Jump to content

Featured Replies

I da još jedna stvar,kakav je to kvalitet usluge Wizz Aira kad sam morao da zovem call centar da bih iskoristio vaučer za let i pritom napravio račun na fixnom telefonu od 40 eura jer su mi prekidali vezu 4 puta..

Ali zašto misliš da su tvoje i moje potrebe iste? Meni u 80% slučajeva nije potreban prtljag, u sedište mogu da se uglavim (sa 185cm), hrana na letu me ne interesuje, a ni milioni destinacija. Slažem se da tebi nije isplativije, ali nemoj to projektivati i na ostale.

ljudi ja bar ne pricam ,a ne verujem i za ostale,

kako treba posto poto kupovati domace i slicne gluposti.pogotovo nisam rekao da se leti avionom u Nevesinje.

samo sam rekao da je letenje iz Budimpeste (gledano iz ugla SRB/BIH/HR ) proseravanje da ga nema veceg.

i da ti koji to rade  , treba to adekvatno i da zovu a ne da pricaju kako su oni pametni i i stedljivi.

ako ste vec stedljivi sto ne drzite pare u banci?  ;D

ako imate pare onda Vam nije bitno, u tom slucaju pomognite i ostalima svojim prijateljima,rodbini ,komsijama) da zarade ,ako nemate pare ,kako onda imate za letenje iz Budimpeste?  :bang:

Slažem se u potpunosti nisu moje i tvoje potrebe iste,ali zar nije u višem interesu da bolje radi državna kompanija(od čega imamo svi koristi) nego da jedan broj putnika prolazi jeftinije za karte?

@gargi821 Naravno da nije, niti imamo koristi od toga.

Singapurcanac, bojim se da upadaš u kontradikcije, tvoj argument, sumirano glasi "to je glupost je jer glupost, vaš novčanik vas laže, a ako ne laže onda ipak treba da podržite domaće, iako sam ja protiv toga" :)

Da li je Wizz bolja kompanija? Imaju 46 novih aviona Airbus, a AirSrbija koliko, 2-3 prefarbana koji su stariji od kompanije WizzAir a ne od njihovih aviona.

Želim samo da imam sličan nivo usluge kao u Evropi, mogućnost izbora i konkurenciju, a ove priče o patriotizmu  lol:: Dovoljno su moji roditelji godinama "kreditirali" JAT a i ja, pa ne vidim da je to doprinelo opštem dobru u Srbiji nego se opet slilo u neke privatne džepove.

Onda verujem da nisi leteo Air Srbijom... Da si rekao za JAT složio bi se ali ovako notorna glupost. Kao što sam već rekao cene su drastično manje SAMO ako se putuje bez kofera. Ovako me karta izadje 10-20 eura manje nego Air Srbija sa tim da ću te pare morati da potrošim na voz jer mi Wizz ne ide za Dizeldorf nego za Dortmund! Drugo nemaš nikakav obrok na letu(jeste da je glupost ali važi se)!! Treće i za mene NAJVAŽNIJE, JA KAO DEČKO OD 1,93CM ne mogu da sednem u sedište... Nego me uvek bacaju na krilo,dok u Air Srbiji se barem nekako uglavim. Tako da je za mene Air Srbija bolja,a i drugo Air Srbija ima 30000 destinacija a Wizz Air leti na 6,7 destinacija..

Svi su shvatili koju kompaniju preferiras, tako da mozes da se opustis. Kao prvo to uopste nije tema. Evo ja u zivotu nisam letela sa Wizzom a ni sa Air Serbiom a ni iz Bg vec iz Bud. Ne drzim stranu nijednoj od te 2 kompanije jer nemam iskustva sa njima. Poenta svega je da vecina misli da aerodrom treba da bude otvoren za sve i da svako od nas shodno svojim preferencama i budzetu odabere sa kim ce i odakle da leti.

Zbog toga je ovo ukidanje jednog od 2 wizzova aviona u bazi u Bg ovako i odjeknulo jer zaista nije normalno da od svih aerodroma u Evropi gde taksu placaju u proseku 10e, samo na NT ona bude preko 30.

NOVIH? Ja u svakom kom sam leteo samo što se avion nije raspao... To što su izglancani da spolja izgledaju novo to je druga priča... A ako država nema koristi od toga a samim tim i njeni građani onda u redu... Najbolje da se vi svi preselite u Mađarsku pa letite wizz airom koliko hoćete... Ja uopšte ne preferiram Air Srbiju ja preferiram Lufthansu... Poenta je da je wizz air našao bolju kombinaciju u Letoniji i onda brže bolje da se opravda napljuvao Srbiju i naš aerodrom i naravno svi poleteli u zaštitu Wizz Aira!! Kompanija jeste jeftina,jeftinija od svih ostalih ali KOLIKO PARA TOLIKO I MUZIKE.

