Jump to content

Featured Replies

Pretpostavljala sam,  ali onda pomislih - to je wizz i za sve postoji additional fee  :banana:  ;D

Kada se web check-inujemo ;) , stampamo li boarding pass u boji ili moze i crno-belo?

Moze i crno-belo  :D

mi stampamo onu sifru gde pise your itinerary is ...?

Ne sifru nego boarding pass koji se sastoji od 2 stranice. Ali to ne vazi kad putujes iz Bgd, jer jos uvek nema web check in, vec se cekiras besplatno na aerodromu. Ponesi za svaki slucaj invoice i sifru, ali meni su trazili samo pasos.

Ne sifru nego boarding pass koji se sastoji od 2 stranice. Ali to ne vazi kad putujes iz Bgd, jer jos uvek nema web check in, vec se cekiras besplatno na aerodromu. Ponesi za svaki slucaj invoice i sifru, ali meni su trazili samo pasos.

Odes na web check-in, uneses sifru putovanja, datum, email adresu i izbacice ti imena putnika i opciju za chekiranje. A iznad toga imas 5 koraka web checkiranja. U 5.koraku imas da vidis primer bording pasa. On se sastoji od 2 strane i ima bar kodove i sve podatke:brojeve pasosa, datume rodjenja...

A kada uneses sve podatke o putnicima, proveri nekoliko puta da li je sve ok. Potvrdi i izadje ti opcija u kom formatu zelis bording pass, odaberes i odstampas.

A kada uneses sve podatke o putnicima, proveri nekoliko puta da li je sve ok. Potvrdi i izadje ti opcija u kom formatu zelis bording pass, odaberes i odstampas.

nasao sam, mnogo hvala! :banana:

Juče sam primetio da je otkazan let Wizzair-a iz Londona za Beograd i povratno...  E sada, kada su u pitanju klasične aviokompanije, lako je rešiti nastalu situaciju, ili te prebace na let neke druge aviokompanije, ili neki kasniji let, ili te stave u neki hotel.

Kako Wizzair rešava ove situacije? Vidim na njihovom sajtu piše da prebacuju isključivo na letove drugih niskotarifnih avio-kompanija, ali ako letiš iz Londona Luton aerodroma, teško da će naći dobru vezu za Beograd.

Kako se ponašaju prilikom ovakvih (stresnih) situacija?  Jel su regularno pomogli oko hotela, stavljanja na novi let, itd.

Baš me zanima.  Hvala!

Hej, a gde si video da je otkazan taj let iz Londona? Na sajtu aerodroma ili Wizza? Koji je to datum bio? Nisam bila par dana u Beogradu pa ne znam. A interesuje me jer treba Wizzom da letim na istoj relaciji za 2 nedelje.

Ne ocekuj mnogo od njih u slucaju otkazivanja leta. Uvek nude da te prebace na drugi let ili da ti vrate pare. Hotel ne nude. Meni su vratili pare kad mi je let bio otkazan zbog vulkanskog pepela.

da i ja sam to sasvim slucajno video na sajtu aerodroma. nigde nisam nasao informaciju sta zasto se to desilo. i meni su ponudili samo povracaj novca ili prebacivanje na neki drug let.

Pozdrav svima!

Zanima me kako da iz Beograda rezervisem karte za Wizzair?

Nemam karticu kojom mogu kupovati preko interneta, pa me zanima kako to da obavim licno i personalno?

Hvala unapred (stvarno me mrzi da prelistam 38 strana topica)

Nadji nekog ko ima karticu ili prostudiraj nacine placanja na sajtu wizzaira. Mozes da platis i bank transferom. Na forumu koristi opciju search, lakse ce ti biti da pronadjes odredjene stvari. Inace, nije ti fer pristup, postuj i tudje vreme i trud. Ulozi malo napora, iscitaj teme vezane za jeftine letove, naucices svasta, a trebace ti i za ubuduce!

Ili, kad te vec sve mrzi, idi u neku agenciju, lepo plati, pa nek ti kupe karte!

na zalost za letove iz beograda jedina mogucnost je da ih kupis karticom(oni nemaju ni broj telefona za korisnike iz srbije a kamoli predstavnistvo ili kancelariju). iz drugih drzava je i moguce platiti transferom u banci, ali veruj mi, ne zelis da se cimas oko toga, predugo traje.

sigurno znas nekoga ko ima karticu, uplati novac na taj racun i rezervisi sebi karte.

