Jump to content

Featured Replies

po pravilu mozes da preneses 1 box cigareta sto je 200 kom i 1l pica, sad sto oni kazu da mozes i 2 to je njihova stvar, da se razumemo prenosio sam i 10boxova ali to nije po zakonu, znaci ako zelis da mirno letis 1 box ako ces se preznojavas 10 boxova i kilo kokaina

Pozdrav, 
 Imam jedno pitanje i nedoumicu mozda mi vi mozete pomoci. Planiram putovati Wizzair-om u Brisel i to: iz Sarajeva do Budimpeste i iz Budimpeste do Brisela. Prilikom odlaska imam pauzu izmedju letova 3,5 sata i to mi je sasvim ok( mozda malo i previse vremena), ali prilikom povratka ima razmak izmedju letova samo 35 min. Nisam nikada bio na aerodromu u Budimpesti i ne znam da li se to moze stici za 35 min. Imate li vi iskustva u toj konkretno situaciji ili u takvim situacijama ? Mozete li me posavjetovati i pomoci da rijesim nedoumicu. Lp

Sa sigurnoscu od 100% mogu da ti kazem da nema sanse da se ukrcas na taj poslednji let. Cak i ako imas samo rucni prtljag, moras da izadjes sa dolaznog terminala, verovatno i da odes da ti pecatiraju boarding kartu, ako imas ne-EU pasos i ponovo prodjes bezbednosnu kontrolu. Nisam siguran, ali mislim da se check-in zatvara 40min pred let, tako da ti ne bi ni lupili taj pecat.

Eventualno, ali samo eventualno, ako je moguce uopste, da izadjes iz aviona samo sa rucnim prtljagom i odmah budes u zoni gejtova, bez da izlazis napolje, mozda bi mogao da odmah uhvatis sledeci let, pod uslovom da pecatiranje boarding karte vise nije obavezno za ne-EU pasose. Ali, nisam siguran da je to uopste moguce.

Nadam se da nisi vec kupio te karte, ako jesi, moraces da kupujes novu kartu za poslednji segment leta.

Edited by Dragance

Nisam kupio kartu jer se i meni cini da je to suvise kratko vrijeme da bi se sve to moglo uraditi. U potrazi sam za alternativnim letom ili barem povratnim alternativnim letom. Hvala u svakom slucaju na podijeljenom misljenju i savjetu :smile:

Edited by Sxan

Najveci rizik toga je sto nisu vezane karte. Kod takvog slucaja ne treba ici ispod 3 sata razmaka za letove.

Za sbaki aerodrom je moguce dobiti infotmaciju koliko je potrebno minimum vremena izmedju dva leta. Samo, ne zaboravite da ako putujete sa Srpskim padosem, to moze biti i vise.

• 2 weeks later...

Pozdrav ljudi da ne otvaram novu temu potrebna mi je jedna informacija hitno.Trebalo bih sutra putovati za Beograd wizz air-om i pogresio sam pri cekiranju naime upisao sam da putujem sa ID i stavio broj pasosa a putovacu sa pasosem da li ce mi praviti problem i ako da kako da resim?Nasao sam samo ovo : 

"НАВЕО/ЛА САМ БРОЈ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИФИКАЦИОНОГ ДОКУМЕНТА ТОКОМ ЧЕКИРАЊА ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА И ОДШТАМПАО/ЛА САМ КАРТУ ЗА УКРЦАВАЊЕ. МОГУ ЛИ УМЕСТО ТОГА ДА ПУТУЈЕМ СА ПАСОШЕМ?

На аеродрому морате да покажете исти путни документ помоћу кога сте се чекирали путем интернета. Ако сте током чекирања навели број националног идентификационог документа, не можете да путујете са пасошем и обрнуто. " Bilo kakav info bi mi dobro dosao.Hvala unapred.

Moguce i da prodje bez problema i neopazeno, obzirom da si uneo ispravan broj dokumenta. Posto verovatno ne moze da se menja naknadno online, ako hoces da izbegnes bilo kakav problem, jedino sto ti preostaje je da pozoves njihov call centar, sto ce da te kosta i da vidis da li moze i treba da se menja i da li mozda takva promena i nesto kosta, pored samog troska razgovora.

• 2 weeks later...

Bio u Parizu i vratio se. Poneo dva boksa cigreta. Nije bilo nikakvih problema :D. 

