Jump to content

Featured Replies

Da li je neko preko njihovog sajta uspeo kupiti kartu u jednom pravcu na liniji Istanbul-Budimpesta?

• 2 weeks later...

Pozdrav svima!

sutra treba da uplatimo u OTP banci karte za BGD-RIM , preko Wizz-a. Kakva je dalje procedura, jel cekamo neku potvrdu, ili moramo njih da obavestimo o uplati ?

Prvi put preko Wizz-a, Hvala!

Pozdrav svima!

sutra treba da uplatimo u OTP banci karte za BGD-RIM , preko Wizz-a. Kakva je dalje procedura, jel cekamo neku potvrdu, ili moramo njih da obavestimo o uplati ?

Prvi put preko Wizz-a, Hvala!

Sve će oni da ti pošalju kad prime uplatu.

ja sam mislio da je bank transfer za letove iz srbije i dalje nemoguc. bar tako pise na sajtu:

bank transfer and cash payments

It is possible to pay for your booking by cash or via bank transfer!

In case that you do not have a credit/debit card or that your card is not accepted to make online payments, it is possible to pay for your flight via bank transfer.

Conditions

Reservations can be pre-booked online via wizzair.com for flights departing from:

* United Kingdom

* Ireland

* Belgium

* Bulgaria

* Czech Republic

* Finland

* France

* Hungary

* Italy

* Germany

* Latvia

* Netherlands

* Norway

* Poland

* Romania

* Spain

* Sweden

* Ukraine

All other reservations must be made via the call centre.

Platili smo rezervaciju pre 2 dana i cekamo potvrdu....

Jel je placao jos neko ovako iz Srbije i koliko se ceka na potvrdu ? Da li je zaista potrebno kontaktirati njihov call centar kako pise na sajtu ?

p.s. U medjuvremenu je karta skocila 5 puta za taj dan , neverovatno!!!!

Pozdrav!

Juce sam rezervisao let, ali napisao sam adresu koja mi je drugacija od one u pasosu, da li ce mi praviti problem?

Juce sam rezervisao let, ali napisao sam adresu koja mi je drugacija od one u pasosu, da li ce mi praviti problem?

Ne.

Stigla potvrda  :), Daklen, Bank transer funkcionise iz Srbije, i ne mora da bude OTP banka. ( U mom slucaju sve je zavrseno preko Raiffaisen banke )

Stigla potvrda  :), Daklen, Bank transer funkcionise iz Srbije, i ne mora da bude OTP banka. ( U mom slucaju sve je zavrseno preko Raiffaisen banke )

Naravno da ne mora, ali je provizija manja. Koliko su ti uzeli i na koji račun (u kojoj zemlji) si uplatio?

Uzeli su 1000 din ( po fakturi, ili 0.8% ako je veci iznos,  nama je bilo oko 25000 ), uplatu smo izvrsili u dinarima, na racun Wizzair-a u Madjarskoj.

Pa dobro, nije strašno, u OTP-u je koliko se sećam 6 eur. Samo mi još reci na koji račun, EUR ili HUF?

Sad pogledah na sajtu wizza, izgleda da su omogućili i uplate u Srbiji:

Србија:

Евро (EUR)

Swift: BACXRSBG

Број рачуна за међународне дознаке: RS35170004000053432070

Детаљи рачуна: Wizz Air Hungary Kft

Serbian Dinar (RSD)

Swift: BACXRSBG

Број рачуна за међународне дознаке: RS35170004000053444098

Детаљи рачуна: Wizz Air Hungary Kft

Inače, po swift kodu, to je Unicredit bank Srbija. Što znači, nema ni provizije :banana:!!!

Placeno je na dinarski racun,  u dinarima .

Ti jesi dao dinare i faktura je glasila na dinare, ali nisi uplatio na dinarski račun, obzirom na to da takav u Mađarskoj ne postoji. Banka je odradila konverziju u HUF i uplatila na račun u Mađarskoj u forintama (u međuvremenu sam video da Wizz u Mađarskoj ima samo račun u forintama, pa sam sam sebi i odgovorio). Ali, to više nije bitno jer sad imamo račune WizzAir-a i kod naših banaka.

Jel to znaci da je sad moguce preko banaka nasih platiti bez ikakve bas provizije? Pa onda ispade da je bolje nego preko master card-a... dzabe sam je vadila, za ovu svrhu ... :)

Jel to znaci da je sad moguce preko banaka nasih platiti bez ikakve bas provizije? Pa onda ispade da je bolje nego preko master card-a... dzabe sam je vadila, za ovu svrhu ... :)

Pa ja se iskreno nadam. Moraćemo da sačekamo da neko od nas to obavi u praksi, pa da nam prenese iskustvo, ali ne vidim zašto ne bi bilo moguće. Doduše, pretpostavljam da će biti neka mala provizija kao kad plaćaš neki račun/uplatnicu, tipa 25/40/50din ili 1-2%.

Danas mi je stigla i neka faktura od Madjara u pdf-u, i jos jedan fajla koji kao moze da se "potpise" . Da li je potrebno nesto da im saljem ili nista?

Ne, to ti je invoice i ne služi ničemu, osim kao potvrda da je transakcija izvršena. Valjda...

Da, inovice, prevedeno faktora/racun... I meni se tako cini da je samo potvrda uplate, kao racun... al rek'o da pitam ...

Pa ja se iskreno nadam. Moraćemo da sačekamo da neko od nas to obavi u praksi, pa da nam prenese iskustvo, ali ne vidim zašto ne bi bilo moguće. Doduše, pretpostavljam da će biti neka mala provizija kao kad plaćaš neki račun/uplatnicu, tipa 25/40/50din ili 1-2%.

Ova opcija, bank transfer, za Srbiju postoji vec 2 meseca. Wizzair ima nerezidentni racun u Srbiji sto znaci da ne moze da se uplati obicnom uplatnicom, vec jednom posebnom, koja je skoro ista kao i uplata za inostranstvo, a i troskovi transakcije su takodje skoro isti. Pisem iz licnog iskustva, vec 5 puta sam vrsio bank transfer na wizzair-ov racun u srpskoj banci.

Ah, znao sam da ne može da bude tako jednostavno :cry22:. Ima li nade da nekada taj račun postane rezidentni?