Jump to content

Featured Replies

jms da ne znas da li treba da se vadi viza za tranzit kroz rumuniju sa uk vizom u pasosu.

posto sa sengenom ne treba

na sajtu ambasade u Londonu se nista ne pominje  :102:

jms da ne znas da li treba da se vadi viza za tranzit kroz rumuniju sa uk vizom u pasosu.

posto sa sengenom ne treba

Born, a mogu li ja u UK (sa vazecom vizom, naravno), a da za tranzit kroz Rumuniju u slucaju da ovo nije dovoljno koristim vazeci Schengen, iako ne idem u Schengen?

milsim da je o tome bilo reci. valjda mozes ali ce ti se ti dani oduzeti od sengena kao da si bio u zoni sengena tj ako imas sengen na 15 dana smanjice ti se dani koje potrosis na tranzit

Tranzitna viza za Rumuniju;po koracima

1.nazovite call centar Rumunske ambasade na 0800102100,i zakazite razgovor-kostace vas 200din +pdv **nemojte trositi vreme pitajuci sta vam sve treba za vizu jer su ljudi koji tamo rade nekompetentni,i najverovatnije cete dobiti nepotpune informacije

2.za tranzitnu vizu vam je potreban

vazeci pasos,

fotokopija prve strane pasosa,

viza zemlje u koju putujete,

fotokopija vize zemlje u koju putujete(sto vam u call centru ne kazu),

avionska ili druga karta/karte i

zdravstveno osiguranje!!!(sto vam u call centru kazu da ne treba!!!)**zdravstveno osiguranje treba da vazi od/do datuma koji su navedeni na karti,i da traje 5 dana u okviru tog perioda

3.odete u konzularno odeljenje u Miloja Djaka 1c,tamo radi vrlo ljubazna devojka koja ce vam pomoci da popunite aplikaciju i to je to;ja sam danas predala,i bice mi gotova za 10 dana,ali sam sigurna da ako je dautm putovanja blizi,izadju u susret brzom obradom vase aplikacije

**savet za one koji cesto putuju preko aerodroma u Temisvaru:ako planirate da putujete 2 ili vise puta u narednih 6 meseci,bez problema mozete dobiti multi tranzitnu vizu na 6 meseci;potrebno je naravno da prilozite bar dve povratne karte i osiguranje na 6 meseci koje ce vaziti 15 dana u okviru tih 6 meseci (kosta 2100 din)

Srecan put!!!

Meni su se grohotom nasmejali kad sam ih zamolio da im ne ostavim pasos . Pitao sam da li ce moci da mi odrade za dan, dva kad sledeci put dodjem i veseli rumun mi je dao "jesi li ti normalan" pogled .

a ona devojka sto radi tamo je stvarno jako ljubazni i hoce da pomogne.

e rumuni, rumuni doslo vasih 5 minuta pa uzivajte bar malo

Evo i moje iskustvo sa ambasadom u LON.

Bio juce, predao sve potrebne papire [imao rezervisan let i smestaj]

Posto ne zivim u Londonu i nije mi zgodno da dodjem ponovo da pokupim pasos, ostavio sam im i kovertu sa placenom postarinom i rekli su mi da ce mi poslati pasos nazad 18. juna, sledeceg cetvrtka. Kako imam let u subotu rano ujutru [negde drugde], rekoh da mi pasos sigurno treba do petka. Onda su rekli da ce poslati u sredu, da bi to meni stiglo u cetvrtak.

Medjutim, malo pre dolazi postar i donosi kovertu. U njoj pasos, u pasosu viza [jedan ulaz + dani koje sam trazio].

Vrlo ekspeditivno. I ne, nisu mi nista naplatili.

A jel mi treba rumunska viza posto idem avionom iz Temisvara za Spaniju., i naravno vracam se iz Spanije takodje avionom u Temisvar...zvao sam neki call centar za zakazivanje termina za predaju dokumenata i lik koji mi se javio rece mi da mi ne treba rumunska viza ako imam spansku vizu i original karte . Ja mu rekoh da sam od wizzAira dobio samo potvrdu o rezervaciji, a on nije znao sta da mi kaze pa mi je dao mail na koji sam poslao moje pitanje ali odgovora jos nema..... ???!!!! :o:x

Procesljaj forum, bilo je reci o ovome. Ne teba ti Rumunska viza samo ako ti Spanska viza vazi jos 5 dana po povratku u Rumuniju!

