Jump to content

Featured Replies

Prosle nedelje sam letela na relaciji Budimpesta-Kijev i doplatila sam veci rucni prtljag. Ne samo da mi niko nije proveravao dimenzije kofera, vec sam u avion usla i sa licnom torbom na ramenima. Verujem da su na nekim aerodromima rigorozni, ali ni u Budimpesti ni u Kijevu niko nije obratio paznju na prtljag. Eto, mozda ce nekome znaciti ova informacija. Ja sam se pred put bas brinula oko tog prtljaga, a ispostavilo se da to niko nije proveravao. :)

S obzirom da je Kijev u Ukrajini, za taj let vaze pravila Wizz Ukrajina koji se malo razlikuku od Wizz Madjarska

Pozdrav svima. Kupio sam kartu preko wizzaira do londona, odakle idem easyjetom do rejkjavika. Kad sam unosio svoj info na sajtu wizzaira nigde nisu trazili podatke iz pasosa i to mi je malo cudno. Jel zna neko da li je to normalna procedura ili mi je nesto promaklo?

Da. Trazice ti podatke iz pasosa kada budes radio 'online check in'

a sta ako sam se zeznuo pa obelezio check in na aerodromu umesto online?

pa ako za taj aerodrom postoji opcija online cekiranja a ti izabrao da se cekiras na aerodromu, onda si morao i platiti tu uslugu kad si cekirao tu opciju. u tom slucaju stampas mejl koji ti je stigao "plan putovanja" i sa tim odes na salter za cekiranje pokazes tu potvrdu i das im pasos i to je to

Kupila sam kartu za Rim,preko Wizz Air-a i znam da treba nesto da uradim dve nedelje pre puta,ali nisam sigurna sta...da li neki check-in ili potvrdu rezervacije...

Ja letim za nedelju dana,ali ne secam se posto sam kupila kartu mnogo odavno,da li su mi poslali to nesto na mail ili kako,ali ja to ne mogu da pronadjem.

Tako da ako neko moze da mi kaze sta je to sto treba da uradim i kako,i da li su oni mene obavestili nekako vec za to ili ja to treba sama da trazim na njihovom sajtu.

HVALA UNAPRED PUNO NA POMOCI!!!! :))))))))))))))

Kad si kupila kartu oni su ti poslali mail sa kopijom karte i na toj karti ima broj. Sa tim brojem treba da odes na sajt i uradis online check in.

@sandyby,

nema potrebe da 3 puta postavljas isto pitanje. Kad si ga vec 2 puta postavila i primetila, nadam se, da ti je jedan post obrisan, cemu sad jos jedno otvaranje nove teme, sa istim pitanjem, pritom velikim slovima :? A odgovor ti jasno pise u mejlu koji si dobila od Wizza, ili, na sajtu Wizzaira, mogla si ga i sama vec potraziti u medjuvremenu.

Molim te, pridrzavaj se Pravilnika foruma.

Hvala!

"Ne ponavljajte teme

Pre nego što otvorite novu temu, proverite da li je nešto o tome ovde već pisano, koristite pretragu. Ako takva tema već postoji, dopišite u nju ono što ste želeli da kažete."

"Davanje naslova

Kada otvarate temu, dajte joj naslov koji odrazava njenu sustinu. Recimo, "Viza za Liliput" ili "Kako do Marsa" su dobri naslovi, a "potrebna pomoc" i "HITNO" su loši naslovi."

"STOP velikim slovima

Konstantna upotreba velikih slova (pod Caps lock-om) ima značenje vikanja što je nepotrebno na forumu. Posebno je nepotrebno pisati naslove tema koristeći samo velika slova. To kvari opšti izgled foruma, a ne čini da vaša poruka bude primećena. Sem toga, izgleda ružno, kao da smatrate da je vaše pitanje važnije od pitanja koja su postavili drugi korisnici."

Da. Trazice ti podatke iz pasosa kada budes radio 'online check in'

a sta ako sam se zeznuo pa obelezio check in na aerodromu umesto online?

