Jump to content

Featured Replies

Ja i nekih 15 prijatelja idemo u bukurest za novu godinu. Za vizu zoves ovaj broj i raspitas se sta ti treba, mada u principu ti treba overeno garantno pismo. Nama salje Hostel. 0800102100-vizno odeljeljenje

• 2 weeks later...

Nisam bas nacisto za ovo, a treba mi podatak! Da li sa tranzitnom sengen vizom (spanskom), moze da se tranzituje kroz Rumuniju? Naravno, wizzair je u pitanju, let Temisvar-Barsa. Krajnja destinacija je Amerika i rad na brodu, viza vec obezbedjena.

Mozes bez problema. Viza treba da vazi najmanje pet dana od ulaska u Rumuniju.

Ta tranzitna spanska ce da vazi samo 5 dana, valjda je to ok? Ovaj podatak nije za mene, vec ga prenosim jednoj osobi, pa moram ipak cvrsto da garantujem. Iscitao sam ovde, na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rumunije:

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=12838&idlnk=3&cat=5

ali, nisam skontao da li vazi u ovom slucaju. Pise da vazi za one koji imaju "uniform' vizu (ne znam sta to znaci?!), "long stay visa" i "residence permit" za neku od sengen zemalja. Ne pise nista za USA ili tranzitni sengen, to me brine.

Imam multi sengen od 20. novembra a hteo bih da tranzitiram kroz Rumuniju 19. ili mozda vec 18. novembra.

Da li cu morati da uzmem rumunski tranzit i sta je potrebno od papira?

Moraces jer da bi tranzirao kroz rumuniju sengen viza mora da ti vazi najmanje 5 dana od ulaska u rumuniju. Za odgovor sta ti treba od papira procesljaj malo forum ili odi na nasu stranicu o vizama.

Moraces jer da bi tranzirao kroz rumuniju sengen viza mora da ti vazi najmanje 5 dana od ulaska u rumuniju. Za odgovor sta ti treba od papira procesljaj malo forum ili odi na nasu stranicu o vizama.

hvala na odgovoru  :spot:

al` moram da pitam da nije neko probao da tranzitira tako sto se napravio blesav i da je uspeo?  ::crazy:

hvala na odgovoru  :spot:

al` moram da pitam da nije neko probao da tranzitira tako sto se napravio blesav i da je uspeo?  ::crazy:

Ne pokusavaj da se pravis lud jer su rumuni ludi za kontrolom pasosa pogotovu srpskih (svih viza u njemu, brojanjem pecata i sl.) kao da im od toga zivot zavisi

Ja nisam cudom mogao da se nacudim, kad sam jednom decku sa ovog foruma kupovao aviokarte, sve proslo ok, da bi 2 dana pred put, on shvatio da su mu dali portugalsku sengen vizu od nekog 28. u mesecu, a da je on imao let iz Osijeka za Nemacku 27og!!! Nije bilo sanse da se bilo sta promeni, jer je bio vikend i on je resio da podje, pa sta bude! I, ladno, ukrcao se u avion, stigao u Nemacku, bez ikakvih problema, niti u Osijeku niti u Frankfurtu! Ja nisam mogao da verujem, jer su meni, par nedelja pre toga, detaljno zagledali datume vazenja vize! Izgleda da je imao ludacku srecu!

Ali, opet, iz licnog iskustva, Rumuni bas gnjave sa proverom pasosa! Cak su pokusavali da mi iznude pare na granici, jer sam imao samo italijanski sengen, pa, kao, nisam mogao sa tim u Rumuniju.

Posto je potreban neki dokaz o prevoznom sredstvu, kako sada tu ide procedura.Jel ima negde da se uzme rezervacija busa, voza sto kasnije moze da se otkaze ili sta vec ili bas mora da se kupi karta ?

Sto se tice prevoza automobilom, tu mi je malo cimanje, treba srediti zeleni karton, ovlascenje, posto vozilo nije moje ... tako da ta verzija otpada.A u ambasadi su mi rekli da mi je to potrebno za vizu, a kasnije ja mogu da idem kako god zelim.

Ako treba iskopiracu ti ja moju saobracajnu, vozacku, zeleni karton i rumunsku vizu i kazi da ja vozim

Zar je to i tako moguce ? Imacu i to na umu.Mada me interesuje i ovo za rezervaciju prevoza, sta i kako.

• 2 weeks later...

Zvanicno, i Rumunija 19.12. ukida vize za gradjane Srbije.

Gde je objavljeno? Znam sigurno da ukidaju ali cisto da vidim svojim ocima  :D

Nigde ne pise da se ukidaju 19.12. Pise samo da ce moci da se putuje bez viza kad Rumuni usklade svoj vizni rezim sa ostatkom EU, a do tada ima da pricekamo.

Ja ne znam sta nije jasno! Pise lepo i nedvosmisleno:

"Sa pasošima Srbije neće biti potrebne vize ni za putovanja u Bugarsku, Rumuniju i Kipar. Te, "nove" članice EU, formalno još nisu deo "šengenskog prostora" jer nisu u potpunosti ispunile sve za to potrebne uslove, ali poštuju i sprovode odluke EU".

Ako lazu oni lazem i ja :). Nego hajmo malo optimizma :)

Jel' Djelic, nakon vesti o ukidanju viza, pozvao Rumuniju i Bugarsku da ukinu vize?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=30&nav_category=11&nav_id=395440

Sto znaci da je za tako nesto ipak potrebna odluka rumunske i bugarske vlade, zar ne?

Rumunska vlada je dala ostavku, nalaze se u sred predsednickih izbora, drzava politicki paralisana. Da li ce ukinuti vize do 19.12 mozemo samo da gledamo u pasulj.

Pa i da treba njihova vlada da odobri to (ma da ako je bio i njihov ministar policije i glasao za ukidanje onda su te odluke saveta ministara obavezujuce za sve clanice EU a RO i BG jesu clanice) oni ce to uraditi (do izbora nove stara mora da obavlja tehnicke poslove) ili ce da stignu odmah packe iz Brisela ionako ih iz sedista EU gledaju pod lupom nonstop. Tako da se ja uopste nebrinem po ovom pitanju.

Ima li neki ekspert za evropsko paravo ovde na KPS forumu?  smartass

• 2 weeks later...

As usual, vesti su polovne, nedorecene...neverovatno je da su autori clanaka u nasim stampanim medijima zapravo placeni i vode se kao profesionalci u svom poslu  ::crazy: Mogli bi ponekad da se barem malo potrude da istraze odredjenu temu.

Po mom misljenju i saznanjima, situacija je prilicno jasna - za tranzit nece biti potrebna viza.

Sapienti sat. Ionako ne bih ostajao duze ni u Bugarskoj ni u Rumuniji  ;D