I mozda neki savjet oko neke dokumentacije da ponesemo jos

Hvala

@deja999

Behemot mi neće zameriti što ga navodim kao primer, ali on je 2009. bio odbijen za J1 vizu, a već istog decembra ako se ne varam je aplicirao za tu vizu za brod i dobio je.

Edited by elefteros

23 hours ago, Duje said:

Pozdrav

Dosta sam procitao ovu temu i puno mi je toga pomoglo,al evo za moj slucaj 

ja i cura bi u oktobru isli u ameriku konkretno new york imam vec kupljene povratne karte radi se o periodu od 18 dana imam i rezervirani hostelski smjestaj imam i placeni izlet                                new york-washington- niagara falls -new york oboje smo studenti primamo stipendije ja sam druga godina masinskog studija ona je apsolvent medicinskog ja radim preko student servisa posao u mcdonaldsa......... dosta smo putovali (madarska, slovacka poljska njemacka nizozemska italija slovenija austrija i ove nase balkanske zemlje) neko misljenje imamo li sanse za turisticku vizu.....znam da nisan to treba sve uzimat prije vize al sam nasa dosta povoljno .....

I mozda neki savjet oko neke dokumentacije da ponesemo jos

Hvala

Moze netko nesto rec neki komentar

druze danas sam odbijen za vizu vec treci put.majka mi je tamo imam sestru koja je rodjena tamo hteo sam da idem u posetu tamo dve nedelje ali nisu teli da me puste.imao sam 3000e na racunu dokaz iz supa da nisam krivicno gonjen .....da li mozes da me posavetujes sta da radim da li da pokusam jos nesto ili da dignem ruke ....hvala

Ako si vec treci put odbijen zacementirao si se samo tako, imaju neki pik na tebe... Mozda da probas jedino brak ako bi ostajao tamo

Pozdrav svima!

Kao i vecina putnika u ovom forumu i ja planiram svoj put za SAD. Posto zivim, radim i studiram u Becu, apliciracu tu za vizu i (po iskustvima mojih prijatelja) ne bih trebao da imam probleme oko izdavanja vize. Posto planiram da posetim prijatelja u Majamiju, da li bi mi trebalo garantno ili pozivno pismo? I npr u slucaju da dobijem vizu bez takvog pisma, da li je moguce da ce mi praviti probleme na ulazu u SAD, iako imam povratnu avionsku kartu, vazecu vizu itd, samo nikakvu rezervaciju hotela ili garantno pismo, jer cu spavati kod njega?

Hvala unapred na pomoci :D

Drustvo, molim vas pomagajte. Konkurisem za vizu za Irsku, ali pisem ovde jer je stavar ista - izvod sa bankovnog racuna o prilivu i odlivu sredstava u poslednjih 6 meseci. Molim vas recite mi, da li ima da je neko to vadio u Banca Intesa-i? Ja sam kod njih dobio odstampanih 7 papira kao izvoda, bez memoranduma i sl. i na srpskom, na papiru je moje ime, jmbg i spisak priliva/odliva. Da li je to dovoljno ili ima neki poseban papir i sl.? I ide prevod na engl.?

Hvala vam svima na odgovoru odavde do Dablina!

:pivoooo:

On 1/31/2016 at 2:13 AM, duki1992 said:

Pozdrav svima!

Kao i vecina putnika u ovom forumu i ja planiram svoj put za SAD. Posto zivim, radim i studiram u Becu, apliciracu tu za vizu i (po iskustvima mojih prijatelja) ne bih trebao da imam probleme oko izdavanja vize. Posto planiram da posetim prijatelja u Majamiju, da li bi mi trebalo garantno ili pozivno pismo? I npr u slucaju da dobijem vizu bez takvog pisma, da li je moguce da ce mi praviti probleme na ulazu u SAD, iako imam povratnu avionsku kartu, vazecu vizu itd, samo nikakvu rezervaciju hotela ili garantno pismo, jer cu spavati kod njega?

Hvala unapred na pomoci :D

Ja sam bio u istoj situaciji pa ću odgovoriti. Ne treba ti garantno pismo, ali moraš imati njegove podatke (adresu, gdje radi, br.telefona i sl). To ćeš unjeti prilikom popunjavanja DS-160 formulara, a sve što navedeš tu otprilike će te pitati i na razgovoru.
Ako Bog da dobiješ vizu, popunjavaćeš njegovu adresu i br. tel. i prilikom transfera na aerodromu, barem su meni prošle godine tražili. Na ulazu u SAD su me pitali gdje idem, kod koga, koliko planiram da ostanem i koliko novca nosim sa sobom, jesam li ikad uhapšen bio. Odveli su me u posebnu prostoriju gdje je bilo još 30ak ljudi, rekli mi da čekam da me prozovu. Tu sam čekao 2-3 sata, i na kraju su mi dali pasoš i odobrili boravak od 6 mjeseci.
Napominjem da su me možda provjeravali jer sam već ranije dolazio J-1 vizu dva puta, i jednom na C1-D.

Od kad pocinje da vazi americka viza- od datuma izdavanja ili okvirnog datuma posete navedenog u aplikaciji? Govorim o turistickoj/biznis vizi, B1/B2.