Ja sam pre neki dan leteo iz Paris Beauvais za Beograd i prilikom on-line check-ina mi nije bilo uopšte opcije za unošenje bilo kakvih podataka, pa sam samo odštampao kartu na kojoj je bilo samo moje ime. Malo sam se tripovao, al kapiram nije moja greška. Onda sam na aerodromu buljio u tuđe karte da vidim i niko nije imao upisan broj pasoša i nacionalnost, pa mi je laknulo. Sve je prošlo ok.

Isteklo mi je clanstvo u Wizz clubu, htedoh sada da produzim, ali jedina opcija je da prvo rezervisem i neke karte, tj. da ih kupim. Jel ovo od skoro ili je to oduvek opcija ako zelim da produzim clanstvo po povlscenoj ceni od 20e?

Pozz svima,

da li neko može da mi razjasni neke nedoumice u vezi težine prtljaga?

Ovde na forumu sam video da je za čekirani prtljag maksimalna dozvoljena težina 15 kg, a da se za svaki kg preko toga, doplaćuje na licu mesta i to nekih 10 evra po kg.

Taj post je iz 2009. godine, evo linka https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1690.msg39016#msg39016

Na sajtu wizz aira nema ništa o tih 15 kg, naprotiv, piše da je dozvoljeno 32 kg, što je više i od onoga što dozvoljava Jat, pa mi sumnjivo...

Negde videh da su promenjeni uslovi u vezi prtljaga i da je sad drugačije nego ranije. Ipak se bojim da će me odrati, ako napakujem više od 15 kg u kofer, jer nigde ne piše da je tih 32 kg dozvoljeno bez ikakve doplate.

Ni za ručni prtljag (mala kabinska torba) na njihovom sajtu nema ništa u vezi dozvoljene težine, nego samo dimenzije. Da li ga mere?

Hvala unapred

cekirani prtljag

Максималне димензије једног комада пртљага који мора да прође кроз врата пртљажника су:

Ширина: 1,499 м

Висина: 1,194 м

Дужина: 1,715 м

Због здравствених и безбедносних разлога, тежина било ког комада чекираног пртљага не сме бити већа од 32 килограма.

a sto se tice malog kabinskog tezinu ti nece meriti jer pretpostavljaju da u ranac  dimenzija 42x32x25 ne mozes da napakujes 30 kg

Da li je moguce da im je kurs za euro 107 dinara!? Karte u dinarima 45950, izabrao eure za placanje sto su preracunali kao 426eur :x

cekirani prtljag

Максималне димензије једног комада пртљага који мора да прође кроз врата пртљажника су:

Ширина: 1,499 м

Висина: 1,194 м

Дужина: 1,715 м

Због здравствених и безбедносних разлога, тежина било ког комада чекираног пртљага не сме бити већа од 32 килограма.

a sto se tice malog kabinskog tezinu ti nece meriti jer pretpostavljaju da u ranac  dimenzija 42x32x25 ne mozes da napakujes 30 kg

pa da, tako i ja mislim: težina čekiranog kofera ne sme biti veća od 32 kg, kofer teži od toga neće da prime, jer smatraju da nije bezbedan.

Pitanje je da li težinu veću od 15 kg dodatno naplaćuju na licu mesta i to po tarifi od 10 evra za kg ili ne?

ne, ukoliko platiš čekirani prtljag, možeš predati jednu torbu maksimalne težine 32 kg

Meni uvek tako ispadne jeftinije

Ne razumem, jeftinije u odnosu na sta?

Pozdrav... Ispao je malo veci problem nego sto treba,brat mi putuje sutra u frankfurt hahn iz budimpeste,kartu je kupio ranije,juce je cekiran,i dodali smo jedan kofer do 32kg,koji je naknadno placen sa drugog profila master cardom,kada je karta odstampana na gornjem levom uglu pise mala kabinska torba,a pored pise odvojen horizontalnom linijom Prtljag:1. Da li je taj prtljag onda ovaj do 32kg?Zahvaljujem na odgovoru..  :(

Ja tu ne vidim problem :D

Kupili ste kartu sa malim kabinskim prtljagom i posle doplatili redovan prtljag i upravo to i pise na karti, sta nije jasno :?