Jump to content

Featured Replies

Postoji na sajtu obrazac za primedbe koji se popuni i pošalje. u samoj aplikaciji imaš da biraš a šta se odnosi primedba, na refundaciju, otkazivanje leta itd. do sada ih nisam kontaktirala telefonom, samo preko tog kontakt obrasca.

Hvala!

Kad pricate o placanju je'l moze da se plati Rajfajzen Virtuon ili Intesa internet karticom? Ne bih da placam karticom koja mi je vezana za racun.

Neće da pojeftini! Plaćanje je naravno vezano za račun i ono zavisi od vrste kartice, tj. da li je omogućeno plaćanje na internetu. O svemu tome se treba dobro raspitati u banci koja je izdala karticu. Za laike, okrenite karticu sa zadnje strane i ako se tamo nalaze neka tri broja onda verovatno možete plaćati a internetu.

Kad pricate o placanju je'l moze da se plati Rajfajzen Virtuon ili Intesa internet karticom? Ne bih da placam karticom koja mi je vezana za racun.

Moze sa intesom ali cesto bude povoljnija dinarska cena

Znam da ste dosta pisalo o ovoj temi i ja sam dosta iščitavao, ali imam par konkretnih pitanja i voleo bih da mi oni koji imaju iskustva sa wizzom odgovore... hvala

1. na sajtu wizza ova jedna besplatna torba koju možemo poneti je ograničena dimenzijama, ali nigde nema ograničenja mase, negde sam pročitao da je 10kg ograničenje, zna li neko tačan podatak (i da li oni uopšte mere težinu na aerodromu) ?

2. da li je moguće vezati vreću za spavanje pored ranca ili na ranac (kao što to bekpekeri često rade) ukoliko ne prelazi dozvoljene dimenzije ili je moguće (možda) proturiti vreću kao ćebe, a na sajtu kažu da ćebe možemo uneti u avion u rukama, nezavisno od ostalog prtljaga, besplatno (ima li neko iskustva sa unošenjem ćebeta :D)?

3. vezano za kese u koje se stavljaju posude sa tečnostima (do 100ml), da li to treba da budu one hermetičke kese ili mogu i ove "obične" da prođu ?

4. da li je moguće preneti unutar besplatnog prtljaga boks cigara (max po carinskim pravilima) i alkoholna pića ili i tu imaju neke restrikcije ?

5. da li je moguće nositi metalne predmete u ovom "besplatnom" rancu (šipke od šatora i nož-švajcarac) ?

hvala unapred na dobroj volji  ::arabia:

Znam da ste dosta pisalo o ovoj temi i ja sam dosta iščitavao, ali imam par konkretnih pitanja i voleo bih da mi oni koji imaju iskustva sa wizzom odgovore... hvala

1. na sajtu wizza ova jedna besplatna torba koju možemo poneti je ograničena dimenzijama, ali nigde nema ograničenja mase, negde sam pročitao da je 10kg ograničenje, zna li neko tačan podatak (i da li oni uopšte mere težinu na aerodromu) ?

2. da li je moguće vezati vreću za spavanje pored ranca ili na ranac (kao što to bekpekeri često rade) ukoliko ne prelazi dozvoljene dimenzije ili je moguće (možda) proturiti vreću kao ćebe, a na sajtu kažu da ćebe možemo uneti u avion u rukama, nezavisno od ostalog prtljaga, besplatno (ima li neko iskustva sa unošenjem ćebeta :D)?

3. vezano za kese u koje se stavljaju posude sa tečnostima (do 100ml), da li to treba da budu one hermetičke kese ili mogu i ove "obične" da prođu ?

4. da li je moguće preneti unutar besplatnog prtljaga boks cigara (max po carinskim pravilima) i alkoholna pića ili i tu imaju neke restrikcije ?

5. da li je moguće nositi metalne predmete u ovom "besplatnom" rancu (šipke od šatora i nož-švajcarac) ?

hvala unapred na dobroj volji  ::arabia:

1. Do sada je bilo ograničenje od 10kg na prtljag, ali izgleda da su nešto menjali s obzirom da na sajtu sada ne piše ograničenje (za letove koji su pod Wizz Air UA, i dalje je ograničenje od 10kg)

2. Nisam nikog video da je pokušao da unese vreću za spvanje kao ćebe (leteo sam sa njima 20+ puta u poslednjih nekoliko godina), moje lično mišljenje da to ne bi prošlo kao ćebe (doduše ovi na BG aerodromu mi izgledaju kranje nezainteresovano šta se događa kod njih, tako da možda i prođe).

