Jump to content

Featured Replies

Uplatis jos jedan dan u hotelu i uzivas.

:dance:

I meni pomerili povratak iz Bolonje dva dana kasnije.

Sve dok mi ne skracuju boravak tamo ja zadovoljan.

Cudno je da nikoga jos nisu obavestili, verovatno cekaju poslednji momenat: Prema EU pravilima o zastiti putnika u avio saobracaju, avio kompanija mora da te obavesti o otkazivanju leta najkasnije 2 nedelje pred let. Ako to ne ucini, imas pravo na povracaj novca + kompenzaciju u iznosu od 250 eur za letove do 1500 km (ili vise ako je duzi let). Ako te obaveste minimum 2 nedelje ranije, onda mozes samo da dobijes povracaj novca.

Sa jedne strane i nije losse sto je pomeren na subot sa petka,sa druge verovatno nije ni problem da se doplati jos jedan dan,ali stvarno,sta da nisam primetio i lepo dodjes tamo kad ono,e mali dodji opet sutra :))))

kako izvesti to da ti se povrati novac?Sta mislite koji je nacin da se to obavi najsigurnije,ko zna mozda se iskopa neka kombinacija cak i za manje pare?

Cao svima,

imam nekoliko pitanja za vas. prvo je u vezi web check-ina, putujem 30.03.2010 iz Temisvara za Pariz, pa me interesuje da li ja moram da odradim taj web check in tj. da li ce mi oni naplatiti na aerodromu tu taksu od 10€ za check-in ukoliko to ne odradim preko neta?

Isto tako, nadjoh temu u kojoj je pisalo da su neki ljudi koji su sletali u Temisvar iz zemalja sengena imali problema sa tranzitnom vizom za Rumuniju, dok je vazio vizni rezim. Pa me sad zanima da li to protice glatko ili i dalje ima cimanja kao npr. da mi traye kartu od Temisvara do Beograda?

Unapred hvala :)

Pre svega, dobrodosao na forum!

Ako ne uradis web check-in, naplatice ti 10 evra na aerodromu, ako uradis, nece.

Neces imati problem sa rumunskom tranzitnom vizom, jer nam vise nije potrebna. Pisano je dosta o tome na forumu. Koristi opciju search da vidis da li je o necemu vec diskutovano. I nema potrebe da isto pitanje postavljas na 2 teme, nepotrebno se gomilaju i dupliraju informacije na forumu.

Cao svima,

imam nekoliko pitanja za vas. prvo je u vezi web check-ina, putujem 30.03.2010 iz Temisvara za Pariz, pa me interesuje da li ja moram da odradim taj web check in tj. da li ce mi oni naplatiti na aerodromu tu taksu od 10€ za check-in ukoliko to ne odradim preko neta?

Mozes da se cekiras na aerodromu i nece ti nista naplatiti. Taksa od 10 eur ce se naplacivati pocevsi od 1. aprila.

Cao svima,

Mozes da se cekiras na aerodromu i nece ti nista naplatiti. Taksa od 10 eur ce se naplacivati pocevsi od 1. aprila.

Tako je, izvini, prevideo sam datum tvog leta.

Razlikuje se od kompanije do kompanije, proveri na sajtu prevoznika, neki ni nemaju web check-in.

Hvala, konkretno zanima me EasyJet.

Kod EasyJet-a ne naplacuju airport check-in iako imaju vec tri godine mogucnost za on-line check-in-om. Tako da je sve jedno gde obavila chekiranje. Prednost ako se cekiras preko neta je da mozes da dodjes na aerodrom 25min pre poletanja samo sa rucnim prtljagom, dok ako se chekiras na aerodromu min. 40min pre leta.

Cudno je da nikoga jos nisu obavestili, verovatno cekaju poslednji momenat: Prema EU pravilima o zastiti putnika u avio saobracaju, avio kompanija mora da te obavesti o otkazivanju leta najkasnije 2 nedelje pred let. Ako to ne ucini, imas pravo na povracaj novca + kompenzaciju u iznosu od 250 eur za letove do 1500 km (ili vise ako je duzi let). Ako te obaveste minimum 2 nedelje ranije, onda mozes samo da dobijes povracaj novca.

Prekjuce sam bio u Wizzair-ovom predstavnistvu na temisvarskom aerodromu da se informisem zasto su mi promelili datume letova za 5 bookiranih letova a da me nisu prethodno  obavestili. Rekli su mi da jos uvek nisu sigurni kada ce se leteti i cim utvrde tacan datum i vreme leta obavestice me.