Naši službenici su opušteniji od francuskih čini mi se. Pri povratku na aerodromu u Boveu su mi

njihovi carinici malo čeprkali po torbi. Inače pričaju očajno engleski pa mi je trebalo jedno 5 minuta da skapiram šta u stvari žele od mene :biggrin:

50 minutes ago, WN18 said:

...

Naši službenici su opušteniji od francuskih čini mi se...

Očigledno nisi prolazio carinu kada sleti Turkish-ov ili Lufthansin let, pa kada krenu sve ljude kroz skener da provlače u potrazi za novom elektronikom da napune budžet R Srbije :death:

Zdravo svima, kupila sam karte i izabrala opciju wizz priority, medjutim nisam izabrala sediste (to mi ke najmanje bitno gde cu sedeti), ali sam cula da ako ne izaberem prilikom check in-a ce mi oni dodeliti sediste koje ce mi naplatiti?! To mi ne deluje logicno ali da ipak proverim sa vama. 

Hvala unapred na odgovoru

Just now, Lena88 said:

Zdravo svima, kupila sam karte i izabrala opciju wizz priority, medjutim nisam izabrala sediste (to mi ke najmanje bitno gde cu sedeti), ali sam cula da ako ne izaberem,  prilikom check in-a ce mi oni dodeliti sediste koje ce mi naplatiti?! To mi ne deluje logicno ali da ipak proverim sa vama. 

Ako izabereš sedište u tom slučaju možeš uraditi čekiranje mesec dana pre leta. U slučaju da ne izabereš tu opciju čekiranje je 48 sati pre leta.

5 minutes ago, Lena88 said:

Zdravo svima, kupila sam karte i izabrala opciju wizz priority, medjutim nisam izabrala sediste (to mi ke najmanje bitno gde cu sedeti), ali sam cula da ako ne izaberem prilikom check in-a ce mi oni dodeliti sediste koje ce mi naplatiti?! To mi ne deluje logicno ali da ipak proverim sa vama. 

Neće ti naplatiti, ali ćeš dobiti random sedište po njihovom izboru.

Zdravo. Putujem iz Beograda u Pariz wizzair-om, a vracam se 7 dana kasnije ali iz Dortmunda. Posto nisam izabrala sedista, check in je moguc 48h pre leta. Da li ce mi u Parizu praviti problem jer nemam povratnu kartu?

4 minutes ago, neznalicaa said:

Zdravo. Putujem iz Beograda u Pariz wizzair-om, a vracam se 7 dana kasnije ali iz Dortmunda. Posto nisam izabrala sedista, check in je moguc 48h pre leta. Da li ce mi u Parizu praviti problem jer nemam povratnu kartu?

Odštampaj rezervaciju koju si dobio na mail.

Rezervacija koju sam dobila na mail je na srpskom... Koliko ce to znaciti Francuzu na salteru?

Prepoznace datume, gradove i broj leta.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

A misiim da mozes i da se ulogujes na sajt Wizza i promenis jezik, pa ce ti prikazati sve i na francuskom ako hoces, pa mozes da odradis print screen i odstampas to. Ali, to cuvaj kao keca i rukavu, ako se slucajno prave naivni i kazu da ne razumeju srpski i prave se da ne znaju koji su gradovi, a ti im onda poturi na francuskom:tongue: Ali, verovatno da nece ni doci do svega toga.

10 hours ago, neznalicaa said:

Pitace te samo koliko dana ostajes, da li dolazis zbog posla, da obidjes rodjake i sl.

Zdravo svima, kupila sam povratnu kartu za Hanover, bez dodatnog prtljaga. Sad bih htela da uzmem checked-in prtljag od 20kg ali samo za povratni let. Da li je to uopste dozvoljeno?

Dobro vece, hteo bih da pitam posto sam rezervisao i platio povratnu kartu(online) Skopje-Rim preko Wizz, sta mu to znaci 48h check in, jer prvi put idem avonom. Da treba da dodjem u skopje dan ranije da podignem kartu i sledeci dan da idem za Rim ili? 

I pri povratku treba da pokazem povratnu kartu i to je to?

to znaci da mozes da se cekiras online 48 sati pre leta, dok to ne urradis neces dobiti kartu na mail koju ces odstampati i sa kojom ces putovati.