Jump to content

Featured Replies

2006. kada sam tada trazio rumunsku tranzitnu vizu trazili su da im podnesem voznu kartu (ne rezervaciju nego bas kartu) i pokazao sam im voznu kartu Beograd-Bukurest i onda su mi tamo tupili kao ako ides u Ukrajinu pokazi kartu do Ukrajine. Morao sam da ih ubedjujem da cu kartu do Ukrajine da kupim u Bukurestu pa su mi onda dali vizu. Verovatno je sad to malo lakse.

I ja sam za to da se u Ukrajinu ne ide preko Rumunije ali valjda poenta tog pravca je u tome da se ne trazi shengenska viza kod Madjara jer se rumunska mnogo lakse dobija.

Kada sam ja isao preko Rumunije cilj mi je bio da se u Rumuniji zadrzim sto krace sto mi je i uspelo ovako.

Voz iz BG je stigao u Bukuresto oko 7 ujutro ako se ne varam, zatim sam u 11 h uzeo voz za Galati, grad na obali Dunava i stigao tamo oko 14 h, stopom krenuo ka ukrajinskoj granici koja se nalazi na uscu reke Prut u Dunav. Tamo je granicni prelaz Giurgiulesti e tamo su mi Rumuni pravili problem rekavsi da je granica zatvorena za medjunarodne prelaske vec sluzi samo za malogranicni promet, morao sam da se ubedjujem sa jednim mladim i nadrkanim carinikom ali na kraju nije hteo da me pusti. Na srecu bilo je 15 h pa se njegova smena zavrsila i dosao je jedan matori brka i pitao u cemu je stvar kada je video da sam iz Srbije obradovao se i rekao da mu je zena Rumunka ali je iz Srbije (selo Vojvodjinci kod Vrsca) pa me pustio bez problema. I jos mi je dao raspored kada radi da u povratku opet predjem kod njega sto sam i uradio. I tako sam izasao iz Rumunije posle boravka na teritoriji Rumunije od nekih 9 casova ukupno. Ulaz u Ukrajinu bez problema samo "davaj brat" i udjes u Reni, vaznu sovjetsku a sada ukrajinsku luku na Dunavu. Odatle bus ili marsrutka do Izmaila koji je veci grad oko 100 000 stanovnika moze malo da se pogleda ali i ne mora. E sad iz Izmaila moze da se krene gde god treba u Ukrajinu. Do Odese nekih 200 km autobusom ili vozom a takodje moze i do drugih gradova recimo Kijev ili Harkov ali samo autobusom.

Ovo moze da prodje ko hoce na jug Ukrajine Odesa ili Krim za Lvov i verovatno Kijev bolje je iz Rumunije u Ukrajinu severno preko Chernivci.

planiramo da budemo 10 dana u rumuniji (5 u polaku,5 u dolasku).rezervacija karte ne postoji u srbiji,kao sto rekoh.sa balkan flexi passom si rezervisala sediste u vozu,a to naravno nije isto.balkan flexipass je karta sama po sebi.

ne idemo preko madjarske iz vise razloga.zelimo da vidimo rumuniju,a za madjarski tranzit je potrebna i potvrda o studiranju/zaposlenju koju jedno od nas nema.

u rumuniji cemo biti 5 dana tako da cemo sigurno sticina voz u 6,38.koristicemo balkan flexipass koji nam vazi do ukrajinske granice,a od granice cemo da arcimo jeftine vozove ;D

Da,izvadio sam rezervaciju vozne karte ili kako se to vec zove na relaciji Beograd-Bukurest.

da li si je izvadio sa balkan flexi passom ili bez?koliko je kostalo?

ne znam zasto ljudu\i toliko izbegavaju taj bukurest,znamenitosti su mu srusene ali ako cemo iskreno ni beograd sa svojih 40 bombardovanja nije zanimljiviji pa ipak svima preporucujemo da ga vide.takodje bukurest kao i beograd su veliki gradovi tako da mora da ima zanimljivih stvari.

• Author

Ja ne preporucujem ni Beograd :). Za jedan dan moze da se vidi apsolutno sve, i to kad ukljucis nekoliko sati akanja po Kalemegdanu. A Bukurest je ruzniji, prasnjaviji, i jos nije nas  :P.

