Jump to content

Featured Replies

Nisam znao za tu opciju, mada ja ostajem pri kupovini iz fotelje. Znaš li da li je bila ista cena kao online u tom trenutku?

kada sam gledala preko neta,bila je priblizno ista...ali koliko se meni cini nije bilo uracunata cena prtljaga kada sam gledala preko neta,eto to je razlika... preko neta je bila oko 100 evra povratna + - a na aerodromu je izaslo sve 139,82 evra tj 140 evra...

Znači otprilike isto izadje, kada se doda cena prtljaga. Dobro je znati i za tu opciju ako neko ima problema sa karticama ili ih uopšte ne poseduje.

pa ta opcija od skoro postoji,nisam ni ja znala jer nemaju predstavnistvo u Bg-u,tacnije imace ga sledece godine...a kupovina karte je na salteru aerodrom nikola tesla koji se nalazi na samom kraju aerodroma...ja sam slucajno saznala kad sam bila tamo jednom prilikom pa sam se raspitala! tako da ako je nekom lakse,put pod noge pa na aerodrom... :)  :spot:

Pitanje... Da li ukoliko bih sada kupila kartu za 28.12. preko wizz-a moram odmah i torbe putne da prijavim ili to mogu naknadno po ovoj istoj ceni na kompu ako bih se ulogovlala recimo nedelju dana pred put i onda dodala pri karti broj torbi... jel to tako funkcionise? I kad ustvari mogu da odstampam kartu, jel to bese tek 5 dana pred put? Samo jednom sam uzimala letos a tad sam nekoliko dana pred put pa sam odmah sve to uradila, ne znam da li moze i ovako parcijalno...

On 12/13/2010 at 8:34 AM, Ivana.Vosa said:

Pitanje... Da li ukoliko bih sada kupila kartu za 28.12. preko wizz-a moram odmah i torbe putne da prijavim ili to mogu naknadno po ovoj istoj ceni na kompu ako bih se ulogovlala recimo nedelju dana pred put i onda dodala pri karti broj torbi...

Možeš i kasnije da dokupiš prtljag.

On 12/11/2010 at 2:03 PM, malamaca said:

pa ta opcija od skoro postoji,nisam ni ja znala jer nemaju predstavnistvo u Bg-u,tacnije imace ga sledece godine...a kupovina karte je na salteru aerodrom nikola tesla koji se nalazi na samom kraju aerodroma...ja sam slucajno saznala kad sam bila tamo jednom prilikom pa sam se raspitala! tako da ako je nekom lakse,put pod noge pa na aerodrom... :)  :spot:

Pa moraju da imaju neko mesto gde mozes da platis overweight, dodatni prtljag, stampanje boarding passa ako je putnik zaboravio da to odradi sam i takve stvari... Mogucnost kupovine karte na licu mesta je samo sporedna usluga, koju naravno nece odbiti ako je trazite :)

Kartu mozes odstampati od 7 dana do 3 sata pre puta. A prtljag verovatno moze da se dokupi, ali je pitanje po kojoj ceni!

On 12/14/2010 at 8:15 AM, ziggy015 said:

Kartu mozes odstampati od 7 dana do 3 sata pre puta. A prtljag verovatno moze da se dokupi, ali je pitanje po kojoj ceni!

Po istoj ceni.

Planiram da putujem u martu na relaciji Temisvar-Pariz, a nemam bas iskustva sa "low cost" letovima, pa ako bi neko hteo da mi razjasni par stvari:

1. Da li neko moze da mi objasni kako funkcionise sve oko prtljaga odnosno - kad kupim kartu koliko moram da doplatim za prtljag, da li moram da doplatim i sl.

On 12/17/2010 at 9:56 PM, FicaBlok38 said:

Planiram da putujem u martu na relaciji Temisvar-Pariz, a nemam bas iskustva sa "low cost" letovima, pa ako bi neko hteo da mi razjasni par stvari:

1. Da li neko moze da mi objasni kako funkcionise sve oko prtljaga odnosno - kad kupim kartu koliko moram da doplatim za prtljag, da li moram da doplatim i sl.

Ukratko:

Ako nosiš torbu koja će ići u "prtljažnik" aviona - check-in prtljag, plaćaš 15eur po letu po koferu, max 32kg težine.

Ručni prtljag, tj. onaj koji nosiš u kabinu aviona ne plaćaš sve dok ne prelazi 10kg i određene dimenzije koje imaš na sajtu. Naravno, 1 po osobi.

Sa sajta:

Сваком путнику је дозвољено да носи:

Један комад ручног пртљага чије димензије не смеју бити веће од 55x40x20 цм и чија тежина не прелази 10 килограма бесплатно,

и

Највише 6 комада чекираног, задржаног пртљага од којих ни један не сме бити тежи од 32 килограма.

Сваки комад пртљага који се чекира подлеже накнади за пртљаг (15eur), и плаћа се по торби, по лету и по путнику. Прва три комада могу се купити путем интернета, а наредна 3 на аеродрому.

