Jump to content

Featured Replies

A i neformiro se red kad je cena avio karte kao autobuske na relaciji Novi Sad - Beograd

Да сам јуче летео никад не би одлетео...појма нисам имао да је Темишвар друга временска зона  ;D

Иначе која је фора са тим он лајн чек ином. Шта је боља варијанта, тамо директ или преко нета?

Pa nema fore - kod online check in-a ne placas nista ili ti je vec uracunat u cenu (sto kod Ryanair-a pise...) ili placas na licu mesta neku bezobraznu sumu... E sad za Wizz jos uvek ne znam kako funkcionise, vidim da imaju check in iz Zagreba, pa kada ga budem radio za koji dan, javicu sta se desava...

Ideja check in-a je da se pojaviš pola sata pred tvoj let ako imaš samo ručni prtljag. Međutim, pošto nismo u EU, mi svakako moramo da idemo na njihove šaltere, imali odštampane karte ili ne, da bi nam proverili pasoše...

Ideja check in-a je da se pojaviš pola sata pred tvoj let ako imaš samo ručni prtljag. Međutim, pošto nismo u EU, mi svakako moramo da idemo na njihove šaltere, imali odštampane karte ili ne, da bi nam proverili pasoše...

Na sajtu Wizza vidim da od 1. aprila 2010. uvode placanje za cekiranje na aerodromu (5 EUR kod kupovine karte ili 10 EUR na samom aerodromu) dok online check-in ostaje besplatan. http://wizzair.com/about_us/news/#wizen039 .

Posto mi imamo non-EU pasose, ne znam da li ce nam biti dozvoljen online check-in, il cemo placati ovaj dodatni fee, ili...  :?

ne verujem da ćemo plaćati, a to kažem iz iskustva sa Rajanerom, jer i pored onlajn prijave i štampanja karata, mi svejedno moramo da idemo da se javimo njihovim službenicima... Pa ako nisam njima plaćao... Mada ko zna...

ne verujem da ćemo plaćati, a to kažem iz iskustva sa Rajanerom, jer i pored onlajn prijave i štampanja karata, mi svejedno moramo da idemo da se javimo njihovim službenicima... Pa ako nisam njima plaćao... Mada ko zna...

Samo da podsetim da kod Ryanair-a prve dve  godine on-line check-ina, uslugu su mogli da koriste samo gradjani EU, svi ostali su morali da se checkiraju na aerodromu i da placaju taksu = 5e.

Kod EasyJet-a su uvek svi mogli da se on-line check-in-uju bez obzira na nacionalnost, ali su zato na gate-u proveravali vize tj. ponekad. Ja sam verujuci da nece proveravati vizu (na osnosu prethodnih iskustava) prosle godine leteo Easyjet-om  sa CDG Paris u Milano i to bez vize. I dogodilo se suprotno, sve su trkeljisali i trazili dokumenta... imao sam veliku srecu da su pogledali pasos i rekli: "OK. U redu je... Srbija je u EU."

Takoda nista nije sigurno sa wizzair-om... ostaje da vidimo.

na sajtu wizaair.com, u useful information - web check-in, pise lepo da gradjani neEU moraju da odu do saltera na proveru dokumenata, a pre toga ide citava prica o web check-in procesu itd. Tako da se ja nadam da nece naplacivati...to vise ne bi bio lowcost :))

Samo da podsetim da kod Ryanair-a prve dve  godine on-line check-ina, uslugu su mogli da koriste samo gradjani EU, svi ostali su morali da se checkiraju na aerodromu i da placaju taksu = 5e.

Ja nisam gradjanin EU a nisam nista placao  :?

Ja nisam gradjanin EU a nisam nista placao  :?

sada niko ne placa.

Ranije se placala za one van EU. bilo je ako se odabere on-line check in pitanje da li posedujete putni dokument neke od clanica EU?

Mogao si na nelegalan nacin izbeci placanje takse (5e) za aerodromsko chekiranje... o tome sam detaljno ovde pisao pre 2 godine u blog-u "Jeftini letovi"... posto to vise ne vazi moglo bi se update-ovati - obrisati.