Ma, sigurno da ce se naci nesto interesantno, a to sto ja dvaput to nisam uspela, to je moj problem  ;D (ne racunam ljude, s pravom ekipom ti je zabavno i u toaletu voza).

250-300 dinara, ponavljam, je rezervacija sedista, sa flexipassom ili obicnom kartom, a verovatno i bez karte.

Pozdrav svima, ljudi interesujeme me sledece dali se moze dobiti Rumunska viza sa vise ulazaka i  koliko  vazi viza 6  ili 12 mesecii ?Ima li neko iskustva? Pokusao sam preko  neta  da saznam Rumunske ambsade ali on nepostoji .Ja posedujem stalnu radno boravisnu dozvolu Austrije ali vise vremena provodim u Srbiji , dali  je lakse dobiti vizu ??

Hvala

Ja ne preporucujem ni Beograd :). Za jedan dan moze da se vidi apsolutno sve, i to kad ukljucis nekoliko sati akanja po Kalemegdanu. A Bukurest je ruzniji, prasnjaviji, i jos nije nas  :P.

zavisi šta gledaš. meni je beograd beskonačno zanimljiv za dugačke šetnje, i uvek vidim nešto novo, iako već 25 godina u njemu živim. u bukureštu nisam bila ali moguće je da je i tamo isto tako.

Bio sam u Bukureštu u dva navrata. Grad je veoma interesantan, ima široke bulevare, drvorede, dosta zanimljive arhitekture, i gomilu skrivenih četvrti, uličica, parkova, starih crkvica itd. Pomalo podseća na Beograd, ali je manje haotičan, manje balkanski, a više smireno-evropski, možda upravo zbog širine bulevara, drveća, a i zato što su dobar deo zgrada projektovali Francuzi. U svakom slučaju, rado bih opet otišao :)

• Author

zavisi šta gledaš. meni je beograd beskonačno zanimljiv za dugačke šetnje, i uvek vidim nešto novo, iako već 25 godina u njemu živim.

Ne, s tim se slazem, ali po tom principu meni je zanimljiv svaki grad, svako selo i svaka poljana. Ali, u referentnom sistemu, Beograd ima manje da ponudi od gomile mesta. Cak mi i nije pravo ovo da pisem, jer mi neka bubica govori da nije tako, ali znam da je to protivno zdravom razumu, i da je u pitanju samo afekcija izazvana navikom i malim dozama patriotizma.

Izvinjavam se na skretanju sa teme. Slazem se da nisam dovoljno vremena i strpljenja poklonila Bukurestu, ali znam ljude koji godinama zive tamo pa nisu nista vise zadovoljni.

Dovoljan je bio vaucer od Mome za Ukrajinu,osiguranje na 5 dana oko 4oo d ako se dobro secam ,slike i rezervaciju il kako se to vec zove vozne karte koja me je kostala oko 25o d.dana.

Za tranzitnu vizu kad pominjes rezervaciju karte jel ta rezervacija karte samo do Bukuresta ili nekog grada u Ukrajini?

Jos i pitanje da li Rumunija ima samo ambasadu i Beogradu ili mozda i konzulat negde - najlogicnije u Vrscu?

Postoji konzulat u Vrscu.. U Bulevaru Milosa Obilica, moram da proverim tacnu adresu, ako te zanima.. ;)

Kokota hvala za info bilo bi dobro da se zna adresa rumunskog konzulata u Vrscu moze nekom da treba.

Meni je bliza ambasada u BG ali opet povremeno idem na 2-3 dana u Vrsac pa ako bude trebalo mogu i tamo da trazim vizu. Takodje ako neko ima iskustva sa rumunskim konzulatom u Vrscu...

Kokota hvala za info bilo bi dobro da se zna adresa rumunskog konzulata u Vrscu moze nekom da treba.

Meni je bliza ambasada u BG ali opet povremeno idem na 2-3 dana u Vrsac pa ako bude trebalo mogu i tamo da trazim vizu. Takodje ako neko ima iskustva sa rumunskim konzulatom u Vrscu...

Provericu ujutru.. na oko 200m od kuce mi je, odmah iza ugla, pa nije nikakav problem, ako trebaju jos neke informacije :)

Super za ovaj info prosledi neki uobicajni info recimo tacna adresa, telefon, sta i kako tamo kod njih i narocito da li uopste kod njih moze da se dobije viza.