• 2 weeks later...

Lele ... nije valjda da se rumunska tranzit viza ceka 10 dana? Pa sta bi sa onim predas danas dobijes sutra???

Zdravo,

Zanima  me da li postoji oficijalni sajt rumunske ambasade u Beogradu?

I da li je neko nedavno vadio vizu, zanimaju me iskustva drugih. Traze mi da uplatim 100 eura po danu, pa me zanima da li su rigirozni po tom pitanju. I da li jos uvek moze da se vadi viza u Vrscu?

Hvala na odgovoru  :banana: :banana: :banana:

Evo i moje iskustvo sa ambasadom u LON.

Bio juce, predao sve potrebne papire [imao rezervisan let i smestaj]

Posto ne zivim u Londonu i nije mi zgodno da dodjem ponovo da pokupim pasos, ostavio sam im i kovertu sa placenom postarinom i rekli su mi da ce mi poslati pasos nazad 18. juna, sledeceg cetvrtka. Kako imam let u subotu rano ujutru [negde drugde], rekoh da mi pasos sigurno treba do petka. Onda su rekli da ce poslati u sredu, da bi to meni stiglo u cetvrtak.

Medjutim, malo pre dolazi postar i donosi kovertu. U njoj pasos, u pasosu viza [jedan ulaz + dani koje sam trazio].

Vrlo ekspeditivno. I ne, nisu mi nista naplatili.

cek cek JMS.. tebi treba rumunska viza, a imas UK boravisnu vizu ili tako nesto? ja stizem preko temisvara u srbiju u septembru sa portugalskom resident card i bez sengena. da li ce da me puste? poslala sam im mail da ih pitam ali nisu mi odgovorili...

Pustice te! Ko ima boravak jedne od zemalja sengen zone ili sengen vizu koja vezi bar jos 5 dana od dolaska u rumuniju moze da tranzira kroz rumuniju. UK nije u sengenu i zato ne moze!

hvala, kiko!

a jel to znaci da jms-u onda treba i sengen?? izem ti te britance, stalno se nesto izdvajaju.

ja bih samo da dobijem neko papirce gde neko kaze zvanicno da mogu da prodjem (mogu ovaj tvoj odgovor da odstampam :D), da me ne spreci tamo neka neinformisana sluzbenica u parizu da udjem u avion za temisvar.

Zdravo,

Zanima  me da li postoji oficijalni sajt rumunske ambasade u Beogradu?

I da li je neko nedavno vadio vizu, zanimaju me iskustva drugih. Traze mi da uplatim 100 eura po danu, pa me zanima da li su rigirozni po tom pitanju. I da li jos uvek moze da se vadi viza u Vrscu?

Hvala na odgovoru  :banana: :banana: :banana:

Sajt nemaju..  :cryy:

Iskustva ljudi koji su vadili rumunsku vizu možeš pogledati i na

https://www.klubputnika.org/index.php/vize/23-evropa/98-rumunija

Juce sam dobio rumunsku vizu u Vrscu za rekordnih sat i po vremena!

Predao sam 5 pasosa u 10.30 i u 12 ih preuzeo vizirane. Sve pohvale za ekspeditivnost osoblja konzulata!

Inace, Rumuni su poceli da izdaju vize na sengenskom formularu (iako nisu sengen vize).

Колосусе, да ли можеш да кажеш одакле си и да ли је иначе за тебе задужен румунски конзулат у Вршцу или си само тамо вадио визу. Ја и другар смо иначе у фрци са временом па бисмо румунску визу вадили у Вршцу ако је краћа процедура. Хвала!

u beogradu oce da izadju u susret kad ih zamolite. ja sam imao 4 dana i za toliko mi je bila gotova viza. i od sad mora da se zakazuje preko telefona jer vracaju

Крећемо првог августа. Идемо за Турску преко Румуније и Бугарске. Ствар је у томе што другар пасош добија у понедељак 13. јула. Турску нек извадимо 14. јула. Нека за Бугарску предамо 15. Нека буде готова 25. Колико сам упућен за Бугарску визу се чека 10ак дана. Њу ћемо стићи да извадимо. Уколико сам добро прочитао за румунску транзитну се чека исто толико и то нам ствара проблем па би било лепо да нам изађу у сусрет. Ех да, нисам Мионица већ Милоица. :D

Izvini ... editovao sam svoj post! Nadam se da ce te se lepo provesti na putu i da cete dobiti sve vize bez problema!