Jump to content

Featured Replies

Interesuje me, kad cekiram npr 2 torbe, da li se ovo ogranicenje od 32kg odnosi na svaku torbu ili je ukupna tezina prtljaga 32kg u svim torbama ?

Mislim da je ogranicenje 32 kg po torbi, a ne ukupno.

Ako sam pogresio neka me neko ispravi

Interesuje me, kad cekiram npr 2 torbe, da li se ovo ogranicenje od 32kg odnosi na svaku torbu ili je ukupna tezina prtljaga 32kg u svim torbama ?

Mislim da je ogranicenje 32 kg po torbi, a ne ukupno.

Ako sam pogresio neka me neko ispravi

Hm, i meni se cini da je ogranicenje od 32 kg pojedinacno, za svaku torbu. I najvise moze biti 6 torbi po putniku.  ::crazy:

Up to 6 pieces of checked-in hold baggage. Each piece of baggage to be checked-in is subject to a baggage fee, payable per bag, per flight and per passenger. One piece of checked baggage must not exceed 32 kilograms.

Da na osnovu onoga sto pise moglo bi se zakljuciti da je 32 kg po torbi.

Do sad nisam nikad cekirao vise od jedne torbe. Medjutim prilicno se dobro secam da je nekad dok je ogranicenje bilo 20 kg po torbi, jasno pisalo da ukupna tezina svih torbi ne sme biti veca od tih 20kg. Sad sa ovom promenom na 32kg nije najjasnija situacija oko ukupne teyine svih torbi.

Mislim da je ukupno do 32kg. Ipak je to lowcost, a ni kod redovnih avioprevoznika ti ne bi dozvolili 6 torbi po 32kg :) A ima valjda i neko ogranicenje, generalno u aviosaobracaju, da jedna torba moze maksimalno da je oko 30 i neki kg teska, tako nesto. Valjda iz zdravstvenih razloga, mislim da sam tako negde procitao. Da se radnici koji je tegle po aerodromu ne bi usinuli :)

Pozdrav svima  :mah: :mah:,

procitao sam dosta o low cost wizzu i rezervisao sam povratnu kartu za London sa polaskom 1.avgusta (Beograd - Luton). To sam obavio jos pre mesec dana. Kao sto razumeo, wizz jos uvek ne leti iz BG ali treba da pocne(ili su vec poceli)? Da li ima nekih vesti vezanih za ovo i da li je neko vec leteo iz BG?

Alex

Bukirani letovi BG-Dortmund-Poznan

Inace, let od DOR-POZ je 0.99e samo sto me prtljag ispao 15e. Sve u svemu, vrlo zadovoljan! :mah:

Pozdrav svima  :mah: :mah:,

procitao sam dosta o low cost wizzu i rezervisao sam povratnu kartu za London sa polaskom 1.avgusta (Beograd - Luton). To sam obavio jos pre mesec dana. Kao sto razumeo, wizz jos uvek ne leti iz BG ali treba da pocne(ili su vec poceli)? Da li ima nekih vesti vezanih za ovo i da li je neko vec leteo iz BG?

Alex

Hej, i ja sam pre mesec dana bukirala Wizz Bgd - Luton, ali za 04.08.  :mah: Ta linija pocinje od 20.06. a linija za Dortmund od 12.06.

Hej, i ja sam pre mesec dana bukirala Wizz Bgd - Luton, ali za 04.08.  :mah: Ta linija pocinje od 20.06. a linija za Dortmund od 12.06.

Hvala na odgovoru :) Nadam se da ce krenuti sa letovima na vreme i da nece biti odlaganja ili otkazivanja.

Da li bi neko bio ljubazan ko putuje wizzairom da pita, kad se bude cekirao, da li je ogranicenje 32kg po torbi ili moze 2 torbe svaka po 32kg.

Molim vas to mi je mnogo bitno. Putujem 7 jula.

svaka torba koju platis moze da ima do 32 kg

Ne verujem da je tako  :102:

99% mislim da je koliko i da platis torbe (ne moze neogranicen broj) kombinirana tezina za svih ukupno 32kg.

Nikad nije me to interesiralo jer gledam da mi torba (tj. ranac) bude sto laksa, ali sam isto tako 99,9% (da ne kazem 100%)  ;D siguran da prije promjene bilo max. 20kg za sve torbe ukupno bez razliku koliko torbe placas.