Ne pitam ovo bez veze jer moj prijatelj je ozenjen Rumunkom iz Vrsca (tacnije selo Vojvodjinci, znac gde je) i ona mi je rekla da tamo nije mogla da dobije vizu (ona je drzavljaka Srbije) i rekli su joj da ide u ambasadu u BG jer navodno u tom konzulatu u Vrscu samo rade sa dokumentacijom tipa izvoda iz maticne knjige rodjenih, umrlih, vencanih, upisa i ispisa iz drzavljanstva, itd. :?

Mozda se to sad promenilo, nisam u toku.

Super za ovaj info prosledi neki uobicajni info recimo tacna adresa, telefon, sta i kako tamo kod njih i narocito da li uopste kod njih moze da se dobije viza.

Ne pitam ovo bez veze jer moj prijatelj je ozenjen Rumunkom iz Vrsca (tacnije selo Vojvodjinci, znac gde je) i ona mi je rekla da tamo nije mogla da dobije vizu (ona je drzavljaka Srbije) i rekli su joj da ide u ambasadu u BG jer navodno u tom konzulatu u Vrscu samo rade sa dokumentacijom tipa izvoda iz maticne knjige rodjenih, umrlih, vencanih, upisa i ispisa iz drzavljanstva, itd. :?

Mozda se to sad promenilo, nisam u toku.

Bas cu se raspitati sutra.. I ja sam cuo za tu informaciju da se ovde ne moze dobiti viza, ali mislim da nije tacna..

recimo, odlomak iz jednog novinskog clanka:

Radno vreme Generalnog konzulata je od devet do 12 i od 14 do 15.30 sati. Zahtevi za izdavanje viza primaju se ujutro, a vizirani pasoši izdaju se po podne.

Radno vreme Generalnog konzulata je od devet do 12 i od 14 do 15.30 sati. Zahtevi za izdavanje viza primaju se ujutro, a vizirani pasoši izdaju se po podne.

Pa ako je tako onda taj konzulat radi brze nego rumunska ambasada u BG. clap.gif' alt=':clap:'>

Mada ipak to treba proveriti, mozda ima neka stvar koja nije svima poznata.

Ja sam danas prosao kroz rumuniju bez vize! :-) Od Izmaila (ukrajina) do nekog mesta na S u Bugarskoj ... dunavom! Dakle ako idete rekom NE TREBA VAM VIZA! Uraaaaa ... boze sacuvaj dunav! :-)

Verovatno si isao do Silistre u Bugarskoj.

Ako se vozis Dunavom, brod prosto ide sredinom reke koja se racuna kao medjunarodna voda pa niko nece tu da te gleda da li imas vizu. Brod je pristao u bugarskoj luci i po pravilu tu treba da ti provere vizu. Da si se iskrcao na drugoj strani u Rumuniji opet bi ti trazili vizu. Jer nisi clan posade a njima ne treba viza jer imaju onu kao plovnu legitimaciju.

Jel znas da li je moguce preci rumunsko-ukrajinsku kopnenu granicu preko Dunava kod Izmaila ili Renija, jet ta granica uopste otvorena ?

Ako taj brod nije bio putnicki ili turisticki ko se nadje u Izmailu postoji mogucnost da se preveze Dunavom do Srbije.

U Izmailu postoji ukrajinsko-kiparska brodarska firma "Orion shipping" ili tako nekako ne drzite me za rec. Ta firma dva puta mesecno prevozi naftu iz Rusije do Srbije. Iz ruske luke Novorosijsk tanker klase "reka-more" preko Crnog mora stigne u luku Izmail i tu se nafta pretovari na recni tanker, barzu ili sta vec i nafte odatle ide za Pancevo i Novi Sad u rafineriju. Fora je u tome sto su guraci i barze te kompanije ukrajinski ali medju posadama ima mnogo nasih ljudi mahom kapetana i masinaca. Ko se nadje u Izmalu nega obidje luku i vidi ko je tamo iz Srbije i neka lepo pita da li moze da se vozi kuci. ;)

Kada sam bio prosle godine u Izmailu upoznao sam kapetana recne barze Lazar iz Panceva nudio mi je voznju do Srbije za dz ali nisam iskoristio jer mi se nije ukapalo u raspored.

