Jump to content

Featured Replies

Mađarska niskotarifna aviokompanija "Wizz Air" obavila je u subotu, 12. juna prvi let na liniji Beograd-Dortmund.

Kako je agenciji Beta rečeno na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", prvim letom te niskotarifne kompanije u Srbiju je doputovalo 126 putnika iz Dortmunda, a iz Beograda je odletelo 140.

Cena karata u jednom pravcu počinje od 24,99 EUR, sa svim taksama, ali bez prtljaga.

- Očekujemo 80.000 putnika u prvih 12 meseci - izjavio je komercijalni direktor mađarske avikompanije Đerđ Abran.

Ja putovala taj dan i intervju za televiziju sam dala :D Bilo je ok, kako to vec moze biti u avionu. Na carini su bili ljubazni bez pitanja, mada je jedan carinik devojci revnosno objasnjavao koliko jos moze da ostane...

A jel mnogo tesno u avionu? Da li roditelji sa decom imaju prednost?

Avion kao i svaki Airbus A320, samo nov. Kao u autobusu sa malo udobnijim sedištima. Ovo drugo :?.

Mislim da ima koji red sedista vise, pa malo kolena "guraju' sediste ispred, al da se izdrzati 2-3 sata :D Prioritet prilikom ukrcavanja bi trebalo da vazi za roditelje s decom, nemam licno iskustvo, ovo je s Wizzovog sajta:

6.3. SEATING

We do not provide seat assignment on any of our flights (accordingly, no seat assignment is indicated in the Itinerary). However, Passengers with special needs and parents travelling with small children will be offered boarding first, provided that they indicate it at the gate when boarding commences.

Koliko se secam svaki put kad sam letela pri ukrcavanju prvo su pitali ko ima priority boarding (posto se to dodatno placa a tamo para vrti gde burgija nece  :hihi: ) pa onda roditelji sa decom i osobe sa invalidetom.

Sve u svemu, znam da vode racuna o tome i da roditelji sa decom mogu sa kolicima da dodju do aviona i tek onda se kolica ubacuju dole u kargo. Nema potrebe da se kolica ranije chekiraju, samo treba da im se zalepi ona traka da idu u prtljag.

;D

Nesto sam gledala kako ovaj Wizz iz Beograda moze da bude koristan... Sto se samog Wizza tice, iz Dortmunda mozete dalje samo na istok :o Medjutim, Wizzom do Dortmunda, pa dalje moze Eazy jetom u Barselonu, Majorku, Solun. Steta sto umesto Dortmunda Wizz ne leti u Frankfurt Han, e odatle bi Rajanom moglo gde god 'oces! zvizhd Ili Rajan da krene Beograd - Frankurt Han :dance:

s tim da se dani bgd-dortmunt i dortmund-barselona ne poklapaju. nije losa kombinacija cena, samo ako hoces da cekas ceo jedan dan u odlasku i u povratku..

edit: koga interesuje, popunjenost wizzovih letova iz bga je za pocetak jako dobra.

Sudeći po podacima koje smo dobili od aerodroma „Nikola Tesla“, popunjenost putničke kabine iz Londona ka Beogradu je bila 77%  dok je iz Beograda ona bila nešto manja i iznosila je 71%.  Sličnu popunjenost imao je i prvi let ove kompanije ka Dortmundu da bi 19. juna samo 7 dana nakon uspostavljanja linije popunjenost skočila do neverovatnih 80% iz Dortmunda i 90% iz Beograda.

http://aviokartanet.wordpress.com/2010/06/21/jeftino-do-londona/

Sudeći po podacima koje smo dobili od aerodroma „Nikola Tesla“, popunjenost putničke kabine iz Londona ka Beogradu je bila 77%  dok je iz Beograda ona bila nešto manja i iznosila je 71%.  Sličnu popunjenost imao je i prvi let ove kompanije ka Dortmundu da bi 19. juna samo 7 dana nakon uspostavljanja linije popunjenost skočila do neverovatnih 80% iz Dortmunda i 90% iz Beograda.

odlicna vest samo neka tako ostane pa da uvedu jos koju liniju :)

Mi putovali u rim i natrag iz temisvara , sa decom i ulazili prvi! ( a deca nam vise nisu ni tako mala, ali su deca :);)....)

odlicna vest samo neka tako ostane pa da uvedu jos koju liniju :)

pa evo prenosim sta sam proctao na nekom drugom forumu:

Biće, biće :)

Najverovatnije sledeće destinacije: Rim, Paris - Beauvais, Brisel - Charleroi, Eindhoven!