E, hvala na pomoci. pokusacu da se organizujem tako.

Dakle, kada rezervisem karte, dobijam li neku potvrdu ili nesto?

Kako teku stvari od tog momenta?

Hvala!!!!

Ne rezervises, vec kupujes kartu. Posle toga ces dobiti potvrdu na mail i sifru, a onda i invoice, tj racun. Sve odstampas i to je to. I ja sam sve odstampala, ali mi nisu trazili na aerodromu. Kazu u slucaju nekih problema, trazice.

E sada jos jedno pitanje....

Kada zavrsim popunjavanje onih polja na sajtu wizz-a kaze mi na kraju

Price excluding booking fee: 290e

Sta nije ukljuceno u tu cenu?

mislim, zanima me da li su racunali aerodromske takse ili ne i da li ima jos neki trosak ne uracunat u tu cenu

Mislim da ti je booking fee 10eur ako plaćaš kreditnom karticom. Trebalo bi da uključuje sve ostalo. Inače, gde nađe za 290 wizz air?

Ma nije 290e.

To je povratna karta za dvoje odraslih sa po jednom torbom od beograda do dortmunda i ispalo je oko 260e za datum koji mi treba... 

zanima me sta da ocekujem da cu platiti jos... kazes samo po 10e booking fee? a takse neke nesto?

I molim vas:

Sta se desava ako stikliram airport check-in?

Sta se desava ako stikliram web check-in?

Cekiranje je 7 dana pred put do 3 sata pre leta. Airport check in ti je u Bgd i ne placa se, a iz Dortmunda je web check in. Ako se ne cekiras tako, placas cekiranje na aerodromu.

E da, roditelji sa decom se prvi ukrcavaju!

Bio do Barcelone i natrag sa suprugom i dvoje dece.

Od varijante da se roditelji sa decom prvi ukrcavaju nije bilo ništa, ni ka Barceloni, niti nazad ka Temišvaru.... tj. borba za mesto jer sedišta nisu numerisana!

Inače sve je bilo OK, jedino u povratku je let oficijelno kasnio 40min, a realno 90 minuta.

Vratih se konacno wizzovim letom Treviso Temisvar jutros. Kazem konacno, jer juce let koji je trebao da bude u 16.40 pomeren je tacno za ponoc. Totalni kolaps. Udelise nam sendvice sok i jogurt. Nikakvog objasnjenja niti se ko od wizzovih radnika pojavio da bilo sta kaze. Chek in poceo normalno, i bas bilo jako fino, prosli kontrolu prtljaga i onda shvatili da smo sedam sati zarobljeni. Od onog "imate pravo na email, fax i telefonski poziv" nije bilo nista. A ni let za Forli mi nije bio bolji, 18. jula. Od uzasne turbulencije  a ni losijeg aerodroma nisam videla, u smislu konekcije sa gradom. Taksisti su dolazili samo na telefonski poziv, a neverovatno je da nikog nisam uspela da ubedim da, kad se konacno pojavio jedan slobodan taksi, da podelimo troskove. Svi su cekali autobus koji je dolazio dva sata po sletanju na aerodrom... Forli, jeste najjeftiniji, ali nikad vise....Iako sam uvek do sad bila protiv Gea tursa, ipak bi red bio da ih pohvalim. Kad sam shvatila da necu stici po rumunskom vremenu u 19.00 u Temisvar juce, nazvala sam ih telefonom i rekla da stizem u dva po ponoci. Cekali su me kolima, bila sam jedini putnik do Srbije. Tih 40 evr sto sam im dala vredelo je zlata nocas. Sta bi radila? Da racunam da ce mi wizz refundirati iako po pravilima imam pravo na to jer sam stigla dan kasnije o predvidjenog.

jel to wizz air uveo neke nove letove iz budimpeste ili sam se ja istripovao? znam da su leteli za Malme a sada vidim i Stokholm, Gotenburg, Turku...  i to bas, bas jeftinooo...