Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Na leto putujem u Cesku, pa potom u  Poljsku. Nabavicu vec nekako nadam se Cesku i Poljsku vizu. Interesuje me da li su potrebne Mađarska i Slovačka tranzitna viza. Znaci kada budem isao u Cesku, putovacu preko Mađarske i Slovacke, posle cu iz Ceske ici direktno u Poljsku, a u povratku iz Poljske cu se vratiti preko Slovacke i Mađarske.

Puno hvala unapred, nadam se da je neko nedavno putovao u Cesku ili Poljsku i vracao se preko Slovacke i Mađarske.

Pozdrav,

Na leto putujem u Cesku, pa potom u  Poljsku. Nabavicu vec nekako nadam se Cesku i Poljsku vizu. Interesuje me da li su potrebne Mađarska i Slovačka tranzitna viza. Znaci kada budem isao u Cesku, putovacu preko Mađarske i Slovacke, posle cu iz Ceske ici direktno u Poljsku, a u povratku iz Poljske cu se vratiti preko Slovacke i Mađarske.

Puno hvala unapred, nadam se da je neko nedavno putovao u Cesku ili Poljsku i vracao se preko Slovacke i Mađarske.

odgovor na tvoje pitanje je DA! Obe vize ti trebaju, ali obe su besplatne... tako da cesh samo potroshiti par dana extra dok i njih dobijesh.

::crazy:

Pozdrav,

odgovor na tvoje pitanje je DA! Obe vize ti trebaju, ali obe su besplatne... tako da cesh samo potroshiti par dana extra dok i njih dobijesh.

::crazy:

Ne ne ne ne Cruela :) , dajes coveku zastarele informacije. Tranzitna viza za Madjarsku i Slovacku nije potrebna ukoliko posedujes vizu tipa C i D bilo koje clanice EU. Naravno ne sme da se dozvoli da viza istekne pre nego sto se tranzitira nazad.

• Author

Pozdrav i dalje nejasnoce oko tranzita. Sta se podrazumeva pod isticanjem vize. Za Poljsku ce mi viza sigurno trajati jos 15 tak dana nakon povratka, ali ce to biti viza samo za jedan ulazak u Poljsku. Da li to onda Slovaci i Madjari tretiraju kao da mi je istekla viza ??? Najbolje bi bilo da mi kaze neko ko je nedavno putovao u Poljsku ili Cesku.

Hvala

prijatelju, najlakše ti je da pozoveš ambasadu i pitaš.....dosta toga se promenilo u poslednjih nekoliko meseci te ti niko sa sigurnošću ne može da kaže tačnu informaciju

• 2 weeks later...
  • Author

Pozdrav,

Da li ste sto posto sigurni da viza ne treba ni u povratku, ako imas vizu samo za jedan a ne multi ulazak u Poljsku ili Cesku.

Ja idem u Cesku preko Madjarske i Slovacke, potom u Poljsku (imacu i Poljsku i Cesku vizu), a potom se vracam Iz Poljske kroz Slovacku i Madjarsku.

Pozdrav, interesuju me licna iskustva.