Naravno ovo je nezvanično i zaživeće samo ako se Wizz odluči da stacionira jedan avion na beogradskom aerodromu a to ćemo znati od narednog zimskog reda letenja. Verujem da to neće biti problem i očekujem to.

Najverovatnije sledeće destinacije: Rim, Paris - Beauvais, Brisel - Charleroi, Eindhoven!

Naravno ovo je nezvanično i zaživeće samo ako se Wizz odluči da stacionira jedan avion na beogradskom aerodromu a to ćemo znati od narednog zimskog reda letenja. Verujem da to neće biti problem i očekujem to.

fali mi u ovom spisku Milano Bergamo :)

dragi moji,treba mi savet, let iz rima za temisvar u jednom pravcu je 100e za avgust. da li mislite da je bolje da sacekam da "mozda"spadne cena,ili da kupujem odmah,iako je preksupo ,jer se plasim da ce biti i vise...

da li neko zna hoce li biti onih dana,kada je sve 30% jeftinije,kad wizz pravi promocije...

sta mislite??hvala punooo ::artist:

dragi moji,treba mi savet, let iz rima za temisvar u jednom pravcu je 100e za avgust. da li mislite da je bolje da sacekam da "mozda"spadne cena,ili da kupujem odmah,iako je preksupo ,jer se plasim da ce biti i vise...

da li neko zna hoce li biti onih dana,kada je sve 30% jeftinije,kad wizz pravi promocije...

Alitalia nudi kartu na direktnoj liniji Rim - Beograd u jednom pravcu za 96.62 evra sa svim taksama.  Zašto bi se neko cimao sa low cost kompanijom ako može da dobije kompletnu uslugu (bez dodatnih naplata prtljaga, čekiranja, isl.) za iste ili manje pare...  www.alitalia.it

hvala za info,mada mislim da moze da se nadje mnogo jeftinije,tipa sad sam dosla za 25e plus gea 40 povratna karta sve zajedno bg/rim, 65, jel ima jos neko sugestiju,da li cea karte poskupeti ili sniziti se..any idea??thanks

Barsa manje vise... Bergamo je carstvo za presedanje na Ryan

;D

bergamo jeste carstvo za presedanje na rajan ali i kraljevstvo presedaca sa krivim kicmama. mnogo se lepse spava na gironici :) ...

mislim da to nikad niko ne zna unapred, ali sto se tice tih 30% vec se ovde pisalo da oni koji dan pre promocije dignu cene, i onda ih kao "spuste", a u stvari bude isto... mada mislim da nije tako bas uvek...

Uh, s obzirom da je avgust pik sezone... ne verujem da ce padati cena. Volela bih da gresim ali...  Moje iskustvo s Wizzom je da sam najnize cene karata nalazila kada ih nisu uopste najavljivali i galamili o nekim popustima.

I meni se nekako cini da cene nece padati, obzirom da je avgust. Onda sve svakako vise isplati leteti Alitaliom pravo do BGa, osim ako nisi Banacanka, pa ti Temisvar blizi :)

Ali bih i dodao da se meni uopste ne svidja Alitalia i njihova "kompletna usluga" :D

pih stvarno je cena skupa...cccc 100e za jedan pravac punoooo..al sta cu ,i ja ne mislim da ce cena padati,nego sam se nadala onim promocijama,tipa danas sve karte 20 posto jeftinije,tako nesto...sad ne znam...ako neko ima bilo kakav info o ovome grazie mille..baci da Roma

Jel se ne pravi problem ako sa svog naloga na Wizz-u kupim kartu na ortakovo ime. Tj. da pojednostavim pitanje, da menjam one podatke u obrascu koji popunjavam pre onoga da li zelim sms, koliko torbi nosim itd. Bitno je samo da kupim na njegovo ime a to sto ce stizati na moj mejl nema veze?

Jel se ne pravi problem ako sa svog naloga na Wizz-u kupim kartu na ortakovo ime. Tj. da pojednostavim pitanje, da menjam one podatke u obrascu koji popunjavam pre onoga da li zelim sms, koliko torbi nosim itd. Bitno je samo da kupim na njegovo ime a to sto ce stizati na moj mejl nema veze?

vise puta sam kupuvao kartu sa svog naloga drugima i dogovor je DA nije nikakav problem bitno je samo da upises njegovo ime i prezime tamo gde se traze podaci o putniku