3. Po pravilima bi trebale da budu te hermetičke (zato što imaju maksimalnu zapreminu od 1l), dele ih na aerodromu za džabe, tako da pokupi koju pa samo prebaci ako bude nekih problema za vreme bezbednosne provere.

4. Carinska ograničenja zavise od države u koju ideš, i obično su mnogo manja od boksa cigara (kada god putujem ponesem do boksa cigara, ali ga izvadim iz kutije i rasporedim po prtljagu, do sada nije bilo problema). Što se tiče alkohola, s obzirom na činjenicu da je maksimalna zapremina tečnosti koju nosiš u ručnom prtljagu 100ml, ako ti je flaša alkohola veća od toga, ne možeš je nositi u ručnom prtljagu (ovo se ne odnosi na alkohol kupljen u duti-fri randnjama, koji bude zapakovan u specijalnu kesu).

5. Moguće je nositi metalne predmete, ali postoji mogućnost da šipke od šatora protumače kao oružje, pa da ti zabrane njihov unos u avion. Što se tiče noža, 99% sam siguran da je on zabranjen u ručnom prtljagu.

Samo još da dodam, da ako si isčitavao ovu temu, ogdovor na ova pitanja bi sam našao, a čak i da ne postoji odgovor na neko od tvojih pitanja ovde wizz-ov sajt u kombinaciji sa google-om je mogao odgovoriti na sva tvoja pitanja u vrlo kratkom roku

Hvala na brzom odgovoru, na neka od ovih pitanja nisam mogao da nađem odgovor na ovoj temi, a računao sam i da za ova što su relativno jasna postoji mogućnost da su promenjena pravila.

Eto, izgleda baš da su to u vezi kilaže besplatnog ručnog prtljaga promenili, da li je možda neko relativno skoro leteo wizzom da nam prenese utiske po ovom pitanju? Da li i dalje mere težinu besplatnog prtljaga?

Ne mere, što bi se mlatili s tim.

Poređenja radi, standardna cigla dimenzija 25x12x7 cm teška je 3-3.3 kg. Da bi probio navodni limit od 10 kg, morao bi da poneseš 4 cigle (!) i da ih spakuješ u omanji ranac. Zaista ne znam čime si mislio da premašiš 10 kg -- švercuješ zlato?

ja sam putovala u aprilu wizzom, temisvzar bergamo, imala placen prtljag, ali MERILI su mi besplatni prtljag

Je li moguce da su karte za Svedsku toliko skupe u letnjem periodu??  :?

Konkretno za Stockholm nisam nasla ispod 17-18 000 povratnu + prtljag :o

Hoce li pojeftiniti bar sredinom sledeceg meseca, ili kako to vec ide? Ako neko zna neka javi!

Je li moguce da su karte za Svedsku toliko skupe u letnjem periodu??  :?

Konkretno za Stockholm nisam nasla ispod 17-18 000 povratnu + prtljag :o

Hoce li pojeftiniti bar sredinom sledeceg meseca, ili kako to vec ide? Ako neko zna neka javi!

Ja sam baš pre 10ak dana uzeo kartu za 8. jul do Stokholma za 1700 din  ;D, nema nekih posebnih pravila prati cene i videćeš, mada mi se ne čini da će preko leta spuštati cene (sad gledam i iz Budimpešte je jednako skupo)...

ja sam putovala u aprilu wizzom, temisvzar bergamo, imala placen prtljag, ali MERILI su mi besplatni prtljag

Do 10 kg? Znači i dalje postoji ogranicenje...

Haha blago tebi, ja sam i do sad placala do Skavste 11,12,13 000 ali sada su preterali  :cryy:

Do 10 kg? Znači i dalje postoji ogranicenje...

"Wizz Air нуди две опције кабинског пртљага, али има строгу политику "један кабински пртљаг по путнику“.

Каква је разлика између врста кабинског пртљага? – ВЕЛИЧИНА!

1.Мала кабинска торба:

Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.

2.Велики кабински пртљаг:

Ако је ваш кабински пртљаг већи од димензија мале кабинске торбе, али не премашује 56x45x25цм, можете да га унесете у кабину авиона уз накнаду. Он мора да стане у преграду изнад седишта. Морате бити у стању да га ставите у преграду изнад седишта без ичије помоћи.

...

(If your flight is operated by Wizz Air Ukraine (airline code WAU):

Passengers are allowed to carry only one piece of hand baggage with the maximum dimensions 56x45x25 and not exceeding 10 kilograms.)"

Ovo su očigledno menjali od aprila, s obzirom da je pre izričito pisalo da kabinski prtljag mora biti do 10kg (za sve WizzAir letove, ne samo za ukraijnske)

Wizz postaje veoma skupa kompanija, ja u letnjoj sezoni ne vidim L od LOW cost-a.