Број торби које чекирате мора бити наведен и плаћен током поступка резервације. Други комади пртљага могу бити додати у каснијој фази, било путем интернета или преко позивног центра. Додатни комади чекираног пртљага купљени на аеродрому подлежу скупљој накнади за пртљаг ; износ зависи од тога да ли је пртљаг купљен на пулту за чекирање, или торбу превелике величине или тежине треба да чекирамо на вратима за укрцавање.

Ako je neko isao u Rim iz Beograda, kakva su iskustva sa prevozom sa aerodroma Flumicino do grada, sta se najvise isplati, nas dvoje putuje. Koliko dana je potrebno da se vidi Rim, sta obavezno posetiti?

Prvi put putujem avionom pa  bi mi dobrodosli neki saveti... Kad obavim online check-in  i to odstampam i ponesem na aerodrom,kakve su moje obaveze na aerodromu? Kada  stignem na odrediste sta onda,gde uzimam prtljag?

Unapred hvala!

ako putujes u zemlje Evropske unije, svakako se moras pojaviti na aerodromu gde se cekiraju karte, tamo pokazes odstampanu kartu, i ako imas prtljag za predaju, njega predas tu i posle ides na pasosku kontrolu. na boarding karti (koju dobijes posle pokazivanja odstampane karte na salteru avio kompanije gde se predaje i prtljag) ti pise koji gate (izlaz) je za tvoj let. Nekih 30 minuta pre leta tu ce biti osoblje aviona ili avio kompanije koje ce ponovo pregledati tvoju kartu i propustiti te da udjes u avion. Imas dve solucije, za niskobudzetne letove obicno se udje u autobus i njime te odvezu do aviona, a normalni letovi, obicno se direktno sa gejta ulazi u avion. Kad se zavrsi let, zavisi gde putujes, ides opet na carinsku kontrolu. Posle prati gde idu ostali da bi videla gde je prtljag. Ne zaboravi da na delu gde je carinska kontrola (ako ides u Evropsku uniju) imas dve kolone: za stanovnike EU a drugi je red za ostale. U zurbi sam, mozda malo konfuzno, ali se nadam da sam pomogla bar malo

On 12/17/2010 at 10:04 PM, nvukelic said:

Ako nosiš torbu koja će ići u "prtljažnik" aviona - check-in prtljag, plaćaš 15eur po letu po koferu, max 32kg težine.

Hajj :) Kupila sam juce kartu, al sam se tek danas setila da pogledam koja su ogranicenja za check in baggage... Moja keva je prosle godine putovala do Londona wizzairom i mogla je svega 14kg da chekira. Mislim svaka torba max 14.

Sad ja citam na sajtu i svuda pise max 32kg. Jel ja to pogresno vidim ili su oni promenili pravila? Posto cu biti na plafonu od srece ako jesu :D

Pozzz

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Hvala ti puno! ;)

Kad smo vec kod toga... Planiram da nosim malo koferce na tockice u avion, ali bih volela i tasnicu da ponesem posto i ovako gubim stvari, pa bas ne bih da rizikujem sa pasosem i novcanikom... Mogu li da unesem torbicu I koferce kao carry on prtljag?

Moja keva kad je isla, nije nosila, ali je videla masu zena koje su usle... What to do?

On 12/19/2010 at 9:31 PM, TamaraF said:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Hvala ti puno! ;)

Kad smo vec kod toga... Planiram da nosim malo koferce na tockice u avion, ali bih volela i tasnicu da ponesem posto i ovako gubim stvari, pa bas ne bih da rizikujem sa pasosem i novcanikom... Mogu li da unesem torbicu I koferce kao carry on prtljag?

Moja keva kad je isla, nije nosila, ali je videla masu zena koje su usle... What to do?

Teraće te da ubaciš torbicu u koferče. A možeš i iskusno torbicu da ne prijaviš ;D.

hvala Hakata!!!

Jos jedno pitanje...S obzirom da je u pitanju povratni let kupio sam dva prtljaga. Sada kad sam cekirao let odavde na boarding karti pise 2 torbe,a ja u ovom smeru nosim jednu. Da li sam negde pogresio ili prilikom provere prtljaga mi oni prime tu jednu a ova druga ostaje za povratni let?

On 12/20/2010 at 10:23 AM, rape91 said:

hvala Hakata!!!

Jos jedno pitanje...S obzirom da je u pitanju povratni let kupio sam dva prtljaga. Sada kad sam cekirao let odavde na boarding karti pise 2 torbe,a ja u ovom smeru nosim jednu. Da li sam negde pogresio ili prilikom provere prtljaga mi oni prime tu jednu a ova druga ostaje za povratni let?

Trebao si u onom koraku kad kupuješ prtljag da uzmeš jednu torbu, a oni bi automatski tu jednu torbu ubacili i u odlazni i u povratni let. Ako sam te dobro razumeo ti si uzeo dve torbe, a nosiš u stvari jednu?

da. Kupio dve a nosim jednu,posto na njihovom sajtu pise:naknada za prtljag placa se po torbi i po letu. Tako da ako ste rezervisali povratni let i jednu torbu koju cekirate morate platiti dve naknade za prtljag.