Čekaj malo, kako sad u višem interesu da Air Serbia radi dobro, a ti preferiraš Lufthansu ;D Eh, argumenti, argumenti :) No dobro, ovo više i nema veze sa njima, te ne bih dalje odgovarao  flowers::

Da dodam, poslednji komentar je obrisan, ne bih savetovao da se prelazi u te vode.

E sad jbg preterujete sa cenzurom to uopšte nije bilo ništa zlonamerno više malo šaljim komentar al dobro!! Ne chvitli nemoj da me pogrešno razumeš ne vičem ja EJ LJUDI LETITE AIR SRBIJOM ne WIZZOM nego da ne treba wizz da ima benificije a da Air Srbija nema veće.. To je sve,ništa više,što se toga tiče ljudi letite čime stignete bitno je da se putuje nekom odgovara ovaj nekom onaj prevoznik ja samo pričam za benificije..

Pa wizz i nije imao beneficije u odnosu na AirSerbiu, no dobro... A cak i da jeste, nije to trebalo resiti na ovakav nacin.

Eh Maslačak daj molim te kako nije imao pa dal si čitala novine i šta je rekao njihov direktor? Da nije bilo tih benificija oni ne bi ni dolazili u Srbiju.. Pa čim su dobili bolju ponudu da idu u Rigu onda su odmah zapalili tamo...

Eh Maslačak daj molim te kako nije imao pa dal si čitala novine i šta je rekao njihov direktor? Da nije bilo tih benificija oni ne bi ni dolazili u Srbiju.. Pa čim su dobili bolju ponudu da idu u Rigu onda su odmah zapalili tamo...

Nece iz principa da placaju tolike takse i da ih neko šiša kao ovce i zato povlace 1 avion. Toliko ne placaju ni na mnogo boljim aerodromima. Sreca pa su ispali korektni i visku radnika nisu dali otkaze vec im ponudili da odu u druge baze. I dalje cu leteti odande odakle mi je karta najjeftinija, bio to wizz, swiss ili neko treci, i uopste nemam problem sa tim da li cu pare ostaviti u Srbiji ili Madjarskoj.

Kad smo kod er srbije, jutros na aerodromu devojci listaju americki pasos i traze americku vizu... :)

:hihi:

Apsolutno mi nije jasno kako neko može da kaže da su svi koji putuju iz Pešte razmaženi mamini sinovi/ćerke sa gomilom para koji mogu da putuju i iz Beograda.

Nikad nisam putovao iz Budimpešte uvek sam gledao da idem iz Beograda, jer mi je manje cimanje ali mi je Wizz dva puta otkazao let. (za Rim i Brisel, pa sam bio prinuđen da letim iz Temišvara i sad da sletim u Budimpeštu)

Takođe, ne vidim problem ako se leti ka daljim destinacijama u Evropi i put je na nekoliko nedelja (nosi se čekirani prtljag) da se leti iz Pešte. Wizz odatle ima puno linija i Ryan leti sa nekoliko a i ostali. Fora je da se sa jednom linijom može stići na lokacije gde se, ako letiš iz Beograda, uglavnom mora presedati. To dodatno smanjuje cenu karte, ne plaćaš četiri puta čekirani prtljag...

Nazvati sve ljude koji lete iz Budimpešte razmaženim "kevićima" sa gomilom para je uvreda. Iako nisam leteo iz Pešte, u momentu kad mi to bude duplo jeftinije, brže i bolje od svake druge opcije naravno da ću to učiniti. I to od svojih teško zarađenih para, jer pored faxa i radim.

Posto sam ziveo u Vojvodini, leteo sam i iz Budimpeste, Temisvara, Osijeka i BGa, jer mi je sve podjednako udaljeno. I ne vidim tu nista lose, naprotiv!  Jedini parametar koji me je zanimao je bio cena. I sto vise opcija na svim tim aerodromima, bolje za sve. A to da cu da razmisljam da pre dam pare nekome u Srbiji, nego nekome u Rumuniji, Madjarskoj ili Hrvatskoj je totalna glupost. Ono sto me zanima je moj dzep.

u momentu kad mi to bude duplo jeftinije, brže i bolje od svake druge opcije naravno da ću to učiniti.

o tome i diskutujemo. to i ja tvrdim, nije duplo bolje,nije duplo jeftinije, a povrh svega i sve ostalo.

Licno bih se ubio da znam ljude koji su uspevali za manje novca a brze i jednostavnije stizati do pojedinih destinacija. Ja kad ljudima ispricam gde i za koje pare, obicno prevrnu ocima dvaputa. I onda mi dodje par finih i kulturnih (da ne kazem razmazenih kevica  :party: ) koji tvrde da je bolje iz Budimpeste. jes malo sutra. Budimpesta je jedini grad na planeti iz koga sam kuci doneo kusur od dnevnica. :bang: :bang:

naravno da bi bilo bolje da ima tolika ponuda i od nas kao iz Budimpeste, ali ako nemam pare da idem ,zasto bih isao?

Plastican primer , ja u mojoj firmi mojim potcinjenim i saradnicima ne trazim objasnjeje za 200 eura karta po Evropi.