Putujemo za Basel sada 04.07.

Uzeo sam tri karte za 30e sto je super(i to dosta ranije), ali za nazad cena nije spadala ispod 100e po osobi.

Na kraju sta cu, uzmem karte po ceni od 13799 dinara i kada sam dosao do placanja pokaze mi cifru u eurima tj. 359,59 eur.

Ajde ok, to je to nebitno da li su dinari ili euri.

Izaberem bankovnu doznaku, stigne mi na mail iznos u DINARIMA od 44950RSD.

Cenu u dinarima od 13799 pretvore u eure 359,59, a nakon toga ponovo preracunaju po kursu 125,00????

Pokusam ponovo da uradim rezervaciju ali gle cuda sada je karta 22000 dinara!

Odem u banku i ne moze da se plati u eurima(ne postoji mogucnost da po kursu banke 117 promenis tih 360e sto je ponovo ustede 2500 dinara), posto nisam hteo da im dam sumu 4000 dinara vise, slozicete se da je to jedna pristojna vecera.

Na kraju sam platio da se ne cigancim, a danas par dana pred put ponovo stoji 13799 kao i kada sam ja uzimao, a od tih 13799 uzeli ljudima uzimaju jos 1200.

Zalio sam se putem formulara na sajtu da vidim kako su mi cenu u dinarima prebacili u eure, a onda gde su nasli kurs od 125 dinara i naravno da niko nije odgovorio.

Danas hteo da dodam prtljag, na kartu u dinarima, cena 1 cekiranog prtljaga je 3300 dinara, a na karti u eurima je 25e.

Recite mi po kom osnovu oni to racunaju? :s

Recite mi da li se isplati da se cimam za ovih 3000+, za barem jedan prtljag ili da batalim to i ne nerviram se vise.

Pozdrav i hvala,

Marko

Ja znam da dok su postojale vize uvek mi je na vizi pisalo D ....

Ne volim kad treba da razmisljam da l ice mi tako neka glupost napraviti problem.

Nego jel ima neko info sta se desava sa letom za Rodos, posto je tek poceo ? Hoce li se ustaliti, nesto se bojim da rezervisem sta ako ga otkazu kao Rim?

Ja sam sad u subotu leteo sa Rodosa. Sve ok i na vreme, 15 min pre sleteto u BG. Avion pun do poslednjeg mesta, tako da se nadam da će da se ustali i da će ostati i za sledeću godinu, Rodos je predivan a ovako se za sat i po leta dolazi

Molim vas, da li neko moze da mi objasni sledece, znam da je verovatno pisano o tome, ali treba to naci na 193 stranice.

Kupila sam juce kartu, platila karticom. Na mail mi je stigla rezervacija. Da li se to stampa kao karta? Jer mi nista vise nije stiglo.

pri postupku rezervacije, izabrala sam cekiranje putem interneta iz BG za Krf, ali u drugom pravcu mi nije bilo moguce da izaberem opciju za cekiranje. Kasnije mi je pisalo da je cekiranje na aerodromu u Krfu besplatno. Da li da posle pokusavam ipak da cekiram ili je to to, da li neko ima iskustva sa putovanjem preko Wizza na Krf?

Hvala vam na odgovorima!

Nema potrebe da štampaš rezervaciju (naravno možeš, ali niko ti je verovatno neće tražiti). Odštampaćeš boarding pass kada se budeš checkinovala. Boarding pass je najvažniji dokument pri putovanju avionom.

U principu, sve kompanije rade tako da pri check-inu daš samo pasoš, čiji se podaci moraju poklapati sa onima koje imaju u sistemu prilikom kupovine/rezervacije i onda dobiješ boarding pass, s kojim ideš dalje. Princip je isti i kod online check-ina: tu ćeš popuniti podatke sa pasoša, dobiti boarding pass koji odštampaš, i sa njime i pasošom ideš na avion. Na šalteru na aerodromu će ti samo proveriti da li se poklapaju pasoš i boarding pass koji doneseš.

Ne znam detalje za Krf, ali ako je rezervacija besplatna, princip će biti isti: odeš na check-in šalter na aerodromu sa pasošem i tamo dobiješ boarding pass.

Izgleda da ne traze vise podatke iz pasosa za cekiranje... Sad sam se cekirao samo sto sam ponovo prosao one opcije za dodatne pogodnosti i potvrdio da se slazem sa uslovima i odmah dobio boarding pass. Ili ja nesto nisam dobro uradio?