Molila bih vas da prikupimo sve nove podatke o jeftinim letovima pa da zajedno izmenimo stranicu. Ja cu pazljivo procitati celu ovu temu, zapisati sve ali treba mi pomoc

Sve izmene posaljite meni na mail pa cu ja napraviti izmene

Upravo sam videla da i wizz ima online check in ali im jos uvek nije obavezan

;D

sada niko ne placa.

naprotiv, sada svi placaju. Ryan naplacuje on-line check-in 5 eur.

sada niko ne placa.

naprotiv, sada svi placaju. Ryan naplacuje on-line check-in 5 eur.

delimicno si u pravu... hteo sam reci sad ne moras da placas samo iz razloga sto nisi gradjanin EU, sada placas u slucaju ukoliko ne kupujes promotivne karte bez obzira na nacionalnost, za razliku od pre.

Evo sta se juce desilo...

otisla sam u banku da uplatim pare da kupim karte Temisvar - Pariz koje su u datom trenutku bile 45eura

Kad sam dosla kuci karte su bile 40eura.

Ista ta situacija se desila prosli put ali u obrnutom smeru... karta je bila 10eura skuplja dok sam stigla kuci

Znaci wizz ponekad menja cene karata u roku od par sati

ma wizz je cudo . . .

ubedljivo najlepse stjuardese su u wizzu. Ako nista ondaK zbog njih valja leteti.

mmmmm

Znaci wizz ponekad menja cene karata u roku od par sati

To je tačno, menjaju cene jako često, čak i nekoliko puta dnevno. Ja kontam da oni to rade prema interesovanju. Što se češće traži neka destinacija, oni podignu cenu.

ubedljivo najlepse stjuardese su u wizzu. Ako nista ondaK zbog njih valja leteti.

mmmmm

Slažem se... serenade

Nisam znao ovo oko menjanja cena... tj., nisam još doživeo, bolje rečeno. Je li postoje neke destinacije kod kojih je to uobičajeno?

Pozdrav svima.

Ja planiram put Temisvar - Pariz, pronasla sam karte cija mi cena odgovara, na sajtu sam odradila ceo postupak kao da zelim da kupim karte cisto da bih videla koliko to zaista na kraju ispadne. Mene zanima, ta cena koju dobijem na kraju se placa + neke provizije sa kartice. Ali ne znam da li se jos nesto placa??? I da li je pametno uzimati osiguranje ili ne??  Na kraju me je ta prvobtna cena karte za 2 osobe u oba smera izasla duplo skuplje, pa da znam da li se na aerodromu jos nesto placa da bih znala koliko mi je sve to isplativo??  Molim Vas za pomoc. ;)  Hvala

I jos jedno pitanje, ima na sajtu

Pre-boarding fee (bus)

via wizzair.com & call centre Per flight per passenger 2.5 EUR / 2 GBP

pa me zanima gde se to placa posto kada popunjavam podatke meni to ne stoji da izaberem?????  Nadam se da ste razumeli

Pa i nisam te bash najbolje razumela...

otprilike da ja sve te stavkice preskocim, izabrem "No travel insurance required"

Zavisi koju karticu koristis naplacuje ti se transaction fee koji je oko 5 eura po letu znaci za jednu povratnu kartu to je oko 10eura.

Kompletnu cenu bez prtljaga mozes da vidis i na naslovnoj strani ako izaberes na kraju vrstu kartice koju koristis.

Molila bih vas da prikupimo sve nove podatke o jeftinim letovima pa da zajedno izmenimo stranicu. Ja cu pazljivo procitati celu ovu temu, zapisati sve ali treba mi pomoc

Sve izmene posaljite meni na mail pa cu ja napraviti izmene

Upravo sam videla da i wizz ima online check in ali im jos uvek nije obavezan

;D

i nemaju jos uvek sa svih aerodroma :(

Da li je moguce da karta preko wizz-a skoci skoro duplo za 2-3 dana? Ja trazila za vikend Budimpesta - Brisel i sinoc se slogirala kada sam videla koliko je poskupelo  :bang: Da li postoji mogucnost da ponovo pojeftini? Inace let je za 22. april i 25. nazad....