Jump to content

Featured Replies

Poz, imam pitanje vezano za online check in kod Wizz Air-a. Pored  'Personal details' trazi mi i 'Visa information' ( visa number i issuing country) . Sta tu treba pisati? Ne mogu bez toga da uradim online check in.

Ukoliko putuješ u zemlju gde ti treba viza (Velika britanija na primer) upiši broj vize, za sve ostale upiši 6 x 0 (000000) i biće sve ok.

a jel pod Issuing Country  (Visa information) stavljam Srbiju ili zemlju u koju letim (u mom slucaju Svedska?

Mozes slobodno sutra da uplatis,ja sam uplacivala i posle 3 dana.

Ja sam posle 6.

Nisam znao da moze jos uvek bank transfer?!?!

Imam malo glupo pitanje, u prezimenu imam slovo DJ koje mi u pasosu pise kao D sa crticom, znaci nase srpsko DJ. Kada rezervisem karte i treba da upisem ime posto prima samo engleski alfabet kako da upisem to slovo kao D ili DJ ... ako upisem DJ nece se slagati sa imenom na pasosu. Da li to neko proverava i ima li to neke veze?

Upiši onako kako je napisano u dnu dstranice, na prvoj strani pasoša!

Nije glupo pitanje i upiši D, nikakvo "DJ", kao što ni Š ne pišeš kao "Sh" (i moje prezime ima Đ). Tužno je da u Srbiji gomila ljudi i ne zna da se Đ piše Đ, a ne Dj. Nedavno me čak i jedna lektorka ubeđivala da se Đ može zapisati na dva načina latinicom :death:

Kada treba da pišeš na standardnoj latinici u inostranstvu, samo odbaciš dijakritik (kao što je i u pasošu, uostalom), na stranu neformalan način pisanja u Srbiji. To što su kod nas ljudi navikli da je "dj" isto što i "đ", ne znači da tako treba...

Ja znam da dok su postojale vize uvek mi je na vizi pisalo D ....

Ne volim kad treba da razmisljam da l ice mi tako neka glupost napraviti problem.

Nego jel ima neko info sta se desava sa letom za Rodos, posto je tek poceo ? Hoce li se ustaliti, nesto se bojim da rezervisem sta ako ga otkazu kao Rim?

Uplatio sam 19. juna preko bankovne doznake u Unicredit banci (prateci uputstva sa ove tema, hvala za info) i do danas 24. juna nisam dobio potvrdu od wizz-a, invoice ili kako se vec zove. Let mi je 6. jula za Dortmund. Da li bih trebao da se zabrinem? Koliko im obicno treba da legnu sredstva?

Mene kod Wizza plasi jedna stvar. Kada odem na neku destinaciju i treba u povratku da cekiram let, ako se let pomeri, otkaze i slicno ko mene obavesti o tome?

Cula sam iskustva sad skoro je neko isao na Krf i let je nesto pomeren, ljudi su isli na aerodrom, nisu nikoga nasli na pultu, zvali one telefone niko se nije javljao .... Bas su imali problem ...

Sta treba da radim ako ne mogu nikoga da kontaktiram? I kako se uopste tarifiraju oni telefoni ako rade iz inostranstva, iz Srbije je minut 60 din , a ako zovem iz Grcke?

Taj deo me najvise odbija od Wizza, imam utisak da oni samo prodaju kartu a ti vidi sta ces posle, kao da nemaju nikakvu podrsku ....

Cak sam nasla ovo na netu http://www.aviokarta.net/vesti/1291-bahato-ponasanje-wizz-aira-prema-putnicima-iz-srbije/

obaveste te na mejl koji si koristila prilikom cekiranja karata, a nije zgoreg ni posetiti njihov sajt i pogledati rezervaciju. meni se tako deseilo da sam imala let beograd rim u martu, kartu kupila u junu prethodne godine, i takva mi navika - s vremena na vreme pogledam u kakvom su mi statusu rezervacije, i videla sam u decembru da su mi pomerili dan leta (poremetilo sve ali sam imala vremena da odreagujem) i trazila povracaj novca itd i sve zavrsila. kad se vec cekiras, male su verovatnoce promene, sem vise sile, jer promene kratko vreme pred let povlace penale, a za ranije moraju da te obaveste. pogledaj malo u uslovima rezervacije koje imas na njihovom sajtu.

bice sutra

:)

He he jel radis u Wizzu kad si tako siguran?  :D :D ;) Hvala na odgovoru

Zvao sam Wizz air da proverim. Ladno je banka uplatila novac na drugi kod rezervacije, kako kazu u Wizz-u, verovatno od prethodne. Da nisam proverio ostao bih bez leta. Jos uz to, za adresu su stavili ulicu napr: Pere Perica 34, Kragujevac umesto Beograd (Kragujevac je mesto rodjenja ). Znaci ne mogu da ispravno procitaju par stvari  kako sa ekrana tako i sa papira  :bang: :bang: :bang: :bang:

Za razliku od npr Jat-a !??

Ma znam ja da Jat nije nista bolji, ali on bar fizicki postoji u BG pa mogu da odem u njihovu zgradu i da trazim nekoga i hvatam za vrat :)

A Wizz mi je previse virtuelan, jedino sto postoji je njihov avion na pisti kad ga stave, i ako nesto krene naopako koga ja da jurim i koga da trazim, kome da se zalim?

To sto pisete za obestecenje meni i dalje nije jasno kome se obracate za to? Kazu da na mail ne odgovaraju, je'l zovete telefonom?

Ako ste u inostranstvu je'l zovete onaj broj koji se zove iz Srbije ili neki drugi?

Posto i taj call centar nije u Srbiji nego ko zna gde fizicki.

Postoji na sajtu obrazac za primedbe koji se popuni i pošalje. u samoj aplikaciji imaš da biraš a šta se odnosi primedba, na refundaciju, otkazivanje leta itd. do sada ih nisam kontaktirala telefonom, samo preko tog kontakt obrasca.

Pozdrav svima!

Citala sam vecinu postova, sve nisam jer ih ima bas dosta.

Zanima me da li neko moze da mi kaze nesto o uplati bankovnom doznakom. Da li to moze u nekoj drugoj banci, vidim da svi pominju Unicredit??

Da li mi se vise isplati da kupujem master deviznom karticom ili preko bankovne doznake?

Ima li iskusnih na ovu temu?

Hvala vam na odgovorima!!!!

Sada kada je ista naknada za plaćanje karticom i bankarskom doznakom, bolje odnosno udobnije je plaćati karticom, jer odmah završiš kompletan posao i nema dodatnih troškova. Ukoliko plaćaš bankarskom doznakom, posle on line rezervacije ideš u banku i tamo plaćaš sa svog računa. Provizija ako imaš račun u Unicredit banci je minimalna oko 0,3%, dok u drugim bankama može biti i veća od 10E.

Hvala, sad mi znaci svaka usteda, buduci da nisam na vreme kupila kartu za avgust za Krf. Sad je cena povratne karte ya jedno 50 eura skuplja nego pre 2 dana.. Da li postoji mogucnost da pojeftini ili moze samo jos da poskupi?

Sve je moguće. Zlatno pravilo kod low costera. Kad vidiš povoljnu cenu -KUPUJ ;)