Jutros sam dobio e-mailove da potvrdim nova vremena letova, ili da promenim datum koji meni odgovara pozivom na wizzair-om call centar.

Hvala Dule, onda je svejedno, ionako moram doci sat ipo, dva pred let s obzirom da necu imati samo rucni prtljag.

1. Obavestili su me pre dva dana da mi je promenjen let iz Bolonje kao i svima sa 3. za 5. maj

2. Što se tiče opcije "online check in", u Zagrebu meni i Behemotu nije tražila papir koji sam odštampao, još se i začudila zašto sam došao na šalter, ali je, kad smo već bili tu, uradila dve karte :)

Sa druge strane, iz Dortmunda je službenica videla da imamo urađen "on line check in" i rekla nam da ubuduće ne moramo da dolazimo na šalter već da produžimo odmah ka kapijama...

Pa ima onaj boldovani deo koji kaze da putnici koji nisu iz zemalja EU, moraju da idu prvo da im se provere podaci ili mogu biti vraceni sa pasoske kontrole, ili tako nesto... Ovo mi je bio peti let sa wizzair-om, i prvi put da su mi sugerisali da ne moram da dolazim na salter...

Pa ima onaj boldovani deo koji kaze da putnici koji nisu iz zemalja EU, moraju da idu prvo da im se provere podaci ili ce mogu biti vraceni sa pasaske kontrole, ili tako nesto... Ovo mi je bio peti let sa wizzair-om, i prvi put da su mi sugerisali da ne moram da dolazim na salter...

Elefteros je u pravu.

Evo sta tacno kazu na Wizzair-ovom sajtu:

Putnici koji nisu iz EU/EEA prije prolaska kroz sigurnosni pregled svoje dokumente moraju predati na provjeru na Wizz Airovom pultu za prijavu. Ukoliko to ne naprave, može im se uskratiti ukrcaj.

ovo je malo offtopic od onoga o cemu se upravo prica, ali ne mogu da ne primetim da su karte kod wizza bas skupe za letnja putovanja. po prvi put vidim temisvar - madrid ili pariz i po 629 RON!  :o

Pa ima onaj boldovani deo koji kaze da putnici koji nisu iz zemalja EU, moraju da idu prvo da im se provere podaci ili ce mogu biti vraceni sa pasaske kontrole, ili tako nesto... Ovo mi je bio peti let sa wizzair-om, i prvi put da su mi sugerisali da ne moram da dolazim na salter...

Elefteros je u pravu.

Evo sta tacno kazu na Wizzair-ovom sajtu:

Putnici koji nisu iz EU/EEA prije prolaska kroz sigurnosni pregled svoje dokumente moraju predati na provjeru na Wizz Airovom pultu za prijavu. Ukoliko to ne naprave, može im se uskratiti ukrcaj.

---

To je opsta politika kompanije, ali neki aerodromi sami odluce da ce pustati bez visa check, jer ces iovako pre kapije proci kroz granicnu kontrolu (zagreb, dtm, temisvar). Normalno je da se ovo nece odnositi na polaske iz Kieva i sl.

Od danas je Wizz ukinuo limit od 15 kg za cekiran prtljag i uveo limit od 32 kg, s tim sto se to placa po 15 eur po pravcu.

"From 1 April Wizz Air eliminates the excess weight fees and makes booking even easier. The airline will apply in the future a single fee for a piece of checked-in baggage regardless of weight (up to 32 kg per baggage).

The fee will be EUR 15 per bag if purchased at the time of booking and EUR 30 if paid at the airport. Passengers are kindly reminded that the rule concerning the allowance for hand luggage does not change. Wizz Air will be applying a strict EUR 60 penalty for oversized/overweight hand luggage at the gate and these bags will have to be checked in. "

Meni se ovo sviđa jer uz svu dobru volju, jako teško sam uspeo da upakujem sve stvari u 15kg. Na ovaj način, dvoje ljudi mogu da strpaju sve stvari u jednu koferčinu za 15EUR.

Da li ovo znaci da ko je vec kupio karte a putuje u npr. maju, moze da iskoristi ovu pogodnost? Mislim, doplatim 5 eur i....to je to?

Da li ovo znaci da ko je vec kupio karte a putuje u npr. maju, moze da iskoristi ovu pogodnost? Mislim, doplatim 5 eur i....to je to?

ne (bar koliko sam ja shvatio). ja sam proverio za svoju kartu i dalje mi stoji "stari' izbor za prtljag. Dakle, datum kupovine se gleda (isto tako ti sada ne moras da radis online check in a oni koji kupe od danas moraju ako nece to dodatno da plate)