Takodje obratit paznu da je udarna brodarska sezona valjda mart-septembar, van tog perioda recni saobracaj se valjda proredjuje iz razloga leda na Dunavu.

Ja sam se na slicnu foru vozio u Rusiji rekom Volgom od Kazanja do Volgograda velikim tankerom kompanije "Volganjefttrans" i bilo je ludo samo sto sam morao da pomazem u kuhinji jer mi je kapetan rekao "svi moraju da rade" he he.

Ovaj moj brod je bio komercijalni ... redovna linija i karta je 440 grinja, oko 60 e, od Izmaila do Silistre! Brz je i stigne se za 6 sati. Postoji provera pasosa na granici ukrajina/rumunija ali zahtevaju da imas vizu konacne destinacije, za mene je to bila Bugarsk. I ja sam na tom brodu upoznao srbina koji radi za neku kompaniju koja velikim brodovima prenosi svakakve tovare preko dunava ali kako mi je on reko za krug od Izmaila do Kladova i nazad im je potrebno 22 dana tako da dalje nisam pitao jer je ocigledno da je taj prevoz suvise spor ali ... naravno, posto je posada kompletno srpska postoji mogucnost stopiranja broda! :-) Kako sam nasao taj brod? Ne znam ni sam ... nasao je on mene. Bio sam izgubljen, nisam znao kako kuci i onda je moj host slucajno na nekom ukrajinskom forumu procitala da postoji taj brod i da ukrajincima ne treba viza a kad ukrajincima ne treba onda ne treba ni srbima ... :-) Moja srecna putnucka zvezda je pomogla!

Konzulat u Vršcu, 013/831-199, fax 013/830-322

Radno vreme konzulata: od 09:00-13:00h svakog radnog dana.

Izdavanje viza (u roku od 7-10 dana) od 14:00-15:00h svakog radnog dana.

E sad.. sto se tice adrese.. To je Bulevar Milosa Obilica, ali ono sto me buni je to sto sa desne strane od konzulata je zgrada sa brojem dva.. dakle, najpribliznije sto u ovom trenutku mogu da kazem je da je adresa susedne zgrade Bulevar Milosa Obilica 2 :) .. ali ne biste trebali da imate problema sa nalazenjem, okacene u zastave, a i svi uglavnom znaju gde je to.. ;)

Ako su potrebne neke dodatne informacije, tu sam.. :mah:

Cekaj znaci u tom konzulatu podneses zahtev i dobijes vizu tek za 7-10 dana? :x

Sta bi sa onim novinskim clankom koji kaze das zahtev pre podne i dobijes vizu poponde, znaci u toku istog  dana?

Izgleda da oni samo uzimaju zahteve i prosledjuju ambasadi u BG ili je u Vrscu tolika navalica da mora toliko da se ceka.

Ispade da je konzulat  Vrscu solucija samo za one koji su iz Vrsca ili  iz blize okoline.

Cekaj znaci u tom konzulatu podneses zahtev i dobijes vizu tek za 7-10 dana? :x

Sta bi sa onim novinskim clankom koji kaze das zahtev pre podne i dobijes vizu poponde, znaci u toku istog  dana?

Izgleda da oni samo uzimaju zahteve i prosledjuju ambasadi u BG ili je u Vrscu tolika navalica da mora toliko da se ceka.

Ispade da je konzulat  Vrscu solucija samo za one koji su iz Vrsca ili  iz blize okoline.

Tako ispada.. Provericu jos.. Postoji opcija, potrebna je neka vezica, ali moze lakse da se dobije preko "Rumunsko-srpskog drustva prijateljstva" ili tako nesto... moram da se raspitam bas oko toga..

Evo ja zvao rumunsku ambasadu u BG i lik za druge strane rece da se u Vrscu samo podnose zahtevi a vize se izdaju u BG sto znaci pasos ostavljas u Vrscu i ides po njega kad ti kazu. Lik je takodje rekao da je konzulat u Vrsu bolja opcija za lokalno stanovnista i one kojima se ne zuri na pu. Za sve ostale bolja opcija je ambasada u BG jer tamo mogu da ti zavrse vizu mnogo brze, cak i sutradan ili istog dana ako je nekome hitno.

Tako rece covek e sad da li je to istina ili samo njegova prica  :?.