Zar bi sad tako drasticnu tezinu dopustili da se nosi  :?

ali sam isto tako 99,9% (da ne kazem 100%)  ;D siguran da prije promjene bilo max. 20kg za sve torbe ukupno

Možeš da kažeš 100%, sigurno je bilo tako. Tačnije, mislim da je bilo 15kg.

Da, do skora je bilo tako. Koliko god torbi imas ukupna tezina je morala biti prvo 20 kg, pa su onda spustili na 15. A broj torbi je bio maximum 3.

Medjutim tada je to jasno pisalo na sajtu, a sada se moze zakljuciti da svaka torba moze imati do 32 kg. To mi je malo nelogicno, pa bi zeleo to da proverim iz prve ruke.

ali sam isto tako 99,9% (da ne kazem 100%)  ;D siguran da prije promjene bilo max. 20kg za sve torbe ukupno

Možeš da kažeš 100%, sigurno je bilo tako. Tačnije, mislim da je bilo 15kg.

Tacno, 15kg je bilo!!!

Zato je bilo samo 99,9% jer sam ipak pogresio u kilazi  :spot:

Ipak je mozda sada 32kg za svaku torbu (tako pise, sto bi znacilo da bi trebalo da tako i bude ;D). Ako platite 3 torbe, nosite pokucninu sa sobom  teg

Medjutim tada je to jasno pisalo na sajtu, a sada se moze zakljuciti da svaka torba moze imati do 32 kg. To mi je malo nelogicno, pa bi zeleo to da proverim iz prve ruke.

Probaj da dobijes njihov call centar na ovaj broj: +44 (0) 871 265 7257 (Wizz Air schedule change assistance number).

Ja sam ih doduse zvao kada su mi promenili datum leta, ali mozda ti odgovore i na ovo oko kilaze torbi.

Ako imas skype opusteno ih nazoves, meni su malo nesto skinuli sa racuna.Ako oni ne budu znali da ti daju odgovor(a verovatno ce znati) pitaj na koji broj da nazoves.

Sa sajta wizzair-a:

Up to 6 pieces of checked-in hold baggage. Each piece of baggage to be checked-in is subject to a baggage fee, payable per bag, per flight and per passenger. The number of bags to be checked-in must be indicated and paid during the booking process. Further pieces of baggage can be added at a later stage, either online or via the Call Centre. One piece of checked baggage must not exceed 32 kilograms. Additional pieces of checked-in baggage purchased at the airport will be subject to a higher baggage fee; the amount will depend on whether it is purchased at the check-in counter or we are forced to check-in an oversized or overweight bag at the boarding gate.

Dakle, maksimalno 6 komada cekiranog prtljaga, maksimum po komadu je 32kg.

Sa sajta wizzair-a:

Up to 6 pieces of checked-in hold baggage. Each piece of baggage to be checked-in is subject to a baggage fee, payable per bag, per flight and per passenger. The number of bags to be checked-in must be indicated and paid during the booking process. Further pieces of baggage can be added at a later stage, either online or via the Call Centre. One piece of checked baggage must not exceed 32 kilograms. Additional pieces of checked-in baggage purchased at the airport will be subject to a higher baggage fee; the amount will depend on whether it is purchased at the check-in counter or we are forced to check-in an oversized or overweight bag at the boarding gate.

Dakle, maksimalno 6 komada cekiranog prtljaga, maksimum po komadu je 32kg.

Da i ja sam to procitao . Na osnovu ovoga zaista se moze zakljuciti da je dozvoljeno 6 torbi, svaka po 32kg.

Moja nedoumica je zbog toga sto ne mogu da poverujem u to. Zato sto to do sada nije bilo tako i zato sto to ne dozvoljavaju ni regularne kompanije koje nisu lowcost.

Wizz se hvalio da je uveo ovaj sistem da bi pojednostavili sistem za prtljag, odnosno, platis vise (15 umesto ranije 10 evra), ali nema vise ogranicenja tezine od 15kg.

Mađarska niskotarifna aviokompanija "Wizz Air" obavila je u subotu, 12. juna prvi let na liniji Beograd-Dortmund.

Kako je agenciji Beta rečeno na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", prvim letom te niskotarifne kompanije u Srbiju je doputovalo 126 putnika iz Dortmunda, a iz Beograda je odletelo 140.

Cena karata u jednom pravcu počinje od 24,99 EUR, sa svim taksama, ali bez prtljaga.

- Očekujemo 80.000 putnika u prvih 12 meseci - izjavio je komercijalni direktor mađarske avikompanije Đerđ Abran.

Samo da potraje  clap