Logicno posledicno bilo koja destinacija u Evropi i privatno da idem u 200 eura je ok.

Ako je skuplja ni ne treba mi,a ako je jeftinija sta imam da se akam do budimpeste?

To je prica kao i sa vizama. Svi su pricali "samo ad ukinu vize, samo ad ukinu vize"

ja ni jednom nisma stajao u redu za vizu. A putovao sma u tom periodu najvise u svom zivotu. E toliko o smislenosti mejnstrim prica ,od kojih je prica sa letenjem iz BUD upravo to, mejnstrim proseravanje.

A evo Vam i primer, SWISS u februaru imao karte po 20 eura do Zeneve ,poletanje iz BEG. toliko o Budimpesti.

hocu reci,

ko hoce,moze i zna uvek nadje prihvatljivu kombinaciju iz beg/zag/sjj itd.

pa nisu pali s marsa  oni sto rade u revenue service od velikih kompanija.  :fool:

izvinjavam se moderatorima i ostalim citaocima na grubljim izrazima. ali ipak poprilicno dobro oslikavaju sta sam hteo reci.  :music:

puno pozdrava

Ja tebe, Singapurčanac, uopšte ne kontam. Deluje mi da pričaš u dobroj nameri, ali to ume da zaliči na trolovanje. I stalno upadaš u kontradikcije, ko što reče Čivitli.

I ja sam mnogo putovao poslovno, čak više nego privatno, i bogme jesam stajao u redovima za vize, i jesam pizdeo što mi je trebalo da idem za Italiju na svaka tri meseca i svaki put sam dobijao vizu na tri meseca. I dobijao sam ih, ali sam se bome naustajao zorom, načekao u redovima, i napričao sa službenicama. I laknulo mi je kad su mi ukinuli. Tako da ću onda i ja taj segment tvog izlaganja, da upotrebim tvoje reči, nazvati "mejnstrim proseravanjem".

A ja nisam nešto video (duga je rasprava pa sam moguće i propustio), tih "par finih i kulturnih (da ne kazem razmazenih kevica) koji tvrde da je bolje iz Budimpeste." Ko bi normalan išao da se lomata do BUD ako ima let za iste ili slične pare iz BEG, za istu destinaciju? Problem je nastao zato što nam ukidaju neke od opcija, tj. pristupačnih letova iz Beograda, te ili moramo da dajemo veće pare ili da se mlatimo do Budimpešte, Temišvara ili čega već. Nije u pitanju fenseraj nego elementarna logika: ako nemam para za ferari autoputem, voziću se u fići okolnim putevima, pa ću stići na odredište sporije i neudobnije.

verovatno sam ja taj koji nije dobro objasnio.  :stupid:

uglavnom ni ne pricam o Moranju vec o fensaraju

samo sam na to reagovao. najglasniji kod ukidanja (dve tri linije -par letova sedmicno) su ovi iz druge grupacije. Sto je i logicno.

Ako covek mora da leti, onda ima neki razlog,posao npr, a ako zbog toga putuje onda je logicno, da mu taj posao pokriva put,inace put nema smisla. Kako je moguce da se ipslati ici za BUd i havtati nesto povoljniji let, a istovremeno gubiti radno vreme? to dvoje nikako ne ide u istoj recenici. Ne kazem da su cene iz SFRJ povoljne, ali u tom kontekstu,nema sanse da se BUD nosi sa SFRJ (da to tako uprosceno nazovem)

godisnji odmor, evo ga predivan primer. Ja zimus, iamo odmor, planirao i zeleo da idem u Spaniju.Apsolutno nikakvo ogranicenje, ni u kom kontekstu, osim da minimalno budem od ned do pet,jer sam msilio da spicim kurs spanskog u tih sedam dana. ako mesec dana proveo pored ekrana, i sve moguce kombinacije, mnogi od njih zahvaljujuci KP, nisma ni sekunde. Ukljucujui i hvalospeve o Wizz i Budimpestii (zajedno s aTemisvarom )

I na kraju sam nabockao 4 odvojene karte plus voz bus ,da ne detaljisem bice na blogu,  poletanje iz Beg, ladno, za pare koliko je  kostala samo karta (bez torbe naravno ) dct BUD/TMSR .

to da ne bud zabune normalne firme, Swiss,AS , Easy,.Ryan,

e zato tvrdim o cemu pojedinci pricaju ovde, uvek je moguce naci konkurentnu cenu karte, iz jednog prostog razloga,ljudi koji prave cene karata znaju dosta,(i vise nego mi amateri) pa i oni provere te vase kombinacije.... pre nego sto odrede klasu....

da, mala napomena, nuzno je znati malo kako sistem funkcionise.  ;)

te stoga ne verujem da ce se isat bitno desiti sto nema wizza iz BEG,a pogotovo ne da se mora leteti iz BUD ,ili smrt.  ;D

zurim sutra nastavak ....